ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ: «ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΛΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ!»

ΑΣ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΣΟΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ  ΣΙΩΠΟΥΣΑΝ, ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΣΑΝ, Ή ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ «ΟΔΟΥΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ».

 

`

 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ!

  Ο  ΚΟΣΜΟΣ ΒΑΡΕΘΗΚΕ «ΤΙΣ ΝΤΟΥΦΕΚΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ», ΘΕΛΕΙ ΣΟΒΑΡΟ -ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ:

(ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Ν.ΦΩΤOΠΟΥΛΟΥ (Πρ. της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ)

  • ….Σε όσους λένε ότι «ο κόσμος δεν αντέχει μία 24ωρη και εσείς ζητάτε επαναλαμβανόμενες 48ωρες», απαντάμε:

Με τη σκέψη στους άνεργους συνανθρώπους μας που αυτοί αποδεδειγμένα βρίσκονται σε χειρότερη μοίρα από μας, με τη σκέψη λοιπόν σ’αυτούς τους άνεργους συνανθρώπους μας, είναι προτιμότερο να αφιερώσουμε σήμερα 5,6,7 ακόμη μεροκάματα σε ουσιαστικό αγώνα για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα, παρά να μας κλέψουν χιλιάδες μεροκάματα».

  • ..Θέλω να σταθώ στην διάθεση του κόσμου. Λένε πολλοί « δεν τραβάει ο κόσμος».

Τόχω ακούσει πολλούς να το λένε.

Κάνουνε λάθος.

Και κατά την άποψη μου, όσοι το λένε αυτό δεν τραβάνε οι ίδιοι!

Δεν έχουν οι ίδιοι ψυχή.

Δεν έχουν οι ίδιοι σθένος.

Δεν έχουν οι ίδιοι ταξική συνείδηση.

Βεβαίως και υπάρχει ένα κομμάτι του κόσμου ..που κάθε φορά ψάχνει να βρει άλλοθι και να μην απεργήσει. Να μη δώσει το παρόν.

Βεβαίως και υπάρχουν αυτοί που όταν κάνεις 24ωρη σου λένε χωρίς να πιστεύουν στον αγώνα για να δικαιολογηθούν «μα με μία 24ωρη, με μία τουφεκιά στον αέρα τι να κάνουμε με αυτό; Κάνε διαρκείας τότε θάμαστε παρόντες». Και κάνεις διαρκείας και δεν είναι ούτε τότε….

Βεβαίως υπάρχουν και αυτοί που σου λένε :«πιά απεργία; μην κάνεις απεργία δεν αντέχουμε,  κάνε συλλαλητήριο και θάμαστε παρόντες το απόγευμα, μετά τη δουλειά»

Και κάνεις συλλαλητήριο. Δεν κάνεις απεργία να μην χάσουν το μεροκάματο που διαμαρτύρονται, και ούτε στο συλλαλητήριο είναι παρόντες….

Βεβαίως υπάρχουν και αυτοί!

Αλλά ποιοί είναι αυτοί;

Πόσοι είναι αυτοί;

Είναι οι περισσότεροι;

  • Όχι αγαπητοί συνάδελφοι. Όχι αγαπητοί συνάδελφοι. Κατά την άποψη μου η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων εκείνο που θέλει από μας, εκείνο που περιμένει από μας είναι να μας δεί να δίνουμε ουσιαστικό αγώνα.
    Είναι να μας δει να τους καλούμε σε σοβαρό σε ουσιαστικό αγώνα για να μην αισθάνονται έτσι “ΟΤΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΟΥΣ». Για να μη λένε ότι «είναι για τα μάτια», για την «τιμή των όπλων», «τουφεκιά στον αέρα».

Και για όποιον δεν πιστεύει σε αυτά που λέω, για ρωτήστε τους εργαζόμενους. Ας πάμε σε ένα χώρο όλοι μαζύ.  Να τους ρωτήσουμε:«Βλέπετε τα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση, ακούτε τι θα γίνει, με αυτά είτε είμαστε στο ενιαίο μισθολόγιο είτε δεν είμαστε,  με αυτά θα μας κλέψουν άλλους δύο-τρείς μισθούς ακόμα απ’όσους μας έχουνε κλέψει. εσείς τι προτείνετε, πως θέλετε να αντιδράσουμε»;

Αν τους κάνουμε αυτό το ερώτημα τους εργαζόμενους τι πιστεύετε θα μας πούνε; «να μην κάνουμε τίποτε»; Ε όχι βέβαια.  Τι πιστεύετε  ότι θα μας πούν; «Να αντιδράσουμε με μία 24ωρη», που όλοι την κατηγορούν δύο χρόνια τώρα; Αυτή είναι η διαμαρτυρία του κόσμου, ότι «ΤΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ, ΜΕ ΝΤΟΥΦΕΚΙΕΣ ΤΟΝ ΑΕΡΑ»;

Πιστεύετε λοιπόν ότι θα μας πούνε «να κάνουμε μία 24ωρη»;

  • ΟΧΙ! ΟΧΙ! Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου των εργαζόμενων, ανεξάρτητα αν θα συμμετάσχει ή όχι, (αυτό είναι μία άλλη κουβέντα), αυτό που θέλει από μας είναι να μας δει να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις και να δίνουμε ουσιαστικό αγώνα έγκαιρα που να έχει διάρκεια. ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ…

Πηγή ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: