Και δε μίλησε κανείς…

…από Ομοσπονδία, Συλλόγους Εργαζόμενων-Συνταξιούχων-Παρατάξεις

Του Δημ. Ζαγορίτη

ίναι απίστευτη (αν και όχι ανεξήγητη) η σιωπή και η αδιαφορία που συνάντησε η αγωνιώδης μας έκκληση στα σωματεία-ομοσπονδίες (και των συνταξιούχων) και  στις παρατάξεις του χώρου, να αντιδράσουν στοιχειωδώς και να κινηθούν αγωνιστικά -όχι κατ’ανάγκην με απεργιακές μορφές,  (ΙΔΕ προτάσεις μας) εν όψει της πλήρους κατεδάφισης και καταστροφής των πάντων, που εξελίσσεται και που έρχεται αμέσως μετά τις εκλογές,   με καταληκτική ημερομηνία την 14η Μαϊου, δηλαδή 49 μέρες από σήμερα

Οι 20 μέρες απ’όταν επιδώσαμε την επιστολή μας , όπως είχαμε αποφασίσει στη συγκέντρωση μας στις 21 Φεβρουαρίου, πέρασαν δυστυχώς άπρακτες, λες και όσα φοβερά και τρομερά συμβαίνουν γύρω μας δεν αφορούν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, αλλά κάποιους άλλους και πως ακόμη οι καταστροφικές τους συνέπειες θα περάσουν δίπλα μας και δεν θα μας αγγίξουν καθόλου.

Τι κι’άν οι γενναίες περικοπές αποδοχών παίρνουν το δρόμο τους, και αν δεν έγιναν ορατές σ’όλη τους την αγριότητα, είναι γιατί μας υποτιμούν τόσο πολύ, ώστε νομίζουν ότι αν τις αναβάλλουν για λίγο μετά τις εκλογές, θα  μας  ξεγελάσουν πάλι, ώστε ν’αποφύγουν αυτό που τόσο φοβούνται….

Τι κι’αν για το πάγωμα της τριετίας της μισθολογικής προαγωγής πέρασε χωρίς να υπάρξει καμμιά (τουλάχιστον γνωστή) αντίδραση εκ μέρους των συνδικάτων, λες και πρόκειται για το πιό φυσιολογικό πράγμα του κόσμου..

Τι κι’αν μεθοδεύεται ο τρόπος εφαρμογής των πρωτάκουστων δεινών πούρχονται, με την εκβιαστική-διλημματική μορφή είτε της καταναγκαστικής υπογραφής συλλογικής σύμβασης με τερατώδεις περικοπές έως 40-60% στις αποδοχές, είτε με την παραπομπή στη λαιμητόμο της υπογραφής ατομικής σύμβασης του καθενός, μετά την παρέλευση πενταμήνου και με απροσδιόριστα κατώτατα όρια με δυνατότητα και τα 586 € (Αγαμος χωρίς προϋπηρεσία) έως 820 € (Έγγαμος με 3 τριετίες) ,  άλλως προειδοποίηση απόλυσης (5μηνων) με ελαχιστότατη αποζημίωση (έως 1/10 της κανονικής) (ΙΔΕ ΕΔΩ) .

Με δυό λόγια είναι απαράδεκτο να επικρέμανται τέτοιες εφιαλτικές προοπτικές για το άμεσο μέλλον, να ετοιμάζονται τόσα δεινά στις εργασιακές μας σχέσεις, που  ως γνωστόν αποτελούν ψηφισμένους νόμους του κράτους από τα κόμματα του μνημονίου και τους κολαούζους τους, και να μην κουνιέται φύλλο.

Και είναι απίστευτη η έλλειψη αντίδρασης από το προσωπικό, όταν εξελίσσονται τέτοιες σατανικές μεθοδεύσεις και τέτοιες προσπάθειες εξαπάτησης και εγκλωβισμού των απλών εργαζομένων, που ωθούνται  σε εκβιαστικές επιλογές μεταξύ σκύλλας και χάρυβδης, που όμοιες τους  δεν έχουμε συναντήσει ποτέ στο παρελθόν ούτε προβλέπεται να υπάρξουν στο μέλλον.

Και μιλάμε για μεθοδεύσεις, γιατί δεν βρίσκουμε άλλη εξήγηση στην πλήρη έλλειψη επικοινωνίας και ενημέρωσης  του προσωπικού από τους επίσημους συνδικαλιστικούς του φορείς και της ανάθεσης του έργου αυτού σε παρατρεχάμενους και κολαούζους, που ανέξοδα και ανεύθυνα διαδίδουν δεξιά και αριστερά ότι θέλουν, με συνέπεια στην εποχή της πληροφόρησης  σε χρόνο dt  του τι συμβαίνει στην άλλη άκρη του κόσμου, να υπάρχει πέπλος σιωπής και άγνοιας, για τα όσα αφορούν το προσωπικό της ΕΥΔΑΠ,  με κατά γνώμη μας στόχο τη σύγχιση, το φόβο,  και  την επακόλουθη αποδοχή του «μικρότερου κακού», που θα προτείνουν τάχα,  οι σημερινοί απόντες.

Ευχαρίστως να δεχθούμε την όποια άλλη λογική εξήγηση, π.χ. το λόγο που όχι μόνο απορρίπτουν δια της σιωπής κάθε πρόταση μας, που στο τέλος-τέλος μπορεί και να μην είναι η τέλεια, ας προτείνουν κάτι άλλο, αλλά και γιατί αποφεύγουν καιρό τώρα να κατέβουν στους χώρους δουλειάς και να ενημερώσουν για το τι συμβαίνει ένα κόσμο που αγωνιά και διαμαρτύρεται έντονα γι’αυτό.

Πρόταση: Είναι καιρός ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ να πάρει στα χέρια του τις τύχες αυτού και των οικογενειών του και αφ’ενός να απαιτήσει πληροφόρηση ΕΔΩ και ΤΩΡΑ του τι συμβαίνει, και αφ’ετέρου ΟΛΟΙ ΜΑΖΥ να συν-αποφασίσουμε ανάλογα με τις επιλογές που θάχουμε σε τι λύσεις θα καταλήξουμε. Μέσα από Γενικές Συνελεύσεις Σωματείων, Συγκεντρώσεις ΟΛΟΥ του Προσωπικού, συσκέψεις-συζητήσεις και αποφάσεις σε κάθε χώρο δουλειάς και άλλα που προτείναμε και όσα θα προταθούν από τον καθένα μας.

Η εποχή  της ανάθεσης σε «αυθεντίες» και «ηγέτες»  του να βγάλουν τα «κάστανα απ’τη φωτιά» και της εκ του μακρόθεν θέασης μας της υλοποίησης των «σοφών» αποφάσεων τους, καλώς (κατά τη γνώμη μας)  ή κακώς , τελείωσε προ πολλού.

Θα το καταλάβουμε άραγε και θα γυρίσουμε σελίδα , πριν τα γεγονότα γίνουν ανεπίστροφα ή όχι;

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: