Χάρη σε σένα σύντροφε Τσάβες!

Κυριακή, 10 Μαρτίου 2013

τσαβες λαοθαλασα-1

`

Είπε: 

» Με ρωτάτε «γιατί στείλαμε φυλακή όσα στελέχη μας κλέψανε»; Γιατί κλέψανε! Και δεν τους τιμωρήσαμε εμείς αλλά οι θεσμοί. Μου λένε «γιατί άφησες να μπει φυλακή ο υπουργός άμυνας και δεν τον κάλυψες επειδή ήταν προσωπικός σου φίλος;». Μα… γιατί έκλεψε! Πρόδωσε την εμπιστοσύνη μας, την πίστη του λαού στη κυβέρνηση. Πρόδωσαν τον Λαό, τη Δημοκρατία, το Στρατό, την Πατρίδα, το Έθνος; Τιμωρούνται από τη Δικαιοσύνη!  Αν τους αφήσεις θα διαφθείρουν κι άλλους. Γι’ αυτό φυλακίστηκαν Τιμωρώντας τη διαφθορά κρατάμε γεμάτα τα ταμεία και τη Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη μαφία των τραπεζών μακριά απ’ τα πόδια μας. Δεν καταντάμε Ελλάδα!»

Του Στέλιου Ελληνιάδη – «Δρόμος της Αριστεράς»
`
Δεν πρόλαβα να σου σφίξω το χέρι, δεν πρόλαβα να σε φιλήσω, δεν πρόλαβα να σε γνωρίσω όσο θα ήθελα. Αλλά θα συνεχίσω να σε γνωρίζω καλύτερα, γιατί είμαι σίγουρος ότι θα σε αναγνωρίζω από τα ίχνη σου που θα είναι ενσωματωμένα στο μέλλον.
`
Το μέλλον που θα ήταν αλλιώς εάν δεν είχες υπάρξει εσύ. Και που είναι αργά για να το επαναφέρουν στα μέτρα τους. Χάρη σε σένα. Εννοείται όχι μόνο χάρη σε σένα, αλλά η δική σου συμβολή είναι καθοριστική.
`
Τώρα, μετά από τόσες  δεκαετίες  ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας στη Λατινική Αμερική, γενοκτονίες σφαγές, λεηλασίες εισβολές πραξικοπήματα, δικτατορίες βασανιστήρια και δολοφονίες μετά από τόσες δεκαετίες ανελευθερίας και καταπίεσης της σκέψης επιβολής πολλαπλών και δύσβατων διοδίων στην ανθρώπινη ανάπτυξη, οι πολίτες  από τη Γη του Πυρός ως τη διώρυγα του Παναμά, τον Κόλπο του Μεξικού και την Καραϊβική, ξέρουν ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Χάρη σε σένα.
`
Ότι η πορεία δεν είναι μονόδρομος που χαράσσεται από τα ολιγοπώλια που μετρούνται ανθρώποι σαν κουκίδες σαν αναλώσιμα γρανάζια σε ένα μηχανισμό που διοχετεύει όλο τον υλικό και άυλο πλούτο στους ολιγάρχες. Ότι όχι μόνο υπάρχει άλλος  δρόμος αλλά είναι και προσβάσιμος  και βατός.
`
Ή Βενεζουέλα δεν έγινε ο επί γης  παράδεισος, και πώς  θα μπορούσε να γίνει μέσα σε μια δεκαετία και με τόσο μεγάλο πόλεμο, αλλά άλλαξε τα δεδομένα μέσα κι έξω από τα σύνορα της. Οι πολίτες  είδαν ότι μπορούν, οι ίδιοι, και ο άνεμος  της αλλαγής φύσηξε σαν δροσερό αεράκι σε όλη τη Λατινική Αμερική, μάλλον και παραέξω.
`
Ο «τσαβισμός» άλλαξε τον ρου της ιστορίας της Λατινικής Αμερικής. Εδειξε ότι ο εχθρός είναι ισχυρός αλλά όχι ανίκητος. Αυτό είναι θεμελιώδες.
`
Ποιος θα το φανταζόταν, λίγα χρόνια πριν, ότι η μήτρα της  Λατινικής  Αμερικής η μήτρα που έβγαλε τον ΜπολίΒαρ, τον Κάστρο και τον Τσε, συνεχίζει στον 21ο αιώνα, μετά την κατάρρευση του σοσιαλιστικού μπλοκ, στην εποχή της  παγκοσμιοποίησης να γεννάει σπουδαίους επαναστάτες  που όχι μόνο αντλούν πίστη από τους ηρωικούς αγώνες  και τις ανυπολόγιστες  θυσίες των λαών της  Λατινικής  Αμερικής αλλά έχουν μαζί με το σθένος να αμφισβητήσουν τις  κυρίαρχες τάξεις και αντιλήψεις  και την ικανότητα να κυβερνήσουν προτάσσοντας την εθνική ανεξαρτησία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια σαν υπέρτατες αξίες στη μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό.
`
Σύντροφε Τσάβες  μπορεί να πέθανες αλλά δεν είσαι νεκρός!
`
Advertisements
Επόμενο άρθρο
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: