Πρωτοφανής ανακοίνωση των πορτογάλων στρατιωτικών κάνει λόγο για κίνημα ανατροπής της κυβέρνησης (ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ Για ΣΥΝΔ. ΕΥΔΑΠ )

«Κύριε πρωθυπουργέ για το καλό της Πορτογαλίας και των Πορτογάλων κάντε τους τη χάρη παραιτηθείτε τώρα και φύγετε από τη χώρα!»….

…Η ΑΡ καλεί μάλιστα τους Πορτογάλους στρατιωτικούς να παραβρεθούν στις συγκεντρώσεις του Σαββάτου «καθώς και αυτοί είναι πολίτες».

Εισαγωγή ftanei_pia: Όταν η κυβέρνηση της Πορτογαλίας έχει «μετατρέψει τους φτωχούς σε άθλιους και τη μεσαία τάξη σε νεόπτωχους οδηγώντας μια ρημαγμένη χώρα χωρίς κανένα στόχο στην άβυσσο», υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα. Που βέβαια θα το λύσουν οι Πορτογάλλοι, που έχουν να επιδείξουν λαμπρές σελίδες επίλυσης παρόμοιων προβλημάτων όπως έκαναν με την περίφημη «επανάσταση των γαρυφάλλων» στις 25 Απριλίου 1974, όπου με επικεφαλής τον θρυλικό ταγματάρχη Οτέλλο ντε Καρβάλιο ανέτρεψαν την 50χρονη αιμοσταγή σαλαζαρική δικτατορία.

Τώρα αν η λύση είναι να βγεί ο λαός ή ο στρατός στους δρόμους, κατηγορηματικά επιλέγουμε το πρώτο. Δεν μπορεί όμως και να αφεθεί στην τύχη του ένας λαός. Κάτι πρέπει να γίνει. «Και ο άγιος φοβέρα θέλει». Κι όσο καταδικάζουμε κάθε σκέψη εκτροπής, τόσο καλούμε τους ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ  να τα έχουν όλα υπόψη τους και να μην επικαλούνται τη σημερινή κοινοβουλευτική δικτατορία,  για να κλείνουν τα μάτια στο θάνατο και στην καταστροφή που σπέρνουν στον ελληνικό λαό. Γιατί κανείς δεν ξέρει τι μέλει γενέσθαι, αφού ως γνωστόν «έχει και ο καιρός γυρίσματα»

Ημερομηνία: 19/09/2012

Συγγραφέας: left.gr

Το συνδικαλιστικό όργανο των στρατιωτικών στην Πορτογαλία (το οποίο εκπροσωπεί ολόκληρο το στράτευμα) προχώρησε σε μία πρωτοφανή για τα χρονικά ανακοίνωση, όπου απαιτεί από τον Πρωθυπουργό Κοέλιο να εγκαταλείψει την χώρα, αλλιώς θα οδηγηθούν σε κίνημα για την ανατροπή του εάν συνεχιστεί η πολιτική του Μνημονίου.

Η Associação de Praças (AP) κατηγορεί παράλληλα την πορτογαλική κυβέρνηση συνασπισμού ότι «καταστρέφει τη χώρα» και πως «έχει μετατρέψει τον λαό της χώρας σε ινδικά χοιρίδια για κοινωνικά πειράματα με τα νέα μέτρα λιτότητας. Είναι φανερό, ότι οι πολιτικές που έχουν επιβληθεί από αυτή την κυβέρνηση έχουν αποτύχει. Έχουν επικεντρωθεί στην εκθεμελίωση των εργαζομένων και των κοινωνικών τους δικαιωμάτων με το να επιβάλλουν όλο και περισσότερα μέτρα λιτότητας, περισσότερη ανεργία και περισσότερη ανασφάλεια» τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Associação de Praças (ΑΡ).
Στην ανακοίνωσή της η AP τονίζει ότι δεν επιθυμεί να μείνει απλός παρατηρητής «όσο αυτή η αχρεία αυτή επίθεση προετοιμάζεται» υπενθυμίζοντας ότι «δεν είναι στην νοοτροπία του Στρατού να αποφεύγει καταστάσεις» και συνεχίζουν καλώντας τον Πρωθυπουργό τους να εγκαταλείψει άμεσα την χώρα. «Κύριε πρωθυπουργέ για το καλό της Πορτογαλίας και των Πορτογάλων κάντε τους τη χάρη παραιτηθείτε τώρα και φύγετε από τη χώρα!». Η ΑΡ καλεί μάλιστα τους Πορτογάλους στρατιωτικούς να παραβρεθούν στις συγκεντρώσεις του Σαββάτου «καθώς και αυτοί είναι πολίτες».
Η ΑΡ κατηγορεί ακόμη την κυβέρνηση της Πορτογαλίας ότι έχει «μετατρέψει τους φτωχούς σε άθλιους και τη μεσαία τάξη σε νεόπτωχους οδηγώντας μια ρημαγμένη χώρα χωρίς κανένα στόχο στην άβυσσο». Και η ανακοίνωση καταλήγει ότι με σαφή προειδοποίηση ότι «οι πορτογαλικές ένοπλες δυνάμεις θα αναγκαστούν να πάρουν την τύχη της χώρας στα χέρια τους»!
«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στην Τρόικα και σε κανένα άλλο να συνεχίσουν. Έχουμε νόμιμη εξουσιοδότηση να υπερασπιστούμε το πορτογαλικό σύνταγμα και δεν μπορούμε, ούτε και πρόκειται να εγκαταλείψουμε ένα έθνος με 900 χρόνια ιστορία να μαραζώσει επειδή εσείς αποφασίσατε να κάνετε την Πορτογαλία όμηρο των διεθνών οικονομικών κύκλων. Όλο το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας έχει ορκιστεί στην υπεράσπιση της χώρας, να περιφρουρεί το σύνταγμα και τους νόμους της Δημοκρατίας και αποκηρύσσουν κατηγορηματικά τις πολιτικές που ακολουθούνται γιατί είναι αντίθετες με αυτά που οι ένοπλες δυνάμεις έχουν ορκιστεί».
`
Advertisements
Σχολιάστε

3 Σχόλια

  1. Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας αποσύρει τα μέτρα λιτότητας (Ψηφοφορία για σ.κ. ευδαπ) « Πρωτοβουλία Εργαζομενων και Συνταξιούχων ΕΥΔΑΠ
  2. Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας αποσύρει τα μέτρα λιτότητας (Ψηφοφορία για σ.κ. ευδαπ) « Πρωτοβουλία Εργαζομενων και Συνταξιούχων ΕΥΔΑΠ
  3. Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας αποσύρει τα μέτρα λιτότητας (Ψηφοφορία για σ.κ. ευδαπ) « ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: