ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΕΛΜΕ

Με συντριπτικές πλειοψηφίες 

πανω απο 90%

`

Μήνυμα αποφασιστικότητας από τους καθηγητές

`

Στο μεταξύ, ισχυρό είναι το μήνυμα που έστειλαν προς

ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ!

ΚΑΙ Η ΔΟΕ

(ΔΑΣΚΑΛΟΙ-ΝΗΠ/ΓΟΙ)

ΣΤΗΝ 24 ΑΠΕΡΓΙΑ  

ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

την κυβέρνηση οι εκπαιδευτικοί που υπερψήφισαν την απεργιακή πρόταση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργία την Παρασκευή και πενθήμερη απεργία από τις 20 του μήνα.
`
Οι καθηγητές σε όλη τη χώρα προσήλθαν μαζικά στις κάλπες που στήθηκαν χθες στις τοπικές ΕΛΜΕ. Η συμμετοχή στην ψηφοφορία ήταν τέτοια, ώστε πολλές κάλπες έκλεισαν αργά το απόγευμα και η καταμέτρηση σε αρκετές δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.
`
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, υπέρ της απεργίας ψήφισαν οι παρακάτω ΕΛΜΕ:
`
Αʼ Αχαΐας, Βʼ Αιτωλοακαρνανίας, Χαλκιδικής, Βʼ Αθήνας, Κεφαλλονιάς-Ιθάκης, Πειραιά, Θεσπρωτίας, Γʼ Αθήνας, Στʼ Αθήνας, Βʼ Δυτ. Αττικής, Δʼ Αθήνας, Καλλιθέας-Μοσχάτου-Π.Φαλήρου, Αʼ Κυκλάδων, Εʼ Αθήνας, Γʼ Δυτ. Αττικής, Εʼ Ανατ. Αττικής, Ροδόπης, Λέσβου, Φυλής, Αʼ Δωδεκανήσου, Ηλείας, Αʼ Κυκλάδων, Σιβιτανιδείου, Αʼ Έβρου, Ικαρίας-Φούρνων, Πάρου-Αντιπάρου, Κέρκυρας, Α’ Κορινθίας, Ιωαννίνων, Χίου, Βοιωτίας, Τρικάλων, Αργολίδος, Καρδίτσας, Δράμας, Πρέβεζας, Α’ Μεσσηνίας, Β’ Θεσ/νίκης, Ε’ Θεσ/νίκης.
`
Όπως αναφέρουν στελέχη της ΟΛΜΕ που επικαλούνται τα προσωρινά και ανεπίσημα στοιχεία της ψηφοφορίας, η συμμετοχή κατά τόπους ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, ξεπερνώντας κατά πολύ το όριο του 30% που απαιτούνταν, σύμφωνα με το καταστατικό, για να θεωρείται έγκυρη η ψηφοφορία.
`
Τα αποτελέσματα της προσέλευσης, αλλά και της ψηφορορίας ικανοποίησαν ιδιαίτερα τα μέλη του προεδρείου της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, καθώς αποτέλεσαν μια άτυπη «ψήφο εμπιστοσύνης» σημαντικής μερίδα των καθηγητών στις κινήσεις των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων, αλλά και ενδεικτική των προθέσεων των εκπαιδευτικών να κλιμακώσουν την αντιπαράθεσή τους με την κυβέρνηση.
`
Αυτή την ώρα (12.20 μμ) συνεδριάζει η συνέλευση των προέδρων των τοπικών ΕΛΜΕ στην Αθήνα, η οποία θα επικυρώσει και τυπικά την υπερψήφιση της απεργίας, ενώ το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον γεν. γραμματέα της Ν.Δ. Μαν. Κεφαλογιάννη.

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: