Τι συμπεραινει ο πραγματογνώμονας ή πως «αλλοιώθηκε» η λίστα Λαγκάρντ

`

Ο Γιώργος Καραθανάσης, M.Sc., EnCe, LEVA CeT, είναι εµπειρογνώµονας της Forensic Associates και πιστοποιηµένος εξεταστής ψηφιακων πιεστηρίων. Ακολούθησε όλες τις διαδικασίες που περιγράφονται στους σύγχρονους κανόνες λειτουργίας των εγκληµατικών εργαστηρίων (στα πρωτόκολλα) και στους οποίους έχει εκπαιδευτεί στην Αγγλία και στην Αµερική. Είναι πτυχιούχος του Πολυτεχνείου της; Πάτρας, στη σχολή Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Ο Γιώργος Καραθανάσης, M.Sc., EnCe, LEVA CeT, είναι εµπειρογνώµονας της Forensic Associates και πιστοποιηµένος εξεταστής ψηφιακων πιεστηρίων. Ακολούθησε όλες τις διαδικασίες που περιγράφονται στους σύγχρονους κανόνες λειτουργίας των εγκληµατικών εργαστηρίων (στα πρωτόκολλα) και στους οποίους έχει εκπαιδευτεί στην Αγγλία και στην Αµερική. Είναι πτυχιούχος του Πολυτεχνείου της; Πάτρας, στη σχολή Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Πως εμπλακήκατε στην υπόθεση αυτή;

Στις 3-1-2013 έλαβα τηλεφώνηµα από τον κ. Βαξεβάνη, ο οποίος µου ζήτησε να µε διορίσει τεχνικό σύµβουλο να εξετάσω ένα usb stick, µια µνήµη τύπου flash.

Τι στοιχεία περιείχε

αυτή η µνήµη;

Δεν γνώριζα πριν την δω.

Όταν.πήρατε τη Λίστα,

τι κάνατε ακριβώς;

Δηµιούργησα ασφαλή αντίγραφο του usb που µου δόθηκε, ώστε να µην υπάρξει καµία δική µου παρεµβολή πάνω στα δεδοµένα.ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Εξασφαλίσατε κατά τη διαδικασία της αντιγραφής ότι δικά σας

δεδοµένα δεν θα µπορούσαν να επιστρέψουν και να γραφούν πάνω στο usb;

Εξασφάλισα και ότι δεν θα µπορούσαν δικά µου δεδοµένα να εµφανιστούν

πάνω στο usb, αλλά και ότι η διαδικασία απορρόφησης των δεδομένων έγινε χωρίς κανένα λάθος.

Αυτό πως το βεβαιώνετε;

Αυτό το βεβαιώνω µε το λογισµικό  που χρησιµοποιείται από τις σύγχρονες εγκληµατολογικές υπηρεσίες όλου του κόσµου, καθώς και της χώρας µας.

Έχετε εκπαιδευτεί στη χρήση αυτού του λογισµικού;

Έχω παρακολουθήσει 8 εκπαιδεύσεις από την εταιρία που φτιάχνει αυτό το λογισµικό, η οποία είναι η νούµερο ένα στον κόσµο αυτή την στιγµή.

Όταν πήρατε τα δεδοµένα, ποια διαδικασία ακολουθήσατε;

Το φωτογράφισα για τις ανάγκες της εργαστηριακής µου έκθεσης και το επέστρεψα στον κ. Βαξεβάνη. Μετά εγώ δούλεψα πάνω στα πειστήρια στον εργαστηριακό µου χώρο, χωρίς να υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και χωρίς να υπάρχει δυνατότητα µόλυνσης των δεδοµένων.

Πάνω στην ουσία της έρευνάς σας τι διαπιστώσατε;

Διαπίστωσα ότι αυτό το usb (αναφέρεται στο USB που έχει στην κατοχή του το Ηοτ Doc) είχε κάποια ίχνη από το 2011, οπότε προφανώς είχε δηµιουργηθεί ο αποθηκευτικός χώρος (το usb), αν εξετάσουµε τον τύπο του αρχείου για τον οποίο µιλάµε. Το usb είχε δεδοµένα µε ηµεροµηνία δηµιουργίας τους την 15η Απριλίου 2009. Τα ίδια δεδοµένα τροποποιήθηκαν για τελευταία φορά στις 4 και 5 Αυγούστου 2010.

Μέσα στο usb πόσα αρχεία βρήκατε;

Βρήκα 2.059 αρχεία τύπου xls. πρόκειται για αρχεία που δηµιουργεί το Micrsoft Excel στην έκδοση του 1997-2003. Αυτά τα αρχεία έχουν δηµιουργηθεί στις 15-4-2009.

ΕΞΩΦΥΛΟ HOT DOC.jpg

Δεκάδες σελίδες αποκαλύψεων. Ίνα τεύχος που δεν πρέπει να χάσει κανείς

Αυτό το είδα στα µεταδεδοµένα που κρατάει κάθε αρχείο.

Αυτά δημιουργήθηκαν στο usb που εξετάσατε ή δηµιουργήθηκαν αλλού και µμεταφέρθηκαν στο usb;

Οι τιµές αυτές είναι οι τιµές που κρατάνε τα αρχεία. Είναι το ιστορικό των αρχείων.

Άρα είναι οι τιµές που δηµιουργήθηκαν τα ίδια τα αρχεία;

Ακριβώς.

Βρήκατε την ηµεροµηνία που έγινε η αντιγραφή στο usb που έχετε στα χέρια σας;

Η ηµεροµηνία δηµιουργίας αλλά και τελευταίας τροποποίησης των αρχείων που µου παρέδωσε ο κ. Βαξεβάνης είναι 4 και 5 Αυγούστου 2010.

Τι έγινε στις 4-8-2010;

Αντέγραψαν τα αρχεία στο usb από κάπου;

Στις 4-8-2010, µε βάση την εργαστηριακή µου έρευνα, δεν έχει γίνει µια απλή αντιγραφή, όπως την γνωρίζει ο µέσος χρήστης ηλεκτρονικού υπολογιστή, δηλαδή η διαδικασία copy-paste. Η διαδικασία copy-paste δεν θα τροποποιούσε το περιεχόμενο των αρχείων. Επειδή υπάρχει ημερομηνία τροποποίησης των αρχείων και στο ιστορικό των αρχείων αλλά και σε αυτό που κρατάει το usb, το λειτουργικό σύστημα του ηλεκτρονικού υπολογιστή, υποδηλώνεται ότι εκείνες τις δυο ημέρες, δηλαδή 4 και 5 Αυγούστου, είτε έγινε τροποποίηση είτε όχι (δεν μπορούμε να το αποδείξουμε αυτό). Πάντως δεν έγινε απλή μεταφορά τους.

Δεν έγινε απλή αντιγραφή του;

Έγινε άνοιγμα του κάθε αρχείου και σώσιμο στο usb. Και κάτι που επίσης το υποδηλώνει αυτό είναι το εργαστηριακό πείραμα που διεξάγαμε. Αντιγράψαμε σε cd τα αρχεία και υπολογίσαμε τους χρόνους. Με βάση το εργαστηριακό πείραμα, τα 1.962 αρχεία που αντιγράφηκαν και έχουν ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης τις 4 Αυγούστου 2010 χρειάζονται γύρω στα 11 λεπτά σε ένα μέσο σύστημα για να γίνει απλή αντιγραφή. Όμως στο usb οι ημερομηνίες δείχνουν ότι αυτή η διαδικασία διήρκησε 7 ώρες και 20 λεπτά.

Πόσο χρόνο παραπάνω από το φυσιολογικό;

Σαράντα φορές  περισσότερο χρόνο.

Άρα κάποιος τα άνοιγε, τα κοίταζε και τα έσωζε αλλού;

Ο χρόνος ανάμεσα στο σώσιμο κάθε αρχείου είναι 10-15 δευτερόλεπτα, που είναι ένας ικανός χρόνος.

Μπορούσε κάποιος σε αυτά τα 10-15 δευτερόλεπτα, αν ήθελε να σβήσει κάτι, να το κάνει;

Πολύ πιθανό. Θα μπορούσε.

Τα υπόλοιπα πότε αντιγράφηκαν;

Τα υπόλοιπα 97 αρχεία αντιγράφηκαν την επόμενη μέρα, στις 5-8-2010, και η αντιγραφή διήρκησε γύρω στα 20 λεπτά. Η διαδικασία για αυτά τα αρχεία, με βάση το μέγεθός τους, σε ένα μέσο σύστημα διαρκεί περίπου 1 λεπτό και κάτι. Και εκεί έχουν μεγάλη απόκλιση, σχεδόν 20 φορές πιο πολύ. Πέρα από τους χρόνους, η απόκλιση εντοπίζεται και στο ότι η ημερομηνία δημιουργίας τους είναι η ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης.

Αν αντιγράφονταν απευθείας από cd με τη διαδικασία του copy-paste, οι ημερομηνίες θα ήταν ίδιες;

Όχι βέβαια. Αντιγράφοντας απευθείας από ένα cd με τη διαδικασία copy paste δεν θα άλλαζε η ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης που είχαν όσο βρίσκονταν στο cd.

Βρήκατε άλλα στοιχεία που να έχουν να κάνουν με την επεξεργασία των αρχείων;

Έχουν εκτυπωθεί;

Βρήκα ότι όλα τα αρχεία έχουν εκτυπωθεί. Τα 515 έχουν εκτυπωθεί σε έναν εκτυπωτή επαγγελματικών προδιαγραφών RlCOH Aficio 3224C έγχρωμο, ένα μεγάλο εκτυπωτικό μηχάνημα, και από τα υπόλοιπα έχουν δημιουργηθεί αρχεία PDF με τη χρήση ενός λογισμικού PDF creator, το οποίο είναι ένα λογισμικό που μπορεί να λειτουργεί σαν εικονικός εκτυπωτής και να δημιουργεί αρχεία PDF ωιό τα αντίστοιχα που στέλνουμε για εκτύπωση. Η ώρα εκτύπωσης είναι παντού η ίδια.

Αυτό τι δείχνει;

Αυτό μπορεί να εξηγηθεί. Πιθανολογούμε ότι έγινε με τη χρήση κάποιου προγράμματος software print manager, δηλαδή ένα πρόγραμμα που διαχειρίζεται τις εκτυπώσεις κεντρικά, όπου μπορούμε να στείλουμε για εκτύπωση όλα τα αρχεία μαζί και αυτά τα αρχεία να τα διαχειριστεί ο print manager και να τα εκτυπώσει. Αρά δεν αποκλείεται η ημερομηνία εκτύπωσης, που είναι σε όλα τα αρχεία η ίδια, να είναι η ημερομηνία που ο print manager τα δέχτηκε και μετά τα τύπωσε με τον χρόνο του χωρίς να τροποποιεί τις ημερομηνίες.

Βρήκατε στοιχεία διαγεγραμμένα που να συνδέονται με πολιτικά πρόσωπα, αρχεία δηλαδή που πιθανόν κάποιος τα είχε σβήσει;

Τα τρία αρχεία που, με βάση την αναζήτησή μου στον Τύπο, θεωρούνται ότι σβήστηκαν και είναι αυτά που αναφέρονται στην κυρία Παπακωνσταντίνου, στον κ. Ρωσσώνη και στον κ. Συκιαρίδη, δεν βρέθηκαν. Κανένα ίχνος δεν βρέθηκε με βάση τα στοιχεία που έχω στη διάθεση μου. Εγώ, αν ήμουν στη θέση κάποιου που θα ήθελε να μην εμφανιστούν ποτέ, θα μπορούσα από το cd να τα αντιγράψω στο usb απλώς μη επιλέγοντάς τα. Δηλαδή να αντιγράψω από το cd όλα τα άλλα χωρίς να αντιγράψω αυτά τα 3 αρχεία.

Με βάση ένα ενημερωτικό που μου παρέδωσε ο κ. Βαξεβάνης με την ονοματοδοσία των τριών αρχείων που λείπουν από το cd και που πρόσφατα παρέδωσε το υπουργείο οικονομικών, διαπίστωσα ότι υπάρχει μια δυσαναλογία στην ονοματοδοσία των αρχείων που κατ έχω από το usb που μου παρέδωσε ο κ. Βαξεβάνης και στην ονοματοδοσία που αναφέρεται σε αυτό το ένγραφο. Συγκεκριμένα, σε αυτό το έννραφο η ονοματοδοσία των αρχείων της Λίστας αυτής είναι bup. δέκα ψηφία.xls, ενώ τα αρχεία που εξέτασα αναφέρουν ένα Β κεφαλαίο και τα δέκα ψηφία.xls (δηλαδή λείπει το up και η τελεία), που σημαίνει ότι μπορεί στο αποθηκευτικό μέσο που είναι προς εξέταση στο εργαστήριά μας να έχουν υποστεί μετονομασία τα αρχεία.

Έχετε συντάξει για αυτά που λέτε εκθέσεις;

Έχω συντάξει έκθεση εργαστηριακής εξέτασης για δικαστική χρήση. HD

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 • NAOMI KLEIN Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΚΛΙΚ.

  Ολόκληρο το Βιβλίο Μπέστ-σέλλερ, προσφορά του συνεργάτη μας ftanei_pia στο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ. Για να μαθαίνουν νέοι και παληοί.

  Το βιβλίο της Νάομι Κλάιν συγκλονίζει με τις ομοιότητες που βιώνει το πειραματόζωο Ελλάς. Αφού πριν χρόνια η νεοφιλελεύθερη σχολή Φρίντμαν τα εφάρμοσε στη Λατ, Αμερική, Πολωνία, Μεγ. Βρεττανία, Ινδονησία, Ρωσία, Σρι Λάνκα, Ιράκ. κ.α

 • «Καλώς ήρθες» CIA #Twitter & # Facebook!

  Η CIA εισέρχεται στα κοινωνικά δίκτυα για να παρακολουθεί, κατασκόπευει και να προβλέπει τις παγκόσμιες τάσεις.

 • Πακέτο!

  θα τους ταραξουμε στη νομιμότητα (κι'όσοι προκάνουμε..)

 • Μπορεί ο αστυνομικός να είναι χρυσαυγίτης;

  Δεν υποστηρίζω ότι οι άντρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ που ψηφίζουν τα αυγά είναι ναζιστές ή συνειδητοί αντι-δημοκράτες – αν και αυτή η επιλογή δεν έχει το παραμικρό ελαφρυντικό. Ωστόσο, τα μεγάλα ποσοστά που παίρνει η ΧΑ ξανά και ξανά εκεί που ψηφίζουν οι αστυνομικοί δεν είναι καθόλου καλό σημάδι. Το μήνυμα που προκύπτει είναι σαφέστατο και κανένας δε μπορεί να το αγνοεί.

  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ- http://wp.me/pVnfp-g9p

 • Σαν να μην πέρασε μιά μέρα…

  2400 Χρόνια Πίσω ;

 • Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

 • Πρόσφατα άρθρα

 • ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π

 • ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

  Μας "πυροβολούν" εν ψυχρώ, μας γυρίζουν στην Γιούλεν των αμερικάνων και αυτοί αντί να ξεσηκώνονται και να τα κάνουν όλα λαμπόγιαλο, παρακολουθούν και μελετούν τις εξελίξεις, ψύχραιμοι και ωραίοι. Και οι "πέτρες δεν έχουν ακόμη αρχίσει να ίπτανται"..

  Εκείνα τα χρήματα του "κουμπαρά" Μπάρδη-Ομοσπονδίας που μας λέγατε πως πήγαιναν οι περικοπές των αποδοχών, εννοείτε πως θα είναι το ισοδύναμο από τις απώλειες στο εφάπαξ;

 • Μεταπληροφορίιες

 • Αγωνιστικο και Λυτρωτικό το 2014

 • Χάουαρντ Ζιν (1923-2010)

  ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΒΙΒΛΙΟ (1,2,3,4 Κεφάλαια)

 • ΑΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ

  Οταν στην πρώτη σελίδα του blog υπάρχει η (μοναδική) παραπομπή σε παράταξη κόμματος; Και που έχει ζητηθεί η απομάκρυνση της πολλές φορές; Μετά απορούμε για την αναξιοπιστία-ανυποληψία του κομματικού συνδικαλισμού;

 • ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ…

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ > και αν δεν ανοίγει ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ

 • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

  Ιανουαρίου 2013
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Δεκ.   Φεβ. »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • ΕΝΟΤΗΤΑ -ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΙ’ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠ΄ΤΗ ΠΕΙΝΑ

  Αυτοοργάνωση, επιτροπές εργαζομένων παντού, αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες

 • ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

  protovoulia1.eydap@gmail.com
  ---------
  ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ.
  ---------
  -Μπορείτε να δημοσιεύσετε άρθρο σας -επώνυμα ή με τα αρχικά*.
  Παράκληση: Χωρίς ύβρεις και συκοφαντίες
  *Τα πλήρη στοιχεία στη διάθεση μας.

 • Αρχείο

 • Kατηγορίες

 • «Έπεσε» στο μάτι μας

  και γελάσαμε ..πικρά

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ -ΛΙΝΚ //σε περίπτωση που δεν ανοίγει το προηγούμενοι ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • Τα πάντα διαλύονται, ξεπουλιούνται..Η Α.Ε. εκποίησης δημόσιας περιουσίας δουλεύει! Εμείς? (ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ)

  ...Εμείς οι χιλιάδες, οι εκατοντάδες χιλιάδες, τα εκατομμύρια... τι κάνουμε, τι περιμένουμε για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας; Τιιιιιιιιιιιιι;

  ..και τα συνδικάτα, οι παρατάξεις, οι δεκάδες "συνδικαλιστές| (βάλτε όποια και όποιους φαντάζεστε) στη ..νιρβάνα τους?

 • ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  Πότε θα γυρίσουμε σελίδα; Δεν αρκούν 40 σχεδόν, χρόνια συναλλαγής, διαφθοράς, ιδιοτέλειας, πελατειακών σχέσεων; Θα πρέπει μήπως να τα ..κατοστήσουμε;

 • αν

 • Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: