ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΔΑΠ (update)

Στις πρόσφατες εκλογές του Π.Κ. είχαμε τα εξής αποτελέσματα:

Εγγεγραμμένα μέλη,      1.437

Ψηφίσαν 885,

ΕΓΚΥΡΑ 871 ,

ΛΕΥΚΑ, 11 ,

ΑΚΥΡΑ,  3

                  ΕΛΑΒΑΝ   
2012 2010
(ΔΑΚΕ) 408 47% 17% +30%
(ΠΑΣΚΕ) 218 25% 46%  -21%
(ΠΑΜΕ) 147 17% 37%  -20%
Σ.Ε.Κ.Ε. 98 11%          – +11%

 

Σ.Ε.Κ.Ε, 98

Αναλυτικά :

Αυτό που ήσουν κάποτε θα γίνεις ξανά
πρέπει να γίνεις, πρέπει να κλάψεις.
`
Ο εξευτελισμός σου να γίνει τέλειος
Η εκπόρθηση να φτάσει ως τις ρίζες των βουνών
Είσαι Έλληνας, είσαι Έλληνας.
`
Πίνεις την προδοσία με το γάλα,
πίνεις την προδοσία με το κρασί.
`
Του Δημ. Ζαγορίτη
`
Πρώτα συμπεράσματα: 
1-αριθμός σε κόκινο-1 Τεράστια αποχή 38% παρά το γεγονός ότι επί πέντε ολόκληρες μέρες δύο κάλπες γύριζαν από εργοτάξιο σε εργοτάξιο από Ψυττάλεια έως Βίλιζα και  μόνο το 62% ψήφισε. Μήπως θάπρεπε να πηγαίναν και στα σπίτια του προσωπικού  για μεγαλύτερη συμμετοχή και πανηγυρισμούς;
`
2) Παρ’όλα αυτά οι προσκείμενοι στα δύο κόμματα που σπέρνουν την καταστροφή σε ένα λαό, που επιδοκιμάζουν την πολιτική των περικοπών και του ξεπουλήματος της χώρας πήραν το θηριώδες ποσοστό του 72% των ψηφισάντων. Είναι να λυπάται κανείς, που βρίσκονται τόσοι άνθρωποι, να επιτρέπουν στο Σαμαρά, στο Βενιζέλο (και στον ανεκδιήγητο Κουβέλη) να χαίρονται βλέποντας τους να δέχονται τα όσα απάνθρωπα εφαρμόζουν. Τι να πει κανείς;
`
3) Βέβαια το ότι 552 εργαζόμενοι, με το εντυπωσιακό  62% αυτών που πήγαν να ψηφίσουν (885), δεν προσήλθαν, παρά τις αφόρητες πιέσεις που γνωρίζουμε ότι ασκήθηκαν κάτι  λέει. Αν και υπάρχουν οι συνηθισμένοι αδειούχοι, οι ασθενείς, οι απόντες κ.α. που πάντοτε απουσίαζαν.
`
4) Αλλά και έτσι να το δει κανείς υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων, που  είναι επιφυλακτικός, που έχει συχαθεί το κομματικό αυτό αλισβερίσι, που ακούει παραταξιακές εκλογές και το βάζει στα ..πόδια (γιατί ας μην το κρύβουμε, αυτή τη μορφή πήραν, όταν κουστωδίες συνδ/τών γύριζαν επί 5 μέρες ανά την ΕΥΔΑΠ.)
`
5) Τότε; Γιατί θα ρωτήσει κανείς, εύλογα, οι παραπάνω δεν στρέφονται στις κάθε μορφής αριστερές κάλπες που ούτε 29% , αθροιστικά δεν πέρνουν, όταν σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις-πρόθεσης ψήφου  το 30%  το ξεπερνάει μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ; Η συνεχιζόμενη, κατάρα της διάσπασης (που υποθάλπεται) και κατατρύχει την Αριστερά, παρά τον διακαή πόθο εκατομμυρίων είναι το κύριο, κατά τη γνώμη μου.
`
6) Ακόμη, σοβαρός λόγος είναι και το συντηρητικής (και εν μέρει μνημονιακής) αντίληψης-στην πλειοψηφία- προσωπικό της ΕΥΔΑΠ, που σε τεράστιο ποσοστό προέρχεται από τα μαζικά κύματα προσλήψεων 1982-1985, 1989-1993, και λιγότερο, αλλά όχι ασήμαντο μέρος από αυτό του 1995-2000,  υπάρχει και ένας ακόμη βασικός λόγος.
`
7) Το ότι η Αριστερά πέραν του (5) δεν μίλησε ούτε έπεισε με την απλή και καθαρή γλώσσα της αλήθειας και του παραδείγματος.
Αντίθετα,  με τις κινήσεις και τις πράξεις πολλών στελεχών της, έδειξε ότι δεν διαφέρει και πολύ και  μπήκε άθελα της  στο κάδρο της γενικής απαξίωσης των συστημικών κομμάτων και έπαιξε με τους δικούς τους όρους της προσαρμογής και όχι της αντίστασης και της ανατροπής πού έπρεπε.
`
8) Όταν π.χ. παθαίνει σύγκρυο, να ακούει «κιχ» για έξω από ΕΕ, και ΕΥΡΩ και ας πεθαίνουμε κατά χιλιάδες, όταν  συζητάει με τους εφοπλιστές, τον Νεντανιάχου, τη Διαμαντοπούλου και πορεύεται κρατώντας το πανώ της ηρωϊκής στο μάτωμα διαδηλωτών ΕΛ.ΑΣ.
`
9) Ή στα καθ’ημάς, τι Αριστερά είναι αυτή που ανέχεται να διοικούν παράνομα Δ.Σ. Συλλόγων μήνες μετά τη λήξη της θητείας τους (Συλ. Προσ.), ή να συμμετέχει σε παράνομες Γεν. Συνελεύσεις με 60 παρόντες (Συλ. Προσ.) και όπου δεν αφίνουν (άκουσον-άκουσον να βάλει άλλος υποψηφιότητα για Εφορ. Επιτροπή!),  ή που δεν καταγγέλλει τους συνδ/τές (και δικούς της) που σχεδόν μονίμως δεν απεργούν; Ή τέλος,  που σιωπά και δεν αποκαλύπτει, όταν σε Σωματεία και Ομοσπονδίες γίνεται χορός εκατοντάδων χιλιάδων Ευρω με καντρίλιες  υπεξαιρέσεων, ατασθαλιών, λοβιτούρων; Τι συμπεράσματα να βγάλει το προσωπικό;
`
10) Και αν για τα πιο πάνω οι ηγεσίες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ, δεν έχουν πρόβλημα, καθώς «ο βρεμένος την βροχή   δεν την φοβάται». Ο απλός κόσμος που τόσα χρόνια γαλουχήθηκε, (και που έχει βαρύτατες ευθύνες,   με το αλισβερίσι του πελατειακού συστήματος και του ρουσφετιού, που αρέσκεται), ΓΙΑΤΙ επέλεξε (και όπως δείχνει επιλέγει) τις σειρήνες των ψευδαισθήσεων και τη σιγουριά των αυταπατών και τους ξαναψηφίζει;
Όταν τα λόγια «τα λεφτά των περικοπών είναι σε κουμπαρά», συνεχίζουν, να λέγονται  απ’τους δημαγωγούςχωρίς κανείς να τους παίρνει με τις πέτρες..);
`
Έως ότου λοιπόν όλοι μαζύ κεραυνοβοληθούμε από τα νέα μέτρα, που και οι ίδιοι οι δήμιοι μας, δεν κρύβουν την σφοδρότητα τους, απ’τα δελτία των 8,  η ζωή θα συνεχίζεται.  Εκτός και αν στο μεταξύ, συμβεί το δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο: Η εξέγερση, η ανατροπή.
`

Που δεν θάρθουν από τον ουρανό, ούτε από κάποιους πεφωτισμένους, αλλά από ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ, ΟΤΑΝ θα σηκωθούμε όρθιοι, πριν μας πάνε ολοταχώς στο θυσιαστήριο.

Σταματάω εδώ,  γιατί φοβάμαι πως κούρασα.
Χωρίς συμπέρασμα.
Πλην μιάς αμυδράς προσδοκίας, που αναβλύζει από τον αθάνατο και ανεπανάληπτο λόγο και μουσική του Μίκη, που ακολουθεί.
`
Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: