ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πούλησαν την πατρίδα και σκότωσαν τη μάνα τους! B’ μέρος

(Φωτό από tvorini-gr.blogspot.gr)

Του Στέλιου Ελληνιάδη

Απ’την Εφ. ο δρόμος της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Μέρος

`

Η Χρυσή Αυγή, στις εκλογές του 2009, συγκέντρωσε πανελλαδικά ποσοστό 0,29% παίρνοντας 19.993 ψήφους!!! Η εκτόξευσή της δεν οφείλεται στο µεταναστευτικό. Οι µετανάστες από την Αλβανία υπάρχουν σαν «πρόβληµα» από το 1991 και οι Ασιάτες και Αφρικανοί προστίθενται από το 2001. Γιατί η Χρυσή Αυγή δεν είχε άνοδο όλο αυτό το διάστηµα των είκοσι ετών; Γιατί, στο δεξιό χώρο, η Νέα Δηµοκρατία ήταν ισχυρή και πειστική. Μόλις έγινε µνηµονιακή, παρουσίασε µαζικές διαρροές που αξιοποιήθηκαν από τη ναζιστική Δεξιά. Διαρροές που δεν συγκρατήθηκαν ούτε από την κοινοβουλευτική Άκρα Δεξιά του Καρατζαφέρη επειδή µπήκε στην κυβέρνηση. Η υπογραφή των µνηµονίων από την παραδοσιακή Δεξιά και τις παραλλαγές της, άνοιξε το δρόµο στο νεοναζισµό.

Ολιγαρχία

και φασισμός

Άνοδος που ουδόλως ανησυχεί την ολιγαρχία, αφού γνωρίζουν ότι στις χώρες που είχε επικρατήσει ο φασισμός, το κεφάλαιο δεν ενοχλήθηκε καθόλου. Έτσι, η ευρωπαϊκή Δεξιά, φθαρμένη από την παρατεταµένη διεθνή κρίση και παρασυρµένη από τα κύµατα του νεοφιλελευθερισµού, δεν θεωρεί απειλή για τα συμφέροντα της την ενίσχυση της Χρυσής Αυγής. Αντιθέτως, τη χρησιµοποιεί υποβοηθητικά, ως θεσµισµένο παρακράτος για να επιβάλλει πολιτικές που εξυπηρετούν τα συµφέροντά της.

Στις µητροπόλεις, που το κράτος είναι ισχυρό και οι ολιγάρχες δεν χρειάζονται «βοηθούς» µε πολιτική µουντζούρα και κοινωνικό κόστος, οι συµµορίες τύπου Χρυσής Αυγής είναι απαγορευµένες και διώκονται απηνώς, µε πρώτη τη Γερµανία σε αυστηρότητα. Αλλά σε χώρες υπό κηδεµονία, και µε ισχυρή δηµοκρατική και αριστερή παράδοση, οι νεοναζί είναι χρήσιμοι και ανεκτοί. Έτσι, ο Σαμαράς συνεπικουρούμενος από τα τσόφλια της Δεξιάς του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Γεωργίου Ράλλη, τους υπαλλήλους της διεθνούς χρηματοπιστωτικής μαφίας τύπου Παπακωνσταντίνου, Παπαδήμου και Στουρνάρα, και με κράχτες τα τηλεοπτικά φρούτα της ακροδεξιάς, απαξιώνει τη Νέα Δημοκρατία και την οδηγεί στην πλήρη παρακμή, κρατώντας τη φουσκωμένη από τον εκλογικό νόμο κοινοβουλευτική ομάδα με απειλές, εκβιασμούς και ανταλλάγματα.

Κόµµατα για τη χωµατερή

Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα πέρασαν σαν οδοστρωτήρες πάνω από τους πολιτικούς σχηματισμούς εξουσίας και με τρεις ηγέτες υποτελείς αυτόχειρες γύρισαν την Ελλάδα διακόσια χρόνια πίσω. Μέσα σε λίγους μήνες, Παπανδρέου, Σαμαράς και Βενιζέλος, επικεφαλής; των υπολειμμάτων της παραδοσιακής Δεξιάς και της εντόπιας σοσιαλδημοκρατίας, αποσυνθέτουν και θυσιάζουν τα δύο κόμματα που τα τελευταία . σαράντα χρόνια αποτέλεσαν τη βάση και τον κορμό τnς πολιτικής του τόπου. Και µόνο γι’ αυτό το µνηµειώδες έργο θα περάσουν στην ιστορία σαν «Οι µεγάλοι κατεδαφιστές». Σε χρόνο µηδέν διέλυσαν δύο πολιτικές δυνάµεις µε εκατοµµύρια υποστηρικτές. Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι η κοινωνία τούς αποδοκιµάζει και τους εγκαταλείπει, οι βουλευτές τους δραπετεύουν και όσοι µένουν βαδίζουν και παραµιλούν χωρίς να τολµούν να πάνε ούτε στο περίπτερο για τσιγάρα, κι όµως, αυτοί, τρεις κι ο κούκος, µια σπείρα σκληρών κακοποιών, επιµένουν να ολοκληρώσουν τον αφανισµό τη; Ελλάδας.

Κι από κοντά, γκρινιάρης χειροκροτητής, µια αριστερογενής τσόντα, η Δηµοκρατική Αριστερά. Που στα απολύτως εκφυλισµένα και απαξιωµένα κόµµατα εξουσίας βρήκε τους ιδανικούς συγκυβερνήτες για την Ευρώπη των «καλών». Τους Γιωργάκηδες, Αντώνηδες, Βαγγέληδες, Βορίδηδες, Γεωργιάδηδες, Μεϊµαράκηδες και Βρούτσηδες ως αγαθούς πρωτοµάστορες του νέου ευρωπαϊσµού µε τους οποίους θα βάλουν στη σωστή τροχιά την Ευρώπη και θα κρατήσουν την Ελλάδα στον ίσιο δρόµο για την αναγέννηση. Συµµάχησαν µε ό,τι πιο σάπιο έχει ο τόπος για να µη συµµαχήσουν µε τους επικίνδυνους αριστερούς εξτρεµιστές Τσίπρα, Λαφαζάνη, Σακοράφα και Ρινάλντι!

Καλά, για τον Μαργαρίτη, τον Λυκούδη και τον Χατζησωκράτη, δεν έχω απορίες. Αλλά για τον Κουβέλη; Ζει; Είναι υπαρκτό πρόσωπο ή αυτό που βλέπουµε είναι ένα εφιαλτικό οµοίωµά του;

Στο κατώφλι της Αριστεράς

 

Η Αριστερά είναι πλέον πολύ πιθανό ότι κάποια στιγµή, ίσως στο άµεσο µέλλον, θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Και είναι επίσης πολύ πιθανό ότι οι τοκογλύφοι και τα πολιτικά τους φερέφωνα δεν θα χαλάσουν τον κόσµο όσο κι αν κινδυνολογούν. Πρώτα-πρώτα, γιατί η Αριστερά θα βρεθεί µπροστά σε τετελεσµένα γεγονότα και πάνω σε ερείπια. Ακόµα και στην πιο συγκρουσιακή της εκδοχή, ακόµα κι αν κάνει παύση πληρωµών, οι κηδεµόνες θα έχουν αρπάξει τη µερίδα του λέοντος.

Τράπεζες, ενέργεια, επικοινωνίες και λοιπά φιλέτα είναι ήδη δικά τους. Το χρέος, όσο κι αν περικοπεί θα εξακολουθήσει να είναι τεράστιο για τα ελληνικά δεδομένα. Μη βιώσιμο, που λένε. Να μην εκπλαγεί, λοιπόν, κανείς εάν οι Γερμανοί και οι συνέταιροί τους αποδεχτούν το πρόγραμμα της Αριστεράς, που θα δίνει προτεραιότητα στην εργασία και την ανασυγκρότηση της οικονομίας και του κοινωνικού κράτους. Αυτοί πήραν ό,τι ήθελαν και με το παραπάνω χάρη στους μεταλλαγμένους της συγκυβέρνησης. Ήδη ξέρουν ότι ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. είναι κόμματα απαξιωμένα, σάπια και ξοφλημένα.

Κι εδώ μπαίνει το ζήτημα αν η Αριστερά είναι έτοιμη να κυβερνήσει. Προσωπικά, νομίζω ότι δεν είναι, αν και αυτό δεν χρειάζεται να το εκμυστερευόμαστε στα εχθρικά τηλεπαράθυρα. Αυτό το ξέρει κι ο κόσμος που ψήφισε την Αριστερά και αυτός που θα την ψηφίσει εάν γίνουν αύριο εκλογές. Γιατί αυτό είναι το φυσικό. Δεν υπάρχει ένα κουμπί που το πατάς και βγαίνει πανέτοιμη η … Αριστερά. Η Αριστερά ούτε ενωμένη  είναι στο σύνολό της ούτε έχει προλάβει να αντεπεξέλθει στη νέα πραγματικότητα που ενέσκηψε σαν τσουνάμι. Ο ΣΥΡΙΖΑ συσπείρωσε πολλές διάσπαρτες δυνάµεις της Αριστεράς, αλλά υστερεί οργανωτικά και όχι µόνο. Αλλά, την ώρα και το ποιος αναλαµβάνει το τιµόνι, το επιλέγει και το καθορίζει η κοινωνία. Και η κοινωνία, τουλάχιστον ένα πολύ µεγάλο µέρος της, εµπιστεύεται αυτή την Αριστερά, την ανέτοιµη, για να το τρέξει. Όχι µόνο γιατί δεν υπάρχει άλλος, αλλά και γιατί η Αριστερά, παρ’ όλα τα ελαττώµατά της, δεν είναι ξεπουληµένη και δεν είναι διαπλεκόµενη. Είναι µαχητική και οραµατική. Είναι δοκιµασµένη στους αγώνες, στα δύσκολα. Για την Αριστερά, λοιπόν, δεν είναι θέµα µπορώ, δεν µπορώ. Είναι βούληση λαού. Πεπρωµένο ..

Πάντα στις επάλξεις

Η Αριστερά είναι προοδευτική πατριωτική δύναµη. Δεν κόλωσε ποτέ. Δεν πρόδωσε ποτέ. Δεν αντάλλαξε τις αξίες της µε πλούτη και λεφτά. Αριστεροί ενδώσανε αρκετοί, αλλά η Αριστερά σαν σώµα και πνεύµα έµεινε πάντα στις επάλξεις. Σηµαία τής . ήταν πάντοτε η ισότητα, η δικαιοσύνη, η ανιδιοτέλεια, η ανεξαρτησία, η αλληλεγγύη, η αγάπη για τον συνάνθρωπο, η αγάπη για την πατρίδα. Οι θυσίες της είναι ακόµα ευωδιαστές … Θα τα καταφέρουµε. Έχουµε το ανθρώπινο δυναµικό που είναι το άλφα και το ωµέγα για την πρόοδο.

Γι’ αυτό δεν πρέπει να αφήσουµε τους γραφειοκράτες, τους ιδιοτελείς και τους εγωιστές, ούτε τους ανυπόµονους στους κόλπους µας, που είναι κατάλοιπα µιας µακρόχρονης περιόδου περιθωριοποίηση ς της Αριστεράς, να καπελώσουν τη λαϊκή βούληση. Με ανοιχτές πόρτες, διαφάνεια, δηµοκρατία και όραµα, µπορούµε. Με νέους ανθρώπους, µε έµπειρους ανθρώπους, µε συµµάχους µέσα κι έξω από την Ελλάδα, θα τα καταφέρουµε. Κι όσο για τις ελλείψεις µας, σ’ αυτή τη διαδικασία αντίδρασης στο ξεπούληµα της χώρας, στην πτώχευση και την εξαθλίωση, θα γινόµαστε κάθε µέρα καλύτεροι, κάθε ώρα αποφασιστικότεροι, κάθε λεπτό πιο έτοιµοι. Μέχρι τη νίκη και ακόµα παραπέρα!

Στέλλιος Ελλnνιάδnς

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: