Εργατική αντεπίθεση με τη γενική απεργία

`

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


Από την εφημερίδα «Πριν» 

Αρχή της αντεπίθεσης των εργαζομένων ενάντια στη χούντα του κεφαλαίου και την κυβέρνηση του, επιδιώκουν οι ταξικές δυνάμεις να σηματοδοτήσει η πανελλαδική απεργία της Τετάρτης.

`
Οι  δυνάμεις του υποταγμένου συνδικαλισμού που εκπροσωπούν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει μια ακόμη 24ωρη απεργία χωρίς στόχους και προοπτική κλιμάκωσης, αλλά αν οι εργαζόμενοι βρεθούν μαζικά στους δρόμους την Τετάρτη, μπορούν να αλλάξουν ακαριαία το  περιεχόμενο της. «Όλοι οι χώροι και οι κλάδοι έχουμε ανοίξει λογαριασμούς με την κυβέρνηση και την τρόικα.
`
Με ένα γενικευμένο  απεργιακό κύμα, με τη δύναμη των  αγώνων και της λαϊκής εξέγερσης μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την εγκληματική πολιτική και  την κυβέρνηση που την υλοποιεί», αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την απεργία η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
`
Την Πέμπτη που πέρασε έληξαν και οι τελευταίες κλαδικές συμβάσεις που βρίσκονταν ακόμη σε ισχύ, αφήνοντας έτσι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους έρμαιο των διαθέσεων της εργοδοσίας, με βέβαιη την προοπτική σοβαρής ή και δραματικής μείωσης των μισθών τους. Επίκειται επιπλέον η λήξη και της μετενέργειας της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με το πέρασμα επιπρόσθετα του καθορισμού του ύψους του κατώτατου μισθού αποκλειστικά στην αρμοδιότητα της κυβέρνησης, χωρίς πλέον την ανάγκη ύπαρξης οποιασδήποτε συλλογικής σύμβασης μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.

Πρόθεση της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ είναι να συνεχίσει χωρίς αναστολές την πολιτική συρρίκνωσης των εισοδημάτων των εργαζομένων, όπως συνάγεται άλλωστε και από τη διαβόητη πλέον δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα των 586 ευρώ μεικτά (κάτω από 500 ευρώ καθαρά) «παραμένει σε υψηλά επίπεδα».
`
Όσο αυτή η κυβέρνηση λοιπόν συνεχίσει να βρίσκεται στην εξουσία, καμιά ελπίδα δεν υπάρχει για αποτροπή της επιδείνωσης της ζωής των εργαζομένων. Γι’ αυτό η μάχη που δίνει ο λαός μας για την επιβίωση, πρέπει να γίνει ταυτόχρονα μάχη για την ανατροπή τόσο της κυβέρνησης όσο και του μνημονιακού καθεστώτος που επέβαλαν στη χώρα μας οι επικυρίαρχοι της ΕΕ και του ΔΝΤ, με την πλήρη συνεργασία του ελληνικού κεφαλαίου και των πολιτικών εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του κατάπτυστου τμήματος της «Αριστεράς της προσκολλήσεως», την οποία σήμερα εκφράζει πρωτίστως -αλλά όχι αποκλειστικά- η ΔΗΜΑΡ.

Αναρτήθηκε από ΒΑΘΥ στις 12:24 π.μ.

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: