Δεν χαρίζεται η Αλληλεγγύη φίλοι του ΔΟΛ, κατακτάται;*

Posted on 28 Νοεμβρίου, 2011 7:48 μμ by

του Γαλαξιάρχη

ε σημερινή ανακοίνωση του ΔΟΛ (με mail), οι εργαζόμενοι στον όμιλο έμαθαν ότι θα δεχτούν μία ακόμη οριζόντια περικοπή 20% στους μισθούς τους και μάλιστα χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με την εργοδοσία. Έτσι, “για να μην κλείσει το μαγαζί”. Σε προσωπικό επίπεδο έχω γράψει δύο έως τώρα κείμενα (εδώεδώ και βέβαια δεν ξεχνάμε και αυτό) ειδικά για την περίπτωση “δημοσιογράφος στο ΔΟΛ” (όχι μακετίστας, γραμματέας, καθαρίστρια ή σαντουιτσάς), αναφέροντας ότι η δική μου υπομονή για το ρόλο της επικρατούσας άποψης των επαγγελματιών δημοσιογράφων του ομίλου σε ό,τι αφορά την κοινωνία και τα κινήματα, έχει αρχίσει να εξαντλείται. Το ζήτημα λοιπόν επανέρχεται, για το πώς αντιλαμβάνομαι τη σημερινή εξέλιξη και τη θέση μου απέναντι στους δημοσιογράφους του Οργανισμού Λαμπράκη, των οποίων οι μισθοί πριονίζονται περαιτέρω.

Να κλείσει ή να μην κλείσει; Ιδού η απορία

Ας πάρουμε ως παράδειγμα μία χημική βιομηχανία που κατασκευάζει όπλα χημικού πολέμου. Τα όπλα αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί στον άμαχο πληθυσμό μίας άλλης χώρας σε μία άλλη ήπειρο. Αναρωτιέμαι λοιπόν:

 • Θέλω να κλείσει αυτή η χημική βιομηχανία;
 • Θέλω να κλείσουν όλες οι βιομηχανίες που παράγουν όπλα ή ακόμη και μέσα καταστολής;
 • Αν ναι, τι θα συμβεί στους εργαζόμενους σε αυτά;
 • Θα σταματήσουν άραγε να παράγονται όπλα;
 • Μήπως θα μπορούσε να αλλάξει η παραγωγή, χωρίς να κλείσουν;
 • Χωρίς καν να αλλάξει το μοντέλο ιδιοκτησίας;

Η εύκολη απάντηση είναι να κλείσουν. Το ίδιο εύκολη είναι να μη γίνει τίποτε έως ότου αλλάξει το μοντέλο ιδιοκτησίας (με την ανατροπή του καπιταλισμού), οπότε και θα πάψει -αν όλα πάνε καλά- και η παραγωγή χημικών όπλων. Ενδιάμεσα υπάρχουν πολλές απαντήσεις (και ισάριθμοι αγώνες). Σε κάθε περίπτωση, (μου) είναι ξεκάθαρο ότι ο εργαζόμενος της χημικής αυτής βιομηχανίας έχει μηδαμινή ευθύνη για τη χρήση του παραγόμενου προϊόντος. Δεν μπορώ να δεχτώ όμως ότι δεν έχει καμία ευθύνη, γιατί τότε αρχίζουν οι προεκτάσεις σε τομείς όπου τα όρια δεν είναι τόσο ευδιάκριτα. Η ευθύνη ξεκινά (και τελειώνει) στο ατομικό και συνειδησιακό επίπεδο καθενός από αυτούς τους εργαζόμενους.

Ισχύει άραγε το ίδιο για μία εφημερίδα ή ένα κανάλι, που καθημερινά συκοφαντεί, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, παραπληροφορεί και πολεμά την ίδια την κοινωνία; Πρέπει ή όχι να κλείσει κάθε παραμάγαζο, το οποίο αποτελεί το μακρύ χέρι της εξουσίας στον πολύ ευαίσθητο τομέα του μαζικού ελέγχου συνειδήσεων; Και βέβαια, ποιος ο ρόλος ενός “εργαζόμενου” (σ.σ. δημοσιογράφου και όχι γραφίστα, πορτιέρη, καφετζή) που τελικά μετατρέπεται ο ίδιος στο “χημικό όπλο” που ψεκάζει άμαχους;

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…

Δεν κρύβω ότι -σε αυτή τη φάση- επιθυμώ να κλείσουν όλες οι εφημερίδες και τα κανάλια του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη αλλά και των Ομίλων Αλαφούζου και Μπόμπολα. Θεωρώ ότι η λειτουργία τους είναι άκρως βλαπτική για την κοινωνία και βέβαια απολύτως εχθρική για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Τα εταιρικά αυτά σχήματα έχουν καταστρέψει συνειδήσεις, κατακρεουργήσει την πραγματικότητα, σπιλώσει, διαφθείρει, ενδεχομένως οδηγήσει και στην αυτοκτονία ανθρώπους. Συγκεκριμένα στελέχη αλλά ακόμη και χαμηλότερης βαθμίδας δημοσιογράφοι, ως διαμορφωτές κοινής γνώμης, έχουν συμμετάσχει (οι περισσότεροι εν γνώση τους ή και ηθελημένα) σε αυτόν τον πόλεμο. Άλλος σε μεγαλύτερο βαθμό και άλλος σε μικρότερο. Άλλος με αυτοσκοπό την εξυπηρέτηση συμφερόντων και άλλος με τη σιωπή και τη συναίνεσή του.

Όπως επαναλαμβάνω συχνά είμαι υπέρμαχος της ατομικής ευθύνης. Όσο χυδαίο και φασιστικό είναι το “μαζί τα φάγαμε“, άλλο τόσο επιφανειακό και ανέξοδο είναι το “είμαστε όλοι εργάτες“. Ειδικά για τον τομέα της δημοσιογραφίας, είμαι διπλά αυστηρός, θεωρώντας την σκέλος ενός θεσμικού οικοδομήματος (σ.σ. δεν είναι τυχαίο ότι εμφανίζει τις ίδιες ακριβώς παθογένειες με τους υπόλοιπους θεσμούς) και όχι μία ακόμη φάμπρικα, με εργάτες και αφεντικά. Αν ο εργάτης της χημικής βιομηχανίας του παραδείγματός μας δεν ευθύνεται ενεργά για τα χημικά όπλα που αυτή παράγει (πόσο μάλλον για τη χρήση τους), δεν μπορώ να ισχυριστώ το ίδιο για τον δημοσιογράφο που γίνεται αγωγός της καθεστωτικής προπαγάνδας που πρωταρχικό στόχο έχει τον εξανδραποδισμό  της κοινωνίας και την καταστροφή των (πραγματικών) εργατικών κινημάτων.

Όταν επισήμαινα την ευθύνη όσων συναινούν στα άρθρα των Νέων και του Βήματος, έκανα λόγο για την συνεισφορά καθενός από αυτούς στην μάχη ενάντια στην κοινωνία και το εργατικό κίνημα (επεκτείνοντας προφανώς και στις περιπτώσεις των “συνενόχων” των διαφόρων πασχοπρετεντέρηδων – και όχι των ίδιων των πασχοπρετεντέρηδων που ούτως ή άλλως είναι και ορατοί στόχοι και αναπόσπαστα κομμάτια της εργοδοσίας). Καλώς ή κακώς, δεν πιστεύω ότι η αλληλεγγύη χαρίζεται με τη μορφή ελεημοσύνης. Όπως και ο σεβασμός, κερδίζεται. Κερδίζεται μάλιστα σε ατομικό επίπεδο, παρόλο που και η συνεισφορά και η αποδοχή έχουν μαζική μορφή. Τα κινήματα έχουν ούτως ή άλλως κουραστεί, αποδυναμωθεί και κατακερματιστεί από τους διάφορες “ατομικότητες” που εκμεταλλεύτηκαν το συλλογικό συμφέρον των εργαζομένων για να υπηρετήσουν το προσωπικό συμφέρον (δικό τους και εργοδοσίας). Οι δημοσιογράφοι κατέχουν εκ των πραγμάτων διπλή ιδιότητα – θεσμική και υπαλληλική. Όπως περίπου οι δικαστές και οι αστυνομικοί, καθώς επιπλέουν ασκούν μορφή εξουσίας.

Συμπεράσματα έχουμε;

Δεν είμαι σε θέση ούτε τα κινήματα να συμβουλέψω, ούτε καν καθέναν ξεχωριστά από εμάς. Παρόλο που σε ατομικό επίπεδο έχω ξεκαθαρισμένη θέση, ως ενεργό μέλος της κοινωνίας πιστεύω ότι δεν υπάρχει αυτόν τον καιρό η πολυτέλεια για εσωτερικό ξεκαθάρισμα και ενδοταξικές ρήξεις. Ούτως ή άλλως έχω αναφερθεί στην εκμετάλλευση του πατριωτικού συναισθήματος, παρόλο το ενδεχόμενο να οδηγηθούμε σε επικίνδυνα και αποπροσανατολιστικά μονοπάτια. Δεν πρόκειται να στυλώσω τα πόδια για μερικές εκατοντάδες απολυμένους δημοσιογράφους, παρόλο που νιώθω αηδία απέναντι σε συγκεκριμένους εκπροσώπους του κλάδου (και δεν είναι λίγοι αυτοί). Αλλά να συμμετέχω στον αγώνα να μείνουν ανοικτά κάτι μαγαζιά σαν τα Νέα και την Καθημερινή, σαν το Βήμα και το Σκάι; Με συγχωρείτε αλλά δεν θα πάρω. Παρά μόνον αν οι δημοσιογράφοι τους αποφασίσουν είτε να τα καταλάβουν, είτε απλώς να πάψουν να (συν)υπογράφουν την φθηνή, απεχθή και καταστροφική προπαγάνδα που παράγουν.

Ζαphod στο Παραλληλογράφο

Short URL: http://wp.me/p1pa1c-eBy

* Ο πρωτότυπος τίτλος είναι «Χαρίζεται η Αλληλεγγύη;»

Advertisements
Επόμενο άρθρο
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 • NAOMI KLEIN Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΚΛΙΚ.

  Ολόκληρο το Βιβλίο Μπέστ-σέλλερ, προσφορά του συνεργάτη μας ftanei_pia στο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ. Για να μαθαίνουν νέοι και παληοί.

  Το βιβλίο της Νάομι Κλάιν συγκλονίζει με τις ομοιότητες που βιώνει το πειραματόζωο Ελλάς. Αφού πριν χρόνια η νεοφιλελεύθερη σχολή Φρίντμαν τα εφάρμοσε στη Λατ, Αμερική, Πολωνία, Μεγ. Βρεττανία, Ινδονησία, Ρωσία, Σρι Λάνκα, Ιράκ. κ.α

 • «Καλώς ήρθες» CIA #Twitter & # Facebook!

  Η CIA εισέρχεται στα κοινωνικά δίκτυα για να παρακολουθεί, κατασκόπευει και να προβλέπει τις παγκόσμιες τάσεις.

 • Πακέτο!

  θα τους ταραξουμε στη νομιμότητα (κι'όσοι προκάνουμε..)

 • Μπορεί ο αστυνομικός να είναι χρυσαυγίτης;

  Δεν υποστηρίζω ότι οι άντρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ που ψηφίζουν τα αυγά είναι ναζιστές ή συνειδητοί αντι-δημοκράτες – αν και αυτή η επιλογή δεν έχει το παραμικρό ελαφρυντικό. Ωστόσο, τα μεγάλα ποσοστά που παίρνει η ΧΑ ξανά και ξανά εκεί που ψηφίζουν οι αστυνομικοί δεν είναι καθόλου καλό σημάδι. Το μήνυμα που προκύπτει είναι σαφέστατο και κανένας δε μπορεί να το αγνοεί.

  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ- http://wp.me/pVnfp-g9p

 • Σαν να μην πέρασε μιά μέρα…

  2400 Χρόνια Πίσω ;

 • Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

 • Πρόσφατα άρθρα

 • ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π

 • ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

  Μας "πυροβολούν" εν ψυχρώ, μας γυρίζουν στην Γιούλεν των αμερικάνων και αυτοί αντί να ξεσηκώνονται και να τα κάνουν όλα λαμπόγιαλο, παρακολουθούν και μελετούν τις εξελίξεις, ψύχραιμοι και ωραίοι. Και οι "πέτρες δεν έχουν ακόμη αρχίσει να ίπτανται"..

  Εκείνα τα χρήματα του "κουμπαρά" Μπάρδη-Ομοσπονδίας που μας λέγατε πως πήγαιναν οι περικοπές των αποδοχών, εννοείτε πως θα είναι το ισοδύναμο από τις απώλειες στο εφάπαξ;

 • Μεταπληροφορίιες

 • Αγωνιστικο και Λυτρωτικό το 2014

 • Χάουαρντ Ζιν (1923-2010)

  ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΒΙΒΛΙΟ (1,2,3,4 Κεφάλαια)

 • ΑΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ

  Οταν στην πρώτη σελίδα του blog υπάρχει η (μοναδική) παραπομπή σε παράταξη κόμματος; Και που έχει ζητηθεί η απομάκρυνση της πολλές φορές; Μετά απορούμε για την αναξιοπιστία-ανυποληψία του κομματικού συνδικαλισμού;

 • ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ…

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ > και αν δεν ανοίγει ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ

 • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

  Νοέμβριος 2011
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Οκτ.   Δεκ. »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  
 • ΕΝΟΤΗΤΑ -ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΙ’ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠ΄ΤΗ ΠΕΙΝΑ

  Αυτοοργάνωση, επιτροπές εργαζομένων παντού, αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες

 • ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

  protovoulia1.eydap@gmail.com
  ---------
  ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ.
  ---------
  -Μπορείτε να δημοσιεύσετε άρθρο σας -επώνυμα ή με τα αρχικά*.
  Παράκληση: Χωρίς ύβρεις και συκοφαντίες
  *Τα πλήρη στοιχεία στη διάθεση μας.

 • Αρχείο

 • Kατηγορίες

 • «Έπεσε» στο μάτι μας

  και γελάσαμε ..πικρά

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ -ΛΙΝΚ //σε περίπτωση που δεν ανοίγει το προηγούμενοι ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • Τα πάντα διαλύονται, ξεπουλιούνται..Η Α.Ε. εκποίησης δημόσιας περιουσίας δουλεύει! Εμείς? (ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ)

  ...Εμείς οι χιλιάδες, οι εκατοντάδες χιλιάδες, τα εκατομμύρια... τι κάνουμε, τι περιμένουμε για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας; Τιιιιιιιιιιιιι;

  ..και τα συνδικάτα, οι παρατάξεις, οι δεκάδες "συνδικαλιστές| (βάλτε όποια και όποιους φαντάζεστε) στη ..νιρβάνα τους?

 • ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  Πότε θα γυρίσουμε σελίδα; Δεν αρκούν 40 σχεδόν, χρόνια συναλλαγής, διαφθοράς, ιδιοτέλειας, πελατειακών σχέσεων; Θα πρέπει μήπως να τα ..κατοστήσουμε;

 • αν

 • Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: