Είναι φοβεροί οι άνθρωποι της εξουσίας (κατ’εξαίρεση ..) (2)

Δικαστής

παιδεραστής

δίκαζε παρά την καταδίκη του

Από το Hot Doc

δικαστης μπιμπερο-1

Της Εύας Μανωλαράκη

Σχετικά Θέματα ΕΔΩ και ΕΔΩ 

`

Προοίμιο f.p.: Αφιερώνεται σε όσους επιμένουν να θεωρούν τη δικαιοσύνη τυφλή και υπεράνω ταξικών, κοινωνικών, πολιτικών και επαγγελματικών  επιρροών. περισσότερο σε όσους, ιδιαίτερα τα χρόνια των μνημονίων, προστρέχουν είτε με 70 Ευρώ χωρίς, είτε με 85 Ευρώ με ΦΠΑ σε δικηγόρους για να βρούν λύσεις στα προβλήματα τους. Υπάρχει περίπτωση, όσο ζούμε σε ταξική κοινωνία να συμβεί κάτι τέτοιο, χωρίς ταξική ενότητα και αγώνες;  Όπως απ’το 1848, έγραψε στο Κεφάλαιο του, ο Παππούς Κάρολος;

Ένας πιτσιρικάς 20 ετών συλλαμβάνεται για κλοπή. Οδηγείται στην Ασφάλεια και από εκεί στις δικαστικές αίθουσες. Η Ελληνική Δικαιοσύνη τον τιµωρεί όπως του αξίζει και τον καταδικάζει σε πολυετή φυλάκιση χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα.

Η επόµενη υπόθεση στο πινάκιο αφορά τον Ε.Π., πρωτοδίκη διοικητικό δικαστή, ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος του γιου του. Εδώ το πρόσωπο της Δικαιοσύνης µαλακώνει. Ο δικαστής καταδικάζεται για την αξιόποινη πράξη του από συναδέλφους, οι οποίοι ορίζουν τη ποινή του σε 13 χρόνια φυλάκισης µε αναστολή!!(σ.σ.f.p.).

Ε με εισαγωγικά κόκκινο φο γαλάζιονας πιτσιρικάς 20 ετών συλλαμβάνεται για κλοπή. Οδηγείται στην Ασφάλεια και από εκεί στις δικαστικές αίθουσες. Η Ελληνική Δικαιοσύνη τον τιµωρεί όπως του αξίζει και τον καταδικάζει σε πολυετή φυλάκιση χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα.

Η επόµενη υπόθεση στο πινάκιο αφορά τον Ε.Π., πρωτοδίκη διοικητικό δικαστή, ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος του γιου του. Εδώ το πρόσωπο της Δικαιοσύνης µαλακώνει. Ο δικαστής καταδικάζεται για την αξιόποινη πράξη του από συναδέλφους, οι οποίοι ορίζουν τη ποινή του σε 13 χρόνια φυλάκισης µε αναστολή!!.(σ.σ.f.p.)

Αµέσως µετά τη δικαστική απόφαση επιστρέφει στα δικαστικά έδρανα για να µοιράσει δικαιοσύνη … την ίδια που του έδωσε αυτό το δικαίωµα. Σε 2ο βαθµό η ποινή µειώνεται σε 6 χρόνια. Ο δικαστής καταδικάστηκε ακριβώς όπως ήθελαν οι συνάδελφοί του, αθόρυβα και µε ειδική µεταχείριση.

η 5 από 5

Πίσω από τη κλειστή πόρτα ενός σπιτιού στην Αθήνα, ένας άντρας 38 ετών, δικαστής στο επάγγελµα, κάθεται στο σαλόνι µε τον 4χρονο γιο του, ο οποίος ήρθε να τον επισκεφτεί για το Σαββατοκύριακο. Αντί να παίζει όµως µαζί του και να ακούγονται χαρούµενα παιδικά γέλια, ο 38χρονος άντρας εκβίαζε το παιδί του ώστε να προχωρήσει σε άσεµνες σεξουαλικές πράξεις τόσο στον ίδιο όσο και στον σεξουαλικό σύντροφο του.

Το βράδυ της 19/5/02 (σ.σ. κρατείστε την ημερομηνία)-όπως προκύπτει από τα πρακτικά της δίκης-, όταν η µητέρα έβαλε τον µικρό στο κρεβάτι για ύπνο, εκείνος της πρότεινε να κάνουν αυτά που κάνει µε τον µπαµπά του και, όταν η µητέρα του τον ρώτησε τι εννοεί, της ζήτησε να γδυθεί και να ξαπλώσει στο κρεβάτι µαζί του. Η µητέρα του ξεκούµπωσε το πάνω µέρος της πυτζάµας της και ξάπλωσε πλάι του, και τότε το παιδί άρχισε να την φιλάει στον λαιµό, κατεβαίνοντας προς το στήθος για να πιπιλίσει τη θηλή της.

«Τον Σεπτέµβριο του 2003, η µητέρα του Π. -ηλικίας τότε πεντέµισι ετών αντιλήφθηκε ότι ο γιος της, κρυµµένος κάτω από το τραπέζι της τραπεζαρίας, είχε κατεβάσει το παντελονάκι του και το εσώρουχό του και, βάζοντας σάλιο στα δάχτυλά του, προσπαθούσε να φθάσει το πέος του και να το βάλει στο στόµα του, και όταν τον ρώτησε τι προσπαθεί να κάνει, εκείνος απάντησε ότι δεν µπορεί να φτάσει το πέος του και να το πιπιλίσει, όπως το κάνει ο πατέρας του, που το σαλιώνει», αναφέρεται στα πρακτικά της πρώτης δίκης.

Τον Σεπτέµβριο του 2004, ενώ ο ανήλικος ήταν ήδη εξήµισι ετών, επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές; διακοπές που είχε περάσει στην Εύβοια µε τον πατέρα του, εκµυστηρεύτηκε στη µητέρα του ότι στη διάρκεια των διακοπών κοιµόταν στο ίδιο κρεβάτι µε τον πατέρα του και τον φίλο του πατέρα του, τον Λ. Τότε η µητέρα, θορυβηµένη, απευθύνθηκε σε Μονάδα Κοινωνικής Μέριµνας και ζήτησε να την βοηθήσουν να αντιµετωπίσει την κατάσταση.

Τα ίδια περιστατικά επιβεβαίωσε και ο ανήλικος Π., κατά τη διάρκεια της διαταχθείσας κύριας ανάκρισης ενώπιον της 6ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών, στις 13-7-2007, στην χωρίς όρκο κατάθεσή του, στην οποία, µεταξύ άλλων, αναφέρει και τα εξής: «Οτι, όταν τον έπαιρνε ο πατέρας του στο σπίτι, κοιµόντουσαν στο ίδιο δωµάτιο, σε δύο κρεβάτια κολλητά µεταξύ τους, ότι κάποιες φορές ο πατέρας του κοιµόταν και µε τον φίλο του, τον Λ., και ότι τον χάιδευαν παντού, ακόµα και στα γεννητικά του όργανα, πάνω από το σλιπάκι του». Ο εννιάχρονος τότε Π. είπε πως όλα αυτά δεν τα έλεγε στη µητέρα του, γιατί ο πατέρας του απειλούσε ότι θα την σκοτώσει.

Είναι σηµαντικό πως ήδη από τον Σεπτέµβριο του 2004 ο ανήλικος Π. αρνιόταν κατηγορηµατικά να επισκεφτεί τον πατέρα του, µε αποτέλεσµα ο πατέρας του να ζητήσει κατ’ επανάληψη την επέµβαση της αστυνοµικής αρχής, ενώ άσκησε και αγωγή στο Μονοµελές Πρωτοδικείο Αθηνών, µε την οποία, επικαλούµενος µεταβολή των συνθηκών, ζήτησε να ανακληθεί η απόφαοη αποκλειστικής άσκησης της επιµέλειας του ανηλίκου από τη µητέρα του και να ανατεθεί η επιµέλεια σε αυτόν. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτηµά του και µεταρρύθµισε τον τρόπο επικοινωνίας του µε τον ανήλικο, επιβάλλοντας να επικοινωνεί µε αυτόν χωρίς διανυκτέρευση και µε την παρουσία της μητέρας του ή της γιαγιάς του (μητέρα της μητέρας του).

Απόσπασμα Απόφασης Αρείου Πάγου

Απόσπασμα Απόφασης Αρείου Πάγου,ΚΛΙΚ μεγέθυνση

Το 2011 το 13χρονο πλέον αγόρι καταγγέλλει τον πατέρα του ότι ασελγούσε σε βάρος του, και στις αρχές Απριλίου του ίδιου χρόνου ο 45χρονος πλέον πρωτοδίκης διοικητικός δικαστής καλείται να παραβρεθεί στη δικαστική αίθουσα, αλλά αυτή τη φορά να καθίσει στο σκαμνί του κατηγορουμένου.

Η δίκη διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες, και τα στοιχεία που κατατέθηκαν δεν άφηναν ούτε ίχνος αμφιβολίας; για τις δραματικές στιγμές που είχε βιώσει το ανήλικο παιδί από τον ίδιο του τον πατέρα. Η απόφαση τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε 13 χρόνια φυλάκισης με αναστολή.(!!!) (σ.σ.f.p.)

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δικογραφία αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος πατέρας εκβίαξε το παιδί του κάθε φορά με διαφορετικούς; τρόπους για να δεχτεί τα σεξουαλικά του προστάγματα. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται πως το άφηνε νηστικό ή το απειλούσε λέγοντας του πως, αν δεν το έκανε, δεν θα του έπαιρνε το απόγευμα παγωτό. Οι περιγραφές του μικρού αγοριού σόκαραν τους δικαστές και τους παράγοντες της δίκης, η οποία πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών.

Συνέχισε, παρά την καταδίκη, να δικάζει!

Αυτό όμως που προκαλεί απορίες είναι ότι ο εν λόγω δικαστής, αφού κατάφερε να πάρει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή του και να αφεθεί ελεύθερος από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, συνέχισε κανονικά να ασκεί τα καθήκοντά του ως δικαστής και να κρίνει τις τύχες και τις ζωές ανθρώπων, αφού οι αρμόδιες δικαστικές αρχές δεν κίνησαν τη διαδικασία της διαθεσιμότητας μέχρι να καταστεί οριστική η απόφαση για την αποπλάνηση ανηλίκου.

Εισαγωγικά άνοιγμα κόκκινο γ. κιτρινοΚατάφερε όχι μόνο να πάρει ανασταλ τικό αποτέλεσμα στην έφεσή του και να αφεθεί ελεύθερος από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, αλλά και να συνεχίσει κανονικά να ασκεί τα καθήκοντά του ως δικαστής

Μάλιστα, ενώ η απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου εκδόθηκε αρχές Απριλίου του 2011, η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό προσδιορίστηκε, σε χρόνο-ρεκόρ, έπειτα από λίγους μήνες. Η υπόθεσή του εκδικάζεται δευτεροβάθμια από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Και αυτή η απόφαση είναι ενοχοποιητική σε βάρος του πατέρα. Βέβαια οι συνάδελφοί του έκριναν πως, με ελαφρυντικά τον πρότερο έντιμο βίο (σ.σ.!!!) και το ότι συμπεριφέρθηκε καλά για σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα μετά από την πρώτη δίκη, η πρώτη ποινή κάθειρξης έπρεπε να μειωθεί στα έξι χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της κεκλεισμένων των θυρών διαδικασίας στενοί συγγενείς του κατηγορούμενου επιχείρησαν να αμβλύνουν όσα είπαν σε πρώτο βαθμό, αλλά οι δικαστές στηρίχτηκαν στις περιγραφές; του ίδιου του παιδιού και στα στοιχεία της δικογραφίας.

Την 1η Φεβρουαρίου 2012 ο δικαστής οδηγείται στο Σωφρονιστικό Ίδρυμα Χαλκίδος, από όπου και κάνει προσφυγή στον Άρειο πάγο. Η προσφυγή του απορρίπτεται με την υπ’ αριθμόν 931/2012 απόφαση του 6ου τμήματος Αρείου Πάγου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, απέστειλε ερώτημα στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), τα μέλη της οποίας πρέπει να αποφασίσουν αν ο συγκεκριμένος δικαστικός λειτουργός μπορεί να συνεχίσει να βρίσκεται στα δικαστικά έδρανα όταν εκτίσει την ποινή με την οποία τον τιμώρησαν οι συνάδελφοί του της ποινικής δικαιοσύνης. Στις 19/7/12 εκδόθηκε η εντολή του υπουργού ώστε να απολυθεί ο δικαστής. HD

(σ.σ. f.p.): Χρειάστηκαν περίπου 11 χρόνια για να αποδοθεί και όπως αποδόθηκε δικαιοσύνη για τη συγκεκριμένη αποτρόπαια πράξη,  για το νέο, των 20 ετών, που έκλεψε, έπεσε ο πέλεκυς της άμεσα και δρακόντια ..)

HOT DOC. • 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 •

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: