ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΌ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑ.

Σημαντική επιτυχία της συλλογικότητας Σ.Ε.Κ.Ε., στις πρόσφατες Εκλογές για Δ.Σ. και Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας. *

Του Δ.Ζ.

Πριν 4 μήνες ξεκίνησε στο Πολιτιστικό της ΕΥΔΑΠ η Πρωτοβουλία Εργαζόμενων και Συνταξιούχων ΕΥΔΑΠ, με φιλοδοξία τη συσπείρωση και την αντεπίθεση  (στο μέτρο των δυνάμεων μας), για την ανατροπή του μνημονιακού αρμαγεδώνα,  για την ανάκτηση της αξιοπρέπειας, του δικαιώματος στη ζωή, των ηθικών και ανθρωπιστικών αξιών και των κοινωνικών μας κατακτήσεων, που διασύρθηκαν  βάναυσα τα τελευταία χρόνια.

Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται, διευρύνεται  και προσβλέπει ακόμη, στην ριζική αλλαγή του τρόπου, του στόχου και των διαδικασιών που κινείται και δρά το συνδικαλιστικό κίνημα, που με τις έως πρόσφατα εμπλοκές και εξαρτήσεις του από κομματικές και παραταξιακές λογικές, έχει καταστεί παντελώς αναξιόπιστο και αναποτελεσματικό.

Επιδιώκουμε ακόμη να δημιουργηθεί ένα νέο µέτωπο ενότητας στη δράση εργαζόμενων και συνταξιούχων πέρα από κομματικούς-παραταξιακούς εναγκαλισμούς στην ΕΥΔΑΠ, πάνω σε κοινές θέσεις και προοπτικές με ευρεία συμμετοχή και συναπόφαση τουπροσωπικού, με διαφάνεια, με εναλλαγή στις θέσεις  και με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες βάσης,  για να αντιµετωπιστεί η κρίση που πανταχόθεν μας περιβάλλει.

Ήδη οι πρώτες ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές:

  1. Η ανταπόκριση του προσωπικού στις εκκλήσεις μας και σιγά ήταν αξιόλογη, αφού στην πρώτη συνάντηση μας η προσέλευση άνω των 40 εργαζομένων και  συνταξιούχων, κρίνεται ως σημαντική, αν ιδίως συγκριθεί με την ισάριθμη προσέλευση εργαζομένων σε γεν. συνέλευση του μεγαλύτερου φορέα της ΕΥΔΑΠ
  2. Αξίζει να προσεχθεί η εντυπωσιακή-για πρώτη φορά-εμφάνιση του συνδυασμού Σ.Ε.Κ.Ε., με ποσοστό σχεδόν 18% στις πρόσφατες εκλογές για Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ, και Επιτροπή Υγεινής και Ασφάλειας, (τέλος) παρά τον ελάχιστο χρόνο που είχε για να γίνει γνωστός .
  3. Αν συνυπολογίσουμε και την πρόσφατη καλή απόδοση (9% και μία έδρα στο ΔΣ) της πρωτοεμφανιζόμενης «ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» στις εκλογές του συλλ. συνταξιούχων, όπου η από δεκαετίες παντοδύναμες συντηρητικές δυνάμεις, με ύποπτες μεθόδους μας την αφαίρεσαν, μάλλον επιβεβαιώνεται η εκτίμηση ότι τα πράγματα σταδιακά κινούνται προς θετική τροχιά και στο χώρο της ΕΥΔΑΠ.

Και αν το πρώτο ελπιδοφόρο βήμα έγινε, θέλει χρόνο, προσπάθεια, υπομονή και επιμονή για τη μεγάλη αλλαγή που η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και συνταξιούχων οραματίζεται και απαιτεί.

Έστω και αν το ποσοστό του προσωπικού, που εγκλώβισαν ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, οι παρατάξεις που πρόσκεινται στα 2 κόμματα(1) που εναλλασσόμενα 38 χρόνια, μας κυβέρνησαν και μας έφεραν στην καταστροφή, στα 1.200.000 ανέργους, στα 3.000.000 φτωχούς, στις 2.800 αυτοκτονίες, στα συσσίτια, στη βία, στην εξαθλίωση, στους κάδους των σκουπιδιών για τροφή, στα χαράτσια, στις φοροεπιδρομές, στα εκκαθαριστικά που οσονούπω, καταφθάνουν κτλ, κτλ.  Και που το 68% της ΕΥΔΑΠ τους τίμησε (ξανά) με την ψήφο τους….

Συμπέρασμα: Οι δυνάμεις των μεγάλων συμφερόντων,  της διαπλοκής και της παρακμής, μπορεί να βλέπουν το τέλος τους να πλησιάζει, όμως είναι αποφασισμένες με κάθε θυσία και μέσο να επιβραδύνουν τις εξελίξεις. Η τηλεοπτική δικτατορία των Πρετεντέρηδων, των Καψήδων, των Πρωτοσάλτε, των Παπαδημητρίου και των Στάηδων, «καλά κρατεί», χέρι-χέρι δε με την εξαγορασμένη και διαπλεκόμενη δημοσιογραφία-ραδιοφωνία είναι αποφασισμένοι να πέσουν μέχρι ενός, παρά να αποδεχθούν την ήττα τους.

Γιατί εκτός των υλικών συνεπειών που διακινδυνεύονται υπάρχει και το μέγα θέμα των ποινικών συνεπειών και πού όσο και να θέλουν να ξορκίσουν, τα φαντάσματα του Άκη (και του Γιαννίκου) που πλανώνται πάνω  από την πόλη τους το υπενθυμίζουν κάθε μέρα. Και ως γνωστόν «Το θηρίο όταν είναι λαβωμένο είναι πιό επικίνδυνο»..

(1)(Και μη τολμήσει κανείς να ψελλίσει πως δεν έχουν σχέση με τα 2 κόμματα και αυτούς που κάθονται «σούζα και κλαρίνο» στη Μέρκελ και στον Σόϊμπλε, που σήμερα θρασύτατα δήλωσε «Λυπάμαι πολύ για τους ανθρώπους στον δρόμο, αλλά δεν μπορώ να τους γλιτώσω». Καθημερινή ),  γιατί τα φωτογραφικά ντοκουμέντα «θα πέσουν και θα τους πλακώσουν»…).

——————————————————————————————————

*ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.ΥΔ.Α.Π.
& ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ (2) ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ
ΣΥΝΟΛΟ ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ : 2055
ΑΚΥΡΑ   : 37
ΛΕΥΚΑ   : 24
ΕΓΚΥΡΑ : 1994

ΕΛΑΒΑΝ :

ΔΑΚΕ :   912 ή 45,73%    (1 ΕΔΡΑ)

ΠΑΣΚΕ : 497 ή 24,92%   (1 ΕΔΡΑ)

ΣΕΚΕ :    343 ή 17,20%

ΕΣΚ :       242 ή 12,13%

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ (7) ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ

ΣΥΝΟΛΟ ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ : 2039
ΑΚΥΡΑ   : 37
ΛΕΥΚΑ   : 31
ΕΓΚΥΡΑ : 1991

ΕΛΑΒΑΝ :

ΔΑΚΕ :   874 ή 43,90%    (3 ΕΔΡΕΣ)

ΠΑΣΚΕ : 466 ή 23,41%    (2 ΕΔΡΕΣ)

ΣΕΚΕ :    356 ή 17,88%    (1 ΕΔΡΑ)

ΕΣΚ :      266 ή 13,36%    (1 ΕΔΡΑ)

ΤΟΜΗ :   29 ή 1,46% 

ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ ΣΕΚΕ
Για  το Δ.Σ.
1.    Πολιτάκη Στέλλα του Κων/νου 86
2.    Ρίπης Κων/νος του Γεωργίου  84
3.    Κουσουρής Λεωνίδας του Παναγιώτη 64

ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΑΕ
1.   Γρυπογιάννης Ιγνάτιος του Χρήστου 180 (Εκλέγεται)
2.   Βλάχος Σάββας του Θωμά   102
3.   Λυμπέρης Κων/νος του Αθανασίου   72

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα του ΣΕΚΕ :
Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: