Ζυμώσεις ανάμεσα σε ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΜΑΑ

Κυριακή, 14 Οκτωμβρίου 2012

(Ψηφοφορία για Σ.Κ. ΕΥΔΑΠ,στο τέλος)

Κάτι τρέχει με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Μέτωπο Α-Α. Η συμμετοχή στελεχών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη χθεσινή εκδήλωση του Μετώπου Α-Α για το «σχέδιο Β» αλλά και η συμμετοχή του Μετώπου στο διήμερο που διοργανώνει το ερχόμενο σαββατοκύριακο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δημιουργούν την αίσθηση ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει κινητικότητα.

`
Οι συναντήσεις αυτές είναι και η απαρχή μιας σειράς κινήσεων ανάμεσα στις δύο οργανώσεις με στόχο να υπάρξει η δυνατότητα ευρύτερου συντονισμού και κοινών παρεμβάσεων. Διόλου εύκολη υπόθεση, καθώς σκοντάφτει σε εκατέρωθεν επιφυλάξεις, κυρίως ορισμένων οργανώσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που δεν έβλεπαν ποτέ με καλό μάτι τη συμμετοχή του Αλέκου Αλαβάνου σε ένα κοινό εγχείρημα.

Ωστόσο, κοινός παρονομαστής των οργανώσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, παρά τις επιμέρους αποχρώσεις που διατυπώνονται, είναι η όποια σύμπλευση των δύο χώρων να μην είναι αποτέλεσμα συναντήσεων κορυφής, αλλά να αποκτά σάρκα και οστά μέσα από συνθήκες πολιτικής ζύμωσης, σε ανατρεπτική κατεύθυνση, όπως λένε.

`
Οι διαφορές ανάμεσα στους δύο χώρους παραμένουν, αλλά είναι γεγονός ότι σταδιακά και μετά την αποχώρηση αρκετών συνιστωσών από το «Μέτωπο» δημιουργείται ένα εύφορο έδαφος για μια επί της ουσίας σύγκλιση. Άλλωστε, όπως εκτιμούν ηγετικά στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αργά ή γρήγορα ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας και η οικονομική και πολιτική κατάσταση θα απαιτεί την παρουσία ενός πολιτικού σχήματος στα αριστερά του. Τα ίδια στελέχη οριοθετούν την ευρύτερη συμμαχία, που θα συμπεριλαμβάνει ενδεχομένως το ΜΑΑ, αλλά και δυνάμεις προερχόμενες από το ΚΚΕ, ίσως και δυνάμεις που στην πορεία θα αποστασιοποιούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε μια πολιτική γραμμή, που στην προμετωπίδα της θα έχει την αντικαπιταλιστική, κυρίως, όμως, την αντί-Ε.Ε. προοπτική.

`
Εντούτοις, οι ζυμώσεις αυτές γίνονται υπό το βάρος των εκλογικών απωλειών που είχε το σχήμα στις δεύτερες εκλογές, αλλά και κάτω από την πίεση που υπάρχει από τη συνεχή και ανοιχτή πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για την ενότητα των δυνάμεων της αριστεράς.

Σ.Κ

Εφ. ΕΠΟΧΗ  14/10/2012

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: