Όσα δεν προβλήθηκαν επαρκώς από τη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΤΑΥΡΙΔΗ

-Και που κατά σύμπτωση αφορούσαν το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ,

που προχωράει ταχύτατα.

Η γλώσσα λανθάνουσα την αλήθεια λέει στο 8΄:05″ « εγώ πήγα να ιδιω….να,να,να ..να μπορέσω να διοικήσω.. »

Τρεις φορές πέταξε τη μπάλλα στην εξέδρα αποφεύγοντας να απαντήσει στους δημοσιογράφους, που τον ρωτούσαν επίμονα τι λέει για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ Και μία ακόμη φορά απέφυγε την πλάγια ερώτηση «αν χωρίς παρεμβάσεις και χρηστή διοίκηση θα παρέμεινε η ΕΥΔΑΠ στο δημόσιο» .

Και αν επιμένουμε στη συνέντευξη δεν είναι γιατί πιστεύουμε στο παραμικρό το τι θα πει ένας στυγνός νεοφιλελεύθερος τεχνοκράτης που κοιμάται με προσευχή στο θεό της αγοράς και ξυπνάει με καλημέρα στη θεότητα του κέρδους. Για αυτό άλλωστε και τον έβαλαν εκεί.

Αν επιμένουμε είναι για να δείξουμε τα φούμαρα και τις αγιογραφίες που αναπαράγονται, είτε με το καταμετρητή Σάκη, (έχει ή όχι καμμιά σχέση η επιλογή με τον συνώνυμο τηλεοπτικό  υδραυλικό;), είτε με την αναδημοσίευση των τετριμμένων κοινοτοπιών στο ΒΗΜΑ-FM. Σου λέει ο άλλος:  ας αναδημοσιεύσουμε την αγιογραφία, ποιός κάθεται τώρα να ακούσει 8 λεπτών βίντεο; Έλα όμως που κάποιοι κάθονται, ακούνε και δημοσιεύουν!

Διαβάστε την απομαγνητοφώνηση, ακούστε το ηχητικό και βγάλτε τα συμπεράσματα σας, για τον που το πάει ο κ. Στέλιος Σταυρίδης.

-Εκτενή απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα της συνέντευξης:

*Κουβέντα για μείωση τιμών και ας λιμοκτονεί η κοινωνία

Δημος/φος: Άκουσα κάτι για μείωση τιμών ενδεχομένως;

Σταυρίδης: Μία μείωση τιμών θα σηματοδοτούσε έτσι ένα σήμα, κοιτάξτε ξοδέψτε άφοβα. Δεν είναι έτσι. …

Όμως ..μπορεί να πέσει η κατανάλωση ρεύματος της ΔΕΗ…

Δημος/φος:..δηλαδή αναρωτιέμαι στο τέλος αυτής της κουβέντας δεν υπάρχει η ιδιωτικοποίηση,  η αποκρατικοποίηση , η εκχώρηση του μάνατζμεντ της ΕΥΔΑΠ σε κάποιο στρατηγικό επενδυτή;

Σταυρίδης: Κοιτάξτε η διαδρομή μιας  εταιρείας και ο manager κυτάξτε εγώ είμαι ο manager είναι μία διαδρομή που δεν τελειώνει ποτέ. (σ.σ.άλλο σας ρώτησε κ. Σταυρίδη μας..). Τι κάνει ο μέτοχος με τις μετοχές του, αν τις κρατάει, τις δίνει σε κάποιον άλλο  (σ.σ. τις πετάει στη θάλασσα.) , σε ποιόν τις δίνει , με ποιόν τρόπο τις δίνει, με ποιο τίμημα τις δίνει δεν αφορά το μάνατζμεντ της εταιρείας (!!), ούτε μπορεί η εταιρεία να επηρεάσει.

Δημος/φος: …Θα άξιζε μια ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ ή θάταν καλύτερα …

Σταυρίδης: Κοιτάξτε .Επαναλαμβάνω ότι αυτό που έχει σημασία είναι η εταιρεία να διοικείται σωστά (σ.σ. λες και είπε κανείς το αντίθετο…).

Δημος/φος: …Συνεπώς λέτε ότι θα μπορούσε να μείνει και στο Δημόσιο εάν το μάνατζμεντ (διακόπτει )

* Αποφεύγει απάντηση: διότι, επειδή

Σταυρίδης: ..Η προσωπική μου άποψη διαχρονικά είναι ότι οι εταιρείες του δημοσίου γιατί είναι όλες , γιατί δεν μπορούν να αποδώσουν αυτό που πράγματι μπορούν. Διότι υπάρχουν άπειρες παρεμβάσεις , … «πράγματα που είναι αδιανόητα»,. «εγω δεν θα δεχθώ τις παρεμβάσεις».(σ.σ. είναι μήπως λάθος το συμπέρασμα μας ότι η φιλοσοφία του κ. Σταυρίδη είναι πως επειδή υπάρχουν άπειρες παρεμβάσεις θα πρέπει να βγαίνει στο σφυρί κάθετι δημόσιο;)    (σ.σ. και το κερασάκι των δήμων με τα 222 εκατ. €  χρέη τους  κτλ. .).

Και το ερώτημα του δημοσιογράφου αν θα μπορούσε να μείνει η ΕΥΔΑΠ στο δημόσιο ξεπερνιέται με νεοφιλελεύθερους εκ του  ασφαλούς ηρωϊσμούς στις πιέσεις κλπ κλείνοντας με το κλου «αστειεύεστε πως θα δεχθώ καμμιά παρέμβαση» και εγώ «είμαι και άνθρωπος πάρα πολύ εξωστρεφής»….

* Άλλη τρίπλα, μάλλον ..άλμα

Δημος/φος: Συνεπώς εσείς θεωρείτε πως με μία χρηστή διοίκηση, διακομματικής αποδοχής δεν θα υπήρχε κανένας λόγος ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ…

Σταυρίδης: ..Κοιτάξτε . Το συμπέρασμα αυτό είναι λίγο άλμα. Κατ’αρχήν δυστυχώς καμμιά διοίκηση δεν είναι διακομματική, διότι ..όταν προτείνεται ένας διοικητής από μία κυβέρνηση όλη η συμπολίτευση τον υπερψηφίζει, και όλη η αντιπολίτευση τον καταψηφίζει. Εμένα π.χ. η αντιπολίτευση με καταψήφισε γιατί δεν θέλει την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ (σ.σ. Πέστο χρυσόστομε! Άρα εσύ την θέλεις και ας μην μας το λες καθαρά, τόση ώρα, αλλά πλαγίως:  «είναι λίγο άλμα!»).

* Γλώσσα λανθάνουσα στο 8΄:05″

Αυτό δεν έχει ειρμό! Εγώ πήγα να ιδιω…(σ.σ. γλώσσα λανθάνουσα), να,να,να…να μπορέσω να  διοικήσω την εταιρεία. Όχι να την ιδιωτικοποιήσω. Το τι θα κάνει ο μέτοχος είναι κουβέντα με το ΤΑΙΠΕΔ και την Κυβέρνηση.

Η Συνέντευξη κ. Σ. Σταυρίδη στον BHMA FM

————————————————————————–

Και τι ανέβασε το blog  του Συλ. Εργαζομένων από τη συνέντευξη και το video

Η ΕΥΔΑΠ είναι μια σπουδαία εταιρεία. Δεν θα κάνει απολύσεις, με περίπου 2.500 ανθρώπους. Είναι ένα νοικοκυρεμένο μαγαζί, με τεράστια  περιθώρια βελτίωσης.
Η ΕΥΔΑΠ, ως εταιρεία του Δημοσίου, δεν μπορεί να αποδώσει στο μέγιστο, λόγω παρεμβάσεων.

Οι δήμοι της Δυτικής και Ανατολικής Αθήνας παίρνουν νερό από την ΕΥΔΑΠ, το δίνουν στους δημότες τους, το εισπράττουν κανονικά, δεν πληρώνουν όμως την ΕΥΔΑΠ κι έχουν φτάσει να χρωστάνε 222 εκατ. ευρώ. Κατά 2 εκατ. ευρώ τον μήνα αυξάνεται αυτό το χρέος. Όταν πας να ασκήσεις μια πίεση, αρχίζουν οι παρεμβάσεις. Εγώ, όμως, δεν θα δεχτώ καμία παρέμβαση. Εγώ διοικώ την ΕΥΔΑΠ. Δεν κάνω δημόσιες σχέσεις και δεν θα ρωτήσω τη γνώμη κανενός έξω από το μαγαζί.

Επίλογος:

Καταλάβαμε, καταλάβαμε πολλά και καλά κ. Σταυρίδη

Γι’αυτό και σας κάνουμε

την αφιέρωση

Advertisements
Σχολιάστε

4 Σχόλια

 1. BHMA FM

  Την Τρίτη 20/11/2012 ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ μίλησε στις «Πρωινές Διαδρομές» και στους Βασίλη Αδαμόπουλο και Σωτήρη Ξενάκη (καθημερινά 06:00-08:00) για τα χρέη των δήμων προς την εταιρεία και σχολίασε:

  Η ΕΥΔΑΠ είναι μια σπουδαία εταιρεία. Δεν θα κάνει απολύσεις, με περίπου 2.500 ανθρώπους. Είναι ένα νοικοκυρεμένο μαγαζί, με τεράστια περιθώρια βελτίωσης.
  Η ΕΥΔΑΠ, ως εταιρεία του Δημοσίου, δεν μπορεί να αποδώσει στο μέγιστο, λόγω παρεμβάσεων.
  Οι δήμοι της Δυτικής και Ανατολικής Αθήνας παίρνουν νερό από την ΕΥΔΑΠ, το δίνουν στους δημότες τους, το εισπράττουν κανονικά, δεν πληρώνουν όμως την ΕΥΔΑΠ κι έχουν φτάσει να χρωστάνε 222 εκατ. ευρώ. Κατά 2 εκατ. ευρώ τον μήνα αυξάνεται αυτό το χρέος. Όταν πας να ασκήσεις μια πίεση, αρχίζουν οι παρεμβάσεις. Εγώ, όμως, δεν θα δεχτώ καμία παρέμβαση. Εγώ διοικώ την ΕΥΔΑΠ. Δεν κάνω δημόσιες σχέσεις και δεν θα ρωτήσω τη γνώμη κανενός έξω από το μαγαζί
  http://www.tovima.gr/vimafm/interviews/article/?aid=484746
  ΔΟΥΡΕΙΟΣ
  ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ

  Μου αρέσει!

  Απάντηση
  • Δεν κατάλαβα το γιατί προβλήθηκαν κατά κόρον οι γνωστές τεχνοκρατικές διαπιστώσεις ενός άκρως νεοφιλελεύθερου και αδίστακτου μάνατζερ περί της ΕΥΔΑΠ, και παραμερίστηκαν οι δύσκολα αποκρυπτόμενες θέσεις του για επικείμενο ξεπούλημα, για το μέλει γενέσθαι όσον αφορά αμοιβές, συνθήκες και όρους εργασίας του προσωπικού και απομάκρυνση της από το δημόσιο και κοινωφελή χαρακτήρα της. Δεν τις γνωρίζουμε άραγε;

   Μου αρέσει!

   Απάντηση
   • Το site αναδημοσιεύει την είδηση που έχει σχέση με την ΕΥΔΑΠ .Τα συμπεράσματα τα βγάζουν η

    αναγνώστες.Δεν πρέπει να μάθουμε ?

    -=ΔΟΥΡΕΙΟΣ=-

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΊΑ

    Μου αρέσει!

   • Και βέβαια αγαπητέ «δούρειε» πρέπει να μάθουμε τα όσα έχουν σχέση με την ΕΥΔΑΠ. Και αναγνωρίζω πως το κάνει σχετικά καλά το blog σας. Δεν θάπρεπε όμως να τονισθεί και η επίμονη αποφυγή του κ. Σταυρίδη να πει την αλήθεια σε ότι έχει σχέση με την ιδιωτικοποίηση, που όπως όλοι ξέρουμε «τρέχει»; Για να ευαισθητοποιηθεί περισσότερο (και γιατί όχι να ανησυχήσει) και να αντιδράσει το προσωπικό, που δυστυχώς είναι σε περίεργη νάρκη; ή όχι;

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: