2059 ονόµατα, µια λίστα και πολλοί ένοχοι (1) -(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ) (Ψηφοφορία για σ.κ. ΕΥΔΑΠ)

`

`

Σε τουλάχιστον 5 xώρες της Ευρώπης, η Λίστα Λαγκάρντ έγινε το όπλο για την αντιµετώπιση του οικονοµικού εγκλήµατος και την εξασφάλιση εσόδων. Στην Ελλάδα η ονοµασία «Λίστα Λαγκάρντ» παραπέµπει σε ένα ανέντιµο παιχνίδι πολιτικής και εκβιασµών. Η χώρα παρότι στο χείλος του γκρεµού, δεν κατάφερε ούτε να εισπράξει από το τµήµα εκείνο των καταθετών της λίστας που έχουν παράνοµα έσοδα, ούτε να τιµωρήσει κανέναν. Χιλιάδες ονόµατα ρίχνονται σαν λάσπη στον ανεµιστήρα, πολιτικοί εµφανίζονται ως λίσταρχοι ή λήσταρχοι.

Του Κώστα Βαξεβάνη

ύο υπουργοί, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος που

Λιστα Λαγκαρντ- σελ. 5. από το περιοδικό HOT-DOC του Κώστα Μπαξεβάνη που κυκλοφόρησε πριν λίγες ώρες. Για το αποκαλυπτικό και πλήρες ρεπορτάζ αξίζουν στο πολλαπλάσιο τα 2 Ευρώ του τεύχους.

κράτησαν στα χέρια τους αυτή τη λίστα και τη διαχειρίστηκαν σαν να ήταν ιδιωτική περιουσία και όχι κρατικό απόκτηµα, δηλώνουν πως η µνήµη τους δεν είναι αρκετά ισχυρή ώστε να θυµούνται. Σαν να πρόκειται για τη µνήµη του USB µε τα ονόµατα, η οποία σβήστηκε µπαίνοντας στο ισχυρό πεδίο των πολιτικής συγκάλυψης και των συµφερόντων.

Η πολιτική ζωή της χώρας είναι σε οµηρία από το ίδιο τον πολιτικό της πυρήνα, που προτιµά να υποκρίνεται αφήνοντας να διασύρεται το σύνολο σχεδόν των ίδιων των πολιτικών από λίστες και παραλίστες, από το να προχωρήσει στην αποκατάσταση της αλήθειας. Σε αυτό το παιχνίδι, οι νόµοι χρησιµοποιούνται όχι για να επικρατήσει η αλήθεια, αλλά για να δηµιουργηθούν προσκόµµατα, προφάσεις και νοµικές οµπρέλες προστασίας σε αυτούς που έχουν παρανοµήσει.

Αυτό που δηµοσιεύουµε ως «Λίστα Λανκάρντ» είναι µια λίστα µε 2059 ονόµατα που έφτασε στο περιοδικό. Ελέγξαµε δειγματοληπτικά τη λίστα. Αυτοί µε τους οποίους µιλήσαµε ήταν πραγµατικά καταθέτες στης ελβετική Τράπεζα HSBC. Αυτό δεν τους καθιστά ούτε ένοχους, ούτε ύποπτους φοροδιαφυγής.

Κάποιοι είχαν απλώς τις νόµιµες καταθέσεις τους στο εξωτερικό. Κάποιοι άλλοι όµως, όσα έχουν κλέψει από αυτή τη χώρα. Σε ποια κατηγορία ανήκει  ο καθένας, οφείλει να το βρει η Δικαιοσύνη.

Εν αντιθέσει µε την περίεργη ιστορία της λίστας Λαγκάρντ που

ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ-σελ.6
HOT-DOC

πέρασε από τα χέρια της σιδηράς κυρίας του ΔΝΤ, στα χέρια του Γιώργου Παπακωνσταν

τίνου και του Γιώργου Παπανδρέου, η ιστορία της λίστας που έφτασε στο Ηοt Doc είναι ξεκάθαρη. Κάποιος από αυτούς που ήταν αποδέκτες της λίστας, θεώρησε πως η αναφορά της τα δύο τελευταία χρόνια, ήταν περισσότερο για λόγους πολιτικής εκµετάλλευσης, παρά για αποκάλυψη της αλήθειας.

Μας τη διαβίβασε λοιπόν, µε ένα σύντοµο σηµείωµα το οποίο έλεγε πως η λίστα αυτή, µε τα 2059 ονόµατα, προερχόµενη από πολιτικά πρόσωπα, βρίσκεται στα χέρια ατόµων που διενεργούν πολιτικούς και οικονοµικούς εκβιασµούς ή στην καλύτερη περίπτωση απειλούν προκειµένου να µην δηµοσιοποιηθεί. Ο κάτοχος της λίστας υποστήριξε πως έχουν δηµιουργηθεί διάφορες «πειρανµένες λίστες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο µε σκοπό την αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήµατος, αλλά και

ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ-σελ.  7
HOT-DOC Κ. Μπαξεβάνη

την δηµιουργία εντυπώσεων.

Η λίστα που µας δόθηκε ήταν ένα αρχείο σε µορφή

excel µε 2059 υποαρχεία. Το καθένα από αυτά περιείχε µια καρτέλα

της Τράπεζας HSBC µε στοιχεία κάποιου καταθέτη, ηµεροµηνία ανοίγµατος λογαριασµού, πρόσωπα που συνδέονται µαζί του, κίνηση ποσών και συνθηµατικά συναλλαγών. Στην κάθε

καρτέλα, στο τέλος της, υπήρχε η καταγραφή των διαλόγων µεταξύ της Τράπεζας και του πελάτη που οδηγούσε σε συναλλαγή. Ο ελβετός υπάλληλος µε σχολαστικότητα είχε καταγράψει πότε έγινε η συναλλαγή, µε ποιό τρόπο (τηλεφωνικά ή µε φυσική παρουσία), τι ζήτησε ο πελάτης και πότε έγινε συναλλαγή.

To πρώτο πράγµα που θεωρήσαµε απαραίτητο να κάνουµε ήταν να

ελέγξουµε αν αυτή είναι πραγµατικά µια φόρµα συναλλαγών που χρησιµοποιούσε η HSBC. Η διασταύρωση ήταν εύκολη. πρώην υπάλληλοι της Τράπεζας διαβεβαίωσαν πως αυτή είναι µια φόρµα συναλλαγής.

ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ-σελ.  8

Το δεύτερο που κάναµε είναι να επιχειρήσουµε δειγµατοληmικά να εξακριβώσουµε αν άτοµα τα οποία αναφέρονται στη λίστα έχουν πραγµατικά καταθέσεις στην συγκεκριµένη Τράπεζα.

Απευθυνθήκαµε σε καταθέτες για τους οποίους ήταν µάλλον εµφανές (λόγω

της οικονοµικής τους επιφάνειας) πως ήταν ίσως λογικό, να έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό. Στο σύνολό τους το παραδέχθηκαν και επιβεβαίωσαν πως είχαν νόµιµες καταθέσεις.

Αναγνώρισαν στις καρτέλες που τους δείξαµε τις συναλλαγές τους µε την HSBC και άρα την ύπαρξη του ονόµατός τους στην Λίστα Λαγκάρντ. Κάποιοι από αυτούς µας αποκάλυψαν πως µετά την διαρροή των ονοµάτων από τον Φαλτσιάνι, η τράπεζα επικοινώνησε µαζί τους και τους ενηµέρωσε πως ένας υπάλληλός της είχε δώσει λίστες µε ονόµατα στις Αρχές. Τους πρότειναν

ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ-σελ. 9

γι’ αυτό να κλείσουν .λογαριασµούς και να ανοίξουν καινούριους.

Ο έλεγχος και οι επικοινωνίες που είχαµε, οδηγούσαν στο συµπέρασµα

πως πρόκειται για τη λίστα ελλήνων καταθετών στην HSBC έως το 2007 που ξεκίνησαν ο

ι διαρροές. Άρα η λίστα αυτή ταυτιζόταν µε την «Λίστα Λανκάρντ». Δεν µπορούσαµε ωστόσο να ελέγξουµε, αν πρόκειται για τη λίστα που παρέλαβε ο Παπακωνσταντίνου ή για κάποια που διαµορφώθηκε αργότερα µε αφαίρεση ονοµάτων, στα πλαίσια ενδεχοµένως προσπάθειας απόκρυψης στοιχείων.

Νοικοκυρές στα πρόθυρα

τραπεζικής κρίσης

Το επόµενο βήµα

ήταν η ανάλυση των στοιχείων της λίστας. Είναι αδύνατο να διαπιστώσουµε αν οι καταθέσεις αφορούν νόµιµο ή µαύρο

ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ-σελ. 10

χρήµα. Υπάρχουν ωστόσο πολλά εντυπωσιακά

στοιχεία. Έλληνες επιχειρηµατίες εµφανίζονται να διακινούν τεράστια ποσά που αγγίζουν τα 500 εκατοµµύρια.

Την µερίδα του λέοντος των καταθέσεων έχουν κυρίως εφοπλιστές και επιχειρηµατίες που σχετίζονται µε funds. Στην λίστα

εντοπίσαµε 3 πολιτικά πρόσωπα (ο ένας έχει πεθάνει) εν αντιθέσει µε όσα αφήνουν να εννοούνται οι φήµες. Για το ένα από αυτά από την

ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ-σελ. 11

πρώτη έρευνα φαίνεται πως υπάρχει σοβαρό θέµα.

Γιατροί, δικηγόροι και αρχιτέκτονες είναι τα επαγγέλµατα που διακινούν χρήµα.  Προφανώς; κάποιοι από αυτούς πρέπει να ελεγχθούν φορολογικά. Μεγάλο κοµµάτι των καταθέσεων έχουν οι «νοικοκυρές».. Ανεπάγγελτες κυρίες οι οποίες όµως έχουν χρήµα. Το ίδιο ισχύει και για αρκετούς συνταξιούχους. Πλήθος επωνύµων και της show bizz είναι στη λίστα.

Επίσης εντυπωσιακό είναι πως ιδιοκτήτες αρκετών από τις εταιρείες οι οποίες εμφανίζονται να πτωχεύουν σήµερα, είχαν µεγάλες  καταθέσεις τα προηγούµενα χρόνια. Άσχετοι άνθρωποι και επαγγέλµατα συµµετέχουν σε funds που καταθέτουν τεράστια ποσά στην Τράπεζα,τα οποία είναι αδύνατο δηµοσιογραφικά να ελεγχθούν από πού προέρχονται.

Γνωστός εκδότης έχει ενεργό λογαριασµό

ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ-σελ. 12

µε εκατοντάδες

εκατοµµύρια. Μία υπάλληλος µε µισθό 3.000 ευρώ, η Μαρία Παντελή εµφανίζει επίσης κίνηση 500 εκατοµµυρίων. Η συγκεκριµένη υπάλληλος διαχειριζόταν χρήµατα του επιχειρηµατία Σάµπι Μιονί, πράγµα το οποίο µας επιβεβαίωσε ο επιχειρηµατίας για την ίδια, τον υπάλληλό του Σολωµόν Λεβί και τον δικηγόρο του, Σταύρο Παπασταύρου. Ο Σάµπι Μιονί διακινεί τα µεγαλύτερα ποσά και δηλώνει πως είναι απολύτως νόµιµα.

Στην HSBC υπάρχει και άγνωστος λογαριασµός του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, καθώς και εταιρείες που είναι διασυνδεδεµένες µαζί του. Ηθοποιοί εµφανίζονται να έχουν καταθέσεις µερικών εκατοµµυρίων, αλλά και δηµόσιοι υπάλληλοι. Μερικοί από αυτούς είναι υπάλληλοι του υπουργείου οικονοµικών. Είναι εµφανές πως µεγάλο τµήµα των καταθέσεων δεν δικαιολογούνται για τα εισοδήµατα των καταθετών.

Απόδειξη είναι πως οι περισσότεροι λογαριασµοί έκλεισαν µετά την ενηµέρωση της Τράπεζας ότι υπάρχει διαρροή στοιχείων.

• ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ Σ’ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ!

Η ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

ΠΟΥ ΣΕ ΧΡΟΝΟ DT ΚΑΤΑΖΗΤΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΙΟ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ ΠOY AΠEKAΛΥΨΕ TOYΣ ΠΡΟΝΟΗΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΕΝΟΙ ΤΗ  ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΑΝ,  ΤΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΡΩΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ.

ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.

Oνόµατα, αλλά όχι αριθµοί

Το µεγάλο δίληµµα ήταν αν έπρεπε να δηµοσιεύσουµε τη λίστα.

ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ-σελ. 13

Την εποχή µάλιστα που η συγκάλυψη χρησιµοποιούσε ως επιχείρηµα την νοµιµότητα και τα προσωπικά δεδοµένα. Μετά από συζήτηση µε νοµικούς, καταλήξαµε πως η δηµοσιοποίηση όσων έχουν λογαριασµό την επίµαχη περίοδο στην HSBC δεν παραβιάζει προσωπικά δεδοµένα, αν δεν παραθέτει στοιχεία λογαριασµών Το να διαθέτει κάποιος τραπεζικό λογαριασµό, ,για τον οποίο µάλιστα συναλλάσσεταί δηµόσια είναι µια απλή καθηµερινή διαδικασία που’ ούτε ενοχοποιεί, ούτε αποδεικνύει οικονοµική ‘ευρωστία.

Τραπεζικό λογαριασµό µπορεί να ανοίξει ο οποιοσδήποτε µε 10 ευρώ ή έστω µε τις αποταµιεύσεις µιός ζωής. Η αγορά 3 κιλών κρέατος στο super market είναι ίσως µεγαλύτερη απόδειξη οικονοµικής ευρωστίας, αλλά δεν µπορεί να χαρακτηριστεί «προσωπικά δεδοµένα».

Πίσω από το πέπλο ενός ακατάσχετου νοµικισµού (ως σήµερα η αλήθεια κρατιέται στα συρτάρια δίνοντας τη θέση της σε ψέµατα και εκβιασµούς), υπουργοί φτάνουν στα όρια της γελοιότητας προφασιζόμενοι πως δεν ξέρουν σε ποιον παρέδωσαν τη λίστα. Δίνουν την εντύπωση πως κάποιον προστατεύoυν ή κάποιον φοβούνται.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα ψάχνει στα σκουπίδια για να επιζήσει, άνθρωποι συκοφαντούνται ως λήσταρχοι και η ψιθυρολογία αντικαθιστά τον λόγο της ευθύνης. Όχι, οι άνθρωποι που έχουν καταθέσεις δεν είναι απαραιτήτως κλέφτες. Αλλά αυτοί που κάνουν σαν να µην ξέρουν τίποτα για το έγκληµα, καλύπτουν κλέφτες. Ίσως αυτοί που διυλίζουν τις συντάξεις και καταπίνουν τις µεγαλοκαταθέσεις να προσπαθήσουν και πάλι να δηµιουργήσουν εντυπώσεις. Εµείς παραµένουµε εντυπωσιασµένοι από την αλήθεια. Και την παραθέτουµε. ΕΔΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

HD

 

Advertisements
Επόμενο άρθρο
Σχολιάστε

1 σχόλιο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 • NAOMI KLEIN Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΚΛΙΚ.

  Ολόκληρο το Βιβλίο Μπέστ-σέλλερ, προσφορά του συνεργάτη μας ftanei_pia στο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ. Για να μαθαίνουν νέοι και παληοί.

  Το βιβλίο της Νάομι Κλάιν συγκλονίζει με τις ομοιότητες που βιώνει το πειραματόζωο Ελλάς. Αφού πριν χρόνια η νεοφιλελεύθερη σχολή Φρίντμαν τα εφάρμοσε στη Λατ, Αμερική, Πολωνία, Μεγ. Βρεττανία, Ινδονησία, Ρωσία, Σρι Λάνκα, Ιράκ. κ.α

 • «Καλώς ήρθες» CIA #Twitter & # Facebook!

  Η CIA εισέρχεται στα κοινωνικά δίκτυα για να παρακολουθεί, κατασκόπευει και να προβλέπει τις παγκόσμιες τάσεις.

 • Πακέτο!

  θα τους ταραξουμε στη νομιμότητα (κι'όσοι προκάνουμε..)

 • Μπορεί ο αστυνομικός να είναι χρυσαυγίτης;

  Δεν υποστηρίζω ότι οι άντρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ που ψηφίζουν τα αυγά είναι ναζιστές ή συνειδητοί αντι-δημοκράτες – αν και αυτή η επιλογή δεν έχει το παραμικρό ελαφρυντικό. Ωστόσο, τα μεγάλα ποσοστά που παίρνει η ΧΑ ξανά και ξανά εκεί που ψηφίζουν οι αστυνομικοί δεν είναι καθόλου καλό σημάδι. Το μήνυμα που προκύπτει είναι σαφέστατο και κανένας δε μπορεί να το αγνοεί.

  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ- http://wp.me/pVnfp-g9p

 • Σαν να μην πέρασε μιά μέρα…

  2400 Χρόνια Πίσω ;

 • Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

 • Πρόσφατα άρθρα

 • ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π

 • ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

  Μας "πυροβολούν" εν ψυχρώ, μας γυρίζουν στην Γιούλεν των αμερικάνων και αυτοί αντί να ξεσηκώνονται και να τα κάνουν όλα λαμπόγιαλο, παρακολουθούν και μελετούν τις εξελίξεις, ψύχραιμοι και ωραίοι. Και οι "πέτρες δεν έχουν ακόμη αρχίσει να ίπτανται"..

  Εκείνα τα χρήματα του "κουμπαρά" Μπάρδη-Ομοσπονδίας που μας λέγατε πως πήγαιναν οι περικοπές των αποδοχών, εννοείτε πως θα είναι το ισοδύναμο από τις απώλειες στο εφάπαξ;

 • Μεταπληροφορίιες

 • Αγωνιστικο και Λυτρωτικό το 2014

 • Χάουαρντ Ζιν (1923-2010)

  ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΒΙΒΛΙΟ (1,2,3,4 Κεφάλαια)

 • ΑΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ

  Οταν στην πρώτη σελίδα του blog υπάρχει η (μοναδική) παραπομπή σε παράταξη κόμματος; Και που έχει ζητηθεί η απομάκρυνση της πολλές φορές; Μετά απορούμε για την αναξιοπιστία-ανυποληψία του κομματικού συνδικαλισμού;

 • ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ…

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ > και αν δεν ανοίγει ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ

 • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

  Οκτώβριος 2012
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Σεπτ.   Νοέ. »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • ΕΝΟΤΗΤΑ -ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΙ’ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠ΄ΤΗ ΠΕΙΝΑ

  Αυτοοργάνωση, επιτροπές εργαζομένων παντού, αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες

 • ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

  protovoulia1.eydap@gmail.com
  ---------
  ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ.
  ---------
  -Μπορείτε να δημοσιεύσετε άρθρο σας -επώνυμα ή με τα αρχικά*.
  Παράκληση: Χωρίς ύβρεις και συκοφαντίες
  *Τα πλήρη στοιχεία στη διάθεση μας.

 • Αρχείο

 • Kατηγορίες

 • «Έπεσε» στο μάτι μας

  και γελάσαμε ..πικρά

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ -ΛΙΝΚ //σε περίπτωση που δεν ανοίγει το προηγούμενοι ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • Τα πάντα διαλύονται, ξεπουλιούνται..Η Α.Ε. εκποίησης δημόσιας περιουσίας δουλεύει! Εμείς? (ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ)

  ...Εμείς οι χιλιάδες, οι εκατοντάδες χιλιάδες, τα εκατομμύρια... τι κάνουμε, τι περιμένουμε για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας; Τιιιιιιιιιιιιι;

  ..και τα συνδικάτα, οι παρατάξεις, οι δεκάδες "συνδικαλιστές| (βάλτε όποια και όποιους φαντάζεστε) στη ..νιρβάνα τους?

 • ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  Πότε θα γυρίσουμε σελίδα; Δεν αρκούν 40 σχεδόν, χρόνια συναλλαγής, διαφθοράς, ιδιοτέλειας, πελατειακών σχέσεων; Θα πρέπει μήπως να τα ..κατοστήσουμε;

 • αν

 • Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: