Aνακοίνωση για την επίθεση στελέχους της ΠΑΣΚΕ στον συν. Γρυπογιάννη*

ι χοροί και τα πανηγύρια καλά κρατούν για ορισμένα μέλη της ΠΑΣΚΕ ΕΥΔΑΠ, εκλεγμένα στο Σύλλογο Προσωπικού της ΕΥΔΑΠ, δυόμιση μήνες μετά τη διεξαγωγή των εκλογών. Δυόμιση μήνες μετά τη διεξαγωγή των εκλογών στο Σύλλογο Προσωπικού, κάποια μέλη της ΠΑΣΚΕ-ΕΥΔΑΠ, εκλεγμένα στο ΔΣ του Συλλόγου, φαίνεται ότι δεν πήραν το μήνυμα καταδίκης της πολιτικής τους από την συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Συλλόγου.

`
Δεν εξηγείται αλλιώς ότι συνάδελφος της ΠΑΣΚΕ κατά τη τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. πέταξε και έσπασε το τραπέζι της συνεδρίασης και συγχρόνως επιτέθηκε να χτυπήσει τον συνάδελφο Ιγνάτιο Γρυπογιάννη.

Να το καταλάβουν μια και καλή οι συνάδελφοι της ΠΑΣΚΕ. Οι «τσαμπουκάδες» τους και οι τραμπούκικες ενέργειες δεν περνάνε. Δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα. Οι συνάδελφοι τους έχουν πια γυρίσει την πλάτη.
Η πραγματικότητα είναι ότι πέρα από το συνδικαλιστικό κλείσιμο του σωματείου τα δύο τελευταία χρόνια, την ολοκληρωτική παράδοση της προηγούμενης ηγετικής πλειοψηφίας «άνευ όρων» στις μνημονιακές πολιτικές και στην ανοχή στις κυβερνήσεις που τις εφάρμοσαν, στραγγάλισαν οικονομικά το μεγαλύτερο Σωματείο της ΕΥΔΑΠ. Η κακοδιαχείριση, η αδιαφανής χρέωση παράλογων και αναιτιολόγητων δαπανών, η έλλειψη σεβασμού στα χρήματα των συναδέλφων που συντηρούν το σωματείο, έχουν σαν αποτέλεσμα το Σωματείο να μην μπορεί στοιχειωδώς να λειτουργήσει.
Στην επιδείνωση της κατάστασης αυτής συμβάλλει και η ΔΑΚΕ, που στη πρώτη συνεδρίαση δυστυχώς συμφώνησε με τη ΠΑΣΚΕ, ώστε τα μέλη του Δ.Σ. να εξακολουθούν με τον ίδιο τρόπο να πληρώνονται τα οδοιπορικά.
Όλα αυτά τη ώρα που το σωματείο χρωστάει ενοίκια, κοινόχρηστα, μισθούς της υπαλλήλου και με μεγάλη δυσκολία πληρώθηκε η ΔΕΗ. Για πρώτη φορά εφέτος μετά από πολλά χρόνια δεν είχε τη δυνατότητα ούτε το πρωτοχρονιάτικο δώρο των συναδέλφων να παρέχει.

Κατανοούμε τον εκνευρισμό τους. Η εξουσία που είχαν μέχρι σήμερα, επειδή εκπροσωπούσαν τη «κυβέρνηση» στους χώρους της ΕΥΔΑΠ, ως ισότιμοι συνομιλητές της εργοδοσίας, προσπαθώντας να ικανοποιήσουν ατομικά το κάθε αίτημα του συναδέλφου, όχι μέσα από μια διαδικασία μαχητικής συλλογικής διεκδίκησης, έχει τελειώσει. Η προσπάθεια που γίνεται από ορισμένους συναδέλφους της ΔΑΚΕ να συμπληρώσουν αυτό το κενό, προσπαθώντας να προσκολληθούν κυρίως στη διοίκηση της Εταιρείας, θα αποτύχουν.
Η θεωρία των «κοινωνικών εταίρων» των «κοινωνικών συμβολαίων» δεν μπορούν να έχουν καμία εφαρμογή την ώρα που διαλύεται από τα μνημόνια και από την συνολική επίθεση του συστήματος ενάντια στο κόσμο της εργασίας
Οι ατομικές λύσεις που προωθήθηκαν και από το συνδικαλιστικό κίνημα τη τελευταία εικοσαετία, το μόνο αποτέλεσμα που έχουν είναι ο κάθε συνάδελφος να βρίσκεται μόνος του να αντιμετωπίζει τηυν εργοδοσία να του κλέβει και τα τελευταία εναπομείναντα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.

Θεωρούμε ότι στους σκοπούς της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ δεν είναι η διακοπή της λειτουργίας του σωματείου. Το σωματείο πρέπει να ανταποκρίνεται στη πολύπλευρη επίθεση που δέχεται το συνδικαλιστικό κίνημα αυτή τη περίοδο.

Χρέος όλων των παρατάξεων είναι να συμβάλλουν στην αναζωογόνηση της λειτουργίας του, στην άμεση επαφή μελών και Δ.Σ. στην συμμετοχική δημοκρατική αυτόνομη λειτουργία του, ο ταξικός αγωνιστικός διεκδικητικός προσανατολισμός, για να τεθεί ο Σύλλογος Προσωπικού ΕΥΔΑΠ, επικεφαλής στον αγώνα για να αποκτήσουμε πάλι τους μισθούς και τα δικαιώματα που μας πήραν, να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.
Αναμένουμε από τους συναδέλφους της ΠΑΣΚΕ επαρκής εξηγήσεις και για τη συμπεριφορά τους στη συνεδρίαση του Δ.Σ. αλλά και για την οικονομική εξαθλίωση του σωματείου.

*Ταμία για 2 μήνες του Δ.Σ. του Συλλ. Προσωπικού, υπό συνταξιοδότηση

Από ΣΕΚΕεργαζομένων & Συνταξιούχων ΕΥΔΑΠ

Advertisements
Επόμενο άρθρο
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: