ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ(ΣΥΡΙΖΑ) ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ!! ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ(1)

Από τη Γ.Σ. των προέδρων της ΟΛΜΕ, στο βήμα ο Πρόεδρος Ν.Παπαχρήστος. Δυστυχώς, εκτός των άλλων, απεδείχθη περίτρανα ότι το σημερινό συνδικαλιστικό κίνημα, με τη μορφή,τις δομές και τα πρόσωπα τη μόνη γιατρειά που επιδέχεται είναι η πλήρης εξαφάνιση του και η από τα κάτω ηράκλεια προσπάθεια να χτιστεί νέο. Δεν υπάρχει άλλη…(Προσέξτε την κατά τα 2/3  άδεια αίθουσα, του κρισιμότατου Δ.Σ.)

`

Του Δημ. Ζαγορίτη
`
Προοίμιο: «Γκρεμίστε τα»  (Μιά παρέμβαση,  με κίνδυνο να γίνω μονότονος) :
`
Αν στο σύνολο της η Ελληνική κοινωνία, και εν προκειμένω οι συνάδελφοι της  ΕΥΔΑΠ που άμεσα μας αφορά, δεν κάνουμε δύο-τρία πραγματάκια σε σχέση με το σ.κ. , σαν αρχή και μετά συζητάμε αναλυτικότερα, δεν πρόκειται για μεγάλο και απροσδιόριστο διάστημα να αλλάξει τίποτε. Απολύτως.
`
Πρώτον: Να συνειδητοποιήσουμε καλά πως τα εύκολα είναι πίσω μας, και πως οφείλουμε να σηκωθούμε από τους γαμ…νους καναπέδες και να αποφασίσουμε να κινηθούμε η ίδιοι, αυτοπροσώπως,  παίρνοντας τις τύχες στα χέρια μας, χωρίς μεσάζοντες, ρουσφετάκηδες,  αντιπροσώπους, πολιτικάντηδες, κομματόσκυλα και εργατοπάτέρες.
`
Δεύτερον: Να ξεχάσουμε μιά για πάντα και να «ανατινάξουμε» τα με τη σημερινή μορφή και λειτουργία, ερειπωμένα και άντρα αρουραίων σωματεία, ομοσπονδίες, παρατάξεις και τους πλην, ίσως και αν, ελαχίστους αδιάφθορους και αγωνιστές, να τους αναζητήσουμε και με μαγιά αυτούς, να πλαισιώσουμε νέες συλλογικότητες ταξικές, αμεσοδημοκρατικές, συμμετοχικές, τίμιες, αγωνιστικές. μακρυά από κόμματα, παρατάξεις, εργοδότες και κάθε είδους εξαρτήσεις.
`
Τρίτον: Να ξεκινήσουμε το τιτάνιο έργο της ανόρθωσης από τα ερείπια και της ανασυγκρότησης από τις στάχτες ενός άλλου συνδικαλισμού που εκ των πραγμάτων και στο ορατό μέλλον, δεν έχει διαφανεί άλλο υποκατάστατο του .
`
Τέταρτο: Δύσκολο, πάρα πολύ. Αλλά και η συγκυρία είναι ανάλογη. Μιά και αυτά που ζούμε και θα ζήσουμε συμβαίνουν μόνο κάθε 1-2 αιώνες και αξίζουν το κάθε κόπο
`
`
May 15th, 2013 | Author:
Στην εικόνα έχουν θέση και οι παρεμβάσεις, που λόγω ροής των ειδήσεων, αργήσαμε να πληροφορηθούμε για την ομιλία-αποκάλυψη  Φατούρου. Και για την οποία κάνουμε την αυτοκριτική μας. .

Στους υπεύθυνους  έχει θέση και οι  Παρεμβάσεις, που λόγω ροής των ειδήσεων, αργήσαμε να αντιληφθούμε , ιδίως την ατυχέστατη ομιλία της εκπροσώπου Αγγ.Φατούρου. (2) Και για την οποία παράλλειψη μας, κάνουμε την αυτοκριτική μας. .

Ανατράπηκαν αιφνιδιαστικά τα δεδομένα στην απεργία της ΟΛΜΕ, δεδομένης και της κοινωνικής πίεσης που προκάλεσε η εξαγγελία της κινητοποίησης αυτής μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Μετά από μια επεισοδιακή συνέλευση περίπου 12 ωρών κατά την διάρκεια της οποίας οι πρόεδροι των τοπικών ΕΛΜΕ διατύπωσαν σειρά προτάσεων, αρκετοί ζήτησαν μέχρι και την ανυπακοή των καθηγητών στην απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση, τα δεδομένα άλλαξαν: οι παρατάξεις που έχουν την πλειοψηφία στο προεδρείο της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ) κατέβασαν τελικά στην γενική συνέλευση νέα αιφνιδιαστική πρόταση: πρότειναν τελικά να μην γίνει η απεργία, ενώ αντιθέτως η παρατάξη της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (Παρεμβάσεις) τάχθηκε υπέρ της απεργίας.

Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας στο ΔΣ της Ομοσπονδίας, δεν υπάρχουν αυτη την στιγμή οι κοινωνικοί όροι για να «σπάσουν» οι καθηγητές την επιστράτευση της κυβέρνησης και η κοινωνία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντέξει τελικά κάτι τέτοιο.

Ακολουθεί νέα συνεδρίαση των μελών των ΕΛΜΕ του ΔΣ της Ομοσπονδίας, μετά απο σειρά νέων αντιπαραθέσεων και ανταλλαγής απόψεων, στην οποία και καλούνται να ψηφίσουν την νέα πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ.

πηγή: tovima.gr

2) …..ΔΥΣΤΥΧΩΣ «ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ» ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ…
        … «ΕΥΤΥΧΩΣ» ΠΡΙΝ ΕΙΝ’ΑΡΓΑ! *

σο για τις συνδικαλιστικές (με πολιτική κάλυψη) αθλιότητες  και μεθοδεύσεις στις ψηφοφορίες για να μην ψηφίσουν ευθέως κατά της απεργίας, ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑΝ, θα πρέπει να ντρέπονται όσοι τις εμπνεύστηκαν, τις σχεδίασαν και τις εκτέλεσαν. Όλοι καταλάβαμε πολλά και πολύ καλά μάλιστα. Όσα τερτίπια και αν έκαναν.

ΚΡΙΜΑ για τα αρνητικά αισθήματα που πρόσθεσαν σε μιά κοινωνία που δοκιμάζεται στον ύψιστο βαθμό. Κρίμα!

Στην τελική,  όμως,
«ουδεν κακον αμιγές καλού» *

Πουλάκι 9

..

`


Ακολουθει

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ SITE alfavita.gr

 

23:35 Η ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ ΠΑΣΚΕ ΣΥΝΕΚ) κρίνει ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθεσεις και μιλάει για αναστολή.
23:05 Τετάρτη 15/5/2013

Η ψηφοφορία για το προγράμματα δράσης της ΟΛΜΕ

Η πρόταση περνάει, οι προϋποθέσεις δεν περνάει. Γίνονται δύο ψηφοφορίες.

Ψηφισαν 85 ΕΛΜΕ

Στο αν υπάρχουν οι προϋποθεσεις ψήφισαν 18 υπέρ 9 κατά και 57 λευκα

Οι ψηφοφορίες είναι δύο.

*Η μία ψηφοφορία είναι η πρόταση της ΟΛΜΕ στην οποία ψηφίζουν όλοι ΝΑΙ

*Η δεύτερη ψηφοφορία είναι αν υπάρχουν οι όροι για να γίνει η απεργία. Σε αυτή, τη δεύτερη, αρκετοί πρόεδροι ψηφίζουν λευκό. Το λευκό όμως το μετατρέπουν σε άκυρο, που σημαίνει ότι δεν πιάνουν το 66% που απαιτείται για να βγει απόφαση για απεργία.

Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη.

Θα ενημερώνουμε συνέχεια.

(1) Όχι ότι του ΠΑΜΕ είναι καλύτεροι, αλλά δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες για τη στάση του .

(2) ΜΛ-ΚΚΕ/ΚΚΕ-ΜΛ Είπε: «Στις γενικές συνελεύσεις συμμετείχαν 20.000 εκπαιδευτικοί. Οι 13.000 περίπου υπερψήφισαν την πρόταση της  ΟΛΜΕ. Απ’αυτούς οι 10.000 για το γαμώτο και 3.000 αποφασισμένοι να κάνουν απεργία που είναι μουτζαχεντίν. Συνεπώς δεν υπάρχουν όροι να πάμε σε απεργία. Επειδή όμως δεν μπορεί να μην γίνει και τίποτα, προτείνω την Παρασκευή να απεργήσουν 500 συνδικαλιστές. Οι επιτηρητές να πάνε κανονικά στα εξεταστικά κέντρα και οι υπόλοιποι που δεν εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελλαδικών να πραγματοποιήσουν συλλαλητήρια έξω από τα εξεταστικά κέντρα χωρίς να υπάρχουν απεργιακές φρουρές έξω από τα εξεταστικά κέντρα». Περισσότερα ΕΔΩ

(3) ΜΛ-ΚΚΕ/ΚΚΕ-ΜΛ

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: