ΕΥΔΑΠ: «ΜΠΟΞΕΡ», «ΑΡΣΙΒΑΡΙΣΤΕΣ» και 80ετία

Δεν είναι συνδικάτο αυτό. Δεν μας αξίζει.

παρακμη γροθια

Να σπάσουν τα δεσμά ΕΔΩ και ΤΩΡΑ.

Καιρός να απομονωθούν και

για

οικοδόμηση συνδικάτου νέου τύπου.

Για αυτούς καμάρωνε

ο κ. Στέλιος Σταυρίδης

στο Focus;

`

Ε Φολκλορίναι απίστευτα και θυμίζουν επιστροφή στον «άνθρωπο των σπηλαίων», τα όσα συνέβησαν παραμονές (!) Χριστουγέννων στη συνεδρίαση του  Δ.Σ. του Συλλόγου Προσωπικού και που «θάφτηκαν» από τα κατά τα άλλα λαλίστατα blog, σωματεία, παρατάξεις, πλην μιάς ανακ. του ΠΑΜΕ ΕΥΔΑΠ.*

Όπως μόλις χθες μάθαμε, στο Δ.Σ. της 21/12 δέχθηκε  απρόκλητη και βίαιη επίθεση με άμεσο κίνδυνο να πάθει ανεπανόρθωτο πλήγμα η υγεία του, ο ταμίας του Συλλ. και  σύντροφος Ιγνάτιος Γρυπογιάννης (ΣΕΚΕ&Σ)**, με συνέπεια να εκτιναχθεί το ζάχαρο σε ύψη εγκεφαλικού, (4  βαθμοί!!).

Ο  δράστης “συνάδελφος” (ΠΑΣΚΕ) Ν.Λούζης , συνεπικουρούμενος από  τον  Κ. Βασιλόπουλο Γεν. Γραμματέα του Σ.Π. (ΠΑΣΚΕ) , κ.α.,  δεν αρκέστηκαν να εκδηλώσουν τη διαφωνία και την οργή τους σε φραστικό μόνο επίπεδο, αλλά προχώρησαν και στην  πρωτοφανή ενέργεια  να σηκώσουν και αναποδογυρίσουν τεράστιο τραπέζι συνεδριάσεων με ότι σ’αυτό βρίσκονταν, να επιτεθούν και να προσπαθήσουν να γρονθοκοπήσουν τον συνάδελφο, που τυχαία απέφυγε το χτύπημα μια και βρέθηκε στην πορεία του ο παρεμβαίνων να τους συγκρατήσει συνάδελφος Τσιληρας Ν. (ΔΑΚΕ) που δέχθηκε στο μάτι του τη γροθιά….

Από τη βάρβαρη και τραμπούκικη αυτή ενέργεια, αποκαλύπτεται περίτρανα το επίπεδο και η κατάντια που οδήγησαν το συνδικαλισμό οι παρατάξεις, τα κόμματα εξουσίας και νομής της, οι κάθε είδους μηχανισμοί αλλά

και πόσο επιτακτική γίνεται η ανάγκη της διάλυσης ΕΔΩ και ΤΩΡΑ αυτού του συνδικαλισμού-καρκίνωμα και του ξεκινήματος για ανασυγκρότηση και δημιουργία νέου σ.κ., με άλλα χαρακτηριστικά, στόχους και σκοπούς  (που έχουμε αναφερθεί ΕΔΩ και ΕΔΩ και θα επανέλθουμε σύντομα), μια και προβλέπεται ότι θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις.

Αλοίμονο αν όχι.

Εισαγωγικά άνοιγμαΑλίμονο αν η διαφθορά, η διαπλοκή, οι πελατειακές σχέσεις, οι μηχανισμοί, οι συνδιοικήσεις, τα ρουσφέτια συνεχίσουν να βασιλεύουν και να δηλητηριάζουν ένα χώρο και ένα θεσμό

που έως ότου βρεθεί άλλος, είναι το μόνο αποκούμπι των εργαζόμενων.

Αλίμονο αν δεν σηκωθεί ένα τείχος αντίδρασης

για να  μπεί φραγμός στην αθλιότητα και την  βαρβαρότητα, που όχι τυχαία η τροϊκανή εξουσία προσπαθεί να επιβάλλει σε όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτικής, πολιστισμικής ζωής μας.

Οι ευθύνες και του πιό απλού εργαζόμενου για τη συνέχεια, είναι

τεράστιες. Κανείς δεν μπορεί να επικαλείται πως δεν ήξερε.

Ελπίζουμε  να υπάρξει άμεση αντίδραση και κινητοποίηση και από τις υγιείς τουλάχιστον δυνάμεις και όχι να περάσουν άλλες ακόμη 17 μέρες εορταστικής ευωχίας και ραστώνης, γιατί κάτι τέτοιο με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε  πλήρη απαξία όλων και θα βάλει στο κάδρο της  φαυλότητας τους πάντες..

1933 Ίδρυση

1933 Ίδρυση του «Συλλόγου Προσωπικού» ως «Ενωση Προσωπικού»

Το ότι αφίσαμε για το τέλος την μεγάλης σημασίας, πρωτάκουστη και σκανδαλώδη οικονομική και διοικητική διαχείριση του Συλλόγου από τους προηγούμενους, (θα επανέλθουμε), δεν σημαίνει σε καμμιά περίπτωση την υποτίμηση της, αλλά δυστυχώς, δεν μεταβάλλεται και συχνά σε «ρινγκ πυγμαχίας» η αίθουσα συμβουλίων του Συλλόγου Προσωπικού.

Του Συλλόγου που έζησε πολύ καλύτερες στιγμές, που για δεκαετίες έβαζε τη “σφραγίδα” του σε κάθε κατάκτηση του προσωπικού, που του αξίζε (και του αξίζει) καλύτερη συνέχεια ή άλλης μορφής επίλογος, όταν η συγκυρία επιβάλλει την αντικατάσταση του από μια άλλης ανώτερης-σοσιαλιστικής, κομουνιστικής, ελευθεριακής, αμεσοδημοκρατικής μορφής συλλογικότητας.

Θα έπρεπε όμως να γνωρίζουν λίγη ιστορία και να τιμούσαν

με άλλο τρόπο,  τα ογδόντα χρόνια

από την ίδρυση του Συλλόγου Προσωπικού, και με άλλους συμβολισμούς  τις γροθιές τους, υψωμένες μεν, αλλά απέναντι δε στους ταξικούς αντίπαλους και στα τροϊκανά καθάρματα και όχι απέναντι στους αγωνιστές και στους συνεπείς συναδέλφους …

…Αλλά αν «γνώριζαν» αυτά, ούτε θα είχαμε φτάσει εδώ που φτάσαμε,

ούτε και θα ήταν,αυτοί που είναι. Αν…

* Σημειώνουμε την με γενικότητες  και ξύλινο λόγο αντίδραση του ΠΑΜΕ-ΕΥΔΑΠ. Όμως με τη δογματική και αντιενωτική του στάση, δεν είναι άμοιρο ευθυνών της όλης κατάστασης στο Σύλλογο, αλλά και γενικότερα στο σ.κ…

Γιατί  γνώριζε και  ανέχονταν πολλά, γιατί σιωπούσε για περισσότερα, όπως π.χ.  στην εκλογική Γ.Συνέλευση παρωδία του 2012,  όπου οι 65-70 υπογραφές έγιναν 156 για να υπάρξει απαρτία!!,  κ.α. τραγελαφικά που ακολούθησαν και που τα βρίσκει τώρα μπροστά του.

Τέλος είναι απόλυτα κατανοητή η σύμπλευση και η σιωπηρή συνενοχή των άλλων τεσσάρων μελών του Δ.Σ. “συνεταίρων” (ΔΑΚΕ), αφού οι άνθρωποι συμφωνούν και βγάζουν «λάδι» πλην Παπακων/νου, τα αρχιλαμόγια της λίστας Λαγκάρντ, του μνημονίου, της Ζήμενς, του πνιγμού μιάς χώρας από ασφυξία της αιθαλομίχλης..

..στο Σύλ. Προσωπικού θα «κολλήσουν»;

**Δεν καταλαβαίνουμε-όμως, έστω και αν οι γιορτές είναι μια δικαιολογία-την μεγάλη καθυστέρηση αντίδρασης των άλλων συνδικαλιστικών δυνάμεων που γνώριζαν και θάπρεπε να αντιδράσουν, μια και εκτός των άλλων υπήρξαν και άμεσα θύματα της επίθεσης.

Θέλουμε να ελπίζουμε πως θα συμβεί σύντομα.

(Συνεχίζεται..)

Advertisements
Προηγούμενο άρθρο
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 • NAOMI KLEIN Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΚΛΙΚ.

  Ολόκληρο το Βιβλίο Μπέστ-σέλλερ, προσφορά του συνεργάτη μας ftanei_pia στο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ. Για να μαθαίνουν νέοι και παληοί.

  Το βιβλίο της Νάομι Κλάιν συγκλονίζει με τις ομοιότητες που βιώνει το πειραματόζωο Ελλάς. Αφού πριν χρόνια η νεοφιλελεύθερη σχολή Φρίντμαν τα εφάρμοσε στη Λατ, Αμερική, Πολωνία, Μεγ. Βρεττανία, Ινδονησία, Ρωσία, Σρι Λάνκα, Ιράκ. κ.α

 • «Καλώς ήρθες» CIA #Twitter & # Facebook!

  Η CIA εισέρχεται στα κοινωνικά δίκτυα για να παρακολουθεί, κατασκόπευει και να προβλέπει τις παγκόσμιες τάσεις.

 • Πακέτο!

  θα τους ταραξουμε στη νομιμότητα (κι'όσοι προκάνουμε..)

 • Μπορεί ο αστυνομικός να είναι χρυσαυγίτης;

  Δεν υποστηρίζω ότι οι άντρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ που ψηφίζουν τα αυγά είναι ναζιστές ή συνειδητοί αντι-δημοκράτες – αν και αυτή η επιλογή δεν έχει το παραμικρό ελαφρυντικό. Ωστόσο, τα μεγάλα ποσοστά που παίρνει η ΧΑ ξανά και ξανά εκεί που ψηφίζουν οι αστυνομικοί δεν είναι καθόλου καλό σημάδι. Το μήνυμα που προκύπτει είναι σαφέστατο και κανένας δε μπορεί να το αγνοεί.

  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ- http://wp.me/pVnfp-g9p

 • Σαν να μην πέρασε μιά μέρα…

  2400 Χρόνια Πίσω ;

 • Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

 • Πρόσφατα άρθρα

 • ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π

 • ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

  Μας "πυροβολούν" εν ψυχρώ, μας γυρίζουν στην Γιούλεν των αμερικάνων και αυτοί αντί να ξεσηκώνονται και να τα κάνουν όλα λαμπόγιαλο, παρακολουθούν και μελετούν τις εξελίξεις, ψύχραιμοι και ωραίοι. Και οι "πέτρες δεν έχουν ακόμη αρχίσει να ίπτανται"..

  Εκείνα τα χρήματα του "κουμπαρά" Μπάρδη-Ομοσπονδίας που μας λέγατε πως πήγαιναν οι περικοπές των αποδοχών, εννοείτε πως θα είναι το ισοδύναμο από τις απώλειες στο εφάπαξ;

 • Μεταπληροφορίιες

 • Αγωνιστικο και Λυτρωτικό το 2014

 • Χάουαρντ Ζιν (1923-2010)

  ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΒΙΒΛΙΟ (1,2,3,4 Κεφάλαια)

 • ΑΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ

  Οταν στην πρώτη σελίδα του blog υπάρχει η (μοναδική) παραπομπή σε παράταξη κόμματος; Και που έχει ζητηθεί η απομάκρυνση της πολλές φορές; Μετά απορούμε για την αναξιοπιστία-ανυποληψία του κομματικού συνδικαλισμού;

 • ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ…

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ > και αν δεν ανοίγει ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ

 • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

  Ιανουαρίου 2013
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Δεκ.   Φεβ. »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • ΕΝΟΤΗΤΑ -ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΙ’ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠ΄ΤΗ ΠΕΙΝΑ

  Αυτοοργάνωση, επιτροπές εργαζομένων παντού, αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες

 • ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

  protovoulia1.eydap@gmail.com
  ---------
  ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ.
  ---------
  -Μπορείτε να δημοσιεύσετε άρθρο σας -επώνυμα ή με τα αρχικά*.
  Παράκληση: Χωρίς ύβρεις και συκοφαντίες
  *Τα πλήρη στοιχεία στη διάθεση μας.

 • Αρχείο

 • Kατηγορίες

 • «Έπεσε» στο μάτι μας

  και γελάσαμε ..πικρά

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ -ΛΙΝΚ //σε περίπτωση που δεν ανοίγει το προηγούμενοι ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • Τα πάντα διαλύονται, ξεπουλιούνται..Η Α.Ε. εκποίησης δημόσιας περιουσίας δουλεύει! Εμείς? (ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ)

  ...Εμείς οι χιλιάδες, οι εκατοντάδες χιλιάδες, τα εκατομμύρια... τι κάνουμε, τι περιμένουμε για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας; Τιιιιιιιιιιιιι;

  ..και τα συνδικάτα, οι παρατάξεις, οι δεκάδες "συνδικαλιστές| (βάλτε όποια και όποιους φαντάζεστε) στη ..νιρβάνα τους?

 • ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  Πότε θα γυρίσουμε σελίδα; Δεν αρκούν 40 σχεδόν, χρόνια συναλλαγής, διαφθοράς, ιδιοτέλειας, πελατειακών σχέσεων; Θα πρέπει μήπως να τα ..κατοστήσουμε;

 • αν

Αρέσει σε %d bloggers: