2013: ΕΤΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ Ή ΠΑΓΙΩΣΗΣ ΕΝΟΣ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

βελος αριστεραΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ή ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Ή ΘΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙ

Το 2013 και ίσως οι πρώτοι μήνες του, θα κρίνουν το μέλλον του τόπου στον αιώνα που διανύουμε, ενώ από το μέλλον της Ελλάδας μπορεί να κρίνει και το μέλλον της περιοχής μας και της Ευρώπης.

Αν το 2013 δεν γίνει χρονιά μιας μεγάλης σύγχρονης προοδευτικής ανατροπής στη χώρα με ορίζοντα ένα νέο σοσιαλισμό, τότε κινδυνεύει να παγιωθεί στον τόπο μας μια φρικτή μνημονιακή τάξη εγκαθιδρύοντας μια νέα «αποικιοκρατία» και ένα μακρόχρονο καινούργιο μεσαίωνα.

Για να μπει η χώρα σε τροχιά προοδευτικής ανατροπής και ανόρθωσης το 2013 απαιτείται μια αληθινή εργατική και λαϊκή αναγέννηση και πρώτα απ’όλα μια μεγάλη αλλαγή, ισοδύναμη με επανάσταση, στο χώρο της Αριστεράς.

Η Αριστερά έκανε μέσα στο 2012 ένα μεγάλο εκλογικό βήμα και μέσα στο 2013 καλείται να πραγματοποιήσει ένα ποιοτικό άλμα:Να αποκτήσει μια νέα δυναμική που θα την φέρει σε τροχιά για να καταστεί ένα μεγάλο ενωτικό και αγωνιστικό πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία με στόχο τη ριζική αλλαγή, την επαναθεμελίωση και την αναγέννησή της.

Αυτά σημαίνουν ότι η Αριστερά μέσα στο 2013 και πρώτα απ’όλα ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να προχωρήσουν σε σύγχρονες επανατοποθετήσεις και σε νέες ριζοσπαστικές τομές στην πορεία τους.

Αυτές οι επανατοποθετήσεις και ριζοσπαστικοποιήσεις αφορούν την πολιτική , το πρόγραμμα, τις ιδεολογικές βάσεις, την οργάνωση και τις κινηματικές αναφορές της Αριστεράς.

Πρώτον : Η Αριστερά και πρώτα απ’όλα ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να αντιδράσουν και να αντιδράσουν αποτελεσματικά, στην «επικοινωνιακή δικτατορία» που έχουν επιβάλλει τα κυρίαρχα διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης, η οποία αν δεν τερματιστεί, η Αριστερά δεν έχει καμμία πιθανότητα να ανατρέψει τη σημερινή αντιδραστική φορά των πραγμάτων.αριστερα μμε2

Δεύτερον: Οι δυνάμεις της Αριστεράς, πέρα και έξω από διαφορές, οφείλουν να εγκαταλείψουν άμεσα τον ανιστόρητο εμφύλιο πόλεμο ο οποίος ευνοεί μόνο το κεφάλαιο και την πιο ακραία αντίδραση , ενώ σπρώχνει και την ίδια την Αριστερά είτε στην απομόνωση είτε στη συντηρητική αναδίπλωση.

Τρίτον: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναλάβει άμεσα με το νέο χρόνο μια ουσιαστική και αποτελεσματική πρωτοβουλία σε πολιτικό, προγραμματικό και κινηματικό επίπεδο για την κοινή δράση , το διάλογο και τη συνεργασία της Αριστεράς, η οποία να καταστεί επίκεντρο των προσπαθειών του.

Τέταρτον: Η Αριστερά και πρώτα απ’όλα ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να προχωρήσουν τολμηρά σε ένα νέο κύμα ριζοσπαστικοποίησης των επιλογών τους, ιδιαίτερα σε θέματα εναλλακτικού προγράμματος και ειδικότερα στα θέματα της ευρωζώνης , της ΕΕ και του ιμπεριαλισμού.

Πέμπτον: Όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς να επικυρώσουν άμεσα μια κατ’αρχήν συμφωνία δράσης για την άμεση κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, για τη διαγραφή, χωρίς όρους, του χρέους ή τουλάχιστον του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους του, για ρήξη με τους κανόνες της ευρωζώνης και της ΕΕ που αντιβαίνουν στις ανάγκες μιας προοδευτικής ανάπτυξης η οποία θα έχει ως θεμελιώδη εργαλεία ένα νέο δημόσιο τομέα και τη δημόσια ιδιοκτησία των στρατηγικών τομέων της οικονομίας.

Έκτον: Ο ΣΥΡΙΖΑ , ιδιαίτερα, πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε ένα δεύτερο κύμα σύγχρονης προγραμματικής ριζοσπαστικοποίησης, εγκαταλείποντας κάθε τάση αναδίπλωση.

Στόχος ένα σύγχρονο συνεκτικό και καθολικό εναλλακτικό ριζοσπαστικό πρόγραμμα που θα συνδυάζει τη κοινωνική δικαιοσύνη , με μια αποτελεσματική αποδοτική οικονομία και ένα νέο τύπο ανάπτυξης με πλήρη απασχόληση και οικολογικές προδιαγραφές.

Έβδομον: Η Αριστερά σε όλες τις εκφράσεις της θα πρέπει να δόσει πρώτη προτεραιότητα και να ενωθεί στη βάση ενός τολμηρού εναλλακτικού οράματος για τη δημοκρατική αναγέννηση της εκπαίδευσης, της Παιδείας και του πολιτισμού στην πατρίδα μας, χωρίς τα οποία δεν μπορεί να υπάρξει ούτε ένα βήμα διεξόδου, δικαιοσύνης και ανάπτυξης στον τόπο.

Όγδοον: Χρειαζόμαστε μια μεγάλη στροφή στην ανάπτυξη ενός μεγάλου και ενωτικού εργατικού λαϊκού κινήματος και πρώτα απ’όλα στροφή στην εργατική τάξη του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, η οποία από πλεονέκτημα και πρωτοπορία για το κίνημα ανατροπής, κινδυνεύει να καταστεί η μεγάλη αδυναμία του. Η Αριστερά που δεν βασίζει τις προοπτικές της στην ταξική πάλη και σε ένα μεγάλο πολιτικό ταξικό εργατικό λαίκό κίνημα, δεν μπορεί να ανοίξει ούτε μια χαραμάδα στο προοδευτικό μέλλον της χώρας.

αριστερα μμε-1Ένατο: Η σύγχρονη Αριστερά, χωρίς κανένα φοβικό ή δήθεν «εργατίστικο» πνεύμα, θα πρέπει να επιχειρήσει ένα μεγάλο άνοιγμα στα μικρομεσαία στρώματα της πόλης και στη μικρομεσαία αγροτιά στην ύπαιθρο, με στόχο μια πλατιά πολιτικοκοινωνική συμμαχία με την πολιτική ηγεμονία του αριστερού μετώπου και την κοινωνικοταξιακή ηγεμονία της εργατικής τάξης.

Το δίλημμα για την Αριστερά σήμερα δεν είναι «σοσιαλιστική επανάσταση» ή τίποτα ούτε το ερώτημα είναι «σοσιαλιστική εξουσία» ή κυβέρνηση της Αριστεράς, μέσα ή έξω από τον καπιταλισμό!

Το θέμα στη σύγχρονη Αριστερά δεν είναι οι ενωτικές κορώνες εκ του ασφαλούς χωρίς πειστικό περιεχόμενο ούτε οι αποκλεισμοί από μέτωπα και οι αυτάρασκες περιχαρακώσεις!

Το πραγματικό πρόβλημα για την Αριστερά είναι να ηττηθεί, επιτέλους, το αστικό μπλόκ και να επιχειρηθούν ρεαλιστικοί και αποτελεσματικοί προοδευτικοί δρόμοι μετάβασης στο σοσιαλισμό!

Για να επιτευχθεί αυτός ο μεγάλος στόχος η Αριστερά μέσα στο 2013 πρέπει να αλλάξει γρήγορα σελίδα.

Η «Βάρκιζα» των ημερών μας θα επαναληφθεί αν, στο όνομα των πιθανών διαχειριστικών αναδιπλώσεων, αφήσουμε στις δυνάμεις του συστήματος το περιθώριο να παγιώσουν τη μνημονιακή εξουσία τους, με τις δυνάμεις της Αριστεράς να αλληλοσπαράσσονται για τις ενδεχόμενες «προδοσίες» ή τους «τυχοδιωκτισμούς» που θα πραγματοπιήσουν σε ένα μέλλον, που κινδυνεύει να μην έρθει ποτέ!!!

ISKRA

Σχετικά

Advertisements
Επόμενο άρθρο
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 • NAOMI KLEIN Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΚΛΙΚ.

  Ολόκληρο το Βιβλίο Μπέστ-σέλλερ, προσφορά του συνεργάτη μας ftanei_pia στο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ. Για να μαθαίνουν νέοι και παληοί.

  Το βιβλίο της Νάομι Κλάιν συγκλονίζει με τις ομοιότητες που βιώνει το πειραματόζωο Ελλάς. Αφού πριν χρόνια η νεοφιλελεύθερη σχολή Φρίντμαν τα εφάρμοσε στη Λατ, Αμερική, Πολωνία, Μεγ. Βρεττανία, Ινδονησία, Ρωσία, Σρι Λάνκα, Ιράκ. κ.α

 • «Καλώς ήρθες» CIA #Twitter & # Facebook!

  Η CIA εισέρχεται στα κοινωνικά δίκτυα για να παρακολουθεί, κατασκόπευει και να προβλέπει τις παγκόσμιες τάσεις.

 • Πακέτο!

  θα τους ταραξουμε στη νομιμότητα (κι'όσοι προκάνουμε..)

 • Μπορεί ο αστυνομικός να είναι χρυσαυγίτης;

  Δεν υποστηρίζω ότι οι άντρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ που ψηφίζουν τα αυγά είναι ναζιστές ή συνειδητοί αντι-δημοκράτες – αν και αυτή η επιλογή δεν έχει το παραμικρό ελαφρυντικό. Ωστόσο, τα μεγάλα ποσοστά που παίρνει η ΧΑ ξανά και ξανά εκεί που ψηφίζουν οι αστυνομικοί δεν είναι καθόλου καλό σημάδι. Το μήνυμα που προκύπτει είναι σαφέστατο και κανένας δε μπορεί να το αγνοεί.

  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ- http://wp.me/pVnfp-g9p

 • Σαν να μην πέρασε μιά μέρα…

  2400 Χρόνια Πίσω ;

 • Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

 • Πρόσφατα άρθρα

 • ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π

 • ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

  Μας "πυροβολούν" εν ψυχρώ, μας γυρίζουν στην Γιούλεν των αμερικάνων και αυτοί αντί να ξεσηκώνονται και να τα κάνουν όλα λαμπόγιαλο, παρακολουθούν και μελετούν τις εξελίξεις, ψύχραιμοι και ωραίοι. Και οι "πέτρες δεν έχουν ακόμη αρχίσει να ίπτανται"..

  Εκείνα τα χρήματα του "κουμπαρά" Μπάρδη-Ομοσπονδίας που μας λέγατε πως πήγαιναν οι περικοπές των αποδοχών, εννοείτε πως θα είναι το ισοδύναμο από τις απώλειες στο εφάπαξ;

 • Μεταπληροφορίιες

 • Αγωνιστικο και Λυτρωτικό το 2014

 • Χάουαρντ Ζιν (1923-2010)

  ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΒΙΒΛΙΟ (1,2,3,4 Κεφάλαια)

 • ΑΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ

  Οταν στην πρώτη σελίδα του blog υπάρχει η (μοναδική) παραπομπή σε παράταξη κόμματος; Και που έχει ζητηθεί η απομάκρυνση της πολλές φορές; Μετά απορούμε για την αναξιοπιστία-ανυποληψία του κομματικού συνδικαλισμού;

 • ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ…

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ > και αν δεν ανοίγει ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ

 • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

  Ιανουαρίου 2013
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Δεκ.   Φεβ. »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • ΕΝΟΤΗΤΑ -ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΙ’ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠ΄ΤΗ ΠΕΙΝΑ

  Αυτοοργάνωση, επιτροπές εργαζομένων παντού, αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες

 • ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

  protovoulia1.eydap@gmail.com
  ---------
  ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ.
  ---------
  -Μπορείτε να δημοσιεύσετε άρθρο σας -επώνυμα ή με τα αρχικά*.
  Παράκληση: Χωρίς ύβρεις και συκοφαντίες
  *Τα πλήρη στοιχεία στη διάθεση μας.

 • Αρχείο

 • Kατηγορίες

 • «Έπεσε» στο μάτι μας

  και γελάσαμε ..πικρά

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ -ΛΙΝΚ //σε περίπτωση που δεν ανοίγει το προηγούμενοι ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • Τα πάντα διαλύονται, ξεπουλιούνται..Η Α.Ε. εκποίησης δημόσιας περιουσίας δουλεύει! Εμείς? (ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ)

  ...Εμείς οι χιλιάδες, οι εκατοντάδες χιλιάδες, τα εκατομμύρια... τι κάνουμε, τι περιμένουμε για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας; Τιιιιιιιιιιιιι;

  ..και τα συνδικάτα, οι παρατάξεις, οι δεκάδες "συνδικαλιστές| (βάλτε όποια και όποιους φαντάζεστε) στη ..νιρβάνα τους?

 • ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  Πότε θα γυρίσουμε σελίδα; Δεν αρκούν 40 σχεδόν, χρόνια συναλλαγής, διαφθοράς, ιδιοτέλειας, πελατειακών σχέσεων; Θα πρέπει μήπως να τα ..κατοστήσουμε;

 • αν

Αρέσει σε %d bloggers: