ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ «Σ.Ε.Κ.Ε. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε.ΥΔ.Α.Π»

`

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Στις κρίσιμες μέρες που διανύουμε, εμείς οι εργαζόμενοι της Ε.ΥΔ.Α.Π και η Ελληνική κοινωνία

γενικότερα, κάτω από των πίεση των δυσμενών οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών, επακόλουθο και των μέχρι τώρα πρόσφατων περικοπών, θεωρούμε ότι ο Σύλλογος πρέπει να λειτουργεί ως ισχυρό συνδικαλιστικό όργανο πέραν και πάνω από στενά κομματικά κριτήρια .

Για τον λόγο αυτό, εμείς οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Σ.Ε.Κ.Ε στο Σύλλογο Προσωπικού» και μία ομάδα εργαζομένων απ’ όλο το φάσμα εργατικού δυναμικού της ΕΥΔΑΠ κάναμε την αρχή με τις εκλογές για την κοινωνικοποίηση τον Ιούνιο του 2012.

Μπροστά στην απίστευτη κατάσταση που ζούμε και την ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ που έρχεται, συνεχίζουμε την προσπάθεια αλλαγής πλεύσης του συνδικάτου και στην ΕΥΔΑΠ μαζί.

  • Για να βγούμε από τον τρόμο , την απελπισία και την παραίτηση που  καλλιεργούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
  • Για να περάσουμε στην αντεπίθεση (στο μέτρο των δυνάμεών μας) στοχεύοντας στην ανατροπή της ντόπιας και αλλοδαπής Τρόικας, ταυτόχρονα με την ανάκτηση της αξιοπρέπειας , της τιμής και του δικαιώματος στη ζωή.
  • Να προστατεύσουμε  τις κοινωνικές κατακτήσεις που με το αίμα τους κατοχύρωσΑΝοι προηγούμενες γενεές και τώρα κινδυνεύουν να καταργηθούν βίαια , σβήνοντας την ζωή μας αλλά και αυτή των παιδιών μας.
  • Πιστεύουμε ότι είναι ντροπή και όνειδος για εμάς, εάν επιτρέψουμε να χαθούν στις μέρες μας, ότι με αίμα και αγώνα κατακτήθηκε μέχρι σήμερα, από τους αγώνες των εργαζομένων όλων των προηγούμενων γενεών.
  • Ο Σύλλογος μπροστά σε αυτή την λαίλαπα όλων αυτών των γεγονότων κατάφερε να συνεδριάσειτρειςφορές αυτό το διάστημα και να Απεργήσει όποτε αποφάσιζε η Γ. Σ. Σ. Ε. Κατά την διάρκεια της τελευταίας θητείας τους δεν μπόρεσαν να διοργανώσουν ή και να παρασύρουν την Ομοσπονδία σε μορφές πάλης τέτοιες (ως ο μεγαλύτερος Σύλλογος του χώρου) έτσι ώστε να καθοδηγθουν οι εργαζόμενοι σε επαγρύπνηση και όχι στην απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος.
  • Ο Σύλλογος Προσωπικού ήταν άλλοτε ο στενός και άρρηκτος δεσμός με τους εργαζομένους.  Η σιγουριά των αποφάσεων καθόριζε σε μεγάλο βαθμό την πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο μας. Σήμερα αυτή η έννοια είναι ακριβή αρχοντιά!!!

Έχουμε ένα Σύλλογο κατώτερο των περιστάσεων με άτολμη λογική εγκλωβισμένη στο άμεσο και εφήμερο . Στις σημερινές διαμορφούμενες συνθήκες, η κοινή δράση μέσα στους εργαζόμενους και στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι το πρώτο και αναγκαίο βήμα που πρέπει να οδηγήσει, όσο το δυνατό γρηγορότερα, σε ολοκληρωμένη ενωτική δράση, σε ένα ενιαίο μέτωπο.

Αν κάποιος πριν λίγα χρόνια μας έλεγε ότι σε ενάμιση χρόνο θα χάναμε σαν εργαζόμενοι, ότι με κόπο και θυσίες κερδίσαμε, και ότι θα γυρίζαμε στις δεκαετίες του ’50 , ’60 , θα τον λέγαμε τρελό .

 

  • Αντί να παλεύουμε για μια ΕΥΔΑΠ εξολοκλήρου στο Δημόσιο, με φθηνότερες και καλύτερες υπηρεσίες , με προσλήψεις προσωπικού ώστε να καλυφτούν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης, ο Σύλλογος αρκείται σε διαπιστώσεις !!!
  • Αντί να βρισκόμαστε στη θέση άμυνας παλεύοντας να μην κατρακυλήσουμε άλλο, θα πρέπει να βγούμε μπροστά υπερασπιζόμενοι τις θέσεις εργασίας στην ΕΥΔΑΠ αλλά και την ίδια την εταιρεία από την περαιτέρω συρρίκνωσή της που προετοιμάζεται μεθοδικά.

 

Οφείλουμε να καταγγέλουμε συνεχώς αυτές τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης «εξάλλου Τρόϊκα τι είναι; δεν είναι Ευρωπαϊκή Ένωση ;  Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ΔΝΤ

Πώς η ανάγκη γίνεται ΙΣΤΟΡΙΑ

 

Μας ενώνουν αγαπητοί συνάδελφοι  και συναδέλφισσες κοινές θέσεις , κοινές ανησυχίες ,η ανάγκη να αντιμετωπιστεί η λαίλαπα που ζούμε , γι’ αυτό συμφωνήσαμε στην δημιουργία ενός τέτοιου μετώπου της Πρωτοβουλίας ΕργαζομένωνΣυνταξιούχων και που γέννημά του είναι το ψηφοδέλτιο του Σ.Ε.Κ.Ε.

Έχουμε ίσως αρκετοί από μας, διαφορετική γνώμη για στόχους πέραν από τους παραπάνω, έχουμε διαφορές τις οποίες θα συζητάμε ανοιχτά και υπεύθυνα χωρίς να βάζουμε εμπόδια στην δράση μας. ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!!

Με τον ίδιο κατηγορηματικό τρόπο διαφωνούμε με τον τρόπο που δρα (;) το Συνδικαλιστικό Κίνημα στο χώρο μας (άλλο πράγμα η κομματική ένταξη που έχει ο καθένας μας και είναι θεμιτή ως πολιτικό ον ) και άλλο χρόνια τώρα να καταπίνουν αμάσητη την κομματική γραμμή.

Δεν ωφελούν τους εργαζόμενους αυτοί που εκλέγονται για να παλέψουν τα προβλήματα και ύστερα περί άλλων  τυρβάζουν !!!

Ασφαλώς η προσπάθεια μας και η δημιουργία αυτής της κίνησης εμπεριέχει και πολιτικά χαρακτηριστικά αφού μόνο πολιτικές είναι οι λύσεις , ΑΛΛΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ.

Στόχος μας αυτή την κρίσιμη στιγμή είναι να πάρουμε από τον καθένα μας ότι μας ενώνει, να δώσουμε την μάχη στο χώρο της ΕΥΔΑΠ , σε ότι συμφωνούμε έχοντας την φιλοδοξία τέτοιες θέσεις που εσείς μαζί με εμάς θα βάζουμε, να έχουν την αγωνιστική προοπτική για ταξική πάλη.

Σας καλούμε να μας στηρίξετε με την ψήφο σας, για την ανατροπή αυτής της εκπροσώπησης τόσο στο Δ.Σ του Συλλόγου Προσωπικού όσο και του συσχετισμού της Ομοσπονδίας δια των αντιπροσώπων που θα εκλεγούν από τις αρχαιρεσίες μας .

 

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΑ ΤΟ«ΣΕΚΕ ΣΤΟ  ΣΥΛΛΟΓΟ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ»

ΒΛΑΧΟΣ  ΣΑΒΒΑΣ                                               ΝΑΚΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ

ΓΡΥΠΟΠΑΝΝΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ                                 ΠΑΠΑΛΥΜΠΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΖΟΥΡΟΥΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                                    ΠΑΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΠΟΛΥ(ΧΡΟΝΗΣ)                          ΠΟΤΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΑΝΑΡΑΧΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ                                     ΡΟΥΜΑΝΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΚΑΡΑΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ                             ΣΟΠΙΔΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

ΚΟΥΣΟΥΡΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ                                    ΤΟΤΟΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ                                  ΤΣΟΚΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

`

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

`

ΣΤΡΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΧΛΕΝΤΖΟΣ ΜΗΝΑΣ

`

Advertisements
Προηγούμενο άρθρο
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: