Είναι φοβεροί οι άνθρωποι της εξουσίας (κατ’εξαίρεση..) (3) Συνήγορος υπεράσπισης καταχραστή εφοριακού της Λίστας Λαγκαρντ και Πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Λίστα !)

ΜΑΦΙΟΖΟΙ 

ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΚΑΙ

Ο MAPΚOΓIANNAΚHΣ

`

Όταν οι λύκοι φυλάν τα πρόβατα

Ο Πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για τη Λίστα Λαγκάρντ  Χρ. Μαρκογιαννάκης (ΝΔ), πρώην δικαστικός (όπως και ο κ. Δένδιας), ταυτόχρονα  συνήγορος καταδικασμένης με 39 χρόνια κάθειρξης εφοριακού για κατάχρηση δημοσίου χρήματος, που το όνομα της είναι και στη Λίστα Λαγκάρντ.

Ο πρόεδρος που έβλεπε

τα τρένα της διαφθοράς να περνούν

Σχετικά θέματα ΕΔΩ και ΕΔΩ

`

Βέλος Κόκκινο-μπλέΣτις αρχές της  δεκαετίας του 2000 δύο επώνυµες καταγγελίες, µε πλήθος ονοµάτων και περιστατικών, περιέγραφαν στις εισαγγελικές αρχές την πολυδαίδαλη µαφία του οικονοµικού εγκλήματος; στη Θεσσαλονίκη. Έφοροι, λογιστές, επιθεωρητές του υπουργείου Οικονοµικών είχαν δηµιουργήσει ένα αποτελεσµατικό δίκτυο για να κλέβουν χρήµατα του Δηµοσίου από ΦΠΑ ή να εκβιάζουν επιχειρηματίες. Ελάχιστοι από τους καταγγελλόµενους οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη. Οι περισσότεροι συνέχισαν να δρουν παίρνοντας µεταθέσεις ή και προαγωγές.

Του Κώστα Βαξεβάνη, Περιοδικό Hot Doc Τ.22

Τα πειθαρχικά συµβούλια µε αποφάσεις καρµπόν τους αθώωναν, ακόµη και σε περιπτώσεις που τα ποινικά δικαστήρια τους καταδίκασαν. Η µαφία των εφοριών συνεχίζει να λειτουργεί κρυµµένη µέσα στην πολυνοµία, τις υπερεξουσίες που δίνουν οι νόµοι και την πολιτική κάλυψη. Μέλη της, εκτός από συνδικαλιστές, έγιναν µέχρι και βουλευτές. Η δηµοσιοποίηση της Λίστας Λαγκάρντ ξανάφερε στην επιφάνεια τη δράση του κυκλώµατος. Δύο από τους πρωταγωνιστές είναι στη Λίστα µε µεγάλες καταθέσεις.

Ένα ακόµη µέλος του κυκλώµατος έχει την τύχη να έχει δικηγόρο τον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Λίστα Λαγκάρντ, Χρήστο Μαρκογιαννάκη. Προφανώι; και ο κύριος Μαρκογιαννάκης έχει δικαίωµα να αναλαµβάνει ό,τι υποθέσεις θέλει. Και αυτό ακριβώς είναι το θέµα. Ότι, παρότι βουλευτής και υπερασπιστής του Δηµόσιου συµφέροντος, ανέλαβε ως πελάτη µία επίορκη που έχει κατακλέψει το ελληνικό δηµόσιο και έχει καταδικαστεί σε 39 χρόνια κάθειρξη, προκειµένου να διεκπεραιώσει τη νοµική προσπάθεια αποφυλάκισης της.

Στις 8 Φεβρουαρίου, ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας, καταθέτοντας στην προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη Λίστα Λαγκάρντ, επιτέθηκε στον πρόεδρό της, κατηγορώντας τον πως υπερασπίζεται νοµικά µία πρώην έφορο που καταδικάστηκε γιατί έκλεψε το ελληνικό δηµόσιο και η οποία ανήκε στο ίδιο κύκλωµα µε δύο ακόµη εφόρους, που τα ονόµατά τους είναι στη Λίστα Λαγκάρντ. Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης δήλωσε πως η πελάτης του όχι μόνo δεν ανήκε στο παράνοµο κύκλωµα, αλλά όταν αντιλήφθηκε τι συνέβαινε «κατοχύρωσε την υπηρεσία».

Επέστρεψαν ΦΠΑ σε Εταιρείες χωρίς καν αριθμό τηλεφώνου!

Επέστρεψαν ΦΠΑ σε Εταιρείες χωρίς καν αριθμό τηλεφώνου!

Την άποψη του κυρίου Μαρκογιαννάκη δεν συµµερίστηκαν τα δικαστήρια, τα οποία έχουν καταδικάσει την πελάτισσα του σε 39 χρόνια φυλάκιση, ενώ εκκρεµούν εναντίον της πολλές ακόµη διώξεις. Ο πρόεδρος της προανακριτικής κατέθεσε πρόσφατα αίτηση αναστολής της ποινής για την πελάτισσά του, η οποία εκδικάζεται στις 20 Φεβρουαρίου.

Η Αντωνία Καρακουλάκη Αµανατίδου, πρώην έφορος της Α’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, πελάτισσα του κυρίου Μαρκογιαννάκη, κατηγορείται ότι ανήκε σε ένα κύκλωµα που εισέπραττε επιστροφές ΦΠΑ από εικονικές εξαγωγές. Τα άλλα δύο µέλη του κυκλώµατος είναι, σύµφωνα µε το κατηγορητήριο, η Γεωργία Κάπρη Γεωργιάδου και η Μαρία Στογιάννου. Τα ονόµατα και των δύο είναι στη Λίστα Λαγκάρντ.

ΦΠΑ να φάνε και οι … εφοριακοί

Την άνοιξη του 1999 ένας επιχειρηµατίας επισκέφθηκε την Α’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης για να να κάνει αίτηση επιστροφής του ΦΠΑ για προϊόντα που είχε εξαγάγει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο νόµος προέβλεπε πως, µε την κατάθεση των εγγράφων που πιστοποιούσαν την εξαγωγή στην Εφορία, ο επιχειρηµατίας έπαιρνε το 90% του ποσού και το υπόλοιπο 10% µετά την εκκαθάριση από το σύστηµα TAXIS. Παρ’όλα αυτά, η είσπραξη του ΦΠΑ δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Άρχισε να διαµαρτύρεται στους υπαλλήλους της Εφορίας για τις καθυστερήσεις, εξηγώντας πως είναι σε άσχηµη οικονοµική κατάσταση.

Τον επιχειρηµατία ανέλαβε να καθησυχάσει η διευθύντρια του τµήµατος ΦΠΑ, λέγοντάς του «µην σε νοιάζει, εµείς είµαστε εδώ για να βοηθάµε ανθρώπους. Ο επιχειρηματίας της εξήγησε πως δεν είχε περιθώρια χρόνου να περιµένει την επιστροφή, γιατί είχε επιταγές που έπρεπε να καλύψει. Τότε η ευγενική διευθύντρια του εξήγησε πως υπήρχε ένας τρόπος να τακτοποιηθεί το θέµα. Αυτός θα έκανε µία αίτηση για επιστροφή ΦΠΑ στο αρµόδιο τµήµα και απλώς θα έβαζε ποσό µεγαλύτερο από αυτό που ήθελε να εισπράξει. Η διευθύντρια και η έφορος θα ενέκριναν γρήγορα το ποσό και απλώς θα έπαιρναν για την «καλή τους διάθεση» τα µισά από το επιπλέον ποσό.

Ο επιχειρηµατίας έκανε την αίτηση, εγκρίθηκε και επιβράβευσε τους εξυπηρετικούς Βαλίτσα με λεφτάυπαλλήλους της Εφορίας. Η ίδια ιστορία επαναλήφθηκε πολλές Φορές ακόµη-µε τη διαφορά πως κάθε φορά το επιπλέον ποσό ανέβαινε. Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου η διευθύντρια του ΦΠΑ τον πήρε τηλέφωνο ενώ ήταν σε διακοπές και τον διαβεβαίωσε πως µετά το τέλος των διακοπών στον λογαριασµό του θα έµπαινε µια µεγάλη επιστροφή ΦΠΑ. Ο επιχειρηµατίας της είπε πως δεν είχε κάνει αίτηση για επιστροφή ΦΠΑ, αλλά η διευθύντρια τον διαβεβαίωσε πως αυτό δεν είχε καµία σηµασία.

Ο επιχειρηµατίας γρήγορα προχώρησε στο δεύτερο στάδιο της απάτης. Τη δηµιουργία εταιριών µε εικονική δραστηριότητα και εξαγωγές, που έκοβαν ψεύτικα τιµολόγια για να παίρνουν επιστροφή ΦΠΑ. Από τα ποσά που εξασφάλιζαν, το 40% πήγαινε στον επιχειρηµατία, το 10% σε κάποιον ενδιάµεσο λογιστή και το υπόλοιπο 50% στο κύκλωµα της Εφορίας.

Λίγους µήνες αργότερα ο λογιστής Νίκος Κασιµάτης, µε αναφορά του στον εισαγγελέα, αποκάλυπτε πως ήταν λογιστής εταιριών µε αποκλειστικό σκοπό την είσπραξη επιστροφής ΦΠΑ για εξαγωγές που δεν έγιναν ποτέ. Ο Κασιµάτης κατονόµαζε τους µισούς εφοριακούς της Θεσσαλονίκης ως ενεχόµενους στο κύκλωµα. πρωταγωνιστές του κυκλώµατος, σύµφωνα µε

τις καταγγελίες του, ήταν η Αντωνία Καρακουλάκη Αμανατίδου, η Γεωργία Κάπρη Γεωργιάδου και η Μαρία Στογιάννου.

Η εισαγγελική έρευνα που ξεκίνησε επιβεβαίωσε πολλές από τις καταγγελίες του Κασιμάτη, αλλά δεν άγγιξε ως σήμερα όλους αυτούς που διενεργούσαν ελέγχους και αναφαίνονταν μάλιστα πως οι εφοριακοί που καταγγέλλονταν δεν είχαν κάνει καμία παρανομία. Το ίδιο το υπουργείο οικονομικών είχε ανοίξει τον χορό της συγκάλυψης, μιλώντας για «εξάρθρωση κυκλώματος λογιστών και επιχειρηματιών που με εικονικά τιμολόγια εξασφάλιζαν επιστροφές ΦΠΑ». Στη λογική του υπουργείου οι επίορκοι εφοριακοί δεν υπήρχαν πουθενά. Υπέγραφαν τα εικονικά παραστατικά, πιστοποιούσαν ψεύτικους έλεγχου«, αλλά δεν ήταν μέλη του κυκλώματος.

 

Υπηρεσιακά πλυντήρια

Το κύκλωμα λειτουργούσε σχεδόν σε όλες τις Εφορίες της Θεσσαλονίκης με τον ίδιο τρόπο. Κάποιος ενδιάμεσος, «μπροστάρης» , αναλάμβανε να μαζέψει επιχειρηματίες που ήταν διατεθειμένοι να δημιουργήσουν εταιρίες που θα έκοβαν εικονικά τιμολόγια. Οι εταιρίες αυτές στενάζοντας σε μικρά διαμερίσματα της περιοχής κυρίως του Βαρδάρη, χωρίς ρεύμα και πραγματική υποδομή. Στις σφραγίδες; τους δεν υπήρχε πουθενά τηλέφωνο εταιρίας, για να μην μπορούν να γίνουν διασταυρώσεις στοιχείων αν κάτι

δεν πήγαινε καλά. Οι υπεύθυνοι των εταιριών αυτών υπέβαλαν στην Εφορία μια αίτηση επιστροφής ΦΠΑ. Τις περισσότερες φορές η αίτηση αυτή ήταν λευκή, δηλαδή δεν είχε το ποσό το οποίο απαιτούσαν. Παρά τη λευκή αίτηση, ο έφορος; ενέκρινε ποσό ανάλογα με τις ανάγκες του. Ο επιχειρηματίας έπαιρνε το ποσό και μέσω του ενδιάμεσου μοίραζε τα ποσοστά. Η διαδικασία αυτή ήταν γνωστή στο τμήμα ΦΠΑ, στον έφορο που υπέγραφε, αλλά και τους ελεγκτές.

Ακόμη και όταν αποκαλυπτόταν κάποια υπόθεση, το σύστημα μπορούσε να καλύπτεται. Είναι χαρακτηριστικό πως και μετά την αποκάλυψη του κυκλώματος, όταν δόθηκε εντολή ελέγχων στους οικονομικούς επιθεωρητές Θεσσαλονίκης για τους καταγγελλόμενους εφοριακούς, σε όλες τις περιπτώσεις οι επιθεωρητές καταλήγουν σε αθωωτικά πορίσματα.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση με την Αντωνία Καρακουλάκη, την οποία υπερασπίζεται νομικά ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Τον Νοέμβριο του 2002 δόθηκε εντολή ελέγχου για την Α’ ΔΟΥ, στην οποία ήταν προϊσταμένη η Καρακουλάκη. Σε μία μόνο από τις περιπτώσεις η Καρακουλάκη είχε κατηγορηθεί πως από τις 24 Απριλίου 2000  έως τις 30 Νοεμβρίου 2000, για μία μόνο εταιρία, την ΚΟΣΜΟΤΕΞΤΙΛ, είχε εξασφαλίσει την παράνομη

Η πελάτισσα του κ. Μαρκογιαννάκη αντιμετωπίζει u κακουργήματα και έχει ποινές φυλάκισης κοντά 40 χρόνων, αλλά το Πειθαρχικό Συμβούλιο την βρίσκει ομόφωνα αθώα.

Η πελάτισσα του κ. Μαρκογιαννάκη αντιμετωπίζει 11 κακουργήματα και έχει ποινές φυλάκισης κοντά 40 χρόνων, αλλά το Πειθαρχικό Συμβούλιο την βρίσκει ομόφωνα αθώα.

επιστροφή ΦΠΑ ύψους 59.536.146 δραχμών. Μετά τον έλεγχο ο επιθεωρητής Ζαχαρίας Ζαχαρίας σημειώνει: «Η προϊσταμένη της Α’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, κατά την άσκηση των καθηκόντων της, με τις ενέργειές της δεν παρενέβη κανένα κανόνα δικαίου». Για τον επιθεωρητή είναι αθώα.

Κι όμως η Καρακουλάκη έχει υπογράψει πάνω σε αίτηση που δεν αναγράφει ποσό επιστροφής; για μια εταιρία που στα στοιχεία λειτουργίας της δεν έχει καν τηλέφωνο. Το κάνει μάλιστα κατ’επανάληψη. Τον Απρίλιο του 2007 η Καρακουλάκη είναι υπόδικη για 11 κακουργήματα και η υπόθεσή της οδηγείται στο Β’ Υπηρεσιακό Συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει με πρόεδρο τον Ιωάννη Πρασσά και μέλη τους Παντελή Πολύζο, Κακαβάκη Βαρβάρα, Γεώργιο Κασσαρά και Αντώνιο Λιβάνιο. Το συμβούλιο ομόφωνα κρίνει αθώα υπηρεσιακά την Καρακουλάκη για υποθέσεις για τις οποίες στα ποινικά δικαστήρια έχει συγκεντρώσει ποινές 40 χρόνων.

Στην Α’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, σε ένα μόνο 7μηνο 19 ανύπαρκτες επιχειρήσεις εισέπραξαν μέσω του κυκλώματος των εφοριακών 5,8 δισεκατομμύρια δραχμές. Τα μισά από αυτά πήγαν σε εφοριακούς. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις οι επιθεωρητές δεν βρήκαν τίποτα το μεμπτό. Μερικοί μάλιστα επιθεωρητές έχουν κάνει έως και 4 ελέγχους με πανομοιότυπα πορίσματα. κανένας τους δεν έχει ελεγχθεί ως σήμερα από τη Δικαιοσύνη.

Ασφαλείς στη Λίστα Λαγκάρντ

Υφισταμένη της Καρακουλάκη και διευθύντρια στο τμήμα ΦΠΑ ήταν η Γεωργία Κάπρη Γεωργιάδου. Όλα τα ψεύτικα παραστατικά είχαν την έγκρισή της. Το όνομα της Γεωργιάδου είναι στη Λίστα Λαγκάρντ. Εμφανίζεται να έχει λογαριασμό στην HSBC, στον οποίο δίνει ως πρόσωπο επικοινωνίας τον Άρη Κελάδη. Ο Κελάδης είναι επίσης κατηγορούμενος σε υποθέοεις του κυκλώματος. Ο οικονομικός έλεγχος είχε εντοπίσει, το 2004, πως ένα ποσό 85 εκατομμυρίων δραχμών είχε μπει στον λογαριασμό της Γεωργιάδου από τον Κελάδη.

Όταν λοιπόν η Γεωργιάδου καταθέτει στον οικονομικό επιθεωρητή, αυτός την ρωτάει: «Ποια η σχέση σας με τον κ. Κελάδη Αριστείδη, στον οποίο φαίνεται ότι δανείσατε 85.000.000 δραχμές; Σας τα επέστρεψε και με ποιο τρόπο;» Κι εκείνη απαντάει: «Είμαστε οικογενειακοί φίλοι από 25ετίας περίπου. Ένα μέρος των χρημάτων ανήκει σ’ αυτόν, περίπου 15.000.000, τα οποία επενδύθηκαν στο Χρηματιστήριο το 1999 και απέφεραν με την πώλησή τους περίπου 25.000.000 δραχμές. Τα υπόλοιπα του τα εμπιστεύτηκα γιατί ήθελε να τα τοποθετήσει σε κάποια τράπεζα, γιατί ήθελε να βάλει το παιδί του σε κάποια τράπεζα για να δουλέψει».

Ο Κελάδης είναι επίσης στη Λίστα Λαγκάρντ με συνδικαιούχο εταιρία με την επωνυμία IMPEXCOM. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι ίδιο με αυτό της Γεωργίας Κάπρη Γεωργιάδου. Είναι μία ακόμη από τις περιπτώσεις που η δημοσιοποίηση της Λίστας Λαγκάρντ βοηθά να διαλευκανθούν υποθέσεις με διακίνηση μαύρου χρήματος και διαφθοράς.

Μία ακόμη συγκατηγορούμενη των Καρακουλάκη και Γεωργιάδου είναι στη Λίστα Λαγκάρντ. πρόκειται για την εφοριακό Μαρία Στογιάννου, η οποία μάλιστα στον λογαριασμό της στην ελβετική τράπεζα δηλώνει με ασφάλεια κρατική υπάλληλος. Συνδικαιούχος του λογαριασμού της Στογιάννου είναι έμπορος από την Σκύδρα Πέλλας. Ο λογαριασμός έχει καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ.

Και υπουργείο «πλυντήριο»

Το 2004 οι ανακριτικές διαδικασίες για την υπόθεση της οικονομικής μαφίας της Θεσσαλονίκης είναι σε εξέλιξη. Οι εισαγγελείς δίνουν εντολή να ανοίξουν οι λογαριασμοί των

εμπλεκόμενων και να εκτιμηθούν τα περιουσιακά

οταν η ερευνα-στογιάνου και καπρη-3

Στογιάνου και Καπρη Γεωργιάδου  δυο εφοριακοί του κυκλώματος Καρακουλάκη στη Λίστα Λαγκάρντ. Και ο πρόεδρος της προανακριτικής Επιτροπής για τη Λίστα δικηγόρος Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

τους στοιχεία. Είναι κοινό μυστικό πως πολλοί από τους εμπλεκόμενους έχουν ακίνητη περιουσία που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν. Αυτό και μόνο μπορεί να τους οδηγήσει στη φυλακή. Τότε παρεμβαίνει ως από μηχανής θεός το υπουργείο Οικονομικών.

Με «εξαιρετικά επείγουσα» απόφαση του γενικού γραμματέα Βασίλειου Σταυρινού προς τους μηχανισμούς που ελέγχουν την περιουσιακή κατάσταση των ακινήτων των υπαλλήλων του υπουργείου οικονομικών, δίνεται εντολή «κατά τον υπολογισμό της αξίας των ακινήτων, η αξία κτήσεως θα υπολογίζεται με βάση την αντικειμενική αξία». Δηλαδή αποφασίζεται να υπολογίζεται ένα ψεύτικο ποσό ως περιουσιακό στοιχείο αντί των πραγματικών ποσών που δόθηκαν για να αγοραστούν. Το υπουργείο ξεπλένει τους επίορκους. Ο κύριος Σταυρινός, μάλιστα, δημοσιοποιεί την απόφαση του στις Ομοσπονδίες Συλλόγων Υπαλλήλων του

υπουργείου οικονομικών, που ως γνωστόν δεν είναι ελεγκτικοί μηχανισμοί ώστε να χρειάζονται τέτοια ενημέρωση. Προφανώς η απόφαση στέλνεται για τέρψη κάποιων εκ των «υπαλλήλων».

Η «Οργάνωση», όπως την αποκαλεί η εισαγγελική έρευνα, έστησε πάνω από 50 επιχειρήσεις, μέσω των οποίων εξασφάλισε δεκάδες δισεκατομμύρια δραχμές από είσπραξη ΦΠΑ. Το

ελληνικό κράτος επέστρεφε ΦΠΑ το οπαίο ουδέποτε είχε εισπράξει. Μόνο μια μικρή ομάδα από τα μέλη του κυκλώματος οδηγήθηκαν στα δικαστήρια. Οι περισσότεροι, κυρίως τα ανώτερα στελέχη του υπουργείου οικονομικών, συνεχίζουν να διαπρέπουν στις υπηρεσίες τους. Κάποιοι από αυτούς εμφανίστηκαν να συμμετέχουν στο δεύτερο κύκλωμα τοκογλυφίας που εξαρθρώθηκε πριν από ένα χρόνο στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος της Προανακριτικής της Βουλής για τη Λίστα Λαγκάρντ, με τα δικά του νομικά επιχειρήματα, επέλεξε να υπερασπιστεί ένα μέλος αυτού του κυκλώματος που για τραγική γι’ αυτόν ειρωνεία συνδέεται με τη Λίστα. Για μια ακόμη φορά το νόημα της απενοχοποιητικής ρήσης του Βουλγαράκη «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» χρησιμοποιείται από παράγοντα του κοινοβουλίου για να δικαιολογηθεί η στάση του. Η οποία, με όποιο νομικιστικό επιχείρημα και αν χρησιμοποιηθεί, είναι μία: Επέλεξε να υπερασπιστεί κάποιον που έκλεψε δημόσιο χρήμα, αναλαμβάνοντας μάλιστα, για κάποιο λόγο, το πιο κρίσιμο κομμάτι: Την προσπάθεια αποφυλάκισης του. ΗotDoc

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 • NAOMI KLEIN Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΚΛΙΚ.

  Ολόκληρο το Βιβλίο Μπέστ-σέλλερ, προσφορά του συνεργάτη μας ftanei_pia στο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ. Για να μαθαίνουν νέοι και παληοί.

  Το βιβλίο της Νάομι Κλάιν συγκλονίζει με τις ομοιότητες που βιώνει το πειραματόζωο Ελλάς. Αφού πριν χρόνια η νεοφιλελεύθερη σχολή Φρίντμαν τα εφάρμοσε στη Λατ, Αμερική, Πολωνία, Μεγ. Βρεττανία, Ινδονησία, Ρωσία, Σρι Λάνκα, Ιράκ. κ.α

 • «Καλώς ήρθες» CIA #Twitter & # Facebook!

  Η CIA εισέρχεται στα κοινωνικά δίκτυα για να παρακολουθεί, κατασκόπευει και να προβλέπει τις παγκόσμιες τάσεις.

 • Πακέτο!

  θα τους ταραξουμε στη νομιμότητα (κι'όσοι προκάνουμε..)

 • Μπορεί ο αστυνομικός να είναι χρυσαυγίτης;

  Δεν υποστηρίζω ότι οι άντρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ που ψηφίζουν τα αυγά είναι ναζιστές ή συνειδητοί αντι-δημοκράτες – αν και αυτή η επιλογή δεν έχει το παραμικρό ελαφρυντικό. Ωστόσο, τα μεγάλα ποσοστά που παίρνει η ΧΑ ξανά και ξανά εκεί που ψηφίζουν οι αστυνομικοί δεν είναι καθόλου καλό σημάδι. Το μήνυμα που προκύπτει είναι σαφέστατο και κανένας δε μπορεί να το αγνοεί.

  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ- http://wp.me/pVnfp-g9p

 • Σαν να μην πέρασε μιά μέρα…

  2400 Χρόνια Πίσω ;

 • Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

 • Πρόσφατα άρθρα

 • ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π

 • ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

  Μας "πυροβολούν" εν ψυχρώ, μας γυρίζουν στην Γιούλεν των αμερικάνων και αυτοί αντί να ξεσηκώνονται και να τα κάνουν όλα λαμπόγιαλο, παρακολουθούν και μελετούν τις εξελίξεις, ψύχραιμοι και ωραίοι. Και οι "πέτρες δεν έχουν ακόμη αρχίσει να ίπτανται"..

  Εκείνα τα χρήματα του "κουμπαρά" Μπάρδη-Ομοσπονδίας που μας λέγατε πως πήγαιναν οι περικοπές των αποδοχών, εννοείτε πως θα είναι το ισοδύναμο από τις απώλειες στο εφάπαξ;

 • Μεταπληροφορίιες

 • Αγωνιστικο και Λυτρωτικό το 2014

 • Χάουαρντ Ζιν (1923-2010)

  ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΒΙΒΛΙΟ (1,2,3,4 Κεφάλαια)

 • ΑΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ

  Οταν στην πρώτη σελίδα του blog υπάρχει η (μοναδική) παραπομπή σε παράταξη κόμματος; Και που έχει ζητηθεί η απομάκρυνση της πολλές φορές; Μετά απορούμε για την αναξιοπιστία-ανυποληψία του κομματικού συνδικαλισμού;

 • ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ…

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ > και αν δεν ανοίγει ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ

 • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

  Φεβρουαρίου 2013
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Ιαν.   Μαρ. »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728  
 • ΕΝΟΤΗΤΑ -ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΙ’ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠ΄ΤΗ ΠΕΙΝΑ

  Αυτοοργάνωση, επιτροπές εργαζομένων παντού, αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες

 • ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

  protovoulia1.eydap@gmail.com
  ---------
  ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ.
  ---------
  -Μπορείτε να δημοσιεύσετε άρθρο σας -επώνυμα ή με τα αρχικά*.
  Παράκληση: Χωρίς ύβρεις και συκοφαντίες
  *Τα πλήρη στοιχεία στη διάθεση μας.

 • Αρχείο

 • Kατηγορίες

 • «Έπεσε» στο μάτι μας

  και γελάσαμε ..πικρά

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ -ΛΙΝΚ //σε περίπτωση που δεν ανοίγει το προηγούμενοι ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • Τα πάντα διαλύονται, ξεπουλιούνται..Η Α.Ε. εκποίησης δημόσιας περιουσίας δουλεύει! Εμείς? (ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ)

  ...Εμείς οι χιλιάδες, οι εκατοντάδες χιλιάδες, τα εκατομμύρια... τι κάνουμε, τι περιμένουμε για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας; Τιιιιιιιιιιιιι;

  ..και τα συνδικάτα, οι παρατάξεις, οι δεκάδες "συνδικαλιστές| (βάλτε όποια και όποιους φαντάζεστε) στη ..νιρβάνα τους?

 • ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  Πότε θα γυρίσουμε σελίδα; Δεν αρκούν 40 σχεδόν, χρόνια συναλλαγής, διαφθοράς, ιδιοτέλειας, πελατειακών σχέσεων; Θα πρέπει μήπως να τα ..κατοστήσουμε;

 • αν

 • Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: