«Αρκεί μια σπίθα για να πάρει φωτιά ολόκληρη η Ευρώπη», Κ. Λαπαβίτσας σε ΣΚΑΙ,Π.Τσαπανίδου

Η Ευρώπη θυμίζει καταστάσεις που οδήγησαν στις μεγάλες επαναστάσεις του 1848 και έφεραν τις αλλαγές πολιτικών συστημάτων.

(..) Όπως πάμε , η Ελλάδα δεν θα έχει επιλογή. Δυστυχώς οδηγούμαστε σε μια κατάσταση όπου θα εκραγεί η χώρα, θα σκάσει Είναι πιθανόν να φτάσουμε σε μια κατάσταση κοινωνικής ανομίας, όπου δε θα λειτουργεί τίποτε, όπου εκ των πραγμάτων θα αναγκαστούμε να λάβουμε μέτρα πολύ δραστικά..

`

(…) Να κάνουμε παύση πληρωμών, να θέσουμε εμείς σαν θέμα τη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, και να προχωρήσουμε σε μέτρα που θα μας φέρουν σε σύγκρουση και με την νομισματική ένωση..

 `

(..) είναι ο μόνος τρόπος για να πάει μπροστά η χώρα , δεν είναι θέμα αν το αντέξει. Η χώρα έχει αντέξει 25% συρρίκνωση αυτή τη στιγμή. Το θέμα είναι πως θα μπορέσουμε να πάμε μπροστά. Θα φτάσουμε φέτος 30% ανεργία και πάνω από 60% στους νέους. Καταστρέφεται η Ελλάδα. Οι νέοι φεύγουν στο εξωτερικό, θα γίνουμε μια χώρα γερόντων με τεράστιο χρέος και καθόλου οικονομική ανάπτυξη. Αυτό συμβαίνει.

 `

(..) Αυτά που λέγονται ότι θάχουμε ανάπτυξη απλώς είναι κουβέντες. Η ανάπτυξη απαιτεί επενδύσεις, και τεχνολογία, αυτό απαιτεί η ανάπτυξη. Όχι απελευθέρωση των αγορών και ιδιωτικοποιήσεις. Αυτά είναι ένα είδος ιδεολογίας ,  η οποία προβάλλεται από την τρόϊκα, προβάλλεται από την ευρωπαϊκή ένωση και περνιέται στον ελληνικό λαό.

`

Δεν θαρθεί η ανάπτυξη έτσι, αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζονται μεταρυθμίσεις. Βεβαίως  χρειάζονται μεταρυθμισεις, βαθύτατες μεταρρυθμίσεις , όχι όμως αυτές που προσπαθεί να επιβάλλει η τρόϊκα, οι οποίες δεν είναι μεταρρυθμίσεις ανάπτυξης με συγχωρείται πάρα πολύ .  Πρέπει να γίνουν όχι σαν αυτές που προωθεί η ευρωπαϊκή ένωση.

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: