ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΜΑΣ

 ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ-ΜΗΝ ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΤΕ!

 August 25th, 2012 | Author: 

Θα μπορούσαμε να συζητάμε ώρες για τις ευθύνες της Αριστεράς στο φαινόμενο της αύξησης επιρροής της Χρυσής Αυγής στην ελληνική κοινωνία. Επειδή, όμως, γι’ ακόμη μια φορά θα αφήναμε απ’ έξω τις ευθύνες των αριστερών και θα αρκούμασταν σε μια κριτική της Αριστεράς, έτσι απρόσωπα, γενικά και αόριστα ή έστω μόνο απέναντι στην ηγεσία της, δεν το θεωρώ ουσιαστικό. Ούτως ή άλλως, η Αριστερά από τον Εμφύλιο και δώθε έχει επιδοθεί σ’ ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών εντός των τάξεών της, οπότε δε νομίζω ότι έχει χρόνο για την ουσία.

Υπάρχει, όμως, και το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα που έδρασε δεκαετίες εντός κοινοβουλίου. Το κάθε κόμμα, με τον τρόπο του, λειτούργησε με στόχο να δημιουργηθούν οι ιδανικές συνθήκες ώστε σήμερα η Χρυσή Αυγή να εκπροσωπεί ένα ποσοστό ελλήνων πολιτών, πολύ μεγαλύτερο από αυτό που τη στήριξε στις εκλογές.

Η διαφθορά, η διαπλοκή, η κοινωνική αδικία, η απουσία δικαιοσύνης, ο προκλητικός παράνομος πλουτισμός και η αδιαφορία για τους «άτυχους του καπιταλισμού», ταπείνωνε καθημερινά τον πολίτη και τον υποχρέωνε να απαξιώνει το πολιτικό σύστημα.

Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα, καθώς ούτε πολιτικό σύστημα υπάρχει, ούτε καν πολιτική. Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σ’ ένα προτεκτοράτο εξαθλιωμένων και οδηγείται στην πυρά. Τη συνέλαβαν οι Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια ενός κυνηγιού μαγισσών, τεμπέληδων και αντιπαραγωγικών.

Η πλειοψηφία των ελλήνων σήμερα νιώθει εξαθλιωμένη και ταπεινωμένη σε προσωπικό και εθνικό επίπεδο. Οι έλληνες σήμερα μισούν. Πάνω σε αυτό το μίσος τους, δυστυχώς συμμαχούν με τον εχθρό τους. Με τη μεγαλύτερη ανθρώπινη διαστροφή, αυτή του ναζισμού. Κάποιοι το κάνουν φανερά, οι περισσότεροι σιωπηρά. Άλλωστε, όπως αρέσκονται να κοροϊδεύουν τον εαυτό τους «Δε συμφωνώ με όλα όσα λέει η Χρυσή Αυγή, αλλά σε πολλά από αυτά που λένε έχουν δίκιο». Κι έτσι, το ένα «δίκιο» φέρνει το άλλο, οι συμπαθούντες τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής αυξάνονται και, επιτρέψτε μου τη βεβαιότητα ότι, στις επόμενες εκλογές θα πολλαπλασιαστούν και οι ψήφοι της.

Αυτός ο Σαμαράς, αυτή η αστυνομία, αυτός ο Δένδιας «έτυχε» να κυβερνούν την Ελλάδα εκείνη την κρίσιμη ώρα όπου οι συνθήκες για την ανάπτυξη του νεοναζισμού είναι ιδανικές. Ο πρωθυπουργός νομιμοποίησε τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής, κάνοντας λόγο προεκλογικά για «πόλεμο με τους λαθρομετανάστες» και «επανακατάληψη των πόλεων». Η αστυνομία βολεύτηκε επειδή επιτέλους θα συνεργαζόταν επίσημα με το παρακράτος και ο Δένδιας ανέλαβε να προσφέρει τα «κλειστά μάτια» που χρειάζονται οι νεοναζιστικές τακτικές.

Η σημερινή κυβέρνηση και το σύνολο του πολιτικού συστήματος βολεύεται με την ανάπτυξη του νεοναζισμού ώστε και να υπάρχει η τρομοκρατία για όσους τολμούν να εκφράσουν διαφορετικό λόγο, αλλά και να υπάρχει ένα δεύτερο μέτωπο αγώνα εκτός από εκείνο των οικονομικών μέτρων.

Αυτό που δεν κατάλαβε το πολιτικό σύστημα, είναι ότι έπεσε στην ίδια του την παγίδα. Πίστεψε ότι η Χρυσή Αυγή θα αποτελούσε μία ελεγχόμενη συμμαχική δύναμη. Αδιάβαστο ως συνήθως το πολιτικό σύστημα, δε γνωρίζει ότι τα νοσηρά φαινόμενα αρκούνται σε μία χαραμάδα για να τρυπώσουν. Ύστερα αναπτύσσονται με ιδιαίτερη ταχύτητα και οι μεταστάσεις των κοινωνικών κακοηθειών είναι αστραπιαίες.

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής δεν ελέγχονται. Τα σάλια της λύσσας τους για πλήρη κυριαρχία μόνο οι πολιτικοί κάνουν πως δεν τα βλέπουν. Η κυβέρνηση νομίζει ότι χρησιμοποιεί τη Χρυσή Αυγή και δεν καταλαβαίνει πως ήδη η Χρυσή Αυγή έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί την κυβέρνηση και την αστυνομία. Ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης έχει πλέον αρχίσει ανοιχτά να εκδηλώνεται εναντίον ομάδων ανθρώπων που δεν τους θεωρεί «χρήσιμους εις την πατρίδαν».

Οι μετανάστες ήταν ο πρώτος σταθμός. Τα «σακιά» πάνω στα οποία ξεπέρασαν οι νεοναζί κάθε ανθρώπινη αναστολή για να μαχαιρώσεις ή να δολοφονήσεις. Τώρα πλέον δεν αρκεί να είσαι έλληνας για να είσαι ΕΛΛΗΝΑΣ! Πρέπει να μην είσαι ομοφυλόφιλος, να μην είσαι κομμουνιστής, να έχεις υπηρετήσει στα ΛΟΚ ή στα Ο.Υ.Κ., να υμνείς το ναζισμό, να μισείς χωρίς όρια, να μην κουτσαίνεις γιατί σου αξίζει ο Καιάδας, αν είσαι γυναίκα να μη ντύνεσαι «προκλητικά», να.., να…, να… Νέοι κανόνες!

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι πλέον στο περιθώριο, αλλά πρωταγωνιστής στην καθημερινότητα. Οι νεοναζί δημιουργούν τη δική τους πραγματικότητα η οποία δε γοητεύει πλέον μόνο τους «αμόρφωτους» και τα χαμηλά οικονομικά στρώματα. Τα φίδια μπήκαν για τα καλά στον κόρφο της ελληνικής κοινωνίας και δαγκώνουν ασταμάτητα. Το αντίδοτο θ’ αρχίσει σύντομα να τελειώνει. Το πολιτικό σύστημα ακόμη δεν έχει καταλάβει πως σε πιθανή σύγκρουση του νεοναζισμού με αυτή την κολοβή δημοκρατία, οι επίσημοι φύλακες, η αστυνομία, θα ταχθεί με την άλλη πλευρά. Μ’ εκείνη, της οποίας το ιδεολογικό ένδυμα φορά.

Πιο άσχημα θα ξυπνήσουν κάποιοι προοδευτικάριοι που ακόμη και τώρα πιστεύουν ότι η άνοδος του νεοναζισμού θα κάνει όλους τους δημοκράτες πολίτες να συσπειρωθούν γύρω από τα δικά τους κόμματα. Δεν υπάρχει πιο ανόητη οπτική για να δεις την πραγματικότητα. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η στάση αναμονής και η απλή παρατήρηση των πραγμάτων, βολεύει μόνο τη Χρυσή Αυγή. Τα φίδια μεγαλώνουν γρήγορα…

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 • NAOMI KLEIN Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΚΛΙΚ.

  Ολόκληρο το Βιβλίο Μπέστ-σέλλερ, προσφορά του συνεργάτη μας ftanei_pia στο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ. Για να μαθαίνουν νέοι και παληοί.

  Το βιβλίο της Νάομι Κλάιν συγκλονίζει με τις ομοιότητες που βιώνει το πειραματόζωο Ελλάς. Αφού πριν χρόνια η νεοφιλελεύθερη σχολή Φρίντμαν τα εφάρμοσε στη Λατ, Αμερική, Πολωνία, Μεγ. Βρεττανία, Ινδονησία, Ρωσία, Σρι Λάνκα, Ιράκ. κ.α

 • «Καλώς ήρθες» CIA #Twitter & # Facebook!

  Η CIA εισέρχεται στα κοινωνικά δίκτυα για να παρακολουθεί, κατασκόπευει και να προβλέπει τις παγκόσμιες τάσεις.

 • Πακέτο!

  θα τους ταραξουμε στη νομιμότητα (κι'όσοι προκάνουμε..)

 • Μπορεί ο αστυνομικός να είναι χρυσαυγίτης;

  Δεν υποστηρίζω ότι οι άντρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ που ψηφίζουν τα αυγά είναι ναζιστές ή συνειδητοί αντι-δημοκράτες – αν και αυτή η επιλογή δεν έχει το παραμικρό ελαφρυντικό. Ωστόσο, τα μεγάλα ποσοστά που παίρνει η ΧΑ ξανά και ξανά εκεί που ψηφίζουν οι αστυνομικοί δεν είναι καθόλου καλό σημάδι. Το μήνυμα που προκύπτει είναι σαφέστατο και κανένας δε μπορεί να το αγνοεί.

  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ- http://wp.me/pVnfp-g9p

 • Σαν να μην πέρασε μιά μέρα…

  2400 Χρόνια Πίσω ;

 • Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

 • Πρόσφατα άρθρα

 • ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π

 • ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

  Μας "πυροβολούν" εν ψυχρώ, μας γυρίζουν στην Γιούλεν των αμερικάνων και αυτοί αντί να ξεσηκώνονται και να τα κάνουν όλα λαμπόγιαλο, παρακολουθούν και μελετούν τις εξελίξεις, ψύχραιμοι και ωραίοι. Και οι "πέτρες δεν έχουν ακόμη αρχίσει να ίπτανται"..

  Εκείνα τα χρήματα του "κουμπαρά" Μπάρδη-Ομοσπονδίας που μας λέγατε πως πήγαιναν οι περικοπές των αποδοχών, εννοείτε πως θα είναι το ισοδύναμο από τις απώλειες στο εφάπαξ;

 • Μεταπληροφορίιες

 • Αγωνιστικο και Λυτρωτικό το 2014

 • Χάουαρντ Ζιν (1923-2010)

  ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΒΙΒΛΙΟ (1,2,3,4 Κεφάλαια)

 • ΑΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ

  Οταν στην πρώτη σελίδα του blog υπάρχει η (μοναδική) παραπομπή σε παράταξη κόμματος; Και που έχει ζητηθεί η απομάκρυνση της πολλές φορές; Μετά απορούμε για την αναξιοπιστία-ανυποληψία του κομματικού συνδικαλισμού;

 • ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ…

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ > και αν δεν ανοίγει ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ

 • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

  Αύγουστος 2012
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Ιολ.   Σεπτ. »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • ΕΝΟΤΗΤΑ -ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΙ’ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠ΄ΤΗ ΠΕΙΝΑ

  Αυτοοργάνωση, επιτροπές εργαζομένων παντού, αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες

 • ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

  protovoulia1.eydap@gmail.com
  ---------
  ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ.
  ---------
  -Μπορείτε να δημοσιεύσετε άρθρο σας -επώνυμα ή με τα αρχικά*.
  Παράκληση: Χωρίς ύβρεις και συκοφαντίες
  *Τα πλήρη στοιχεία στη διάθεση μας.

 • Αρχείο

 • Kατηγορίες

 • «Έπεσε» στο μάτι μας

  και γελάσαμε ..πικρά

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ -ΛΙΝΚ //σε περίπτωση που δεν ανοίγει το προηγούμενοι ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • Τα πάντα διαλύονται, ξεπουλιούνται..Η Α.Ε. εκποίησης δημόσιας περιουσίας δουλεύει! Εμείς? (ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ)

  ...Εμείς οι χιλιάδες, οι εκατοντάδες χιλιάδες, τα εκατομμύρια... τι κάνουμε, τι περιμένουμε για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας; Τιιιιιιιιιιιιι;

  ..και τα συνδικάτα, οι παρατάξεις, οι δεκάδες "συνδικαλιστές| (βάλτε όποια και όποιους φαντάζεστε) στη ..νιρβάνα τους?

 • ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  Πότε θα γυρίσουμε σελίδα; Δεν αρκούν 40 σχεδόν, χρόνια συναλλαγής, διαφθοράς, ιδιοτέλειας, πελατειακών σχέσεων; Θα πρέπει μήπως να τα ..κατοστήσουμε;

 • αν

 • Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: