ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ –Οι χούντες πέφτουν με εξεγέρσεις

ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΛΑΦΡΟΣ

«Ψωμί παιδεία Ελευθερία – η χούντα δεν τελείωσε το ΄73».

Το σύνθημα αυτό χαρακτήρισε τον ξεσηκωμό του Ιούνη, ανέδειξε το οξύτατο δημοκρατικό πρόβλημα της εποχής μας σε άμεση σύνδεση με το καθοριστικό κοινωνικό ζήτημα κι έδειξε πόσο επίκαιρο είναι το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Πως τα φέρνει η ζωή… Να είναι η κυβέρνηση Παπαδήμου, αυτή η σύγχρονη «χούντα» των αγορών, που ζητά ψήφο εμπιστοσύνης από το κυνοβούλιο των εξαγορασμένων, στις 16 Νοέμβρη, την ημέρα που 38 χρόνια πριν τα τανκς των συνταγματαρχών (με αμερικάνικα «καύσιμα») περικύκλωναν το κατειλημμένο Πολυτεχνείο.

Ένα αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου

Σήμερα είναι τα «τανκς» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, του ελληνικού κεφαλαίου και των τραπεζιτών, σε ένα μαύρο μέτωπο εθνικής ολιγαρχίας και ιμπεριαλισμού, που «κάνουν κατάληψη και κατοχή» πάνω στα κουρέλια αστικής δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας. Βάζοντας τον «φασισμό των πρωινάδικων», τους ακροδεξιούς νοσταλγούς του Παπαδόπουλου και του Ιωαννίδη και ντελίβερι μπόις της τρόικας στα υπουργεία. Το κεφάλαιο στην εξουσία, ο ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση…

Είναι μια τομή. Αλλά το μαχαίρι είναι δίκοπο. Ο στόχος είναι η συγκέντρωση όλων των αστικών δυνάμεων για να παγώσουν οι αντιδράσεις, να ανακοπεί η ορμή του κινήματος και μετά να το κτυπήσουν. Να ομαλοποιήσουν το κοινωνικό, να περάσουν τα μέτρα, να αποσυρθεί ο λαός από τους δρόμους και ύστερα, σε ένα πολύ πιο ευνοϊκό γι αυτούς πεδίο να προχωρήσουν σε εκλογές, αντιδραστικής αναδιάταξης του πολιτικού συστήματος.

Προς το παρόν φαίνεται να έχουν μια επιτυχία, καθώς οι εργαζόμενοι, καθηλωμένοι από το μπαράζ του προπαγανδιστικού πυροβολικού των ΜΜΕ, καθηλώθηκαν και λούφαξαν. Προσωρινά όμως. Γιατί ο κόσμος βράζει και όλες οι κοινωνικές πληγές είναι ανοικτές. Το νέο κυβερνητικό συνονθύλευμα παρά την κοινοβουλευτική ή μιντιακή δύναμη που συσπειρώνει μπορεί να γίνει μια αδύναμη κυβέρνηση, πνιγμένη στους εσωτερικούς της ανταγωνισμούς και με πολλαπλασιασμό των αντιδράσεων: για τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ – υπουργούς κοινωνικού πολέμου που έμειναν στη θέση τους. Για τη συμμετοχή της ΝΔ, που έχει προκαλέσει μεγάλες εσωτερικές αντιδράσεις. Για τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ, που για πολύ μεγάλο τμήμα του λαού αποτελεί πρόκληση. Εξάλλου η απόσυρση Παπανδρέου, έστω και με αυτόν τον ελεγχόμενο τρόπο, αποτελεί μια ένδειξη της δύναμης του κινήματος, αλλά και της αδυναμίας του να ανατρέψει την επίθεση. Το σύστημα για να αντιμετωπίσει την πίεση «ανέβηκε πίστα». Τώρα είναι η ώρα του κινήματος. Και της Αριστεράς.

Αλλά που είναι η Αριστερά; Πολλοί ρωτούν: Το αστικό στρατόπεδο ενοποιήθηκε, η Αριστερά; Ο κόσμος της εργασίας και του αγώνα; Στην ανάγκη συντονισμού και κοινής δράσης της Αριστεράς και των μαχόμενων δυνάμεων του κινήματος πρέπει να απαντήσουμε άμεσα, τολμηρά και θετικά, αλλά όχι απλοϊκά και δημαγωγικά. Η Αριστερά δεν είναι ένα πράγμα, υπάρχουν διαφορετικά ρεύματα, διαφορετικές στρατηγικές απαντήσεις. Αυτές όχι μόνο δεν μπορούν να καταργηθούν, αλλά δεν πρέπει κιόλας. Ειδικά σε μια εποχή ιστορικής καπιταλιστικής κρίσης και ισοπεδωτικής επίθεσης στα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, όπου η ανάγκη για στρατηγικό πρόγραμμα αντικαπιταλιστικής επανάστασης και κομμουνιστικής προοπτικής γίνεται πιο επιτακτική, ο στόχος για μια ισχυρή μετωπική αντικαπιταλιστική Αριστερά, που θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος και στην κοινή δράση της μαχόμενης Αριστεράς, είναι εξαιρετικά επίκαιρος.

Αλλά η ύπαρξη διαφορετικών πολιτικών ρευμάτων δεν καταργεί τη δυνατότητα να δράσουν από κοινού, όπως δεν χρειάστηκε να γίνει κάποια βιαστική αριστερή ενότητα, ούτε να καταργηθεί η ΚΝΕ, ο Ρήγας Φεραίος, τα μαοϊκά ρεύματα, οι τροτσκιστές και οι άλλες αριστερές κινήσεις για να γίνει το Πολυτεχνείο. Αυτό που έπρεπε να «καταργηθεί» και να «λιώσει» μέσα στο καμίνι της εξέγερσης του Νοέμβρη ήταν η λογική της κομματικής επιβεβαίωσης και επικράτησης σε βάρος του συναγωνιστή και πάνω στο κίνημα. Ήταν η λογική ότι την ιστορία θα την γράψουν οι προσωπικότητες, ο πολιτικός κόσμος (ο παλιός ξεπερασμένος, αλλά και ο νέος εκκολαπτόμενος), τα μέτωπα των σαλονιών, η φιλελευθεροποίηση του Μαρκεζίνη που θα έφερνε εκλογές, η αρχαία σκουριά του ρεφορμισμού και του σημειωτόν όταν η ταξική πάλη πάει με χίλια.

Στο καμίνι του Νοέμβρη έλιωσε η περιχαράκωση και ο ρεφορμισμός

Καμιά χούντα δεν έπεσε με εκλογές, ούτε η σημερινή «χούντα» του κεφαλαίου. Οι χούντες πέφτουν με εξεγέρσεις, με Πολυτεχνεία. Μια Αριστερά άξια του ονόματός της πρέπει να φτύσει την καραμέλα των εκλογών, να πάψει να σχεδιάζει εκλογικούς συνδυασμούς και συμμαχίες, να σταματήσει να ονειρεύεται εκλογικά ποσοστά και εναλλακτική διέξοδο εντός των θεσμών (εντός του συστήματος, του ευρώ και της ΕΕ ή σε μια «λαϊκή εξουσία» διακυβέρνηση χωρίς επανάσταση). Όταν έρθει η ώρα των εκλογών θα παλέψει για το πρόγραμμά της. Τώρα, πρέπει να συμβάλλει αποφασιστικά στο υπερεπείγον εργατικό – λαϊκό αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής της κανιβαλικής επίθεσης του κεφαλαίου, της νέας κυβέρνησης και των επόμενων αντιδραστικών σχεδίων. Στηριγμένο σε ένα μαζικό πολιτικοποιημένο κίνημα, που θα συγκροτεί τα δικά του όργανα έκφρασης και επιβολής της λαϊκής θέλησης, πρόπλασμα μιας πραγματικής, μιας άλλης δημοκρατίας, ανταγωνιστικής του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού.

Υπάρχει δυνατότητα σήμερα το κίνημα να ξαναπάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων και πάνω στο έδαφος των καυτών κοινωνικών προβλημάτων να στριμώξει την κυβέρνηση Παπαδήμου. Η επόμενη εβδομάδα είναι κρίσιμη, καθώς οι εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου πρέπει να γίνουν σε όλη την Ελλάδα αφετηρία νέων αγώνων, με τις πιο μαζικές και πολιτικοποιημένες πορείες των τελευταίων δεκαετιών. Ο λαός και η ανυπότακτη νεολαία πρέπει να βγουν μαζικά στο δρόμο, καταπολεμώντας το κλίμα εκφοβισμού των κυρίαρχων, αποφασισμένοι να υψώσουν τείχος του μαζικού κινήματος σε οποιαδήποτε κρατική ή «παρακρατική» επίθεση εκδηλωθεί.

Αλλά και ο επόμενος μήνας είναι κρίσιμος, καθώς θα κριθεί εάν θα προχωρήσει η συναινετική προσπάθεια εξομάλυνσης του κοινωνικού πεδίου ή ο Τιτανικός της αστικής πολιτικής θα βουλιάξει στα αφρισμένα κύματα της εργατικής πάλης και της λαϊκής οργής. Ο άγριος προϋπολογισμός του 2012, οι εφεδρείες – απολύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις, η ανεργία και η σφαγή στον ιδιωτικό τομέα, η άρνηση των χαρατσιών είναι επείγοντα μέτωπα, όπου πρέπει ο χρόνος να κυλήσει αντίστροφα για την κυβέρνηση και την πολιτική των τραπεζών και του κεφαλαίου.

Από αριστερό blog  14/11/2011

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 • NAOMI KLEIN Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΚΛΙΚ.

  Ολόκληρο το Βιβλίο Μπέστ-σέλλερ, προσφορά του συνεργάτη μας ftanei_pia στο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ. Για να μαθαίνουν νέοι και παληοί.

  Το βιβλίο της Νάομι Κλάιν συγκλονίζει με τις ομοιότητες που βιώνει το πειραματόζωο Ελλάς. Αφού πριν χρόνια η νεοφιλελεύθερη σχολή Φρίντμαν τα εφάρμοσε στη Λατ, Αμερική, Πολωνία, Μεγ. Βρεττανία, Ινδονησία, Ρωσία, Σρι Λάνκα, Ιράκ. κ.α

 • «Καλώς ήρθες» CIA #Twitter & # Facebook!

  Η CIA εισέρχεται στα κοινωνικά δίκτυα για να παρακολουθεί, κατασκόπευει και να προβλέπει τις παγκόσμιες τάσεις.

 • Πακέτο!

  θα τους ταραξουμε στη νομιμότητα (κι'όσοι προκάνουμε..)

 • Μπορεί ο αστυνομικός να είναι χρυσαυγίτης;

  Δεν υποστηρίζω ότι οι άντρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ που ψηφίζουν τα αυγά είναι ναζιστές ή συνειδητοί αντι-δημοκράτες – αν και αυτή η επιλογή δεν έχει το παραμικρό ελαφρυντικό. Ωστόσο, τα μεγάλα ποσοστά που παίρνει η ΧΑ ξανά και ξανά εκεί που ψηφίζουν οι αστυνομικοί δεν είναι καθόλου καλό σημάδι. Το μήνυμα που προκύπτει είναι σαφέστατο και κανένας δε μπορεί να το αγνοεί.

  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ- http://wp.me/pVnfp-g9p

 • Σαν να μην πέρασε μιά μέρα…

  2400 Χρόνια Πίσω ;

 • Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

 • Πρόσφατα άρθρα

 • ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π

 • ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

  Μας "πυροβολούν" εν ψυχρώ, μας γυρίζουν στην Γιούλεν των αμερικάνων και αυτοί αντί να ξεσηκώνονται και να τα κάνουν όλα λαμπόγιαλο, παρακολουθούν και μελετούν τις εξελίξεις, ψύχραιμοι και ωραίοι. Και οι "πέτρες δεν έχουν ακόμη αρχίσει να ίπτανται"..

  Εκείνα τα χρήματα του "κουμπαρά" Μπάρδη-Ομοσπονδίας που μας λέγατε πως πήγαιναν οι περικοπές των αποδοχών, εννοείτε πως θα είναι το ισοδύναμο από τις απώλειες στο εφάπαξ;

 • Μεταπληροφορίιες

 • Αγωνιστικο και Λυτρωτικό το 2014

 • Χάουαρντ Ζιν (1923-2010)

  ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΒΙΒΛΙΟ (1,2,3,4 Κεφάλαια)

 • ΑΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ

  Οταν στην πρώτη σελίδα του blog υπάρχει η (μοναδική) παραπομπή σε παράταξη κόμματος; Και που έχει ζητηθεί η απομάκρυνση της πολλές φορές; Μετά απορούμε για την αναξιοπιστία-ανυποληψία του κομματικού συνδικαλισμού;

 • ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ…

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ > και αν δεν ανοίγει ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ

 • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

  Νοέμβριος 2011
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Οκτ.   Δεκ. »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  
 • ΕΝΟΤΗΤΑ -ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΙ’ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠ΄ΤΗ ΠΕΙΝΑ

  Αυτοοργάνωση, επιτροπές εργαζομένων παντού, αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες

 • ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

  protovoulia1.eydap@gmail.com
  ---------
  ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ.
  ---------
  -Μπορείτε να δημοσιεύσετε άρθρο σας -επώνυμα ή με τα αρχικά*.
  Παράκληση: Χωρίς ύβρεις και συκοφαντίες
  *Τα πλήρη στοιχεία στη διάθεση μας.

 • Αρχείο

 • Kατηγορίες

 • «Έπεσε» στο μάτι μας

  και γελάσαμε ..πικρά

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ -ΛΙΝΚ //σε περίπτωση που δεν ανοίγει το προηγούμενοι ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • Τα πάντα διαλύονται, ξεπουλιούνται..Η Α.Ε. εκποίησης δημόσιας περιουσίας δουλεύει! Εμείς? (ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ)

  ...Εμείς οι χιλιάδες, οι εκατοντάδες χιλιάδες, τα εκατομμύρια... τι κάνουμε, τι περιμένουμε για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας; Τιιιιιιιιιιιιι;

  ..και τα συνδικάτα, οι παρατάξεις, οι δεκάδες "συνδικαλιστές| (βάλτε όποια και όποιους φαντάζεστε) στη ..νιρβάνα τους?

 • ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  Πότε θα γυρίσουμε σελίδα; Δεν αρκούν 40 σχεδόν, χρόνια συναλλαγής, διαφθοράς, ιδιοτέλειας, πελατειακών σχέσεων; Θα πρέπει μήπως να τα ..κατοστήσουμε;

 • αν

 • Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: