Με τόσο πλούσια γεύματα πως να μη γαυγίζουν τα megaλόσκυλα ;

MEGAΛΕΜΠΟΡΟΙ

(Από το Περιοδικό UNFOLOW 08/10/2012)

Ποιος αποφασίζει την επιστροφή δηµοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων στον εργασιακό µεσαίωνα. Μα οι βουλευτές της εκάστοτε κυβέρνησης, των οποίων οι άµεσες και έµµεσες αποδοχές ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ µηνιαίως. ‘Εστω κι’έτσι όµως, οι αποφάσεις αυτές ουδέποτε θα µετουσιώνονταν σε δυσβάσταχτα µνηµόνια, αν δεν υπήρχαν τα προπαγανδιστικά όργανα.

Πόσο στοιχίζει, όµως, το ιερατείο της στοχευµένης µνηµονιακής προπαγάνδας, που προσπαθεί να πείσει τον κοσµάκη ότι µπορεί να ζήσει µε 300 και 400 ευρώ τον µήνα; Και ποιος το πληρώνει; Αν δει κανείς τις φορολογικές δηλώσεις των ανθρώπων που µπαίνουν στο σαλόνι των περισσότερων νοικοκυριών της χώρας, αυτών δηλαδή του κεντρικού δελτίου του MEGA, θα πάθει σοκ.

Τη διετία της κρίσης και του µνηµονίου η οικογένεια (ατοµικό εισόδηµα και εταιρεία) Πρετεντέρη δήλωσε κάτι παραπάνω από 700.000 ευρώ, ο Παντελής Καψής 250.000 ευρώ, ο Νίκος Στραβελάκης 430.000 ευρώ, ο Παύλος Τσίµας 410.000 ευρώ και η Όλγα Τρέµη 480.000 ευρώ. (2.270.000.00 Ευρώ  ροκανίζουν τα πέντε τομάρια…)

Από τη στιγµή που έχουν τέτοια συµβόλαια, κανείς δεν τους κατηγορεί για τα ποσά που εισπράττουν. Καλά κάνουν και τα παίρνουν. Ωστόσο υπάρχει µία σηµαντική και ύποπτη λεπτοµέρεια. Το τηλεοπτικό κανάλι στο οποίο εργάζονται οφείλει εκατοντάδες εκατοµµύρια ευρώ σε τραπεζικά δάνεια. Και οι τράπεζες, τις οποίες ετοιµαζόµαστε να αναχρηµατοδοτήσουµε τη στιγµή που η λιτότητα µας σφίγγει ολοένα και περισσότερο, εξακολουθούν να χορηγούν δάνεια στο MEGA.

Με απλά λόγια, ο φορολογούµενος πολίτης που καλείται να (επι)ζήσει µε όλο και µικρότερο µισθό είναι αυτός που φουσκώνει όλο και περισσότερο τον λογαριασµό των πρετεντέρηδων

Μ. Φίνoς

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: