Η νέα πτέρυγα των φυλακών.

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

10,9%

Πόσες φορές «θα πέσουμε από τα σύννεφα», πείτε μου. Άλλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μπλεγμένο. Έλα Μπενίτο, πες την αλήθεια. Κόπιασες πολύ, να μαζέψεις όλο αυτό το κατακάθι στη συμμορία σου. Ο καλύτερος από αυτούς έχει ληστέψει τη μάνα του. Ο χειρότερος είναι αρχηγός τους.

Ποιόν να πρωτοαναφέρω; Τον Άκη το «δύτη», που από παραλίγο αρχηγός, κατέληξε κάτοικος των φυλακών Κορυδαλλού; Το Μαντέλη τον «ξεχασιάρη», που δεν θυμήθηκε να δηλώσει τα ψιλά, που πήρε κατά πως λένε, δωράκι; Εμ βέβαια δηλώνονται αυτά; Τι θα έλεγε, τα κέρδισα στη λαχειοφόρο που έκανε η MIZENS; Τον Τσουκάτο ή «στρατηγό» με τα εκατομμύρια που τα βρήκε «τυχαία στο δρόμο» και τα πήγε στο κόμμα;

Τον Παπακωνσταντίνου, ή «Ποπάυ», ή «Ιφιγένεια», παλαιότερα γνωστό με το παρατσούκλι «Τσάρος», που έκανε τα γνωστά με τη λίστα Λαγκάρντ;  Το Γιωργάκη, αλλιώς «χαζό»,  «mastermind»  και πλήθος άλλα ψευδώνυμα, που έχει παραβιάσει κάθε νόμο, ακόμα κι αυτούς της Φυσικής;! Θυμάστε με το ποδήλατο…

Για να μην πω για σένα Βαγγέλη μου. Που χαιρόσουν, γιατί ο φίλος σου ο ψεύτης, σε έβγαλε λάδι. Έλα όμως που κάποιο πουλάκι κελάηδησε, κι ακούστηκε ότι εσύ πήρες το USB, και τα ήξερες όλα απ την αρχή. Αν ρωτήσεις εμένα, πιστεύω, ότι το κατάπιες. Η κοιλιά σου είναι απέραντη, δεν πρόκειται να βρεθεί ποτέ.

Το μόνο μεγαλύτερο από  το στομάχι σου είναι ο εγωισμός σου. Σου λέω κλείσε το μαγαζί, ούτε με το Φώτη συνέταιρο βγαίνει. Το μόνο που θα κερδίσεις είναι κλωτσιές από τον κόσμο. Δεν καταλαβαίνεις, αν και παριστάνεις τον έξυπνο, ότι το να είσαι τσόντα στον σαμαρά, είναι ότι χειρότερο; Ξέρεις τι λέει ο ατσαλάκωτος δήμαρχος της ΝΔ, που θα διεκδικήσει το χρίσμα Ισοβίτης της Χρονιάς; «Τουλάχιστο δεν είμαι στη θέση του Βενιζέλου». Γιατί όλοι ξέρουμε τι θα γίνει. Το ελικόπτερο δε θα σηκωθεί λόγω φορτίου και τότε…

Έμαθες για τον πρώην υφυπουργό Παιδείας των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και βουλευτή Σερρών, το Γιάννη τον Ανθόπουλο; Εγγύηση μαμούθ 200.000 ευρώ και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, μετά από ποινική δίωξη περί διαφθοράς κρατικών λειτουργών. Από υφυπουργός τοκογλύφος; Αυτό είναι προαγωγή, αφού οι τοκογλύφοι διατάζουν τον πρωθυπουργό.

Σπιλώνετε τάξεις ολάκερες και το δικό σας  χάλι κάνετε πως δεν το βλέπετε. Λες και δεν ξέρει ο ντουνιάς τι κουμάσια είστε όλοι. Να θυμίσουμε ότι το τεφαρίκι σταμάτησε την λαμπρή του καριέρα στο χώρο του πολιτικού εγκλήματος μετά την περίφημη υπόθεση της ντροπολογίας για το ξενοδοχείο Πόρτο Καρράς.

Υφυπουργός Παραπαιδείας! Τον είχατε διαλέξει επίτηδες; Μήπως ρίξατε κλήρο; Δηλαδή φαντάσου, ότι αυτό το μούτρο πήγαινε στα σχολεία και τα παιδιά τον άκουγαν να βγάζει λόγο! Τι τους έλεγε, πως να δανείζουν με τόκο τους συμμαθητές τους;

Έπρεπε να καλούσατε τον εισαγγελέα στο συνέδριο σας, που ήσασταν όλοι μαζεμένοι. Ξέρεις πόσο χρόνο θα γλίτωνε; Αυτό δεν είναι κόμμα. Είναι η μέλλουσα πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Τα ίδια και χειρότερα είναι στη στάνη του Αντώνη. ‘Ετσι είναι. Από τη Βουλή στη φυλακή. Δεν αλλάζουν δυο πράγματα: Ότι κι εκεί θα τους φυλάνε οι μπάτσοι κι ότι πάλι δεν θα μπορούν να βγουν έξω. Χα-χα!

Πρέπει να το καταλάβουν όλοι: Δεν είναι τυχαία φαινόμενα. Για δεκαετίες τρώγανε από το υστέρημα των εργαζομένων. Για χρόνια βουτούσαν κι βουτάνε τα ξερά τους στο δημόσιο χρήμα.

Η διαφθορά είναι η καρδιά του πολιτικού – οικονομικού συστήματος. Μόνο ασυνείδητοι μπορούν να κάνουν αυτά που γίνονται σήμερα. Δεν είναι ένας και δυο. Είναι όλοι τους βουτηγμένοι στα βοθρολήμματα. Οι ξένοι το ξέρουν και τους κρατάνε στο χέρι. Άλλους λαδώνουν, άλλους εκβιάζουν, άλλους απειλούν.

Το σύστημα αυτό παράγει διαφθορά και διεφθαρμένους. Ακόμα κι έντιμος να είναι κάποιος σύντομα θα χαλάσει. Αλέξη πρόσεχε, έχεις καλές προθέσεις, αλλά μέσα στο σύστημα δεν υπάρχει λύση. Υπάρχει μόνο σαπίλα. Απλός διαχειριστής σημαίνει αναδευτήρας των αποπατημάτων. Αν δεν υπάρξει ριζοσπαστική λύση, ριζική, ουσιαστική αλλαγή, το σάπιο θα μολύνει σα γάγγραινα και τους καινούριους.  

Δεν είναι μόνο οι πολιτικοί το πρόβλημα. Είναι οι πλουτοκράτες, τα κανάλια, είναι ολόκληρος ο παρακρατικός μηχανισμός, που λειτουργεί καλολαδωμένος από το λάδι των λαμογιών. Ούτε με εκλογές μόνο λύνεται το πρόβλημα, χρειάζονται ρήξεις, βαθύτατες αλλαγές, ένα άλλο σύστημα.

Φυσικά όσο κυβερνάν οι συμμορίες, τόσο η κατάσταση χειροτερεύει. Η παραβίαση κάθε ανθρωπίνου δικαιώματος, η καταστολή, η αδιαφορία κι η ανικανότητα του κράτους να επιλύσει απλά προβλήματα των πολιτών, οδηγεί σε περαιτέρω καταστροφή. Το ψάρι βρωμά πάντα από το κεφάλι. Κι εδώ ζέχνει ως κι ουρά.

«Όπου υπάρχει συγκέντρωση της εξουσίας σε λίγα χέρια, εκεί κατά κανόνα αποκτούν τον έλεγχο άνθρωποι με νοοτροπία γκάγκστερ, είχε πει ο Λόρδος Acton (Ιστορικός). Είναι ο ίδιος που είπε, ότι η εξουσία έχει την τάση να διαφθείρει και η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απόλυτα.

Η κατάσταση επιδεινώνεται καθημερινά. Έρχονται νέα πιο επώδυνα μέτρα. Δεν θα σταματήσουν σ’ αυτά, αν εμείς δεν τους σταματήσουμε. Ο καπιταλισμός είναι η ανισότητα κι η αδικία προσωποποιημένη. Οι άνθρωποι είναι ίσοι και πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα κι υποχρεώσεις. Όμως σε παραβίαση κάθε λογικής μια δράκα απ αυτούς έχει την πλειοψηφία του πλούτου. Για να την αποκτήσει, κάποιοι άλλοι συνάνθρωποι μας, που είναι η μεγάλη πλειοψηφία, έμειναν χωρίς στέγη και τροφή, χωρίς τα απαραίτητα.

Αυτό που έγινε στην Κύπρο με τις Τράπεζες, το οποίο θα συνεχιστεί σε άλλες χώρες, είναι η επιτομή του καπιταλισμού. Χάνουν οι πολλοί για να κερδίσουν οι λίγοι (τραπεζίτες – τοκογλύφοι στην προκειμένη περίπτωση). 

Όσο δεν υπάρχει οργανωμένη  μαζική αντίσταση, τόσο τα πρόβατα θα πηγαίνουν στο σφαγείο…

Από Βαθύ Κόκκινο

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 • NAOMI KLEIN Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΚΛΙΚ.

  Ολόκληρο το Βιβλίο Μπέστ-σέλλερ, προσφορά του συνεργάτη μας ftanei_pia στο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ. Για να μαθαίνουν νέοι και παληοί.

  Το βιβλίο της Νάομι Κλάιν συγκλονίζει με τις ομοιότητες που βιώνει το πειραματόζωο Ελλάς. Αφού πριν χρόνια η νεοφιλελεύθερη σχολή Φρίντμαν τα εφάρμοσε στη Λατ, Αμερική, Πολωνία, Μεγ. Βρεττανία, Ινδονησία, Ρωσία, Σρι Λάνκα, Ιράκ. κ.α

 • «Καλώς ήρθες» CIA #Twitter & # Facebook!

  Η CIA εισέρχεται στα κοινωνικά δίκτυα για να παρακολουθεί, κατασκόπευει και να προβλέπει τις παγκόσμιες τάσεις.

 • Πακέτο!

  θα τους ταραξουμε στη νομιμότητα (κι'όσοι προκάνουμε..)

 • Μπορεί ο αστυνομικός να είναι χρυσαυγίτης;

  Δεν υποστηρίζω ότι οι άντρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ που ψηφίζουν τα αυγά είναι ναζιστές ή συνειδητοί αντι-δημοκράτες – αν και αυτή η επιλογή δεν έχει το παραμικρό ελαφρυντικό. Ωστόσο, τα μεγάλα ποσοστά που παίρνει η ΧΑ ξανά και ξανά εκεί που ψηφίζουν οι αστυνομικοί δεν είναι καθόλου καλό σημάδι. Το μήνυμα που προκύπτει είναι σαφέστατο και κανένας δε μπορεί να το αγνοεί.

  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ- http://wp.me/pVnfp-g9p

 • Σαν να μην πέρασε μιά μέρα…

  2400 Χρόνια Πίσω ;

 • Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

 • Πρόσφατα άρθρα

 • ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π

 • ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

  Μας "πυροβολούν" εν ψυχρώ, μας γυρίζουν στην Γιούλεν των αμερικάνων και αυτοί αντί να ξεσηκώνονται και να τα κάνουν όλα λαμπόγιαλο, παρακολουθούν και μελετούν τις εξελίξεις, ψύχραιμοι και ωραίοι. Και οι "πέτρες δεν έχουν ακόμη αρχίσει να ίπτανται"..

  Εκείνα τα χρήματα του "κουμπαρά" Μπάρδη-Ομοσπονδίας που μας λέγατε πως πήγαιναν οι περικοπές των αποδοχών, εννοείτε πως θα είναι το ισοδύναμο από τις απώλειες στο εφάπαξ;

 • Μεταπληροφορίιες

 • Αγωνιστικο και Λυτρωτικό το 2014

 • Χάουαρντ Ζιν (1923-2010)

  ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΒΙΒΛΙΟ (1,2,3,4 Κεφάλαια)

 • ΑΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ

  Οταν στην πρώτη σελίδα του blog υπάρχει η (μοναδική) παραπομπή σε παράταξη κόμματος; Και που έχει ζητηθεί η απομάκρυνση της πολλές φορές; Μετά απορούμε για την αναξιοπιστία-ανυποληψία του κομματικού συνδικαλισμού;

 • ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ…

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ > και αν δεν ανοίγει ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ

 • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

  Μαρτίου 2013
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Φεβ.   Απρ. »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
 • ΕΝΟΤΗΤΑ -ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΙ’ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠ΄ΤΗ ΠΕΙΝΑ

  Αυτοοργάνωση, επιτροπές εργαζομένων παντού, αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες

 • ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

  protovoulia1.eydap@gmail.com
  ---------
  ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ.
  ---------
  -Μπορείτε να δημοσιεύσετε άρθρο σας -επώνυμα ή με τα αρχικά*.
  Παράκληση: Χωρίς ύβρεις και συκοφαντίες
  *Τα πλήρη στοιχεία στη διάθεση μας.

 • Αρχείο

 • Kατηγορίες

 • «Έπεσε» στο μάτι μας

  και γελάσαμε ..πικρά

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ -ΛΙΝΚ //σε περίπτωση που δεν ανοίγει το προηγούμενοι ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • Τα πάντα διαλύονται, ξεπουλιούνται..Η Α.Ε. εκποίησης δημόσιας περιουσίας δουλεύει! Εμείς? (ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ)

  ...Εμείς οι χιλιάδες, οι εκατοντάδες χιλιάδες, τα εκατομμύρια... τι κάνουμε, τι περιμένουμε για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας; Τιιιιιιιιιιιιι;

  ..και τα συνδικάτα, οι παρατάξεις, οι δεκάδες "συνδικαλιστές| (βάλτε όποια και όποιους φαντάζεστε) στη ..νιρβάνα τους?

 • ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  Πότε θα γυρίσουμε σελίδα; Δεν αρκούν 40 σχεδόν, χρόνια συναλλαγής, διαφθοράς, ιδιοτέλειας, πελατειακών σχέσεων; Θα πρέπει μήπως να τα ..κατοστήσουμε;

 • αν

 • Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: