Ανοικτή συνέλευση για την έγκριση της διακήρυξης αρχών και κανόνων λειτουργίας για την ενοποίηση ΣΕΚΕ – Πρωτοβουλίας.

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στις 18.0ο  αίθουσα Πολιτιστικού Κέντρου (Ζήνωνος 4, 1ος οροφος),

θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συνέλευση για την έγκριση της διακήρυξης αρχών και κανόνων λειτουργίας για την ενοποίηση ΣΕΚΕ – Πρωτοβουλίας.

ΜΑΚΕΤΑ ΣΕΚΕ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Σημείωση: Το παρακάτω κείμενο που εκφράζει τις απόψεις της πλειοψηφίας  της Πρωτοβουλίας, για λόγους ανωτέρας βίας,  δεν στάλθηκε χθες όπως είχαμε υποσχεθεί για να ενσωματωθεί με αυτό του ΣΕΚΕ, με συνέπεια να υπάρχουν δύο κείμενα υπόψιν σας. Ελπίζουμε να μελετηθούν και τα δύο προσεκτικά, ώστε στη συγκέντρωση της Δευτέρας να υπάρξει συγκερασμός των απόψεων των.

Σ.Ε.Κ.Ε. (ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ)  &

Π.Ε.Σ. (Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Συνταξιούχων ΕΥΔΑΠ)

1) Στις μέρες μας που ο καπιταλισμός δείχνει το πιο αποτρόπαιο πρόσωπό του και παίρνει πίσω κατακτήσεις δύο αιώνων χρειάζονται νέου τύπου συλλογικότητες με όραμα, κύρος και αποτελεσματικότητα που να συσπειρώνουν και να κινητοποιούν την κοινωνία .

* Καιρός  να βγούν σε σύνταξη οι ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ (έστω και μειωμένη)

2) Αυτή τη μορφή συνδικαλιστικού φορέα και όχι της απαξιωμένης και της παράδειγμα προς αποφυγήν ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, φιλοδοξούμε να δημιουργηθεί στην ΕΥΔΑΠ, ώστε μαζύ με παρόμοιους φορείς που γίνονται γύρω μας, αφού αρχικά φράξουμε το δρόμο της καταστροφής και της απόγνωσης, να περάσουμε στην αντεπίθεση για την ανατροπή της ντόπιας και αλλοδαπής τρόϊκας και να ανακτήσουμε την αξιοπρέπεια, την τιμή, το δικαίωμα στη ζωή και τις κατακτήσεις μας, που οδηγούνται στην εξαφάνιση.

3) Στον φορέα αυτό ΣΕΚΕ και ΠΕΣ, πολλά μπορούν να προσφέρουν κύρια οι  εργαζόμενοι, αλλά και οι συνταξιούχοι των οποίων το πλήθος, η πείρα, ο διαθέσιμος χρόνος και τα κοινά συμφέροντα αντισταθμίζουν τα μείον της ηλικίας και των προκαταλήψεων που υπάρχουν.

* Μακρυά κι»αγαπημένοι» παρατάξεις, κόμματα, εργοδοσίες 

4) Όραμα μας είναι η νέα συλλογικότητα να δρα, ενδιαφέρεται και να εξαρτάται μόνο από τα μέλη της και από καμμιά παράταξη, κόμμα, εργοδοσία που ακόμη και σήμερα βλέπουμε που μας οδηγούν οι εξαρτήσεις αυτές. Σε συνδικάτα αναξιόπιστα, σε παρατάξεις καπελωμένες, σε εργαζόμενους αδιάφορους και αλλοτριωμένους να άγονται και να φέρονται από τις πελατειακές και εκλογικές σκοπιμότητες και να απουσιάζουν από τις αγωνιστικές διεκδικήσεις που κρίνεται η ζωή και το μέλλον..

5) Είναι καιρός να τελειώσει  η λογική του συνδικάτου ιμάντα περάσματος της κομματικής γραμμής στα μέλη του και να ισχύει ο σεβασμός και η υιοθέτηση της βούλησης των μελών, όπως αυτή θα εκφράζεται με την ενεργό συμμετοχή και με την άμεση παρουσία τους στις δημοκρατικές διαδικασίες λειτουργίας του.

6) Η άμεση δημοκρατία και η συμμετοχή στη λειτουργία και τη δράση του ΣΕΚΕ και ΠΕΣ δεν είναι μόνο μέσον για να πετύχει τους σκοπούς του αλλά και σκοπός της ύπαρξής του.

* Ο συνδ/τής πρώτος στην απεργία και τελευταίος στο..ταμείο

7) Στο νέο φορέα (…) μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε εργαζόμενος ή συνταξιούχος της ΕΥΔΑΠ το επιθυμεί, αρκεί να  συμφωνεί με τις αρχές του, να συμβάλει στη δράση του, να συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνατότητές του στα έξοδά και να μην αντιστρατεύεται με την στάση του αξίες όπως η ταξική αλληλεγγύη, η συναδελφικότητα, η ανιδιοτέλεια, η αντίθεση στο ρατσισμό και το φασισμό. Με ιδιαίτερη βαρύτητα στο κολασμό της υπονόμευσης της δράσης του συνδ. φορέα  και της απεργοσπασίας

8) Στο ΣΕΚΕ-ΠΕΣ  (…) δεν υπάρχει θέση για ηγέτες και «απλά μέλη». Η ισότιμή θέση όλων κατοχυρώνεται με την συμμετοχή τους στη λήψη των αποφάσεων, στη διαφανή λειτουργία του απέναντι στα μέλη αλλά και τους συναδέλφους της ΕΥΔΑΠ.

9) Το ΣΕΚΕ-ΠΕΣ  έχει μόνο φανερούς οικονομικούς πόρους εργαζόμενους-συνταξιούχους και δεν δέχεται οικονομική ενίσχυση από την διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, κόμματα ή άλλες παρατάξεις.

10) Μέλη Δ.Σ. συνδικαλιστικών φορέων της ΕΥΔΑΠ, που έχουν εκλεγεί με την στήριξη του ΣΕΚΕ-ΠΕΣ, δεσμεύονται ότι θα εναλλάσσονται σε αυτές τις θέσεις και δεν θα θέτουν υποψηφιότητα μετά την εκλογή τους σε δύο συνεχόμενες θητείες,

11) Δεσμεύονται ότι αποδέχονται εκ προοιμίου την ανάκληση τους από τις θέσεις τους μέσω δημοκρατικών διαδικασιών γεν. συνελεύσεων της συλλογικότητας, αν αυτή  το ζητήσει, για μια σειρά λόγους, που θα θεσπισθούν.

* ΤΕΛΟΣ οι Συνδ/κές άδειες και οι ελκυστικές αμοιβές  στα προεδρεία

12) Δεσμεύονται ότι θα αποδεχθούν την ριζική αναθεώρηση ή  δραστικό περιορισμό, στο καθεστώς των συνδικαλιστικών αδειών, των εις είδος και εις χρήμα  διάφορων παροχών (αρκετών εκατοντάδων €) που «απολαμβάνουν» στα Δ.Σ., στις επιτροπές και στα διάφορα όργανα (Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ, ΓΣΕΕ, ΙΚΑ) και που διαφθείρουν συνειδήσεις, ή την διάθεση των αμοιβών αυτών στην ενίσχυση συλλογικοτήτων ή κοινωφελών σκοπών.

13) Δεσμεύονται ότι στις διάφορες επιτροπές, Διοικητικά και υπηρ. Συμβούλια της ΕΥΔΑΠ, κ.α, θα συμμετέχουν αφού πρώτα ενημερώνουν τη συλλογικότητα για το αντικείμενο, θα μεταφέρουν και θα υπερασπίζουν εκεί τις ληφθείσες αποφάσεις του και τις αμοιβές θα τις διαθέτουν στη συλλογικότητα .

* Όπως όλοι μία σύνταξη, χωρίς του «εργατοπατέρα» 

14) Δεσμεύονται ότι δεν θα έχουν καμμιά σχέση με το αμαρτωλό ταμείο εργατοπατέρων που με τις επιπλέον συντάξεις πολύ πάνω των 1000,00 € ,  που τόση διαφθορά και δεινά επέφεραν στο σ.κ.

15) Θα προτείνουμε να γίνουν Τοπικές Εργασιακές Επιτροπές Ανά Χώρο Δουλειάς, (ή ανά ειδικότητα) εργαζομένων που θα αποτελούν το  διαρκή σύνδεσμο με το συνδικάτο και με τις τακτικές γεν. συνελεύσεις  θα επικοινωνούν, ενημερώνονται και αποφασίζουν για ότι προκύψει.

16) Αφού προηγηθεί εγγραφή μελών η Συνέλευση του ΣΕΚΕ & ΠΕΣ, θα συνέρχεται τακτικά τουλάχιστον κάθε μήνα δύο μήνες ή έκτακτα όποτε το ζητήσει η Σ.Ε. ή το 1/10 των μελών του

17) Στη  Γ.Σ. ορίζεται συντονιστής και γραμματέας επί τόπου, διαφορετικός κάθε φορά, και εκεί να μπαίνουν τα θέματα προς συζήτηση. Στο τέλος προτείνονται τα της επόμενης Γ.Σ. με προτεραιότητα τα εναπομένοντα αυτής.

* Οι εξουσίες όλες στη Γεν. Συνέλευση των μελών

18) Τη δουλειά του ΣΕΚΕ-ΠΕΣ ανάμεσα στις Συνελεύσεις συντονίζει η Συντονιστική Επιτροπή, που εκλέγει η Συνέλευση μία φορά το χρόνο. Τον αριθμό των μελών της Σ.Ε. αποφασίζει η Συνέλευση. Οι συνταξιούχοι συμμετέχουν στην Σ.Ε. σε αναλογία όχι μικρότερη του 33%.  Τα μέλη της Σ.Ε. ανανεώνονται σε ετήσια βάση τουλάχιστον κατά 50% . Η Γεν. Συνέλευση εκλέγει 3 μελή στη γραμματεία (2 εργ.-1 συντ/χος) που συντονίζει τη δουλειά της ΣΕ και δια του  Γραμματέα της την εκπροσωπεί προς τα έξω. Η θητεία του Γραμματέα είναι εξάμηνη και δεν μπορεί να επανεκλεγεί. Οι θέσεις των μελών της Σ.Ε. είναι ανά πάσα στιγμή ανακλητές  από τη Συνέλευση.

19) Οι αποφάσεις στο ΣΕΚΕ&ΠΕΣ (Συνέλευση και Σ.Ε.) παίρνονται συναινετικά και συνθετικά. Στην περίπτωση που χρειάζεται ψηφοφορία απαιτούνται τα 3/5 των παρόντων.

κουκιδαΒ. Το ΣΕΚΕ-ΠΕΣ για το συνδικαλιστικό κίνημα στην ΕΥΔΑΠ

1) Οι παράγοντες του υπό κατάρρευση (απαξιωμένου και ανυπόληπτου)  κομματικού και πελατειακού συστήματος, με την εμμονή τους στην προώθηση των ίδιων φθαρμένων και ξεπερασμένων προσώπων, (και λογικών) δεν μπορεί να παρουσιάζονται σαν τίποτα να μην έχει συμβεί, και να υπόσχονται λύσεις.

* Αυτοί που δημιούργησαν τα προβλήματα θα φέρουν και τις λύσεις;

-Όλοι αυτοί που μέχρι σήμερα στήριξαν ή ανέχθηκαν την όλη κατάπτωση και ηθική φθορά του συνδικαλιστικού κινήματος στην ΕΥΔΑΠ, δεν μπορούν να ανακηρύσσονται σε αυριανοί εγγυητές (ή αναμορφωτές) του. Ως ΣΕΚΕ&ΠΕΣ σπάμε τους δεσμούς εξάρτησης με τις κατεστημένες δυνάμεις, απαλλασσόμαστε  από τη πατρότητα των μέχρι σήμερα «εγγυητών» του συνδικαλιστικού κινήματος και καλούμε τους συναδέλφους να αυτοδιαχειριστούμε την τύχη μας. Επιλέγοντας το καινούργιο, το ανεξάρτητο, το ελπιδοφόρο.

* Ένας Σύλλογος. Νισάφι κάθε κτίριο και πρόεδρος

2) Αγωνιζόμαστε και θα πάρουμε άμεσα πρωτοβουλίες, για Ένα, Ενιαίο, Συνδικάτο Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ, (Απαιτώντας-μεταβατικά-να υλοποιηθεί η απ’το 1986  με δημοψήφισμα απόφαση του προσωπικού για 2 συλλόγους). Υλοποίηση που θα κάνει παρελθόν την πολυδιάσπαση σε 14 συλλόγους και θα δώσει ώθηση στην ενότητα και τη δύναμη για την αποτελεσματικότερη υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, αλλά και την αντιμετώπιση του παραγοντισμού της παραταξιοποίησης, της μετατροπής σε επικερδές αντικείμενο του συνδικαλιστικού κινήματος.

* Καταργείται η «μονιμότητα» στα προεδρεία .

3 Προτείνουμε και δεσμευόμαστε έως ότου γίνει, θεσμική-καταστατική ρύθμιση, να υπάρξει δέσμευση των παρατάξεων και των συνδικαλιστών ενώπιον του προσωπικού, ότι εις το εξής θα προσμετράται περιορισμένος αριθμός συνεχών θητειών (ενδεικτικά δύο) και περιορισμένος αθροιστικά αριθμός θητειών (π.χ. 3-4) τουλάχιστον στα αξιώματα διοίκησης (Πρόεδρος, Αντ/δρος, Γεν. Γραμμ. Ειδ, Γραμμ., Ταμίας). Αρκετά με τους μόνιμους προέδρους-γραμματείς και φαρισσαίους.

* Ανακλητά και με εναλλαγή τα  μέλη των Δ.Σ. .

4) Όπως παραπάνω, δλδ έως ότου ρυθμισθεί θεσμικά,  να ΔΕΣΜΕΥΘΟΥΝ ΗΘΙΚΑ (εμείς ήδη το κάναμε) ότι οι συνδικαλιστές θα δεχθούν τυχόν ανάκληση τους από τα μέλη του Συλλόγου-Ομοσπ. από το αξίωμα τους, που φυσικά δεν θα την επιβάλλει κανείς και καμμιά εξω-συλλογική οντότητα, αλλά θα προέλθει από την έκφραση βούλησης του προσωπικού μέσω Γ.Σ. ή με δημοψήφισμα εάν και εφόσον εγκριθεί από αυτό.

Διαδικασία που εκτός των προφανών λόγων θα λειτουργήσει και προληπτικά, μια και όλοι θα γνωρίζουν τι θα συμβεί αν δεν είναι συνεπείς στα καθήκοντα τους.

5) Ακόμη ανά τακτά χρονικά διαστήματα (1/2—1 χρόνο) θα πρέπει να εναλλάσσονται όλα τα μέλη του ΔΣ, στις θέσεις «διοίκησης» ώστε αφ’ενός να δοκιμαστούν τι μπορούν να κάνουν και αφ’ετέρου να αποκτήσουν γνώσεις, εμπειρία, ενδιαφέροντα κ.α. πολύτιμα για μετά, ξεφεύγοντας παράλληλα απ’την λογική των «επαγγελματίων συνδ/των και τον υποτιμητικό ρόλο του “ναι ή όχι στην εισήγηση”.

*Δεν είναι Πιστωτικά Ιδρύματα νάχουν «ρευστότητα»  380.000,00 , ή 120.000,00 €….

6)Αξιώνουμε χρηστή διαχείριση και εργατικό έλεγχο* στα Οικονομικά των Σωματείων, Ομοσπονδίας, Συνταξιούχων, ΚΕΣ ,Πολιτιστικού. Φέρνουν ζάλη τα ποσά των καταθέσεων τους. Ομοσπ. καταθέσεις 380.000,00 €, Σύλλ. Συνταξιούχων 120.000,00, ΚΕΣ, Πολιτιστικό, Σωματεία με ΚΑΤΑΘΈΣΕΙΣ πολλών δεκάδων χιλιάδων € έκαστος. *Οι ελεγκτικές επιτροπές , ασκούν τυπικό και μόνο έλεγχο στα οικονομικά και έχουν αποτρέψει ελάχιστες περιπτώσεις κακοδιαχείρισης, που συστηματικά κουκουλώνονται.

* ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ

7) Όταν λιμνάζουν και ενίοτε διαρρέουν τα παραπάνω ποσά στα Σωματεία και η κοινωνία ματώνει και πεθαίνει κάτι πρέπει και εμείς να κάνουμε:

Πέραν της αυτονόητης άμεσης υλικής συμπαράστασης στα ταξικά μας αδέρφια ιδίως του ιδιωτικού τομέα που σταυρώνονται πρέπει να δούμε σοβαρά την ίδρυση δικτύων βοήθειας και αλληλεγγύης και στο χώρο μας.

*Δίκτυα Αντίστασης, Αλληλεγγύης, Ανθρωπιάς (3Α).

8)Ας ξεχάσουμε τις βεβαιότητες,  π.χ. πως οι ΔΕΚΟ είμαστε οι άτρωτοι, και ας προσγειωθούμε στην πραγματικότητα ξεκινώντας να οργανώνουμε δίκτυα αντίστασης και αλληλεγγύης, για τα δάνεια, τις εφορίες, τα χαράτσια ΔΕΗ, τα ΤΑΠ κλπ   αλλά και κάνοντας  σημαία μας την άμεση εφαρμογή από τα συνδικάτα του: «καμμιά διακοπή νερού» σε συμπολίτες που έχουν σοβαρές δυσκολίες πληρωμής του. Που θα σταλεί στους αρμοδίους, στα ΜΜΕ και θα προβληθεί παντού. Για λόγους στοιχειώδους κοινωνικής αλληλεγγύης, συμπαράστασης, σεβασμού όχι στους κ.κ. μετόχους και τον πρόεδρο τους, αλλά στους πραγματικούς εργοδότες μας. Στον ελληνικό λαό.

Μαζύ φυσικά με το ξεκίνημα της δημιουργίας π.χ. δικτύων αλληλεγγύης, επιτροπών άμεσης βοήθειας  για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν. Μια και έρχονται «βαρείς χειμώνες» για όλους μας

*ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ

9) Με διακριτικότητα, ευαισθησία  και προσοχή να αναζητήσουμε αν και πόσοι συνάδελφοι έχουν σοβαρά προβλήματα, υγείας,  οικονομικά, (απλήρωτη ΔΕΗ,  χαράτσια, έκτακτες εισφορές, δάνεια και κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, αν όχι κάπου χειρότερα; ….

Δεν ξέρουμε αν μπορούμε να σωθούμε απ’την πείνα και την απόγνωση, αλλά απ’την απομόνωση και την απανθρωπιά στο χέρι μας είναι να το κάνουμουμε.

* ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ (Ο μεγάλος ασθενής)

10) Τι γίνεται στην οδό Σωκράτους; (κλείνει-δεν κλείνει, πάμε στο ΙΚΑ, στο ΕΟΠΥΥ, αλλού;). Και μετά τι κάνουμε; Κανείς δεν ξέρει ακριβώς.

Στην πάλαι ποτέ “προνομιούχο” ΕΥΔΑΠ μήπως θα πρέπει να εξετάζουμε και λέξεις που ίσως κάποτε “ξένιζαν”, αλλά τώρα ίσως κριθούν αναγκαίες, όπως  κοινωνικά ιατρεία, κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φροντιστήρια, ανταλλαγές-δωρεές ειδών που περισευύουν…κ.α.

κουκιδαΓ. Για την ΕΥΔΑΠ

1) Ανυποχώρητη στήριξη του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΥΔΑΠ. Καμία παραχώρηση μετοχών σε ιδιώτες. (Δέσμευση και Αγώνας για την επιστροφή της αν συμβεί)

2) Εξασφάλιση, αναβάθμιση και ενίσχυση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ΕΥΔΑΠ, ώστε να βελτιώσει την ποιότητα των παρεχομένων κοινωνικών υπηρεσιών, προκειμένου να καλύπτουν τις διευρυμένες ανάγκες των πολιτών. Οριστικό τέλος σε μια ΕΥΔΑΠ κέλυφος ιδιοτελών ιδιωτικών συμφερόντων, πεδίο έντονης κομματικοποίησης και μηχανισμός εξυπηρέτησης πελατειακών σχέσεων και μικροκομματικών συμφερόντων.

3) Νέο μοντέλο δημόσιας ΕΥΔΑΠ, που θα λειτουργεί με δημόσια λογοδοσία και κοινωνικό έλεγχο. Θεσμοθέτηση της δημόσιας λογοδοσίας των διοικήσεων, με ετήσιες απολογιστικές εκθέσεις.

4) Ορισμός με σαφήνεια των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων της ΕΥΔΑΠ σε σχέση της με το κράτος και την κοινωνία, στη βάση της λειτουργικής, διοικητικής και διαχειριστικής της αυτοτέλειας. Κριτήρια αποτελεσματικότητας και αξιολόγησής που δεν θα περιορίζονται στα οικονομικά αποτελέσματα με όρους πλεονάσματος (κέρδος), αλλά θα περιλαμβάνουν και δείκτες κοινωνικής αποτελεσματικότητας που θα αναφέρονται στην τιμολογιακή πολιτική και την εν γένει λειτουργία της επιχείρησης.

5) Κατάρτιση επιχειρησιακού σχεδίου πενταετούς ορίζοντα με αιχμή τα θέματα ανάπτυξης, προσλήψεων, προστασίας του περιβάλλοντος, λειψυδρίας, ενεργειακής πολιτικής, αποχέτευσης κλπ

6) Οι εργασιακές σχέσεις και η κατανομή ρόλων μεταξύ εργασίας και διεύθυνσης θα πρέπει να ανασυγκροτηθούν στην κατεύθυνση της εμπέδωσης αρχών οικονομικής δημοκρατίας. Ο σχεδιασμός της οργάνωσης της εργασίας, οι μέθοδοι εργασίας και βελτίωσης της ποιότητας και της απόδοσης δεν αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της διεύθυνσης αλλά εμπλέκουν και τους λειτουργικούς εργαζομένους, εκείνους δηλαδή που έχουν την πρακτική γνώση της λειτουργίας του παραγωγικού συστήματος και τους συνδικ/κούς εκπροσώπους τους .

7) Καμιά παραπέρα μείωση των μισθών και καταβολή των δεδουλευμένων. Άμεση αναπλήρωση των απωλειών του εισοδήματος των τελευταίων ετών (από 2009) που φθάνει το 40%

8) Καμία απόλυση εργαζομένου, όχι στη μείωση των ωρών εργασίας με παράλληλη μείωση μισθού. Υπεράσπιση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αποκατάστασή τους εκεί που παραμερίστηκαν. Μη εφαρμογή των σχετικών αντεργατικών νόμων.

κουκιδαΔ. Το ΣΕΚΕ-ΠΕΣ για την οικονομική κρίση και τη διέξοδο από αυτή προς όφελος των εργαζομένων

1) Η παγκόσμια οικονομική κρίση, κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, που ξέσπασε και στη χώρα μας, αξιοποιήθηκε από το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο, ως ευκαιρία για να μεταφερθούν τα βάρη για την αντιμετώπισή της στις πλάτες των εργαζομένων. Καταπατήθηκαν βάναυσα τα εργασιακά δικαιώματα και οι εργατικές κατακτήσεις, το κοινωνικό κράτος οδηγείται στη διάλυση, ο δημόσιος τομέας συρρικνώνεται, το παραγωγικό κομμάτι του δημόσιου τομέα της οικονομίας, όπως η ΕΥΔΑΠ (και ακόμη  η ΔΕΗ, η ΑΤΕ, το ΤΤ) και η δημόσια περιουσία ξεπουλιούνται φτηνά στους ιδιώτες και στους δανειστές μας.

2)Τα συνεχή μνημόνια, από την πρώτη στιγμή συνάντησαν την καθολική αντίδραση των εργαζομένων και του λαού. Αναπτύχθηκαν μεγάλοι αγώνες, στις πλατείες, στους δρόμους και τους χώρους δουλειάς. Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και στην ΕΥΔΑΠ, συνειδητοποίησε ότι η συνέχιση αυτής της πολιτικής είναι καταστροφική. Τα μνημόνια μπορούν και πρέπει να ακυρωθούν. Η πορεία της χώρας και των εργαζομένων προς την καταστροφή μπορεί να αντιστραφεί με:

1.1. Στάση πληρωμών στους τοκογλύφους δανειστές, που μέσω των συνεχών πανωτοκίων μας παίρνουν το 58% του πλούτου που κάθε χρόνο παράγουμε.
1.2. Διαγραφή του επαχθούς χρέους.
1.3. Κατάργηση των μνημονίων
1.4. Όχι στις πολιτικές της Ε.Ε. που θίγουν κεκτημένα δικαιώματά μας.
1.5. Υπεράσπιση του δημόσιου τομέα με εθνικοποιήσεις τραπεζών, επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων.
1.6. Αντίσταση στα µνηµόνια και τα αντιλαϊκά µέτρα, οργανωµένη άρνηση πληρωµής των χαρατσιών .
1.7.Δραστική αύξηση της φορολογίας του µεγάλου κεφαλαίου µε αντίστοιχη µείωση της φορολογίας των εργαζοµένων

ΔΖ

Advertisements
Σχολιάστε

6 Σχόλια

 1. Ανοικτή συνέλευση για την έγκριση της διακήρυξης αρχών και κανόνων λειτουργίας για την ενοποίηση ΣΕΚΕ – Πρωτοβουλίας. | Συμμετοχικό Ενω
 2. Ανοικτή συνέλευση για την έγκριση της διακήρυξης αρχών και κανόνων λειτουργίας για την ενοποίηση ΣΕΚΕ – Πρωτοβουλίας. | ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ
 3. Ανοικτή συνέλευση για την έγκριση της διακήρυξης αρχών και κανόνων λειτουργίας για την ενοποίηση ΣΕΚΕ – Πρωτοβουλίας. | ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ
 4. Ανοικτή συνέλευση για την έγκριση της διακήρυξης αρχών και κανόνων λειτουργίας για την ενοποίηση ΣΕΚΕ - Πρωτοβουλίας. - ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ ΣΤΗΝ
 5. Ανοικτή συνέλευση για την έγκριση της διακήρυξης αρχών και κανόνων λειτουργίας για την ενοποίηση ΣΕΚΕ – Πρωτοβουλίας. – ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ Ε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 • NAOMI KLEIN Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΚΛΙΚ.

  Ολόκληρο το Βιβλίο Μπέστ-σέλλερ, προσφορά του συνεργάτη μας ftanei_pia στο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ. Για να μαθαίνουν νέοι και παληοί.

  Το βιβλίο της Νάομι Κλάιν συγκλονίζει με τις ομοιότητες που βιώνει το πειραματόζωο Ελλάς. Αφού πριν χρόνια η νεοφιλελεύθερη σχολή Φρίντμαν τα εφάρμοσε στη Λατ, Αμερική, Πολωνία, Μεγ. Βρεττανία, Ινδονησία, Ρωσία, Σρι Λάνκα, Ιράκ. κ.α

 • «Καλώς ήρθες» CIA #Twitter & # Facebook!

  Η CIA εισέρχεται στα κοινωνικά δίκτυα για να παρακολουθεί, κατασκόπευει και να προβλέπει τις παγκόσμιες τάσεις.

 • Πακέτο!

  θα τους ταραξουμε στη νομιμότητα (κι'όσοι προκάνουμε..)

 • Μπορεί ο αστυνομικός να είναι χρυσαυγίτης;

  Δεν υποστηρίζω ότι οι άντρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ που ψηφίζουν τα αυγά είναι ναζιστές ή συνειδητοί αντι-δημοκράτες – αν και αυτή η επιλογή δεν έχει το παραμικρό ελαφρυντικό. Ωστόσο, τα μεγάλα ποσοστά που παίρνει η ΧΑ ξανά και ξανά εκεί που ψηφίζουν οι αστυνομικοί δεν είναι καθόλου καλό σημάδι. Το μήνυμα που προκύπτει είναι σαφέστατο και κανένας δε μπορεί να το αγνοεί.

  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ- http://wp.me/pVnfp-g9p

 • Σαν να μην πέρασε μιά μέρα…

  2400 Χρόνια Πίσω ;

 • Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

 • Πρόσφατα άρθρα

 • ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π

 • ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

  Μας "πυροβολούν" εν ψυχρώ, μας γυρίζουν στην Γιούλεν των αμερικάνων και αυτοί αντί να ξεσηκώνονται και να τα κάνουν όλα λαμπόγιαλο, παρακολουθούν και μελετούν τις εξελίξεις, ψύχραιμοι και ωραίοι. Και οι "πέτρες δεν έχουν ακόμη αρχίσει να ίπτανται"..

  Εκείνα τα χρήματα του "κουμπαρά" Μπάρδη-Ομοσπονδίας που μας λέγατε πως πήγαιναν οι περικοπές των αποδοχών, εννοείτε πως θα είναι το ισοδύναμο από τις απώλειες στο εφάπαξ;

 • Μεταπληροφορίιες

 • Αγωνιστικο και Λυτρωτικό το 2014

 • Χάουαρντ Ζιν (1923-2010)

  ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΒΙΒΛΙΟ (1,2,3,4 Κεφάλαια)

 • ΑΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ

  Οταν στην πρώτη σελίδα του blog υπάρχει η (μοναδική) παραπομπή σε παράταξη κόμματος; Και που έχει ζητηθεί η απομάκρυνση της πολλές φορές; Μετά απορούμε για την αναξιοπιστία-ανυποληψία του κομματικού συνδικαλισμού;

 • ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ…

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ > και αν δεν ανοίγει ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ

 • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

  Δεκέμβριος 2012
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Νοέ.   Ιαν. »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • ΕΝΟΤΗΤΑ -ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΙ’ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠ΄ΤΗ ΠΕΙΝΑ

  Αυτοοργάνωση, επιτροπές εργαζομένων παντού, αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες

 • ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

  protovoulia1.eydap@gmail.com
  ---------
  ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ.
  ---------
  -Μπορείτε να δημοσιεύσετε άρθρο σας -επώνυμα ή με τα αρχικά*.
  Παράκληση: Χωρίς ύβρεις και συκοφαντίες
  *Τα πλήρη στοιχεία στη διάθεση μας.

 • Αρχείο

 • Kατηγορίες

 • «Έπεσε» στο μάτι μας

  και γελάσαμε ..πικρά

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ -ΛΙΝΚ //σε περίπτωση που δεν ανοίγει το προηγούμενοι ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • Τα πάντα διαλύονται, ξεπουλιούνται..Η Α.Ε. εκποίησης δημόσιας περιουσίας δουλεύει! Εμείς? (ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ)

  ...Εμείς οι χιλιάδες, οι εκατοντάδες χιλιάδες, τα εκατομμύρια... τι κάνουμε, τι περιμένουμε για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας; Τιιιιιιιιιιιιι;

  ..και τα συνδικάτα, οι παρατάξεις, οι δεκάδες "συνδικαλιστές| (βάλτε όποια και όποιους φαντάζεστε) στη ..νιρβάνα τους?

 • ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  Πότε θα γυρίσουμε σελίδα; Δεν αρκούν 40 σχεδόν, χρόνια συναλλαγής, διαφθοράς, ιδιοτέλειας, πελατειακών σχέσεων; Θα πρέπει μήπως να τα ..κατοστήσουμε;

 • αν

 • Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: