ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: «Να μην κοιμούνται ήσυχοι πια! Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί!» (ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ!)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ

Σεπτέμβρης 2012

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

σφαλώς δεν περιμένατε από εμάς να περιγράψουμε αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μας. Τα ξέρετε, τα νιώθετε, τα ζείτε.

Τα διεστραμμένα από τα αμύθητα πλούτη–που αποκομίζουν εκμεταλλευόμενοι έναν ολόκληρο λαό- μυαλά αυτών που αποφασίζουν (Ε.Ε–τρόικα–κεφάλαιο) και αυτών που πρόθυμα εκτελούν (Ν.Δ–ΠΑΣΟΚ–ΔΗΜΑΡ)  δεν αφήνουν τίποτα όρθιο.

  Όσο πιο πολλά παίρνουν τόσο περισσότερα ζητούν.

 

Μας τιμωρούν μας εξευτελίζουν καθημερινά. Γιατί;

-Γιατί τολμήσαμε να φτιάξουμε σπίτι στα παιδιά μας;

-Γιατί ως συνειδητοί εργαζόμενοι μαζεύαμε τα ένσημα και πληρώναμε τις εισφορές μας, προσδοκώντας μια αξιοπρεπή σύνταξη;

-Γιατί πληρώνουμε στο ακέραιο τους φόρους μας;

-Ή γιατί θέλουμε να έχουμε σιγουριά στην εργασία, στην υγεία, στην περίθαλψή και στις σπουδές των παιδιών μας;

Συναδέλφισσες–συνάδελφοι

Στην ΕΥΔΑΠ οι προγραμματισμένες περικοπές στους μισθούς, ήρθαν.

ŸΑκολουθούν πολύ-πολύ σύντομα και άλλες πιο επώδυνες, με τελικό (και όχι μακρινό) στόχο την εξαθλίωση με τη μορφή του ενιαίου μισθολογίου–φτωχολογίου.

ŸΤο ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ σε ιδιώτες, πλησιάζει με άλματα, όπως και για όλες τις ΔΕΚΟ.

ŸΤο Υγειονομικό περνά κρίσιμες ώρες, ενώ το επικουρικό γίνεται καπνός και παρελθόν αφού οι συντάξεις του έχουν ήδη περικοπή κατά 50% !!. Τα ίδια περίπου και στις συντάξεις του ΙΚΑ, Ÿενώ το εφάπαξ αρχίζει  να μοιάζει με όνειρο απατηλό.

Σε αυτή την άθλια πολιτική των κομμάτων που κυβέρνησαν και εξακολουθούν (δυστυχώς) να κυβερνούν, έρχεται αρωγός η εξίσου άθλια συνδικαλιστική ηγεσία.  Που γαντζωμένοι με νύχια και με δόντια από τις συνδικαλιστικές καρέκλες ξεπουλούν τους πάντες και τα πάντα, έχοντας καθιερώσει την απραξία ως αντίσταση και την κοροϊδία ως δράση.

Ότι κάνουν το κάνουν συνειδητά. Ξέρουν τι κάνουν. Δεν πρόκειται για λάθη αλλά για συνειδητές και ωφελιμιστικές επιλογές.

Καλούμε όλο το προσωπικό, εργαζόμενους και συνταξιούχους, να διαβάσουν προσεκτικά τι έγραφαν τουλάχιστον τα τρία τελευταία χρόνια. Τι ψεύτικες υποσχέσεις, τι απάτες, προκειμένου να κρατήσουν εγκλωβισμένο το προσωπικό μακριά από αγώνες, μακριά από αλληλεγγύη, μακριά από οποιονδήποτε συντονισμό δράσης

  ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΛΛΟ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Στο χέρι μας είναι αυτοί οι οσφυοκάμπτες και οι κυβερνήσεις–κόμματα που στηρίζουν «

 

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ :

 1. Γενικές συνελεύσεις όλων των συλλόγων με θέμα συγκεκριμένες προτάσεις για κινητοποιήσεις.
 2. Γενική συγκέντρωση όλου του προσωπικού.
 3. Επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς.
 4. Συντονισμό της δράσης όλων των ΔΕΚΟ και όλων των εργαζομένων με συγκεκριμένους στόχους όπως (ενδεικτικά) οι παρακάτω :
 • Όχι άλλα βάρη στο λαό
 • Κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.
 • Μαζική και οργανωμένη από τα συνδικάτα άρνηση πληρωμής των χαρατσιών
 • Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο, ειδικά οι εφοπλιστές
 • Να δημευτούν οι οφ-σορ (Off Shore) εταιρείες
 • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου
 • Μονομερής διαγραφή του χρέους
 • Έξω η τρόικα από την Ελλάδα
 • Διάλυση τώρα των παρακρατικών–φασιστικών οργανώσεων
 • Ανάπτυξη δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης (και) από τα συνδικάτα
 • Πάλη ενάντια στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Πρωτοβουλία θα προχωρήσει σε νέα συγκέντρωση–ολομέλεια των φίλων της στις επόμενες ημέρες προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση αλλά και να συζητηθεί – αποφασιστεί σχέδιο δράσης που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων.

Η συντονιστική επιτροπή

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ

 

Tηλ. 6976788333-6972803502-6974720445

e-mail: protovoulia.eydap@gmail.com  

Blog https://protovouliaeydap.wordpress.com

`

Σχολιάστε

11 Σχόλια

 1. Πέτρος Μπαστέας

   /  14 Σεπτεμβρίου 2012

  Eνότητα των εργαζομένων για να αντιπαλέψει τις μνημονικές πολιτικές, βρίζοντας τους συνδικαλιστές συναδέλφους, γίνεται; Δεν γίνεται. Ανεξάρτητα από την άποψη που έχει κάποιος για την στάση της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ (που δεν κατονομάζονται, αλλά συλλήβδην τσουβαλιάζονται όλοι οι συνδικαλιστές), φράσεις σαν τις παρακάτω κάνουν κακό. Τόσο στο συνδικαλιστικό κίνημα στην ΕΥΔΑΠ όσο και στην πάλη ενάντια στα μνημόνια. Γράφω το σχόλιο γιατί θεωρώ υποχρέωσή μου να διαφοροποιηθώ δημόσια από το παρακάτω απόσπασμα της ανακοίνωσης:
  «Σε αυτή την άθλια πολιτική των κομμάτων που κυβέρνησαν και εξακολουθούν (δυστυχώς) να κυβερνούν, έρχεται αρωγός η εξίσου άθλια συνδικαλιστική ηγεσία. Που γαντζωμένοι με νύχια και με δόντια από τις συνδικαλιστικές καρέκλες ξεπουλούν τους πάντες και τα πάντα, έχοντας καθιερώσει την απραξία ως αντίσταση και την κοροϊδία ως δράση.Ότι κάνουν το κάνουν συνειδητά. Ξέρουν τι κάνουν. Δεν πρόκειται για λάθη αλλά για συνειδητές και ωφελιμιστικές επιλογές».

  Μου αρέσει!

  Απάντηση
 2. Εκφράζοντας και μόνο την προσωπική μου γνώμη :

  1. Για ενότητα των εργαζομένων (και μόνο) αναφέρεται το άρθρο και αλίμονο αν εννοούσε γενικά, κάποια ενότητα εργαζομένων και αυτών που συνειδητά οδήγησαν και συνεχίζουν να οδηγούν τους εργαζόμενους σε βιβλική καταστροφή.
  2. Μην υποτιμά κανείς τους εργαζόμενους πως δεν καταλαβαίνουν τους ρόλους ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ. Ούτε μπερδεύονται καθόλου ώστε να τσουβαλιάζουν όλους τους συνδικαλιστές. Απεναντίας έχουν την ικανότητα να διακρίνουν τις λίγες έστω εξαιρέσεις του κανόνα.
  3. Ποτέ δεν έκανε κακό η αλήθεια και η αποκάλυψη στο προσωπικό «ποιός είναι ποιός», και «κάνει τι», «γιατί» και «σε βάρος ποιού». Γιατί η γνώση είναι δύναμη. Αντίθετα πολύ κακό έγινε, (και το ζούμε όταν κοντεύουμε να γίνουμε κινέζοι ή ινδοί), όσο συνεχίζεται το κουκούλωμα, η ανοχή και η συγκάλυψη αυτών, που μας έφεραν έως εδώ, και στο βαθμό που ευθύνονται.
  4. Ελπίζω να επηρεασθούν θετικά από τη παραπάνω διαφοροποίηση, οι υπαίτιοι συνδικαλιστές ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και εις το εξής με χαρά να τους δούμε –αλλάζοντας θέση-στα εργοτάξια, στα γραφεία, στους χώρους δουλειάς, κάνοντας αυτό που τα δυόμιση χρόνια των μνημονίων, της απελπισίας, των αυτοκτονιών, παρέλειπαν συστηματικά να κάνουν.
  5. Θα είναι ανεκτίμητη τότε η συνεισφορά της διαφοροποίησης, αλλά και της Πρωτοβουλίας, αφού με αφορμή ένα άρθρο και ένα σχόλιο, τους έκανε να καταλάβουν τι γίνεται, ώστε κάλιο αργά.., να κατέβουν στο προσωπικό, να το ενημερώσουν, να το κινητοποιήσουν, μήπως και φρενάρουν τα μνημονιακά τσουνάμια.
  6. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι άλλους αφορά το άρθρο (που έως τώρα σιωπούν) και άλλοι έσπευσαν να διαχωρίσουν τη θέση τους. Τι να πει κανείς; Σημεία των καιρών; Αντιστροφή των πάντων; Μη χειρότερα; Η μήπως η κατάσταση, στο συνδ. ιδίως κίνημα, έχει φθάσει σε τόσο οριακό σημείο, ώστε και τα πιο φανερά και αυτονόητά να εκλαμβάνονται κατά το δοκούν του καθενός;

  Μου αρέσει!

  Απάντηση
 3. ΓΙΑΤΙ ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΒΑΛΑΝ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ; ΠΟΣΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ;

  Σε συνέχεια του παραπάνω σχολείου (14 Σεπ. 15:21), και για ν’ανοίξει η συζήτηση, ώστε να μπουν όλα τα δεδομένα στο τραπέζι και να βγουν τα χρήσιμα συμπεράσματα για το πόσο δημοκρατικά και συμμετοχικά λειτουργεί η Πρωτοβουλία, σας γνωρίζω ότι την Δευτέρα 3 Σεπτ. και ώρα 11:56 έστειλα σε 40 παραλήπτες της Πρωτοβουλίας και του ΣΕΚΕ σχέδιο ανακ. του Γ.Φασουλά με το κείμενο που ακολουθεί για ενημέρωση και τυχόν προσθήκες-διορθώσεις, όπως είχα επιφορτισθεί από την προηγηθείσα σύσκεψη.*

  Συνάδελφοι και συναδέλφισσες του ΣΕΚΕ και της Πρωτοβουλίας.
  Σήμερα 3/9/2012 συσκέφθηκαν οι δύο τριμερείς επιτροπές Πρωτοβουλίας-ΣΕΚΕ και συμφώνησαν να γίνει προσπάθεια για να βγει κοινή ανακοίνωση για την κατάσταση με βάση την παρακάτω (σ.σ. Σχέδιο ΓΦ).
  Παρακαλούμε στείλτε απόψεις και σκέψεις έως την ΤΕΤΑΡΤΗ 5/9/2101 και ώρα 20:00 για να υπάρχει ο επαρκής χρόνος διορθώσεων και ενσωμάτωσης των.

  Δυστυχώς, προτάσεις για κοινή ανακοίνωση, αντιρρήσεις ή άλλες απόψεις δεν εστάλησαν από το ΣΕΚΕ, μηδέ του Π.Μ. εξαιρουμένου, όχι μόνο μέχρι την ημερομηνία που βάλαμε, (5/9) αλλά ούτε και έως την Τρίτη 11/9. που συνεδρίασε το συντονιστικό της Πρωτοβουλίας και ομόφωνα συμφώνησε με το κείμενο και απεφάσισε αφού δεν υπήρχε ανταπόκριση, να προχωρήσει στην έκδοση της Ανακοίνωσης ως έχει. Πλην για την ακρίβεια, του Σ.Β. που μετέφερε την άποψη του Γ.Ρ. του ΣΕΚΕ να περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή (σήμερα) που ομόφωνα δεν δεχθήκαμε.

  Ρωτάμε: Και αν ακόμη υποθέσουμε πως η ανακοίνωση της Πρωτ/λίας ήταν εν μέρει ή στο σύνολο της λάθος, δεν θάπρεπε να μας επισημανθεί που είναι το λάθος ώστε να δούμε πως θα το διορθώσουμε και να προφυλάξουμε ενδεχομένως από αυτό την Πρωτ/λια;

  Η σοβαρή αυτή παράλειψη από ένα έμπειρο μέλος της Πρωτοβουλίας, πόσο σωστή, δικαιολογημένη, (και ενωτική) θα λέγαμε ήταν, μια και έβαλε με έμφαση τη λέξη ενότητα, προκειμένου να υπερασπισθεί (;) το έργο των βασικών υπαίτιων (στο βαθμό που τους αναλογεί) για τα όσα υφίσταται ο κόσμος της ΕΥΔΑΠ ;

  Τέλος μιά και οι στήλες των σχολίων στο blog είναι ορθάνοιχτες και ευπρόσδεκτες στο δημόσιο διάλογο, αφού μέσα απ’αυτόν ΟΛΟΙ συμμετέχουν, ενημερώνονται και διαμορφώνονται πολύ καλύτερα, οι όποιες διαφορετικές απόψεις και εκτιμήσεις, από τα κλειστά γραφεία. Περιμένουμε τη γνώμη σας. Και για την ανακοίνωση και για τα άλλα.

  *ΥΓ Πόσες αλήθεια και ποιές συλλογικότητες στην ΕΥΔΑΠ, πριν κάνουν οτιδήποτε, π.χ. βγάλουν ανακ., κάνουν Γ.Σ., δράσεις κ.α. ενημερώνουν, ζητούν τη γνώμη και τη συμμετοχή των φίλων και μελών τους;

  Μου αρέσει!

  Απάντηση
  • Πέτρος Μπαστέας

    /  15 Σεπτεμβρίου 2012

   Δεν θεωρώ σωστό να οδηγηθούμε σε μια δημόσια αντιδικία για μια απλή διαφωνία.

   Μου αρέσει!

   Απάντηση
   • ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΑΣ, ΤΟ ΘΕΜΑ

    Όταν διαχωρίζουμε δημόσια τη θέση μας σε κείμενα για τα οποία δεν εκφράσαμε καμιά απολύτως αντίρρηση στη συλλογικότητα που συμμετέχουμε, είναι απλή διαφωνία;
    Η δημόσια συζήτηση των διαφορετικών απόψεων είναι απλή διαφωνία;
    Και αν όχι οι εργαζόμενοι, οι πολλοί, δεν κρίνουν την ορθότητα των απόψεων, ποιοί είμαστε εμείς και εν ονόματι ποιών υπέρτατων σκοπών, θα τους στερήσουμε αυτό το δικαίωμα;
    Αυτό είναι διαφάνεια, συμμετοχή, συνδιαμόρφωση απόψεων ή απλή ανάθεση σε κάποιες φωτισμένες πρωτοπορίες να τα βρίσκουν μεταξύ τους, με τους εργαζόμενους μονίμως ανημέρωτους και στη γωνία;
    Με τα γνωστά αποτελέσματα της απουσίας των και της κατάρρευσης της εμπιστοσύνης στους συλλογικούς θεσμούς;
    Δεν θα αλλάξει λοιπόν τίποτε και ποτέ; Ούτε αυτή την ώρα της κρίσης στο κόκκινο και της επερχόμενης καταστροφής θα μετακινηθούμε από το χθες;
    Συνεπώς η συζήτηση είναι αμιγώς πολιτική, δημοκρατίας κάτι πολύ περισσότερο από μία απλή διαφωνία, που εκ πλάνης νομίζω, παρουσιάζεται. Και δεν κάνει κακό να συνεχιστεί. Αλίμονο.

    Μου αρέσει!

   • Γιάννης

     /  17 Σεπτεμβρίου 2012

    Οι παρωπίδες τέλος!
    Οι μνημονιακές δυνάμεις αντιπαλεύονται με έντονη καυστική κριτική και βρίσιμο ακόμα αν χρειαστεί, ιδίως στους καθεστωτικούς συνδικαλιστές, που με ψεύδη, δόλο και άκρατη θρασύτητα πούλησαν τους εργαζόμενους.
    Οι εποχές της συγκάλυψης τελείωσαν και όποιος επιθυμεί να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση υποδηλώνει συνενοχή.
    Η διαφωνία δεν είναι απλή, είναι πολύ ουσιώδης, και χρειάζεται δημόσια συζήτηση και όχι προσπεράσματα.
    Ζούμε εποχή ΔΝΤ.
    Ζούμε οικονομικό πόλεμο.
    Ζούμε ιστορικές συνταρακτικές εποχές, που δυστυχώς κάποιοι προσπαθούν να τις εκμετάλλευτούν προς ίδιον όφελος.
    Ε, αυτούς δεν θα τους αφήσουμε.

    Μου αρέσει!

 4. Πέτρος Μπαστέας

   /  17 Σεπτεμβρίου 2012

  Συμφωνώ ότι η διαφωνία ουσιώδης. Που βρίσκεται, όμως, η ουσία; Επειδή ακριβώς ζούμε οικονομικό πόλεμο και ιστορικά συνταρακτικές εποχές, αυτό που θα κρίνει τον πόλεμο δεν είναι η ικανότητα του δικού μας ταξικού «στρατού» σε κραυγές, αλλά η ικανότητα να συσπειρώνει την εργατική τάξη (και βέβαια τους εκπροσώπους της) και να τους συντάσσει με την πλευρά του αντιμνημονιακού μπλοκ.
  Η ταύτιση, συλλήβδην,όλων των συνδικαλιστικών ηγεσιών (έτσι λέει η ανακοίνωση), χωρίς να κατονομάζει ποιές εννοεί, (π.χ. πλειοψηφία ΓΣΕΕ) δεν κάνει τίποτε άλλο από το να μην πείθει όσους εργαζόμενους που εκφράζονται από ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, επιθυμούν ενωτικούς αντιμνημιονιακούς αγώνες.
  Θα έχουμε πολιτική συμμαχιών (και αν ναι ποιά) ή σεχταριστική περιχαράκωση.
  Προσωπικά με τον συνάδελφο που ψηφίζει ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ αισθάνομαι ότι είμαστε στο αντιμνημονικό στρατόπεδο. Για να αγωνιστούμε μαζί, θα περιμένω να αλλάξει συνδικαλιστικά ή μέσα από την εμπειρία του θα καταλάβει ότι πιό συνεπής αντιμνημονιακή πρόταση είναι η δική μας;
  Εγώ αναφέρομαι στο χώρο της ΕΥΔΑΠ και δεν με ενδιαφέρει να γενικεύσω. Αν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο για συνδικαλιστές να μιλήσουμε με ονόματα και να ασκήσουμε κριτική σε συγκεκριμένες πράξεις, που θα αποδείχνουν την όποια αθλιότητα. Αν έχουμε στοιχεία για συνδικαλιστές που εξυπηρετούν το προσωπικό τους όφελος να τους κατονομάσουμε αλλά με στοιχεία και όχι με γενικότητες.
  Στον πόλεμο πας για να νικήσεις και όχι για να πέσεις ηρωικά μαχόμενος. Και νικάει όποιος
  έχει την ικανότητα να πειθει, να οργανώνει και να παίρνει το συσχετισμό δύναμης με το μέρος. Έτσι απλά.

  Μου αρέσει!

  Απάντηση
  • ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ?

   Εάν διαφωνεί κάποιος με κάτι το λέει ευθέως όταν ρωτιέται (και είχε πολύ χρόνο ο συν. Π.Μ., να πει τη γνώμη του και δεν το έκανε.., μαζύ με 40 άτομα, που ρωτήθηκαν για την Ανακ., ).
   Το να έρχεται εκ των υστέρων και να διαχωρίζει τη θέση του σε ομόφωνο κείμενο, δεν είναι καθόλου σωστό (επιεικώς), γιατί δίνει την εντύπωση ότι εν γνώσει του άφισε τη Συλλογικότητα, εν προκειμένω την Πρωτοβουλία, να κάνει το κατά τη γνώμη του «λάθος», να «εκτεθεί» και να έρθει μετά ως Επιμηθέας, για να την επικρίνει.

   Τέλος: Ένα ερώτημα και μια διαπίστωση:

   Ερώτημα: Το Σχόλιο, 15/9 12:31 που έλεγε: «ΓΙΑΤΙ ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΒΑΛΑΝ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ;» Πόσο καιρό θα παραμένει αναπάντητο;

   Διαπίστωση :Το να «ταυτίζονται» οι απλοί εργαζόμενοι που καθημερινά βυθιζονται στην ανέχεια και την απελπισία, με τις συνδ. ηγεσίες ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ που «έχουν δέσει καλά το γάϊδαρο τους» και ευθύνονται για τα δεινά της ΕΥΔΑΠ, αλλά και –στο βαθμό που τους αναλογεί- στηρίζοντας τις ξεπουλημένες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ- και για την ανθρωπιστική καταστροφή της Ελλάδος, όχι μόνο αδικεί (τους εργαζόμενους) αλλά αποτελεί συγκάλυψη και «πλυντήριο» των πεπραγμένων των δεύτερων.

   Πέραν του ότι μας θυμίζει το Παγκάλειον «Ολοι μαζύ τα φάγαμε».
   Αν κανείς αυτά εννοεί, ας βγεί να τα πεί ευθαρσώς.

   Μου αρέσει!

   Απάντηση
 1. Είναι προδότες και ξεπουλήμένοι …! « ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
 2. Είναι προδότες και ξεπουλήμένοι …! (ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ) « ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
 3. Και σ’ αυτή την βάρβαρη εποχή εμείς θα παλεύουμε για την αλήθεια! « ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: