Χρυσή Αυγή: Χρυσή εφεδρεία της ολιγαρχίας!

Σκίτσο Περαστικού

Του Στέλιου Ελληνιάδη

…….Εάν η γέννηση του Χριστού συνέβαινε στην Ελλάδα, στις μέρες μας, οι χρυσαυγίτες θα μαχαίρωναν τον Ιωσήφ και θα πέταγαν την Παναγία και τον Χριστό έξω από το μαιευτήριο γιατί είναι Παλαιστίνιοι, μελαμψοί και φτωχικά ντυμένοι.

Εάν η Ρωξάνη, η σύζυγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έπινε τον καφέ της στον Άγιο Παντελεήμονα, θα την προπηλάκιζαν και θα την έδιωχναν κακήν κακώς επειδή είναι Περσίδα, μελαχροινή και ντυμένη ανατολίτικα.

Εάν ο ηλιοκαμένος Διογένης περνούσε με το φανάρι του από την πλατεία Αττικής θα λιντσαριζόταν σε κάποιο στενοσόκακο γιατί είναι σκούρος, ξυπόλυτος και ισχνός…….

Χρυσή Αυγή: Χρυσή εφεδρεία της ολιγαρχίας!

εν υπερασπίστηκαν τίποτα από την Ελλάδα, ούτε τα αρχαία της, ούτε τα νεοκλασικά της, ούτε τα πάρκα, ούτε τα δάση, ούτε τα ποτάμια, ούτε τη γλώσσα, τίποτα! Τα ελληνικά τους είναι άθλια, και όλη η δράση τους εξαρτάται από την ύπαρξη και εξαντλείται στην καταδίωξη των ξένων, και δη των μαύρων.
Είναι μία Κου Κλουξ Κλαν του 21ου αιώνα, στα πρότυπα της ρατσιστικής οργάνωσης του αμερικανικού νότου, που δούλευε για τα μεγάλα αφεντικά, τους τσιφλικάδες που είχαν τις φυτείες. Τώρα, οι εντόπιοι μιμητές εξυπηρετούν απολύτως την άρχουσα νομενκλατούρα, συγκρατώντας κυρίως πολίτες από τα λαϊκά στρώματα να μην διαφύγουν αγαναχτισμένοι από την εξαθλίωση που τους οδηγεί η ολιγαρχία προς την Αριστερά, να μην αμφισβητήσουν το στάτους κβο. Να μην διεκδικήσουν την ανατροπή του σάπιου συστήματος.

Εξυπηρετούν τους διεθνείς τοκογλύφους. Δεν θέλουν να συνειδητοποιήσει ο κόσμος τι ακριβώς έχει γίνει και ποιοι φταίνε, να μην στρέψει την οργή του εναντίον αυτών που καταστρέφουν και ξεπουλάνε την Ελλάδα. Η Χρυσή Αυγή κάνει αυτό που κανένα από τα κόμματα που υποστηρίζει το μνημόνιο δεν θα μπορούσε να το κάνει, γιατί έχουν όλα χάσει την αξιοπιστία τους. Ούτε ο Πρετεντέρης και η Τρέμη μπορούν, γιατί ο κόσμος έχει καταλάβει ότι τα συμφέροντά τους ταυτίζονται με την ολιγαρχία.

Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο η Χρυσή Αυγή, που εμφανίζεται από το περιθώριο, από το λαό, και μπορεί να στρέψει την προσοχή και το θυμό του κόσμου αλλού, πολύ μακριά από τις αιτίες και τα συμφέροντα που κατεδαφίζουν την Ελλάδα. Γιατί μπορεί να πείθει σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας ότι -για όλη αυτή την καταστροφή που συμβαίνει, που η Ελλάδα γίνεται ξανά μία υποτελής χώρα, μια αποικία κατωτάτης υποστάθμης, που της αρπάζουν όλο τον εθνικό πλούτο, και οι πολίτες καταδικάζονται στη φτώχεια χάνοντας μισθούς, συντάξεις, μαγαζιά, επιχειρήσεις και περιουσίες… δεν φταίνε οι ολιγάρχες, οι τραπεζίτες, οι εργολάβοι, οι τοκογλύφοι και οι πολιτικοί που τους υπηρετούν, ή μάλλον φταίνε κάπως κι αυτοί, αλλά κυρίως φταίνε οι πάμφτωχοι, οι μετανάστες που ζητούν δουλειά, ένα χαμηλό μεροκάματο, χωρίς ασφάλιση, χωρίς καμία μέριμνα και φροντίδα, σαν άνθρωποι β΄ και γ΄ κατηγορίας.

Οι μετανάστες φταίνε για τις απολύσεις στο δημόσιο, για την περικοπή μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, επικουρικών κ.λπ., για την έλλειψη φαρμάκων, για το κλείσιμο σχολείων σε όλη την επικράτεια, αυτοί φταίνε που οι τιμές στα πλοία για τα νησιά είναι εξωφρενικές, αυτοί φταίνε για το ξεπούλημα του ΟΤΕ και της ΑΤΕ, αυτοί φταίνει που οι εργολάβοι απομυζούν εδώ και πενήντα χρόνια τα δημόσια ταμεία χωρίς ποτέ να τελειώνουν την εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης, αυτοί φταίνε για 2.500 πολίτες που πεθαίνουν κάθε χρόνο σε δρόμους-σκοτώστρες σαν την εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών κ.ο.κ.

Αυτοί φταίνε που νέοι με πτυχία και προσόντα δεν βρίσκουν δουλειά και εξαναγκάζονται να γίνουν μετανάστες, να γίνουν Πακιστανοί στη Γερμανία και την Αυστραλία! Η Χρυσή Αυγή είναι σήμερα το πιο δυνατό χαρτί της ολιγαρχίας. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να εφαρμόσει τα ληστρικά της μέτρα σε βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων. Η Χρυσή Αυγή εκτροχιάζει την οργή και τη ρίχνει στο κενό.

Επιστρέφουν οι βρικόλακες

Στον πυρήνα των οπαδών της Χρυσής Αυγής είναι οι πιο σκληροί, οι πιο καταπιεσμένοι ρατσιστές. Αυτοί που για δεκαετίες δεν μπορούσαν να εκφραστούν, να βγάλουν την κοινωνική τους χολή, να εκδηλώσουν την αντικοινωνικότητά τους γιατί δεν τους έπαιρνε. Στην μεταπολεμική περίοδο που κυριάρχησε στην Ευρώπη και την Ελλάδα ο αστικός δημοκρατικός πλουραλισμός και η ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ λαών και εθνών, και τα ανθρώπινα δικαιώματα αναγορεύτηκαν σε ύψιστη αξία, σε μια πρωτόγνωρη για την ανθρωπότητα θετική εξέλιξη που οι φυλετικές διακρίσεις, ο αντισημιτισμός και η θρησκευτική μισαλλοδοξία θεωρήθηκαν ντροπή και έγκλημα για τον πολιτισμένο κόσμο… οι μικρόνοες, ρατσιστές και κομπλεξικοί, μπήκαν στο περιθώριο, και για να μην στιγματισθούν ως αμόρφωτοι, ακοινώνητοι, μισάνθρωποι και με εγκληματικές τάσεις, λούφαξαν.

Τώρα, όμως, η κρίση που είναι οικονομική και πολιτισμική, και διαλύει τους θεσμούς και καταρρακώνει τα ήθη, τους αφήνει χώρο να εκδηλωθούν και να δράσουν, όπως παλιά. Το χάος που προκαλεί η κρίση δίνει ξανά τη δυνατότητα σε όλα τα κατακάθια της κοινωνίας, να σηκώσουν κεφάλι, να βγουν μπροστά με θράσος και μίσος. Οι οπαδοί της χούντας του Παπαδόπουλου και του Ιωαννίδη, που σε συνεργασία με τους Αμερικάνους και τους Τούρκους κατέστρεψαν το ανεξάρτητο κυπριακό κράτος και διχοτόμησαν το νησί… οι θαυμαστές του Χίτλερ και οι νοσταλγοί των γερμανοτσολιάδων… οι ιδεολογικοί απόγονοι των δοσιλόγων και των κουκουλοφόρων συνεργατών των ναζί, οι θαυμαστές της Κου Κλουξ Κλαν, αναθάρρησαν με την κρίση, βρήκαν ανοιχτές τρύπες και βγήκαν στο προσκήνιο.

Από κοντά οι τυφλωμένοι εθνικιστές που ο θαυμασμός τους εξαντλείται στον Μέγα Αλέξανδρο και στους 300 του Λεωνίδα, χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα από Επίκουρο και Πυθαγόρα, από Σωκράτη, Πλάτωνα και Αριστοτέλη, από Σαπφώ και Πίνδαρο, αυτοί που δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι το μεγαλείο του ελληνικού πολιτισμού δεν είναι τα σπαθιά και οι ασπίδες, αλλά οι τέχνες, τα γράμματα και πάνω απ’ όλα η δημοκρατία… συν κάτι εντελώς αμόρφωτοι θρησκόληπτοι υποκριτές, σκοταδιστές, αντισημίτες που παραβλέπουν ότι η Παλαιά Διαθήκη είναι 100% εβραϊκή.

Και δίπλα σ’ αυτούς, οι εξαιρετικά χαμηλού επιπέδου φανατικοί οπαδοί της Άκρας Δεξιάς, που αγνοούν ακόμα ότι η επιστήμη έχει εδώ και πολλά χρόνια αποδείξει ότι δεν υπάρχει ελληνικό, τούρκικο, αμερικάνικο ή κινέζικο αίμα. Κι ότι τα ανθρώπινα γονίδια μοιάζουν πάρα πολύ με τα γονίδια των πιθήκων, του ποντικού και της μύγας. Ότι η φύση είναι μία, πολύμορφη, αλλά ενιαία και αδιαίρετη.

Ένας κόσμος βαθιά αμόρφωτος, που εύκολα καταναλώνει κομματάκια της ιστορίας και επιστημονικές θεωρίες επιπέδου τηλεμάρκετινγκ περί καθαρότητας, στην προσπάθειά του να επιβιώσει μέσα σε κοινωνίες που μόνο το χρήμα και η εξουσία αποτελούν αξίες και καθορίζουν ταυτότητες. Άνθρωποι που προσπαθούν να δώσουν αξία στην ύπαρξή τους υποτιμώντας τους άλλους με βάση το χρώμα του δέρματος, τη σεξουαλική επιλογή ή το θρήσκευμα… ή πατώντας πάνω στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει κανείς που προέρχεται από περιοχές που μαστίζονται από φτώχεια, ερήμωση ή πολέμους. Άνθρωποι που δεν ξέρουν σε τι κατάσταση ήταν οι Ρωμιοί πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία που κατέφυγαν στη Γεωργία, τη Ρωσία, τη Λατινική Αμερική ή την Ελλάδα, κουρελήδες, βρώμικοι και γεμάτοι ψείρες… ότι έτσι καταντάει κι ο καλύτερος άνθρωπος όταν οι συνθήκες είναι κακές και άθλιες.

Αλλά, ρατσιστές δεν είναι μόνο οι φτωχοί και οι λεηλατημένοι από την ολιγαρχία. Είναι και πλούσιοι που έχουν ταξικό κόμπλεξ ανωτερότητας, που βλέπουν τους φτωχούς, ανεξαρτήτως χρώματος, ως απειλή για τα πλούτη και τα προνόμιά τους. Αυτοί έχουν την ίδια γνώμη και φέρονται το ίδιο σκληρά και ρατσιστικά τόσο στους μετανάστες που σκάβουν λαγούμια ή πλένουν πιάτα όσο και στους εργάτες της χαλυβουργίας που παλεύουν για το δικαίωμα στη δουλειά και την αξιοπρεπή αμοιβή.

Οι νεοφασίστες έχουν πιάσει το νόημα, ξέρουν τα αδύνατα σημεία αυτού του εξαθλιωμένου ή απειλούμενου από την ολιγαρχία κόσμου. Στρέφονται εναντίον των μεταναστών από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν ή την Αίγυπτο, γιατί ξέρουν ότι το μαύρο χρώμα του δέρματος αφυπνίζει πιο εύκολα το ρατσιστικό πολιτισμικό «γονίδιο», για να μιλήσουμε κι εμείς με όρους γενετικής. Γιατί υπάρχει μεγάλη ρατσιστική παράδοση μέσα στη δυτική κουλτούρα. Από τη στιγμή που γεννιέται ο άνθρωπος στη Δύση, εδώ και εκατοντάδες χρόνια, δηλητηριάζεται με το μικρόβιο του ρατσισμού στο οποίο στηρίχθηκαν όλες οι γενοκτονίες, οι πόλεμοι και η αποικιοκρατία.

Είναι ρατσιστές οι ψηφοφόροι τους;

Είναι όλοι οι ψηφοφόροι χρυσαυγίτες; Όχι βέβαια, αλλά σίγουρα όλοι όσοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή έχουν κάποιο σοβαρό κουσούρι. Γιατί δεν μπορεί κανένας νοήμων άνθρωπος, κανένας καλλιεργημένος άνθρωπος, κανένας πολιτισμένος άνθρωπος, όποια δυσαρέσκεια κι αν έχει, όποιο πρόβλημα κι αν αντιμετωπίζει, να υποστηρίζει ότι η λύση είναι ο ναζισμός, ο φασισμός, ο μισανθρωπισμός, οι ξυλοδαρμοί και οι δολοφονίες. Κι όποιος νομίζει ότι έχει εμπεδώσει τον πλούσιο και ανεκτίμητο ελληνικό πολιτισμό επειδή κουνάει την ελληνική σημαία, η οποία σημειωτέον δεν προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα, και αγνοεί ότι οι Έλληνες διώκονταν ως ειδωλολάτρες από τους εκχριστιανισμένους Ρωμαίους, τότε αυτός είναι ή αφελής ή βλαξ ή επικίνδυνος.

Ο ελληνικός πολιτισμός θέλει, προϋποθέτει, παιδεία, αυτή είναι και η ουσία του, εξάλλου. Θέλει πνευματική άσκηση και καλλιέργεια, θέλει μόχθο και πάνω απ’ όλα ευρύτητα, γνώση και αξίες. Αυτό έπαιρναν οι Έλληνες μαζί τους όταν εγκαθίσταντο στη χώρα των Σκυθών στη Μαύρη Θάλασσα και οπουδήποτε αλλού, δηλαδή σε ξένη γη. Δεν μεταφέρανε τη Ρόδο, τη Μίλητο ή την Αθήνα μαζί τους. Τη γη των προγόνων τους την άφηναν πίσω και ρίζωναν στη γη των άλλων κουβαλώντας τον πολιτισμό τους και υιοθετώντας στοιχεία από τον πολιτισμό των αυτοχθόνων ξένων.

Είναι πολύ μεγάλη εθνική κατάντια, η κατώτερη πολιτισμική μας στάθμη, 400 χιλιάδες συμπολίτες μας να ανέχονται και να ενισχύουν το μοντέλο του Νεοέλληνα νεοναζί που βγαίνει σαν βρυκόλακας τη νύχτα για να σπάσει με σιδερογροθιές και λοστούς το κεφάλι ενός φουκαρά από το Πακιστάν ή να μαχαιρώσει ένα πεινασμένο από το Αφγανιστάν. Είναι εκφυλισμός να συνταυτίζεται ο δυσαρεστημένος ψηφοφόρος με αποβράσματα. Κι αυτός ο ψηφοφόρος, που έχει αυτά τα κριτήρια, και θαυμάζει αυτούς τους εγκληματίες, να νομίζει ότι είναι Έλληνας και υπηρετεί τον Ελληνισμό. Όταν κάποιος βλέπει στο πρόσωπο του χρυσαυγίτη τον απόγονο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια. Η ηλιθιότητα σ’ αυτό το βαθμό είναι αθεράπευτη. Και δεν ξέρω κι αν ο θεός μπορεί να κάνει κάτι.

Εάν η Παναγία…

Χρειάζονται κάπου κάπου το φόνο ενός Έλληνα από ξένο για να κάνουν μια τεράστια κινητοποίηση, ένα ξεσηκωμό, για να συνεχίσουν να περνούν αθόρυβα και ασχολίαστα δεκάδες αυτοκτονίες που γίνονται κάθε μέρα στην Ελλάδα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Αυτές οι ελληνικές ζωές που τις σκοτώνει το Μνημόνιο, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος κι ο Κουβέλης, η Μέρκελ, ο Γιουνκέρ και η Λαγκάρντ, δεν έχουν καμία αξία για τους Ελληναράδες. Δεν τους κάνουν έξαλλους από θυμό αυτοί οι θάνατοι. Μόνο ο Έλληνας, που πεθαίνει από χέρι ξένου εξάπτει το ενδιαφέρον τους. Οι 350 Έλληνες, με οικογένειες και παιδιά, που έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας και οι 50 που τερμάτισαν τη ζωή τους (μόνο μέσα σε ένα μήνα) κάτω από το βάρος της οικονομικής λεηλασίας, δεν έχουν καμία αξία για τους νεοφασίστες.

Μ’ αυτό και μόνο, βλέπει κανείς πόσο υποκριτικό είναι το ενδιαφέρον των ακροδεξιών για τους Έλληνες. Καρφάκι δεν τους καίγεται για τους Έλληνες, αν ζουν ή πεθαίνουν, και για την Ελλάδα, αν καταστρέφεται ή ξεπουλιέται. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να χειραγωγήσουν τον κόσμο, να τον φέρουν στα μέτρα τους, να υπηρετήσουν την ψύχωση του φασισμού. Να στηρίξουν την ολιγαρχία κάνοντας το καθεστώς πιο αντιλαϊκό και πιο αυταρχικό. Να υπακούν πειθαρχημένα οι πολίτες στις αρχές της ολιγαρχίας. Στρατιωτικά. Αν νοιάζονταν για τους Έλληνες, θα νοιάζονταν για κάθε Έλληνα που δολοφονείται, είτε από σφαίρα είτε από την εφορία είτε από την ανεργία. Κι αυτοί οι δολοφονημένοι Έλληνες είναι εκατοντάδες φορές περισσότεροι από τον Έλληνα που δολοφονείται από ένα ξένο.

Εάν η γέννηση του Χριστού συνέβαινε στην Ελλάδα, στις μέρες μας, οι χρυσαυγίτες θα μαχαίρωναν τον Ιωσήφ και θα πέταγαν την Παναγία και τον Χριστό έξω από το μαιευτήριο γιατί είναι Παλαιστίνιοι, μελαμψοί και φτωχικά ντυμένοι.

Εάν η Ρωξάνη, η σύζυγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έπινε τον καφέ της στον Άγιο Παντελεήμονα, θα την προπηλάκιζαν και θα την έδιωχναν κακήν κακώς επειδή είναι Περσίδα, μελαχροινή και ντυμένη ανατολίτικα.

Εάν ο ηλιοκαμένος Διογένης περνούσε με το φανάρι του από την πλατεία Αττικής θα λιντσαριζόταν σε κάποιο στενοσόκακο γιατί είναι σκούρος, ξυπόλυτος και ισχνός.

Εάν ο Γεώργιος Καραϊσκάκης ξεμοναχιαζόταν στην Ομόνοια θα λιντσαριζόταν επειδή έχει τσιγγάνικη κοψιά και ο Οδυσσέας Ανδρούτσος επειδή μιλάει αρβανίτικα.

Εάν ο Χατζιδάκις έβγαινε βόλτα στη Ρωμαϊκή Αγορά θα δεχόταν ύβρεις και επίθεση με σιδερογροθιές επειδή είναι ομοφυλόφιλος.

Εάν, όμως, οι χρυσαυγίτες συναντούσαν τον Χίτλερ που ρήμαξε την Ελλάδα, τον Γλίξκμπουργκ που διόρισαν «Βασιλέα της Ελλάδος» οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές ή τον συνταγματάρχη Ιωαννίδη που έδωσε τη μισή Κύπρο στους Τούρκους, θα σέρνονταν στο χώμα για να του γλείψουν τα πατούμενα!

Advertisements
Προηγούμενο άρθρο
Σχολιάστε

2 Σχόλια

 1. Μπριλάκης Σ. Δημήτριος

   /  Αύγουστος 29, 2012

  Πέστε μας τίποτε και για τον κοκκινο Φασισμό: http://kars1918.wordpress.com/2012/05/01/stalinism-again/

  Μου αρέσει!

  Απάντηση
  • Είναι πολύ λυπηρό όταν ο κόσμος βοά από τις αγριότητες και τις αποτρόπαιες εγκληματικές πράξεις των φασιστών της Χρυσής Αυγής, που θυμίζουν μέρες του 33 του Χίτλερ, να τις θεωρεί κανείς σαν κάτι το φυσιολογικό και να τις αντιπαρέρχεται, δίνοντας μάλιστα την εντύπωση ότι, ίσως και τις επικροτεί, υπεκφεύγοντας με ατάκες του τύπου «Πέστε μας τίποτε και για τον κοκκινο Φασισμό».

   Πέραν του ότι δεν είμαστε υπόχρεοι να απολογηθούμε σε κανέναν κ για κανενός είδους φασισμό, που καταδικάζουμε σε οποιαδήποτε μορφή,
   δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε στον αγαπητό συνάδελφο, που «κλείνει τα μάτια» στην εγκληματική αυτή συμμορία, που βαρύνεται με δολοφονίες, τραυματισμούς, βιαιοπραγίες, μέχρι και κατά μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου πως στις μέρες που γίνεται χαμός με τις περικοπές αποδοχών,(και στην ΕΥΔΑΠ) συντάξεων,παροχών υγείας, παιδείας,κ.α. ΚΙΧ δεν έχει βγάλει η Χ.Α για να τα καταδικάσει και για να ζητήσει από το κόσμο της να αγωνιστεί για να ανατραπούν.(1)
   Γιατί βλέπεις δεν μπορεί να στραφεί εναντίον αυτών που τη στηρίζουν και την προμοτάρουν με κάθε τρόπο.

   Ευτυχώς όμως συνάδελφε, που υπάρχει ένας Λαός που έχει παλαίψει (1936-1939, 1940-1944, 1967-1974) εναντίον του φασισμού και θα το ξανακάνει αν χρειαστεί.
   Ώστε να μην βρεθεί κανείς έλληνας, κανείς εργαζόμενος, στην ανάγκη να κρυφτεί να μην λυντσαριστεί από τους φασίστες, γιατί θα πρέπει να ξέρεις πως μετά τους αλλοδαπούς, τους τσιγγάνους, τους ομοφυλόφιλους, τους ανάπηρους, τα άτομα που έχουν ιδιαιτερότητες, μετά τους κομουνιστές, μετά σοσιαλιστές, τους συνδικαλιστές, η ιστορία έδειξε πως κανείς δεν εξαιρείται από το κυνήγι μαγισσών του «τέρατος».

   Γιατί τελικά ισχύει πως: «Όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει».

   (1).Αλλά τι σας λέω τώρα, τη στιγμή που στην ΕΥΔΑΠ υπήρξαν εργαζόμενοι που δημόσια έγραψαν για τις βάρβαρες περικοπές αποδοχών μας: τουλάχιστον να πιάσουν τόπο!!!. Και μη χειρότερα, δλδ

   Μου αρέσει!

   Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 • NAOMI KLEIN Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΚΛΙΚ.

  Ολόκληρο το Βιβλίο Μπέστ-σέλλερ, προσφορά του συνεργάτη μας ftanei_pia στο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ. Για να μαθαίνουν νέοι και παληοί.

  Το βιβλίο της Νάομι Κλάιν συγκλονίζει με τις ομοιότητες που βιώνει το πειραματόζωο Ελλάς. Αφού πριν χρόνια η νεοφιλελεύθερη σχολή Φρίντμαν τα εφάρμοσε στη Λατ, Αμερική, Πολωνία, Μεγ. Βρεττανία, Ινδονησία, Ρωσία, Σρι Λάνκα, Ιράκ. κ.α

 • «Καλώς ήρθες» CIA #Twitter & # Facebook!

  Η CIA εισέρχεται στα κοινωνικά δίκτυα για να παρακολουθεί, κατασκόπευει και να προβλέπει τις παγκόσμιες τάσεις.

 • Πακέτο!

  θα τους ταραξουμε στη νομιμότητα (κι'όσοι προκάνουμε..)

 • Μπορεί ο αστυνομικός να είναι χρυσαυγίτης;

  Δεν υποστηρίζω ότι οι άντρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ που ψηφίζουν τα αυγά είναι ναζιστές ή συνειδητοί αντι-δημοκράτες – αν και αυτή η επιλογή δεν έχει το παραμικρό ελαφρυντικό. Ωστόσο, τα μεγάλα ποσοστά που παίρνει η ΧΑ ξανά και ξανά εκεί που ψηφίζουν οι αστυνομικοί δεν είναι καθόλου καλό σημάδι. Το μήνυμα που προκύπτει είναι σαφέστατο και κανένας δε μπορεί να το αγνοεί.

  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ- http://wp.me/pVnfp-g9p

 • Σαν να μην πέρασε μιά μέρα…

  2400 Χρόνια Πίσω ;

 • Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

 • Πρόσφατα άρθρα

 • ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π

 • ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

  Μας "πυροβολούν" εν ψυχρώ, μας γυρίζουν στην Γιούλεν των αμερικάνων και αυτοί αντί να ξεσηκώνονται και να τα κάνουν όλα λαμπόγιαλο, παρακολουθούν και μελετούν τις εξελίξεις, ψύχραιμοι και ωραίοι. Και οι "πέτρες δεν έχουν ακόμη αρχίσει να ίπτανται"..

  Εκείνα τα χρήματα του "κουμπαρά" Μπάρδη-Ομοσπονδίας που μας λέγατε πως πήγαιναν οι περικοπές των αποδοχών, εννοείτε πως θα είναι το ισοδύναμο από τις απώλειες στο εφάπαξ;

 • Μεταπληροφορίιες

 • Αγωνιστικο και Λυτρωτικό το 2014

 • Χάουαρντ Ζιν (1923-2010)

  ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΒΙΒΛΙΟ (1,2,3,4 Κεφάλαια)

 • ΑΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ

  Οταν στην πρώτη σελίδα του blog υπάρχει η (μοναδική) παραπομπή σε παράταξη κόμματος; Και που έχει ζητηθεί η απομάκρυνση της πολλές φορές; Μετά απορούμε για την αναξιοπιστία-ανυποληψία του κομματικού συνδικαλισμού;

 • ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ…

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ > και αν δεν ανοίγει ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ

 • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

  Αύγουστος 2012
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Ιολ.   Σεπτ. »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • ΕΝΟΤΗΤΑ -ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΙ’ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠ΄ΤΗ ΠΕΙΝΑ

  Αυτοοργάνωση, επιτροπές εργαζομένων παντού, αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες

 • ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

  protovoulia1.eydap@gmail.com
  ---------
  ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ.
  ---------
  -Μπορείτε να δημοσιεύσετε άρθρο σας -επώνυμα ή με τα αρχικά*.
  Παράκληση: Χωρίς ύβρεις και συκοφαντίες
  *Τα πλήρη στοιχεία στη διάθεση μας.

 • Αρχείο

 • Kατηγορίες

 • «Έπεσε» στο μάτι μας

  και γελάσαμε ..πικρά

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ -ΛΙΝΚ //σε περίπτωση που δεν ανοίγει το προηγούμενοι ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • Τα πάντα διαλύονται, ξεπουλιούνται..Η Α.Ε. εκποίησης δημόσιας περιουσίας δουλεύει! Εμείς? (ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ)

  ...Εμείς οι χιλιάδες, οι εκατοντάδες χιλιάδες, τα εκατομμύρια... τι κάνουμε, τι περιμένουμε για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας; Τιιιιιιιιιιιιι;

  ..και τα συνδικάτα, οι παρατάξεις, οι δεκάδες "συνδικαλιστές| (βάλτε όποια και όποιους φαντάζεστε) στη ..νιρβάνα τους?

 • ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  Πότε θα γυρίσουμε σελίδα; Δεν αρκούν 40 σχεδόν, χρόνια συναλλαγής, διαφθοράς, ιδιοτέλειας, πελατειακών σχέσεων; Θα πρέπει μήπως να τα ..κατοστήσουμε;

 • αν

 • Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: