Πρώτο βήμα, παραδοχή της ήττας

23/4/13

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια που κυλούν βασανιστικά για εκατομμύρια ανθρώπους σε αυτή τη χώρα καταναλώθηκε πολύ »μελάνι»  και  φαιά ουσία  σε αναλύσεις κομμάτων,συλλογικοτήτων, αριστερών οικονομολόγων γιατί φτάσαμε ως εδώ και πώς θα βγούμε απο το βαθύ πηγάδι που εχουμε πέσει.
Οι εκτιμήσεις και οι απόψεις ποικίλουν ανάλογα απο τη σκοπιά που διαχειρίζεται τα θέματα ο καθένας.
Αυτό που δεν λέγεται  η τουλάχιστον δεν εχει δημοσιοποιηθεί  με παρρησία ,είναι η ήττα του λαικού κινήματος και των πολιτικών που δεν μπόρεσαν να αντισταθούν η να συμβάλουν στην αναχαίτιση της επέλασης των βαρβάρων  που ισοπέδωσε ο,τι είχε κατακτηθεί εδω και εναν αιώνα .
`
Αν δεν ξεκινήσεις απο την παραδοχή μιας πραγματικότητας πώς θα την αντιμετωπίσεις;
Εξ ου και η συνέχιση ίδιων πρακτικών, ακόμη και ίδιας φρασεολογίας  που είχαν αντίκρυσμα σε παλιότερες , προ Αρμαγεδώνα, εποχές.

`
Δεν αναφέρομαι στις μηνιαίες λιτανείες -πορείες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ,τις οποίες ακολουθούν αριστερά κόμματα [σύριζα]  και συνδικαλιστικές παρατάξεις,ούτε στις υγειονομικά περίκλειστες συνάξεις του ΚΚΕ.
Αναφέρομαι στην επαναστατική γυμναστική  της ριζοσπαστικής εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που δεν εχει ως αποτέλεσμα την μαζική προσέλευση του κόσμου κι ομως κάποιοι τη συνεχίζουν απτόητοι για την τιμή των όπλων.

`
Η διαπίστωση οτι οι εργαζόμενοι, πολύ δε περισσότερο οι άνεργοι δεν ΄΄ξεκουνιούνται» , δεν οργανώνονται, μένει πικρή διαπίστωση. Την περίπτωση να μην πείθουν αυτά που τους λένε, να μην βλέπουν αξιόπιστη πρόταση και προοπτική δαν φαίνεται να την εξετάζουν σοβαρά, αν κρίνει κανείς απο διακηρύξεις, αναλύσεις, πρακτικές.
Το ενδεχόμενο, μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες ,να μην επαρκούν τα παλιά εργαλεία ούτε για την ερμηνεία του φαινομένου ούτε για την υπέρβασή του δεν φαίνεται να τυγχάνει σοβαρής μελέτης.
`
Ακολουθώντας το ασφαλές μονοπάτι »συνεχίζουμε  αυτά που ξέραμε» , απλώς εξασφαλίζεται μια ψυχολογική ισορροπία , η συνέχιση ενός τρόπου ζωής ,σεβαστού , αλλά όχι πολιτικά αποτελεσματικού. Βοά η πραγματικότητα .
`
Η παραδοχή οτι το λαικό κίνημα ηττήθηκε, οτι χάθηκαν ευκαιρίες , χωρίς να παραβλέπονται  φυσικά οι αντικειμενικές  τρομακτικές δυσκολίες, είναι η απαρχή για ουσιαστική θεώρηση και αντιμετώπιση της παρούσας κατάστασης. Κι εδω το λόγο έχει η γενναιότητα, η υπέρβαση , η ανατροπή στη σκέψη ,η λυτρωτική  διεργασία ξανακοιτάγματος έσω και έξω.

Από Πεντανόστιμη

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: