2059 ονόµατα, µια λίστα και πολλοί ένοχοι (3),(Ψηφοφορία για σ.κ. ΕΥΔΑΠ)

Ο Βουλγαράκης,

n offshore και

ο σύµβουλος Σαµαρά

(Σελ. 16-19 Λίστας)

3ο Μέρος-Τέλος

`

αρά την φιλολογία η οποία έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστηµα που συνδέει τη Λίστα Λαγκάρντ µε πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα, στην λίστα της HSBC υπάρχουν µόνο τρία πολιτικά πρόσωπα. Ο ένας είναι ο πρώην υπουργός Γιάννης Μπούτος ο οποίος έχει αποβιώσει. Το δεύτερο είναι ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλναράκης

ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ-σελ 16

και το τρίτο ο Σταύρος Παπασταύρου, σύµβουλος του πρωθυπουργού για θέµατα Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης.

Ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης εµφανίζεται να έχει κοινό λογαριασµό στην HSBC µε την σύζυγό του Αικατερίνη Πελέκη.

Ο λογαριασµός άνοιξε στις 22 Αυγούστου του 2003. Το σηµαντικό όµως είναι πως κοινός συνδιαχειριστής του λογαριασµού του ζεύγους είναι η offshore εταιρεία DELLOGO µε έδρα την Λιβερία. Έδρα της εταιρείας στην Μονρόβια είναι η Broad Street 80. πρόκειται για τυπική διεύθυνση στην οποία συστεγάζονται οι offshore εταιρείες στη Λιβερία.

Λίστα Λαγκάρντ σελ. 17

Οι καταθέσεις αυτές του ζεύγους Βουλγαράκη στην HSBC δεν αναφέρονται στο πόθεν έσχες του πολιτικού. ούτε η εταιρική σχέση µε την υπεράκτια DELLOGO. Ο πρώην υπουργός είχε ελεγχθεί για το πόθεν έσχες του και είχε διαπιστωθεί πως τις χρονιές 2005-2007 η σύζυγος του υπουργού εµφανίζει εντυπωσιακή αύξηση εισοδηµάτων από επαγγελµατική δραστηριότητα. Τις ίδιες χρονιές εµφανίζονται στην ελβετική Τράπεζα καταθέσεις οι οποίες δεν αναφέρονται στο πόθεν έσχες, όπως απαιτεί ο νόµος.

Επικοινωνήσαµε µε το ζεύγος Βουλγαράκη και ζητήσαµε επισήµως να απαντήσουν ποια είναι η σχέση τους µε την offshore της Λιβερίας. Και οι δύο αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση. Ιδού οι διάλογοι:

 Ο Διάλογος:

Γιώργος Βουλγαράκης

-Καλησπέρα σας, ο κ. Βουλναράκη ;

-ο ίδιος.

-Σας τηλεφωνώ από την οµάδα του Κώστα Βαξεβάνη, από το περιοδικό Ηοτ Doc. Είναι µήπως ακατάλληλη στιγµή;

-Μπορώ να ακούσω για λίγο, γιατί έχω δουλειά. Πείτε µου γρήγορα. -Τηλεφωνώ επίσηµα από το περιοδικό, γιατί έχουν προκύψει στοιχεία, σύµφωνα µε τα οποία υπάρχουν έσοδα, τόσο δικά σας, όσο και της συζύγου σας, µέσω µίας offshore εταιρίας µε έδρα στη Λιβερία, τη DELLOGO.

-Ποιος;

-Την εταιρία DELLOGO.

-Πρώτη φορά το ακούω αυτό που λες. Δεν ξέρω

Λίστα Λαγκάρντ σελ. 18

τέτοιο πράγµα εγώ. Πρώτη φορά το ακούω.

-Υπάρχουν στοιχεία στη διάθεσή µας, τα οποία αποδεικνύουν αυτό το πράγµα. Για αυτόν τον λόγο πήρα για µία επίσηµη τοποθέτησή σας.

-Πρώτη φορά το ακούω αυτό που λες. Δεν το έχω ξανακούσει. Δεν ξέρω καν τι είναι αυτό που λες.

-Σας είπα ότι είναι µία εταιρία offshore, η DELLOGO, τα έσοδα από την οποία δεν είναι δηλωµένα στο πόθεν έσχες σας.

-Δεν έχω τέτοιο πράγµα. Δεν ξέρω. Πρώτη φορά ακούω αυτό που λες.

-Εντάξει. Σας ευχαριστώ πολύ.

-Να είστε καλά.

Οι καταθέσεις του ζεύγους Βουλγαράκη στην ελβετική τράπεζα με συνδικαιούχο otrshore λιβεριανή εταιρία, δεν αναφέρονται στο πόθεν έσχες του πολιτικού, ούτε η εταιρική σχέση με την υπεράκτια DELLOGO

Διάλογος :

Τη στιγμή που συλλαμβάνεται ο Κώστας Βαξεβάνης που τους αποκάλυψε, αυτοί κυκλοφορούν ελεύθεροι. Ελλάδα 28 Οκτώβρη 2012!

Αικατερίνη Πελέκη

-Ναι;

-Καλησπέρα σας, η κ. Πελέκη:

-Εγώ είμαι.

-Είμαι δημοσιογράφοι; από το περιοδικό Ηοτ Doc, του Κώστα Βαξεβάνη. Τι κάνετε; -Καλά ευχαριστώ.

-Σας τηλεφωνώ επίσημα από το περιοδικό, επειδή έχουν προκύψει κάποια στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, τόσο εσείς, όσο και ο σύζυγός σας έχετε κάποια έσοδα από μία offshore με έδρα στη Λιβερία.

-Έσοδα. Εμείς;

-Ναι, σας λέω σύμφωνα με στοιχεία που έχουν προκύψει.

Λίστα Λαγκάρντ σελ. 19

Για αυτό και σας πήρα επίσημα για μία δική σας τοποθέτηση. Είναι η εταιρία DELLOGO με έδρα στη Λιβερία.

-Έχουμε έσοδα εμείς από εκεί;

-Ναι, τα οποία δεν είναι δηλωμένα στο πόθεν έσχες σας.

-Εμείς; Κάποιο λάθος θα έχετε κάνει.

-Εχω και κάποιο ΙΒΑΝ, αν σας το πω να μου πείτε αν ισχύει, αν είναι δικό σας;

-Και να μου το πείτε δε γνωρίζω τίποτα.

-Δεν έχετε δηλαδή καμία σχέση με τη DELLOGO; Με έδρα στη Λιβερία;

-Καμία σχέση. Δεν καταλαβαίνω τι μου λέτε.

-Έχει ιδρυθεί στις 22/8/2003 αν δεν κάνω λάθος.

-Δεν έχω ιδέα για τι πράγμα μου μιλάτε.

-Μάλιστα, σας ευχαριστώ πολύ.

-Παρακαλώ.

την καρτέλα του κοινού λογαριασμού του ζεύγους Βουλγαράκη και της DELLOGO, η λιβεριανή εταιρεία εμφανίζεται να έχει αποκτήσει έδρα στην Αθήνα στην οδό Παπατσώρη 8. Σε αυτή την διεύθυνση στεγάζεται το δικηγορικό γραφείου του Διονύση Πελέκη, πεθερού του Γιώργου Βουλγαράκη.

Ο Σύμβουλος Σαμαρά

Ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος πρόσφατα επιλέχθηκε ως σύμβουλος του πρωθυπουργού σε διεθνή θέματα, εμφανίζεται να συμμετέχει σε κοινό λογαριασμό, αρκετών εκατομμυρίων. Τα χρήματα αυτά φαίνεται να έχουν κινηθεί την περίοδο που ο Παπασταύρου δεν είχε καμία σχέση με την πολιτική. Ο κοινός λογαριασμός συμπεριλαμβάνει τον έλληνα επιχειρηματία Σάμπι Μιονί. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κύριο Μιονί διαβεβαίωσε πως ο νυν σύμβουλος του Σαμαρά, εργαζόταν ως δικηγόρος στην εταιρεία του και είχε το δικαίωμα χειρισμού λογαριασμού που στην πραγματικότητα ήταν δικός του. Πριν από ένα χρόνο, ο Σταύρος Παπασταύρου επέστρεψε τα χρήματα τα οποία χειριζόταν για λογαριασμό το Μιονί, στον προσωπικό λογαριασμό του επιχειρηματία στη Γενεύη.

ΗD

ΗOTDOC. 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 • NAOMI KLEIN Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΚΛΙΚ.

  Ολόκληρο το Βιβλίο Μπέστ-σέλλερ, προσφορά του συνεργάτη μας ftanei_pia στο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ. Για να μαθαίνουν νέοι και παληοί.

  Το βιβλίο της Νάομι Κλάιν συγκλονίζει με τις ομοιότητες που βιώνει το πειραματόζωο Ελλάς. Αφού πριν χρόνια η νεοφιλελεύθερη σχολή Φρίντμαν τα εφάρμοσε στη Λατ, Αμερική, Πολωνία, Μεγ. Βρεττανία, Ινδονησία, Ρωσία, Σρι Λάνκα, Ιράκ. κ.α

 • «Καλώς ήρθες» CIA #Twitter & # Facebook!

  Η CIA εισέρχεται στα κοινωνικά δίκτυα για να παρακολουθεί, κατασκόπευει και να προβλέπει τις παγκόσμιες τάσεις.

 • Πακέτο!

  θα τους ταραξουμε στη νομιμότητα (κι'όσοι προκάνουμε..)

 • Μπορεί ο αστυνομικός να είναι χρυσαυγίτης;

  Δεν υποστηρίζω ότι οι άντρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ που ψηφίζουν τα αυγά είναι ναζιστές ή συνειδητοί αντι-δημοκράτες – αν και αυτή η επιλογή δεν έχει το παραμικρό ελαφρυντικό. Ωστόσο, τα μεγάλα ποσοστά που παίρνει η ΧΑ ξανά και ξανά εκεί που ψηφίζουν οι αστυνομικοί δεν είναι καθόλου καλό σημάδι. Το μήνυμα που προκύπτει είναι σαφέστατο και κανένας δε μπορεί να το αγνοεί.

  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ- http://wp.me/pVnfp-g9p

 • Σαν να μην πέρασε μιά μέρα…

  2400 Χρόνια Πίσω ;

 • Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

 • Πρόσφατα άρθρα

 • ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π

 • ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

  Μας "πυροβολούν" εν ψυχρώ, μας γυρίζουν στην Γιούλεν των αμερικάνων και αυτοί αντί να ξεσηκώνονται και να τα κάνουν όλα λαμπόγιαλο, παρακολουθούν και μελετούν τις εξελίξεις, ψύχραιμοι και ωραίοι. Και οι "πέτρες δεν έχουν ακόμη αρχίσει να ίπτανται"..

  Εκείνα τα χρήματα του "κουμπαρά" Μπάρδη-Ομοσπονδίας που μας λέγατε πως πήγαιναν οι περικοπές των αποδοχών, εννοείτε πως θα είναι το ισοδύναμο από τις απώλειες στο εφάπαξ;

 • Μεταπληροφορίιες

 • Αγωνιστικο και Λυτρωτικό το 2014

 • Χάουαρντ Ζιν (1923-2010)

  ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΒΙΒΛΙΟ (1,2,3,4 Κεφάλαια)

 • ΑΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ

  Οταν στην πρώτη σελίδα του blog υπάρχει η (μοναδική) παραπομπή σε παράταξη κόμματος; Και που έχει ζητηθεί η απομάκρυνση της πολλές φορές; Μετά απορούμε για την αναξιοπιστία-ανυποληψία του κομματικού συνδικαλισμού;

 • ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ…

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ > και αν δεν ανοίγει ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ

 • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

  Οκτώβριος 2012
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Σεπτ.   Νοέ. »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • ΕΝΟΤΗΤΑ -ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΙ’ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠ΄ΤΗ ΠΕΙΝΑ

  Αυτοοργάνωση, επιτροπές εργαζομένων παντού, αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες

 • ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

  protovoulia1.eydap@gmail.com
  ---------
  ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ.
  ---------
  -Μπορείτε να δημοσιεύσετε άρθρο σας -επώνυμα ή με τα αρχικά*.
  Παράκληση: Χωρίς ύβρεις και συκοφαντίες
  *Τα πλήρη στοιχεία στη διάθεση μας.

 • Αρχείο

 • Kατηγορίες

 • «Έπεσε» στο μάτι μας

  και γελάσαμε ..πικρά

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ -ΛΙΝΚ //σε περίπτωση που δεν ανοίγει το προηγούμενοι ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • Τα πάντα διαλύονται, ξεπουλιούνται..Η Α.Ε. εκποίησης δημόσιας περιουσίας δουλεύει! Εμείς? (ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ)

  ...Εμείς οι χιλιάδες, οι εκατοντάδες χιλιάδες, τα εκατομμύρια... τι κάνουμε, τι περιμένουμε για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας; Τιιιιιιιιιιιιι;

  ..και τα συνδικάτα, οι παρατάξεις, οι δεκάδες "συνδικαλιστές| (βάλτε όποια και όποιους φαντάζεστε) στη ..νιρβάνα τους?

 • ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  Πότε θα γυρίσουμε σελίδα; Δεν αρκούν 40 σχεδόν, χρόνια συναλλαγής, διαφθοράς, ιδιοτέλειας, πελατειακών σχέσεων; Θα πρέπει μήπως να τα ..κατοστήσουμε;

 • αν

 • Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: