ΔΕΚΟ: ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΠΑΣΚΕ ΚΑΙ ΔΑΚΕ (ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ)

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ  ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ

 

Αγαστή συνεργασία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ για το ξεπούληµα του Ταµιευτηρίου

Μετά το χάρισµα της Αγροτικής Τράπεζας στον Σάλλα, ήρθε η ώρα και του Ταχυδροµικού Ταµιευτηρίου, προκειµένου να γίνει το µεγάλο ξεκαθάρισµα στον τραπεζικό κλάδο και να ξεµπερδεύει η κυβέρνηση από τις υπό δηµόσιο έλεγχο τράπεζες. Στόχος τους, σύµφωνα µε δηλώσεις Στουρνάρα, είναι να µείνουν δύο τραπεζικοί όµιλοι στην Ελλάδα. Τώρα γίνεται η µεγάλη µοιρασιά στον τραπεζικό χώρο για το ποιος τραπεζίτης θα κυριαρχήσει στην αγορά.

Η προηγούµενη κυβέρνηση αποφάσισε την ανακεφαλαιοποίηση µε 50 δισ. ευρώ των τεσσάρων συστηµικών τραπεζών (Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς) µετά το PSI, ενώ επεφύλασσε διαφορετική  τύχη για την Αγροτική και ‘το Ταµιευτήριο. (…)

• Πολιτικό και οικονοµικό σκάνδαλο

Πρόκειται για πολύ µεγάλου µεγέθους πολιτικό και οικονοµικό σκάνδαλο.
Μπαίνουν στο πρόγραµµα ανακεφαλαιποίησης οι 4 ιδιωτικές τράπεζες χρεώνοντάς τον ελληνικό λαό έως και 50 δισ., ενώ µένουν εκτός ΑΤΕ και ΤΤ, οι οποίες θα επέστρεφαν µεσοπρόθεσµα τα χρήµατα στο ελληνικό δηµόσιο.

Το Ταµιευτήριο ειδικότερα, είναι η πιο εύρωστη τράπεζα τόσο σε κεφαλαιακή επάρκεια (..) όσο και σε ποιότητα χαρτοφυλακίου, µε τις λιγότερες επισφάλειες(..).

Έτσι οι εργαζόµενοι στο ΤΤ αρχίζουν κινητοποιήσεις στα τέλη Ιουλίου.  (…) Τις σταματάν και αρχίζουν διαπραγματεύσεις, χωρίς ορατό αποτέλεσμα. (…) Τέλη Αυγούστου όταν ανακοινώθηκε το ξεπούληµα της ΑΤΕ το προσωπικό καταλαμβάνει  το κτήριο της διοίκησης, προκειµένου να µπλοκαριστεί το Δ.Σ της τράπεζας που θα αποφάσιζε τη δηµοσίευση των αποτελεσµάτων. Την επόµενη ηµέρα ο υπουργός Οικονοµικών δήλωσε ότι το Τ.Τ δεν είναι βιώσιµο µε αποτέλεσµα την κατάρρευση της µετοχής στο χρηµατιστήριο (-30%) και την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για απόσυρση της από το ταµπλό. Η χρηµατιστηριακή αξία της συµµετοχής του δηµοσίου είναι µόλις 16,5 εκατ. ευρώ σήµερα (κατέχει το 34,43% του µετοχικού κεφαλαίου άµεσα).

ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ
διαλύουν την απεργία

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι η απαξίωση της πιο εύρωστης τράπεζας και το ξεπούληµα µε τον χειρότερο τρόπο. Προσπαθούν µε κάθε τρόπο να δηµιουργήσουν bad bank, χωρίς να δίνουν στη δηµοσιότητα και στο κοινοβούλιο κανένα στοιχείο για αυτό, παρότι ο βασικός µέτοχος της τράπεζας είναι το ελληνικό δηµόσιο.

Και ενώ οι εργαζόµενοι βρίσκονταν σε δυναµικές κινητοποιήσεις, ζητώντας άµεση ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας αλλά και εγγυήσεις από την κυβέρνηση για την οµαλή λειτουργία της, την Κυριακή 2 Σεπτεµβρίου σε συνεδρίαση του Δ.Σ του συλλόγου για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και ενόψει της συζήτησης στην Βουλή της επιτροπής οικονοµικών υποθέσεων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ συντεταγµένα, προτείνουν σπάσιµο της απεργίας χωρίς να έχει δοθεί καµία εγγύηση για το
µέλλον του ΤΤ µε το πρόσχηµα της εξυπηρέτησης των πελατών.

Παρότι ο πρόεδρος του συλλόγου (ο οποίος προέρχεται από την ΠΑΣΚΕ) πρότεινε τη συνέχιση της απεργίας και δυναµική κινητοποίηση έξω από την Βουλή (την πρόταση αυτή ψήφισαν γ. Γραµµατέας και Αντιπρόεδρος) το υπόλοιπο Δ.Σ (δηλαδή η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ) καταψήφισ:αν.

Αποτέλεσµα ήταν η παραίτηση του Προέδρου, η διάλυση του προεδρείου και το σπάσιµο της απεργίας. Με κάθε µέσο κυβέρνηση και συνεργάτες προσπαθούν να απαξιώσουν το ΤΤ επαναλαµβάνοντας µεταξύ άλλων δηλώσεις περί µη βιωσιµότητας. Μετά από πιέσεις των εργαζοµένων και της παράταξης Κίνησης συγκαλείται τελικά έκτακτη γενική συνέλευση
την περασµένη Πέµπτη. Σε έντονο κλίµα οι εργαζόµενοι απαιτούν δυναµικές κινητοποιήσεις. Από την Παρασκευή το Τ.Τ βρίσκεται σε πανελλαδική απεργία και κατάληψη της κεντρικής υπηρεσίας.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ στις 4/9 κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για την απαξίωση και την επιχειρούµενη ιδιωτικοποίηση του ΤΤ, ενώ την ίδια ηµέρα βουλευτές του ζήτησαν την άµεση σύγκληση της Επιτροπής Οικονοµικών Υποθέσεων και κάλεσαν τον υπουργό Οικονοµικών να δώσει εξηγήσεις στην Επιτροπή Θεσµών και Διαφάνειας.

Από την Εφ. Εποχή 9/9/2012  (με ορισμένες συντομεύσεις μας), με βάση άρθρο της

Νάγιας Νικολάου

Μέλους του Δ.Σ. ΕΚΑ

`

Σ.Σ.  Ας έχουν το νου τους  οι ενδιαφερόμενοι. Σε όλους τους χώρους των ΔΕΚΟ, τα πρώην κόμματα εξουσίας έχουν στήσει τις «Πέμπτες τους Φάλαγγες», που είναι έτοιμες μόλις χρειαστεί να κάνουν αυτό για το οποίο είναι ταγμένες.

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 • NAOMI KLEIN Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΚΛΙΚ.

  Ολόκληρο το Βιβλίο Μπέστ-σέλλερ, προσφορά του συνεργάτη μας ftanei_pia στο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ. Για να μαθαίνουν νέοι και παληοί.

  Το βιβλίο της Νάομι Κλάιν συγκλονίζει με τις ομοιότητες που βιώνει το πειραματόζωο Ελλάς. Αφού πριν χρόνια η νεοφιλελεύθερη σχολή Φρίντμαν τα εφάρμοσε στη Λατ, Αμερική, Πολωνία, Μεγ. Βρεττανία, Ινδονησία, Ρωσία, Σρι Λάνκα, Ιράκ. κ.α

 • «Καλώς ήρθες» CIA #Twitter & # Facebook!

  Η CIA εισέρχεται στα κοινωνικά δίκτυα για να παρακολουθεί, κατασκόπευει και να προβλέπει τις παγκόσμιες τάσεις.

 • Πακέτο!

  θα τους ταραξουμε στη νομιμότητα (κι'όσοι προκάνουμε..)

 • Μπορεί ο αστυνομικός να είναι χρυσαυγίτης;

  Δεν υποστηρίζω ότι οι άντρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ που ψηφίζουν τα αυγά είναι ναζιστές ή συνειδητοί αντι-δημοκράτες – αν και αυτή η επιλογή δεν έχει το παραμικρό ελαφρυντικό. Ωστόσο, τα μεγάλα ποσοστά που παίρνει η ΧΑ ξανά και ξανά εκεί που ψηφίζουν οι αστυνομικοί δεν είναι καθόλου καλό σημάδι. Το μήνυμα που προκύπτει είναι σαφέστατο και κανένας δε μπορεί να το αγνοεί.

  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ- http://wp.me/pVnfp-g9p

 • Σαν να μην πέρασε μιά μέρα…

  2400 Χρόνια Πίσω ;

 • Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

 • Πρόσφατα άρθρα

 • ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π

 • ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

  Μας "πυροβολούν" εν ψυχρώ, μας γυρίζουν στην Γιούλεν των αμερικάνων και αυτοί αντί να ξεσηκώνονται και να τα κάνουν όλα λαμπόγιαλο, παρακολουθούν και μελετούν τις εξελίξεις, ψύχραιμοι και ωραίοι. Και οι "πέτρες δεν έχουν ακόμη αρχίσει να ίπτανται"..

  Εκείνα τα χρήματα του "κουμπαρά" Μπάρδη-Ομοσπονδίας που μας λέγατε πως πήγαιναν οι περικοπές των αποδοχών, εννοείτε πως θα είναι το ισοδύναμο από τις απώλειες στο εφάπαξ;

 • Μεταπληροφορίιες

 • Αγωνιστικο και Λυτρωτικό το 2014

 • Χάουαρντ Ζιν (1923-2010)

  ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΒΙΒΛΙΟ (1,2,3,4 Κεφάλαια)

 • ΑΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ

  Οταν στην πρώτη σελίδα του blog υπάρχει η (μοναδική) παραπομπή σε παράταξη κόμματος; Και που έχει ζητηθεί η απομάκρυνση της πολλές φορές; Μετά απορούμε για την αναξιοπιστία-ανυποληψία του κομματικού συνδικαλισμού;

 • ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ…

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ > και αν δεν ανοίγει ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ

 • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

  Σεπτεμβρίου 2012
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Αυγ.   Οκτ. »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • ΕΝΟΤΗΤΑ -ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΙ’ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠ΄ΤΗ ΠΕΙΝΑ

  Αυτοοργάνωση, επιτροπές εργαζομένων παντού, αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες

 • ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

  protovoulia1.eydap@gmail.com
  ---------
  ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ.
  ---------
  -Μπορείτε να δημοσιεύσετε άρθρο σας -επώνυμα ή με τα αρχικά*.
  Παράκληση: Χωρίς ύβρεις και συκοφαντίες
  *Τα πλήρη στοιχεία στη διάθεση μας.

 • Αρχείο

 • Kατηγορίες

 • «Έπεσε» στο μάτι μας

  και γελάσαμε ..πικρά

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ -ΛΙΝΚ //σε περίπτωση που δεν ανοίγει το προηγούμενοι ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • Τα πάντα διαλύονται, ξεπουλιούνται..Η Α.Ε. εκποίησης δημόσιας περιουσίας δουλεύει! Εμείς? (ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ)

  ...Εμείς οι χιλιάδες, οι εκατοντάδες χιλιάδες, τα εκατομμύρια... τι κάνουμε, τι περιμένουμε για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας; Τιιιιιιιιιιιιι;

  ..και τα συνδικάτα, οι παρατάξεις, οι δεκάδες "συνδικαλιστές| (βάλτε όποια και όποιους φαντάζεστε) στη ..νιρβάνα τους?

 • ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  Πότε θα γυρίσουμε σελίδα; Δεν αρκούν 40 σχεδόν, χρόνια συναλλαγής, διαφθοράς, ιδιοτέλειας, πελατειακών σχέσεων; Θα πρέπει μήπως να τα ..κατοστήσουμε;

 • αν

 • Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: