ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΜΕΤΡΟ – ΕΥΔΑΠ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

`

images2011

`

Οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ χρειάζονται την ολόπλευρη συμπαράσταση μας.

Αλληλεγγύη-Συμπαράσταση-Ανατροπή!

Αν Νικήσουν νικήσαμε! Αν χάσουν χάσαμε! Τόσο απλά!

`

Animated_Alphabet_RedElectric_X_b_2αιρετίζουμε την απεργία και την μαχητική στάση των εργαζόμενων στο Μετρό ενάντια στις νέες βάρβαρες περικοπές στις αποδοχές τους μέσω της υπαγωγής τους στο “ενιαίο μισθολόγιο” φτωχολόγιο.

Ο αγώνας τους είναι παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Είναι αγώνας ενάντια στην φτώχεια και στην υποταγή. Αγώνας υπερηφάνειας ενάντια στα υπόγεια παζάρια και την συναλλαγή των δήθεν “εξαιρέσεων” με την οποία δυστυχώς πολλές συνδικαλιστικές ηγεσίες κρατούν καθηλωμένους και διασπασμένους τους εργαζόμενους παίζοντας το παιγνίδι κυβέρνησης και τρόικας!

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό, μετά την συγκινητική τους στάση στις μεγάλες συγκρούσεις του λαού μας στο Σύνταγμα ενάντια στο Μεσοπρόθεσμο, μετά την αντίθεσή τους στην αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, με τον σημερινό τους αγώνα γίνονται παράδειγμα για ένα διαφορετικό εργατικό κίνημα ταυτισμένο με τα συμφέροντα των εργαζόμενων, όχι της εργοδοσίας, μαζί με την κοινωνική πλειοψηφία, όχι κλεισμένο στον εαυτό του, μαχητικό, δημοκρατικό.

Ένα εργατικό κίνημα που μπορεί να νικήσει!

`

ΕΥΔΑΠ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ

Σαν ΕΥΔΑΠ πρέπει να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για συμπαραστασηνα αναπτυχθεί η αλληλεγγύη και ο κοινός αγώνας (και) με το σωματείο του Μετρό, (και) με τα σωματεία Υδρευσης –Αποχέτευση και Κοινής Ωφέλειας για να μην υπάρξουν νέες περικοπές στους μισθούς και να ανατραπεί το “ενιαίο” σε όλο το δημόσιο, για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών, για την ανατροπή της μνημονιακής βαρβαρότητας, για μια αξιοπρεπή ζωή για όλους μας.

Και όχι με την εναπόθεση των δικαιωμάτων μας που χάνονται στους βαθύπλουτους δικηγόρους και στους αφιλοκερδείς “φίλους τους, που στις μέρες μας, με μιά δικαιοσύνη τόσο τύφλη και θεόκουφη, μόνο δικαίωση δεν προμηνύεται. Τουλάχιστον στο ορατό μέλλον του μέσου εργαζόμενου.

Αναλυτικά:

Είναι επικίνδυνη και αποπροσανατολιστική η προσφυγή όλου του προσωπικού στα δικαστήρια όπου ως γνωστό θα ζητείται η επικύρωση του ιδιωτικού χαρακτήρα της ΕΥΔΑΠ.

Δεν γίνεται από την μια μεριά να παλεύεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και από την άλλη να απαιτείς την πραγμάτωσή της και μάλιστα με ασφαλιστικά μέτρα.

Ανοίγουμε έτσι έναν πολύ επικίνδυνο δρόμο, χωρίς να είναι καθόλου βέβαιο ( το αντίθετο μάλιστα) ότι θα μας επιστραφούν τα κλεμμένα εισοδήματα μας. Είναι ακόμη βέβαιο ότι η διοίκηση και να χάσει την δίκη στο συγκεκριμένο θέμα, θα επικαλεστεί την σύμβαση για να μην επιστρέψει ούτε ένα ευρώ.

Λύσεις μπορούν να δώσουν μόνο οι καλά οργανωμένοι μαζικοί συνδικαλιστικοί αγώνες που ασφαλώς πρέπει να (συν)επικουρούνται από νομικά επιχειρήματα και δράσεις.

Ειδικά σήμερα όπου καταργούνται θεμελιώδη νομικά και κρατικά status ( πχ σύνταγμα) είναι διπλά επικίνδυνο να στηριζόμαστε αποκλειστικά σε νομικές διεξόδους αποπροσανατολίζοντας το συνδικάτο από τον κύριο στόχο του. Και μάλιστα με μιά δικαιοσύνη που σε τρία χρόνια μνημονίων ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΥΝΤ/ΧΩΝ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ)

συμπαρασταση-2Ο κίνδυνος να βρεθούμε μπροστά σε άμεση ιδιωτικοποίηση με την σύμφωνη γνώμη μας, μπροστά σε άμεσες απολύσεις και ατομικές συμβάσεις, είναι πολύ ορατός.

Η διοίκηση μπορεί αν πιεστεί να δώσει πίσω τα κλεμμένα, χωρίς άλλες προσφυγές.

Στην έσχατη περίπτωση να κατατεθούν πενήντα-τυχαίες ενδεικτικές-προσφυγές εργαζομένων,( πληρωμένες από την ομοσπονδία) που αν δικαιωθούν θα επεκταθούν και στους άλλους, όπως έχει πολλάκις γίνει. Δεν είναι ανάγκη να πλουτίσουν ξανά δικηγόροι .

Προτείνουμε να ενημερωθεί όλο το προσωπικό αναλυτικά για την εξέλιξη αυτή και τους κινδύνους που περιέχει και στη συνέχεια να αποφασίσει με καθολική ψηφοφορία.

Παράλληλα να δυναμώσουμε τη δράση μας για υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης όπου θα διεκδικήσουμε το χαμένο εισόδημα μας, ζητώντας και από την ΓΣΕΕ να συντονίσει έναν πραγματικό και ανυποχώρητο αγώνα κάθε μορφής.

ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ

Με στόχο της επιτροπής αγώνα να παραμείνει η ΕΥΔΑΠ στο δημόσιο τομέα της οικονομίας, λειτουργώντας βοηθητικά-συμπληρωματικά αλλά και με αυτονομία το συνδικάτο, και με την απαραίτητη διευκρίνιση ότι επ’ουδενί υποστηρίζουμε τον χθεσινό η σημερινό δημόσιο τομέα ο οποίος λειτουργεί ως φορέας μεταφοράς κερδών σε εργολάβους, η εξασφάλισης πολιτικής πελατείας και κατασπατάλησης δημόσιων πόρων.

Η επιτροπή μπορεί να αποτελείται από τρία μέλη του προεδρείου της ομοσπονδίας, από εκπροσώπους των εργαζομένων, (ένας εκπρόσωπος για κάθε χώρο δουλειάς εκλεγμένος με τοπική ψηφοφορία)  και εκπρόσωπο των συνταξιούχων.  Οι συνεδριάσεις και γενικά ο τρόπος λειτουργίας θα καθοριστεί από την ίδια.

Βασικό καθήκον της επιτροπής – εκτός απόσυμπαρασταση-3 αυτά που θα καθορίσει κατά τη λειτουργία της – θα είναι η σύνταξη κειμένου με τις θέσεις για δημόσια ΕΥΔΑΠ και τους κινδύνους από την ιδιωτικοποίηση της.

Το κείμενο θα σταλεί στον αρμόδιο υπουργό, στην βουλή, σε όλους τους βουλευτές και στα κόμματα ζητώντας να πάρουν θέση .

Όλα τα κείμενα, απαντήσεις κλπ  θα ανεβαίνουν σε ιστοσελίδα που θα δημιουργηθεί με τον τίτλο της επιτροπής.

Παράλληλα μέλη της επιτροπής θα επισκεφτούν όλους τους Δήμους της Αττικής ζητώντας να μπει θέμα στην ημερήσια διάταξη του  Δημοτικού Συμβουλίου , και να μιλήσει-ενημερώσει σε αυτό μέλος της επιτροπής.

Το κείμενο επίσης να σταλεί στις τριτοβάθμιες  και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις ζητώντας την συμπαράστασή τους με συγκεκριμένους τρόπους. Το ίδιο και με τις οργανώσεις  που ασχολούνται με το θέμα αυτό.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΥ

Επιτακτικό καθήκον της θα είναι οι συγκεντρώσεις όλου του προσωπικού, ή κατά χώρους εργασίας, η ενημέρωσή τους και κυρίως η δυνατότητα να πουν την γνώμη τους . Επίσης το μοίρασμα ανακοινώσεων, αφισών, αναρτήσεων στα blog της ΕΥΔΑΠ σχετικών με το θέμα και διακίνηση του σε όλους τους φορείς και το λαό της Αττικής και η επικοινωνία με φορείς εκτός Ελλάδας που δραστηριοποιούνται στο θέμα αυτό.

συγκέντρωση-5Οι ενέργειες για την δημιουργία της Επιτροπής  – με ευθύνη του Δ.Σ της Ομοσπονδίας – πρέπει να έχουν ολοκληρωθούν σε δύο εβδομάδες -το πολύ-από σήμερα.

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: