Και σ’ αυτή την βάρβαρη εποχή εμείς θα παλεύουμε για την αλήθεια!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ!

Μήπως η απαξίωση έχει αιτία;

Είναι τυχαίο πως στους συγκεκριμένους συνδικαλιστές που συντάχθηκαν με τη διοίκηση, αυτή τους έχει παραχωρήσει δωρεάν από ένα Ι.Χ μάρκας AUDI, SAAB και ALFA-ROMEO!;;

Προοίμιο fp: «….Σε αυτή την άθλια πολιτική των κομμάτων που κυβέρνησαν και εξακολουθούν ( δυστυχώς) να κυβερνούν, έρχεται αρωγός η εξίσου άθλια συνδικαλιστική ηγεσία. Που γαντζωμένοι με νύχια και με δόντια από τις συνδικαλιστικές καρέκλες ξεπουλούν τους πάντες και τα πάντα, έχοντας καθιερώσει την απραξία ως αντίσταση και την κοροϊδία ως δράση…»

Η πιό πάνω παράγραφος της ομόφωνα εγκριθείσας Ανακοίνωσης της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ Σεπτ. 2012  ΕΔΩ θεωρήθηκε υπερβολική, σχολιάστηκε αρνητικά και μάλιστα ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ σε κάποιους χώρους,  από διαφωνούντα (εκ των υστέρων) μέλη της Πρωτοβουλίας.

Γιατί αποκαλούσαμε άθλιους τους εργατοπατέρες που δεν έκαναν τίποτε για να σταματήσουν, ως ώφειλαν, τα μέτρα των «από πάνω».

Διαβάστε προσεκτικά τα αίσχη κάποιων άλλων άθλιων εργατοπατέρων της ΟΜΕ-ΟΤΕ, όπως τα καταγγέλουν στο blog Βαθυ Κόκκινο  σε βάρος των εργαζόμενων και μάλιστα σε βάρος εγκύων εργαζομένων και με το χέρι στην καρδιά πείτε μας  αν είμαστε υπερβολικοί ή επιεικείς απέναντι τους,

και αν έχουμε δίκιο ή άδικο όταν φωνάζουμε πως δεν πρόκειται στον αιώνα τον άπαντα να δούμε ήλιου πρόσωπο όσο θα ψηφίζονται από εργαζόμενους, θα διοικούν τα σωματεία και θα παίζουν τους άθλιους ρόλους τέτοιοι ‘εργαζόμενοι».

Και σ’ αυτή την βάρβαρη εποχή εμείς θα παλεύουμε για την αλήθεια!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς εργαζόμενους – άνεργους – συνταξιούχους και νέους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που παλεύοντας τον εργασιακό μεσαίωνα που έχει επιβάλει η Deutsche Telekom στον ΟΤΕ, βρίσκουμε απέναντι μας εκτός από τη διοίκηση τους εργοδοτικούς εργατοπατέρες του ΟΤΕ.

Δεν περιμέναμε όμως ποτέ ότι θα έφταναν στο κατάπτυστο σημείο να χρησιμοποιήσουν τους δικούς τους μέσα στη διοίκηση του ΟΤΕ και να τιμωρήσουν εργαζόμενους που διαμαρτυρήθηκαν για αυτονόητα δικαιώματά τους.

Συγκεκριμένα στο κατάστημα Αθηνάς υποχρεώθηκαν οι εργαζόμενοι αλλά και οι πελάτες του οργανισμού να βιώνουν σ’ ένα αποπνικτικό περιβάλλον χωρίς εξαερισμό και κλιματισμό για μια βδομάδα ολόκληρη!

Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν προς τους προϊσταμένους τους και ζήτησαν στήριξη από το σωματείο τους την οποία βέβαια ακόμα περιμένουν….

Αφού το πρόβλημα συνεχιζόταν αναγκάστηκαν να αγοράσουν ανεμιστήρες και ενημέρωσαν και εμάς.

Να σημειώσουμε ότι στο συγκεκριμένο κατάστημα οι διοικούντες κατάργησαν όλα τα παράθυρα παράνομα και δεν υπάρχει δυνατότητα φυσικού εξαερισμού.

Καλέσαμε την επιθεώρηση εργασίας η οποία επιβεβαίωσε τα παραπάνω μ’ ένα αποκαλυπτικό πόρισμα, ζητώντας από τους αρμόδιους να επιληφθούν.

Το πρόβλημα όμως όχι μόνο δεν επιλύθηκε αλλά οι εργατοπατέρες μας έβαλαν τον «δικό τους» υποδιευθυντή – συνδικαλιστή  Δ. Κατσαντώνη (υπεύθυνο καταστημάτων Αττικής) να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους του καταστήματος που διεκδίκησαν το δίκιο τους.

Αιτία για την κατάπτυστη αυτή ενέργεια αποτέλεσε η έγγραφη διαμαρτυρία που έκαναν οι εργαζόμενοι κατά του προέδρου και της διοίκησης του σωματείου τους που δεν τους κάλυψε!

Έτσι ο εργατοπατέρας-υποδιευθυντής καθαίρεσε ετσιθελικά τον υπεύθυνο πωλήσεων και προς γνώσιν και συμμόρφωσιν, τιμώρησε με μετάθεση την συναδέλφισσα Α.Χ η οποία ενώ είναι έγκυος εξαναγκάστηκε να δουλεύει σ’ αυτές τις αφόρητες συνθήκες!

Στην παρέμβαση μας να προστατέψουμε τους εργαζόμενους ο πρόεδρος Κούτρας και ο γραμματέας Μπιρμπιλής της ΟΜΕ-ΟΤΕ κάλυψαν ουσιαστικά τον «συνάδελφό» τους υποδιευθυντή!
Όπως φυσικά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΕ Δ. Φούκας ο οποίος δήλωσε ότι ενοχλήθηκε από την διαμαρτυρία των συναδέλφων!

Ο δε τιμωρός της εγκύου συναδέλφισσας δήλωσε για την πράξη του: Εγώ διευθύνω και κάνω ότι θέλω!

Καταγγέ  λλουμε όλες αυτές τις κατάπτυστες ενέργειες των εκφυλισμένων εργατοπατέρων και διευθυντών και τους παραδίνουμε στην κρίση σας.

Άμα έχεις τέτοιους συνδικαλιστές…

   Ζητάμε από τη διοίκηση του ΟΤΕ να σταματήσει τις δοσοληψίες με τους εργατοπατέρες, να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην τους βάζει στα μουλωχτά να κάνουν τη βρώμικη δουλειά.

Εδώ να σημειώσουμε ότι στους συγκεκριμένους συνδικαλιστές η διοίκηση τους έχει παραχωρήσει δωρεάν από ένα Ι.Χ μάρκας AUDI, SAAB και ALFA-ROMEO!

`

   Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ απαιτούμε:

•    Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα της D.T και των συνεργατών τους εργατοπατέρων!

•    Να ανακληθούν άμεσα οι τιμωρητικές αποφάσεις κατά των συναδέλφων.

•    Φτηνά τιμολόγια για το λαό και όχι υπερκέρδη για την D.T και το κεφάλαιο το γερμανικό.

•    Κοινωνικά τιμολόγια για άνεργους, εργαζόμενους και συνταξιούχους.

•    Δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ σε μαθητές και φοιτητές.

•    Δωρεάν κλήση προς τον ΕΟΠΥΥ και όχι χρέωση «ροζ τηλεφώνων» που εφαρμόζει η αχόρταγη διοίκηση της D.T.

Εμείς δεν θα συνθηκολογήσουμε!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

   ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ
Ιστοσελίδα: http://www.ase-ote.tk   E Mail: aseote@yahoo.gr

     Αθήνα: 16-10-2012

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 • NAOMI KLEIN Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΚΛΙΚ.

  Ολόκληρο το Βιβλίο Μπέστ-σέλλερ, προσφορά του συνεργάτη μας ftanei_pia στο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ. Για να μαθαίνουν νέοι και παληοί.

  Το βιβλίο της Νάομι Κλάιν συγκλονίζει με τις ομοιότητες που βιώνει το πειραματόζωο Ελλάς. Αφού πριν χρόνια η νεοφιλελεύθερη σχολή Φρίντμαν τα εφάρμοσε στη Λατ, Αμερική, Πολωνία, Μεγ. Βρεττανία, Ινδονησία, Ρωσία, Σρι Λάνκα, Ιράκ. κ.α

 • «Καλώς ήρθες» CIA #Twitter & # Facebook!

  Η CIA εισέρχεται στα κοινωνικά δίκτυα για να παρακολουθεί, κατασκόπευει και να προβλέπει τις παγκόσμιες τάσεις.

 • Πακέτο!

  θα τους ταραξουμε στη νομιμότητα (κι'όσοι προκάνουμε..)

 • Μπορεί ο αστυνομικός να είναι χρυσαυγίτης;

  Δεν υποστηρίζω ότι οι άντρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ που ψηφίζουν τα αυγά είναι ναζιστές ή συνειδητοί αντι-δημοκράτες – αν και αυτή η επιλογή δεν έχει το παραμικρό ελαφρυντικό. Ωστόσο, τα μεγάλα ποσοστά που παίρνει η ΧΑ ξανά και ξανά εκεί που ψηφίζουν οι αστυνομικοί δεν είναι καθόλου καλό σημάδι. Το μήνυμα που προκύπτει είναι σαφέστατο και κανένας δε μπορεί να το αγνοεί.

  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ- http://wp.me/pVnfp-g9p

 • Σαν να μην πέρασε μιά μέρα…

  2400 Χρόνια Πίσω ;

 • Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

 • Πρόσφατα άρθρα

 • ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π

 • ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

  Μας "πυροβολούν" εν ψυχρώ, μας γυρίζουν στην Γιούλεν των αμερικάνων και αυτοί αντί να ξεσηκώνονται και να τα κάνουν όλα λαμπόγιαλο, παρακολουθούν και μελετούν τις εξελίξεις, ψύχραιμοι και ωραίοι. Και οι "πέτρες δεν έχουν ακόμη αρχίσει να ίπτανται"..

  Εκείνα τα χρήματα του "κουμπαρά" Μπάρδη-Ομοσπονδίας που μας λέγατε πως πήγαιναν οι περικοπές των αποδοχών, εννοείτε πως θα είναι το ισοδύναμο από τις απώλειες στο εφάπαξ;

 • Μεταπληροφορίιες

 • Αγωνιστικο και Λυτρωτικό το 2014

 • Χάουαρντ Ζιν (1923-2010)

  ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΒΙΒΛΙΟ (1,2,3,4 Κεφάλαια)

 • ΑΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ

  Οταν στην πρώτη σελίδα του blog υπάρχει η (μοναδική) παραπομπή σε παράταξη κόμματος; Και που έχει ζητηθεί η απομάκρυνση της πολλές φορές; Μετά απορούμε για την αναξιοπιστία-ανυποληψία του κομματικού συνδικαλισμού;

 • ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ…

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ > και αν δεν ανοίγει ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ

 • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

  Οκτώβριος 2012
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Σεπτ.   Νοέ. »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • ΕΝΟΤΗΤΑ -ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΙ’ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠ΄ΤΗ ΠΕΙΝΑ

  Αυτοοργάνωση, επιτροπές εργαζομένων παντού, αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες

 • ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

  protovoulia1.eydap@gmail.com
  ---------
  ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ.
  ---------
  -Μπορείτε να δημοσιεύσετε άρθρο σας -επώνυμα ή με τα αρχικά*.
  Παράκληση: Χωρίς ύβρεις και συκοφαντίες
  *Τα πλήρη στοιχεία στη διάθεση μας.

 • Αρχείο

 • Kατηγορίες

 • «Έπεσε» στο μάτι μας

  και γελάσαμε ..πικρά

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ -ΛΙΝΚ //σε περίπτωση που δεν ανοίγει το προηγούμενοι ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • Τα πάντα διαλύονται, ξεπουλιούνται..Η Α.Ε. εκποίησης δημόσιας περιουσίας δουλεύει! Εμείς? (ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ)

  ...Εμείς οι χιλιάδες, οι εκατοντάδες χιλιάδες, τα εκατομμύρια... τι κάνουμε, τι περιμένουμε για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας; Τιιιιιιιιιιιιι;

  ..και τα συνδικάτα, οι παρατάξεις, οι δεκάδες "συνδικαλιστές| (βάλτε όποια και όποιους φαντάζεστε) στη ..νιρβάνα τους?

 • ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  Πότε θα γυρίσουμε σελίδα; Δεν αρκούν 40 σχεδόν, χρόνια συναλλαγής, διαφθοράς, ιδιοτέλειας, πελατειακών σχέσεων; Θα πρέπει μήπως να τα ..κατοστήσουμε;

 • αν

 • Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: