Ακατανόητος είστε και φαίνεστε..

..Και το χρονογράφημα σας,

Στην πλατφόρμα του Συντάγματος στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις

Στην πλατφόρμα του Μετρό Συντάγματος στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις

υγχαρητήρια κ. Πέτρο Μανταίο για το άρθρο σας με τίτλο «Μια απεργία ακατανόητη» που γράψατε στην Εφημ. των Συντακτών 23/1. (ακολουθεί)

Ήρθε γάντι με το τελεσίγραφο του κυβερνητικού Γκαίμπελς που απειλεί τους απεργούς του Μετρό «πως αν δεν συμμορφωθούν μέχρις  αύριο με τις δικαστικές αποφάσεις θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου», που αρχίζουν με επιστράτευση, περνάν από την αργία-μετάταξη,   έως ακόμη τις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.

Φαίνεται δεν αρκούσε η επικοινωνιακή καταιγίδα τρομοκρατίας, λασπολογίας και  συκοφάντησης από την συγκυβέρνηση  και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ για να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων, που εκτός της διεκδίκησης της αξιοπρέπειας, του δικαιώματος στη ζωή και στις κοινωνικές κατακτήσεις, βαρύνονται και με την ηρωϊκή στάση τους,  που κράτησαν ανοικτούς τους σταθμούς του μετρό κατά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των πλατειών, προπηλακιζόμενοι από ΜΑΤατζήδες και παρακρατικούς κάθε λογής.

Για να έρθετε εσείς, σήμερα στην πιο κρίσιμη ώρα, να τους εγκαλέσετε ότι απεργώντας «δίνουν άλλη μια κλοτσια στο πολίτη», ότι η απεργία τους είναι σαν αυτή που κάνει «ένας πιλότος εν πτήσει»!!, και να καταλήξετε στο ότι:«Οι εργαζόμενοι στις μεταφορές, στη δημόσια υγεία, στην καθαριότητα, στην εκπαίδευση έχουν, αυτή ειδικά την περίοδο, το μειονέκτημα, λόγω λειτουργήματος, να μην μπορούν να απεργήσουν!(1) Ας βρουν άλλους τρόπους διεκδικήσεων, που να μην έχουν άμεση επίπτωση στη ζωή-και την υγεία των πολιτών.» (δική μας υπογρ.) Χωρίς να κάνετε το κόπο να μας πείτε τι μορφή αγώνα προτείνετε, π.χ. το περιβραχιόνιο με τη λέξη απεργώ των Ιαπώνων εργαζομένων-«απεργών», ή την «απεργία» από ώρας 01-05 π.μ. που δεν έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις σε κανέναν.

Σταματώ εδώ, σεβόμενος και την ηλικία σας (194x), και τη δική μου, αν και σας περνάω κάποια χρόνια,

κλείνοντας με μία λέξη ΝΤΡΟΠΗ

και μία δήλωση:

«Σταματάω από αναγνώστης της Εφ. των Συντακτών έως ότου απαλειφθεί η ύβρις του σημερινού σας άρθρου».

Δημ. Ζαγορίτης

Συνταξιούχος ΙΚΑ

(1) Αλήθεια οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, Τράπεζες, Διϋλιστήρια,Υπουργεία, Σούπερ Μάρκετ, Δικαιοσύνη κ.α. έχουν δικαίωμα να απεργούν και πως θέλετε να το τολμούν;

Και για να έχουμε καλό ρώτημα, ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να γνωματεύετε ποιος μπορεί να απεργεί,πως και ποιος όχι;  Να μας τρελάνετε πάτε, στα γεράματα μας;

γραμμες διακοσμητικες κοκκινες 4 από 12

ΧΡΟΝΟ

ΓΡΑΦΗΜΑ

`

Του Πέτρου Μανταίου

`

Μια απεργία  ακατανόητη

πειδή πολλές φoρές, αυτές τις μέρες, διάβασα και άκουσα συνδικαλιστές του μετρό να ζητούν την κατανόηση του κοινού για την παρατεταμένη απεργία του κλάδου τους, η παρατήρηση που έχω να κάνω, ως ένας από τους πολλούς που τους έχει ταλαιπωρήσει αυτή η απεργία, είναι ότι πρόκειται για απεργία ακατανόητη. Οχι πως δεν έχουν οι απεργοί τα δίκια τους ποιός εργαζόμενος, άλλωστε, δεν αδικείται αυτή την περίοδο! Οχι πως η πολιτεία-κυβέρνηση και αρμόδιο υπουργείο έχει κάνει το καλύτερο δυνατόν’ με πρώτο χείρον -και στα μέσα μαζικής μεταφοράς και παντού τα λεγόμενα «οριζόντια μέτρα». Τα οποία είναι μέτρα «του σωρού», χωρίς επιμέρους απαραίτητες εξειδικεύσεις, μέτρα που μόνον οκνηρές και αδαείς, κυβερνήσεις λαμβάνουν’ αλλά και όμοιες αντιπολιτεύσεις αντιπροτείνουν, όταν και αυτές, για λόγους δημαγωγικής ευκολίας, κινούνται. .. οριζοντίως .:

Η απεργία στο μετρό -και οι συνεπίκουρες κινητοποιήσεις  στα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι ακατανόητη ακριβώς για τη στιγμή. Στιγμή που κατατίθενται μαζικά πινακίδες Ι.Χ. αυτοκινήτων, που . καθυστερούν -ή δεν πληρώνονται καν τέλη κυκλοφορίας, που μειώνεται ο χρόνος κυκλοφορίας λόγω αυξημένων καυσίμων …

Όταν με τον ηρωϊσμό των εργαζόμενων έγινε το μετρό σταθμός πρώτων βοηθειών των τραυματισμένων από τους πραιτωριανούς στο Σύνταγμα διαδηλωτών.

Δεν γίνεται, mv ίδια στιγμή, ο πολίτης νο. μην μπορεί να πάει στη δουλειά του ή σε μια προσωπική και κοινωνική υποχρέωση ή να επιβαρύνεται με το κόμιστρο του ταξί επί μέρες! Είναι σαν να τρώει άλλη μία «κλοτσιά» στις τόσες που δέχεται τα τελευταία χρόνια. Αυτή μάλιστα του τη δίνουν εργαζόμενοι, με ίδια προβλήματα και ανησυχίες, που όμως μπορούν να του τη δώσουν!

Ε, δεν γίνεται! Οι εργαζόμενοι στις μεταφορές -όπως και στη δημόσια υγεία, στην καθαριότητα, στην εκπαίδευση έχουν, αυτή ειδικά την περίοδο, το μειονέκτημα, λόγω λειτουργήματος, να μην μπορούν να απεργήσουν! Aς βρουν άλλους τρόπους διεκδικήσεων, που να μην έχουν άμεση επίπτωση στη ζωή-και την υγεία των πολιτών. Δεν απεργεί ένας πιλότος εν πτήσει.

Υ.Γ. Μορφοποίηση δική μας

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 • NAOMI KLEIN Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΚΛΙΚ.

  Ολόκληρο το Βιβλίο Μπέστ-σέλλερ, προσφορά του συνεργάτη μας ftanei_pia στο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ. Για να μαθαίνουν νέοι και παληοί.

  Το βιβλίο της Νάομι Κλάιν συγκλονίζει με τις ομοιότητες που βιώνει το πειραματόζωο Ελλάς. Αφού πριν χρόνια η νεοφιλελεύθερη σχολή Φρίντμαν τα εφάρμοσε στη Λατ, Αμερική, Πολωνία, Μεγ. Βρεττανία, Ινδονησία, Ρωσία, Σρι Λάνκα, Ιράκ. κ.α

 • «Καλώς ήρθες» CIA #Twitter & # Facebook!

  Η CIA εισέρχεται στα κοινωνικά δίκτυα για να παρακολουθεί, κατασκόπευει και να προβλέπει τις παγκόσμιες τάσεις.

 • Πακέτο!

  θα τους ταραξουμε στη νομιμότητα (κι'όσοι προκάνουμε..)

 • Μπορεί ο αστυνομικός να είναι χρυσαυγίτης;

  Δεν υποστηρίζω ότι οι άντρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ που ψηφίζουν τα αυγά είναι ναζιστές ή συνειδητοί αντι-δημοκράτες – αν και αυτή η επιλογή δεν έχει το παραμικρό ελαφρυντικό. Ωστόσο, τα μεγάλα ποσοστά που παίρνει η ΧΑ ξανά και ξανά εκεί που ψηφίζουν οι αστυνομικοί δεν είναι καθόλου καλό σημάδι. Το μήνυμα που προκύπτει είναι σαφέστατο και κανένας δε μπορεί να το αγνοεί.

  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ- http://wp.me/pVnfp-g9p

 • Σαν να μην πέρασε μιά μέρα…

  2400 Χρόνια Πίσω ;

 • Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

 • Πρόσφατα άρθρα

 • ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π

 • ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

  Μας "πυροβολούν" εν ψυχρώ, μας γυρίζουν στην Γιούλεν των αμερικάνων και αυτοί αντί να ξεσηκώνονται και να τα κάνουν όλα λαμπόγιαλο, παρακολουθούν και μελετούν τις εξελίξεις, ψύχραιμοι και ωραίοι. Και οι "πέτρες δεν έχουν ακόμη αρχίσει να ίπτανται"..

  Εκείνα τα χρήματα του "κουμπαρά" Μπάρδη-Ομοσπονδίας που μας λέγατε πως πήγαιναν οι περικοπές των αποδοχών, εννοείτε πως θα είναι το ισοδύναμο από τις απώλειες στο εφάπαξ;

 • Μεταπληροφορίιες

 • Αγωνιστικο και Λυτρωτικό το 2014

 • Χάουαρντ Ζιν (1923-2010)

  ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΒΙΒΛΙΟ (1,2,3,4 Κεφάλαια)

 • ΑΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ

  Οταν στην πρώτη σελίδα του blog υπάρχει η (μοναδική) παραπομπή σε παράταξη κόμματος; Και που έχει ζητηθεί η απομάκρυνση της πολλές φορές; Μετά απορούμε για την αναξιοπιστία-ανυποληψία του κομματικού συνδικαλισμού;

 • ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ…

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ > και αν δεν ανοίγει ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ

 • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

  Ιανουαρίου 2013
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Δεκ.   Φεβ. »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • ΕΝΟΤΗΤΑ -ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΙ’ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠ΄ΤΗ ΠΕΙΝΑ

  Αυτοοργάνωση, επιτροπές εργαζομένων παντού, αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες

 • ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

  protovoulia1.eydap@gmail.com
  ---------
  ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ.
  ---------
  -Μπορείτε να δημοσιεύσετε άρθρο σας -επώνυμα ή με τα αρχικά*.
  Παράκληση: Χωρίς ύβρεις και συκοφαντίες
  *Τα πλήρη στοιχεία στη διάθεση μας.

 • Αρχείο

 • Kατηγορίες

 • «Έπεσε» στο μάτι μας

  και γελάσαμε ..πικρά

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ -ΛΙΝΚ //σε περίπτωση που δεν ανοίγει το προηγούμενοι ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • Τα πάντα διαλύονται, ξεπουλιούνται..Η Α.Ε. εκποίησης δημόσιας περιουσίας δουλεύει! Εμείς? (ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ)

  ...Εμείς οι χιλιάδες, οι εκατοντάδες χιλιάδες, τα εκατομμύρια... τι κάνουμε, τι περιμένουμε για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας; Τιιιιιιιιιιιιι;

  ..και τα συνδικάτα, οι παρατάξεις, οι δεκάδες "συνδικαλιστές| (βάλτε όποια και όποιους φαντάζεστε) στη ..νιρβάνα τους?

 • ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  Πότε θα γυρίσουμε σελίδα; Δεν αρκούν 40 σχεδόν, χρόνια συναλλαγής, διαφθοράς, ιδιοτέλειας, πελατειακών σχέσεων; Θα πρέπει μήπως να τα ..κατοστήσουμε;

 • αν

 • Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: