ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1973 -2012

 Αποτίουμε φόρο τιμής με το να μην ξεχνάμε τίποτε, παλιότερο και σύγχρονο, όπως πάνε να μας πείσουν (και σε κάποιο βαθμό δυστυχώς τα καταφέρνουν) οι Πινοτσέτ και Κουϊσλιγκ της Ελλάδος του 2012.

Ο ένας πραγματικός ΗΓΕΤΗΣ, που αγωνίζεται μέχρις εσχάτων. Με το κράνος και το αυτόματο, στα χέρια. Λίγη ώρα πριν δολοφονηθεί από τη χούντα. Όταν το ημερολόγιο έγραφε 11 Σεπτέμβρη 1973! ΚΛIK ΣE EIKONA ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΛΛΙΕΝΤΕ

 Η μελέτη της ΧΙΛΙΑΝΗΣ  εμπειρίας  μπoρεί και σήμερα vα  αξιoπoιηθεί από τoν ελληνικό λαό που αναζητά εναγωνίως διέξοδο από την οικονομική κρίση. Σήμερα, η ελπίδα φουντώνει, οι ιστορικές εμπειρίες και τα λάθη γίvovται ίσως περισσότερo ευδιάκριτα, oι αυταπάτες τo ίδιo.

Οι άλλοι ηγέτες,  εθελόδουλοι, μοιραίοι, Yesmann, που χωρίς τσίπα «δίνουν ότι τους ζητούν, παίρνουν ότι τους δίνουν» λίγο χρόνο πριν βρεθούν στα σκουπίδια της ιστορίας. (11 Σεπτέμβρη 2012)

Δεν πρέπει ξεχνάμε, αλλά να σκεφτόμαστε τρόπους «ανακατάληψης» των κεκτημένων μας δικαιωμάτων, που χωρίς σταματημό προχωρούν (ίδε μεθόδους Δόγμα του ΣΟΚ).

`

 1. Το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ στους επενδυτές-νταβατζήδες
 2. Τις απολύσεις και τις εφεδρείες που επέρχονται
 3. Τα δώρα-επίδομα αδείας που κόπηκαν,
 4. Τις περικοπές 35% plus των αποδοχών μας,
 5. Τις συλλογικές συμβάσεις που οιονεί καταργούνται
 6. Το εφάπαξ που ροκανίζεται έως -25%
 7. Τις συντάξεις που μειώθηκαν έως -50%
 8. Τους βαθμούς, το χρονοεπίδομα, τα ανθυγιεινά, τις ξένες γλώσσες, τους βρεφονηπιακούς, κ.α. που εκμηδενίζονται,
 9. Το επικουρικό που διαλύθηκε  κι’έγινε φιλοδώρημα,
 10. Το υγειονομικό που υποβαθμίζεται, πριν πάμε ΙΚΑ
 11. Το διαβόητο ενιαίο μισθολόγιο που αν επιτρέψουμε να εφαρμοστεί, θα συνθλίψει τους μέσα από αγώνες δεκαετιών αξιοπρεπείς μας μισθούς, που θα γίνουν κατώτατες (διολισθαίνουσες προς τα κάτω) αποδοχές της ΣΣΕ της (αχαρακτήριστης) ΓΣΕΕ.

Και τόσα άλλα που γεμίζουν τη χώρα με πόνο, αίμα, οργή και αγανάκτηση

Αλλά δεν ξεχνάμε και όσους κοντινούς «καθ’ύλην αρμόδιους» συμβιβάστηκαν, δείλιασαν, πρόδωσαν, τόσο μπορούσαν, (ας επιλέξει ο καθένας τους τι του ταιριάζει, το αποτέλεσμα μετράει) και δεν έκαναν όσα όφειλαν και εκ της θεσμικής τους ιδιότητας έπρεπε να κάνουν (ή τουλάχιστον να προσπαθήσουν).

λα αυτά δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε (όπως μας ωθούν κυβέρνηση και ΜΜΕ) και να μην «παραμυθιαζόμαστε» με δήθεν «ανακαταλήψεις» πόλεων από τους δυστυχείς μετανάστες, λες και αυτοί ευθύνονται που είναι εγκλωβισμένοι εδώ και όχι εκείνοι που με τις πράξεις και παραλείψεις τους έφεραν και που είναι οι ίδιοι που αποφάσισαν και εφαρμόζουν τα παραπάνω μέτρα καταστροφής και γενοκτονίας των τελευταίων 2,5 χρόνων σε βάρος του ελληνικού λαού:

Συνεπώς:  Άμα δεν ξεμπερδεύουμε με αυτή την εφιαλτική κυβέρνηση και τους μέσα-έξω εντολοδόχους της και αν δεν πάρουμε εμείς την τύχη στα χέρια μας, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε.

 • Όση πλύση εγκεφάλου και αν χρησιμοποιήσουν για να υποκύψουμε στο δίλημμα Μνημόνιο ή Θάνατος
 • Όσο δηλητήριο και αν χύνουν στον ελληνικό λαό για την αριστερά και κάθε άλλη φωνή αντίστασης που ακούγεται.
 • Όσους μετανάστες και αν απελάσουν πριν τους εξολοθρεύσουν οι μαχαιροβγάλτες της Χρυσής αυγής,
 • Όσα τείχη ντροπής και αν χτίσουν οι κουστουμαρισμένοι εγκληματίες,
 • Όσα μικτά περίπολα ΜΑΤ-Χ.Α. κι’αν στείλουν οι Ιαβέρηδες να σαρώνουν τις πόλεις,
 • Όσα σκάφη και Frontex και να διασχίζουν το Αιγαίο, η κατάσταση δεν αλλάζει.

Γιατί ποτέ πολεμώντας το σύμπτωμα και όχι την αιτία  δεν λύνεις το πρόβλημα.

Και είναι μακρυά νυχτωμένοι όσοι αγνοούν την πολυπλοκότητα και την παγκοσμιότητα του προβλήματος και φαντάζονται ότι θα το «λύσουν» με επικοινωνιακά, εμφυλιοπολεμικά και ανθρωποφαγικά «παιχνιδάκια» με τη Χ.Α. και την ΕΛΑΣ.

Υ.Γ. Να δούμε τώρα πως θα αντιδράσουν στην τελευταία τους αυτοκατάργηση, με την νομοθετική ρύθμιση κατώτατων μισθών και αγοράς εργασίας, οι συμβιβασμένες και απαξιωμένες διοικήσεις της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ(1) που μήνες τώρα κοιμούνται Αλλά και των όσων Ομοσπονδιών, ΔΕΚΟ-Εργατικών Κέντρων τους ψήφιζαν και τους στήριζαν χρόνια τώρα και συνεχίζουν….

(1) Την ώρα που γράφεται το άρθρο μαθαίνουμε ότι -ενώ καίγεται το πελεκούδι, ενώ εξαγγέλονται πρωτοφανή μέτρα για νομοθετική παρέμβαση στις κατώτατες αποδοχές, στις εργασιακές σχέσεις, που στην πράξη θα πει κατάργηση κάθε έννοιας συνδικάτου, η ΑΔΕΔΥ  του δίδυμου της αναξιοπιστίας, αναβάλλει για ευθετότερο χρόνο τη λήψη απόφασης για Γεν. Απεργία, την άλλη βδομάδα…. Και μη χειρότερα, συνάδελφοι).

Δ.Ζ.

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: