ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ ZOUGLA.GR -ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ …2η η χρυση αυγή

`

ΔΕΥΤΕΡΗ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΟ «ΣΧΕΔΙΟ Β».

Τα παρακάτω ποσοστά έδωσε η διαδικτυακή ψηφοφορία που μπριν μία ώρα (01.10) παρουσίασε το διαδικτυακό κανάλι του Μ.Τριανταφυλλόπουλου.

Διαδικτυακη ψηφοφορια μεγαλης ανατροπης.

Διαδικτυακη ψηφοφορια μεγαλης ανατροπης.

Ακόμη 4,8% άλλο κόμμα, αποχή 1,8%, Λευκό-Άκυρο 1,5%, Δεν ξέρω/Δεν απαντώ 16%.

Στο βαθμό της αξιοπιστίας των αποτελεσμάτων, συνιστούν μεγάλη πολιτική ανατροπή, αν συνδυαστούν με τρία-τέσσερα  στοιχεία  που συγκρατήσαμε.

Πρώτη έκπληξη: To 90% δηλώνει οτι θα ψηφίσει στις επόμενες εκλογές, σε αντίθεση με τα γιγαντιαία ποσοστά αποχής που δηλώνονταν έως σήμερα.Δεύτερη τα κόμματα της συγκυβέρνησης βουλιάζουν στο 28,5% από το 48% πριν ένα χρόνο.

Ακόμη:

Πρώτον πάνω από 62% αυτών που ψηφίζουν Χ.Α. το κάνουν από οργή και αγανάκτηση,  31% από ανικανότητα και διαφθορά των πολιτικών   και μόνο 3,8% για ιδεολογικούς λόγους. Δεύτερον κοντά το 78% του δείγματος είναι δυσαρεστημένοι από την πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πάνω από το 60% από την πολιτική της κυβέρνησης. Τρίτον  η συσπείρωση (δηλαδή το ποσοστό των ψηφοφόρων του Ιουνίου 2012 που ψηφίζουν ΝΔ)  είναι περίπου στο 70% και του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο 39%.  Τέταρτον. Απίστευτα  υψηλό ποσοστό δείχνει να λαμβάνει το για πρώτη φορά εμφανιζόμενο Σχέδιο Β. του Α.Αλαβάνου, που πρώτο μίλησε ανοιχτά, για στάση πληρωμών, για κατάργηση του μνημονίου, για έξοδο από το Ευρώ και την Ε.Ε. , για εθνικό νόμισμα, για παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και σοσιαλιστική προοπτική κ..α

Αναλυτικά Θεαματική είναι η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών που καταδεικνύουν οι επιλογές των ψηφοφόρων άνω των 18 ετών που συμμετείχαν στην ανοικτή διαδικτυακή ψηφοφορία. Η ψηφοφορία διεξήχθη από το απομεσήμερο της Δευτέρας 20 Μαΐου έως την Πέμπτη 23 Μαΐου.

Ένα πρώτο γενικό συμπέρασμα που εξάγεται αφορά τη θεαματική πτώση που σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνον ως προς την πρόθεση ψήφου των πολιτών αλλά και ως προς την γνώμη που έχουν οι ψηφοφόροι για το συνολικό έργο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και για τις εσωτερικές αντιφάσεις που διέπουν την Κουμουνδούρου.

Είναι ενδεικτικό ότι οι πολίτες είναι απολύτως μοιρασμένοι όταν καλούνται να εκτιμήσουν τους κυβερνητικούς χειρισμούς έναντι των εκπαιδευτικών και της επιστράτευσης. Είναι επίσης ενδεικτικό ότι οι πολίτες με μεγάλη πλειοψηφία επιθυμούν να κατατεθεί στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο για να συζητηθεί.

Στην ανοικτή ψηφοφορία ψήφισαν 946 πολίτες – χρήστες του Διαδικτύου από μία σταθερή Βάση Δεδομένων του zougla.gr που αριθμεί 8.000 άτομα που εθελοντικά δήλωσαν πως επιθυμούν να ενταχθούν. Πρόκειται για ένα σταθερό διαχρονικό δείγμα με χρήστες- αναγνώστες της ηλεκτρονικής εφημερίδας που έχουν καταθέσει τα προσωπικά τους στοιχεία. Ένα δείγμα λοιπόν αξιόπιστο που αποτελεί σταθερό εργαλείο. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας σταθμίστηκαν σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές από την ειδική ομάδα επιστημόνων με την οποία συνεργάζεται το zougla.gr..

Η μεγάλη όμως ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών προέρχεται από τον διεμβολισμό του ΣΥΡΙΖΑ από το κόμμα του Αλέκου Αλαβάνου. Με ένα ποσοστό της τάξης του 8,4% οι δυσαρεστημένοι του Αριστερού Ρεύματος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι πεπεισμένοι πολίτες πως η αποχώρηση από το ευρώ είναι η μόνη λύση για την Οικονομία και όχι μόνον, στηρίζουν αυτήν την χρονική στιγμή την πρωτοβουλία του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αυτού που ανέδειξε  τον Αλέξη Τσίπρα. Υπό αυτές τις συνθήκες ο ΣΥΡΙΖΑ περνά στην τρίτη θέση με 14% με τη Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται στην πρώτη θέση με 21,1% και την Χρυσή Αυγή να περνά στη δεύτερη θέση με 14,5%.

Σε χαμηλά ποσοστά κινούνται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,8%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ σε ιστορικά χαμηλά με 4,2%, το ΚΚΕ με 4%, η ΔΗΜΑΡ με 3,1%. Ανιχνεύεται με 0,8% το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου «Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα». Περί το 16% κινείται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

ΠΛΗΡΗΣ Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πολιτικό και οικονομικό κλίμα

Το πρώτο ερώτημα της ανοικτής ψηφοφορίας αφορά βεβαίως το βασικό πρόβλημα της χώρας: Την Οικονομία. Το 10% των ερωτηθέντων απαντά πως το οικονομικό κλίμα είναι πολύ χειρότερο από πριν ενώ το 51% θεωρεί πως η κατάσταση είναι χειρότερη. Το 18% πιστεύει πως η κατάσταση στην Οικονομία είναι η ίδια με την προηγούμενη. Μόλις το 16% θεωρεί πως τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα ενώ υπάρχει και ένα 4% που βρίσκει ότι η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη.

Στο επόμενο ερώτημα οι πολίτες καλούνται να εκτιμήσουν τη στάση της κυβέρνησης ως προς τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών λίγο πριν την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων. Είναι προφανές από τις απαντήσεις πως οι πολίτες είναι απολύτως σχεδόν μοιρασμένοι ως προς τις εκτιμήσεις τους. Έτσι το 47% εκτιμά πως η Κυβέρνηση ενήργησε λανθασμένα ενώ το 46% θεωρεί πως ενήργησε σωστά.

Συναφές και το επόμενο ερώτημα που αφορά την επιστράτευση των εκπαιδευτικών. Το 47% των ερωτηθέντων απαντά πως διαφωνεί με την επιστράτευση, το 44% πως συμφωνεί ενώ το 5% δηλώνει πως αδιαφορεί για το ζήτημα.

Ακραιφνώς πολιτικό είναι το επόμενο ερώτημα που έχει να κάνει με το πολυσυζητημένο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που τόσο έχει διχάσει τουλάχιστον ως προς την επικοινωνιακή διάσταση του ζητήματος τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους. Έτσι το 62% των συμμετεχόντων στη ψηφοφορία επιθυμούν να κατατεθεί το νομοσχέδιο και να συζητηθεί στη Βουλή. Ένα εμφανώς πλειοψηφικό ρεύμα της κοινωνίας δηλαδή εκτιμά πως η συζήτηση επί του νομοσχεδίου αυτού στη Βουλή είναι απαραίτητη. Το 23% δεν θεωρεί πως η κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου είναι αναγκαία ενώ ένα 9%, ποσοστό καθόλου αμελητέο δηλώνει πως του είναι αδιάφορο το ζήτημα.

Στην επόμενη ερώτηση οι πολίτες καλούνται να τοποθετηθούν έναντι ενός επίσης πολυσυζητημένου ζητήματος. Αυτό της Κεντροαριστεράς και της προοπτικής συνεργασίας των συνιστωσών της. Οι απαντήσεις είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες. Το 36% πιστεύει πως το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ θα πρέπει να συνεργαστούν, αλλά το 40% θεωρεί πως θα πρέπει να αποφευχθεί μία τέτοια συνεργασία. Και σε αυτό το θέμα η κοινωνία φαίνεται να είναι διχασμένη και να διατηρεί πολλές επιφυλάξεις, ακόμη και άρνηση, για μία ενωτική κίνηση στον πολιτικό αυτό χώρο. Ένα μεγάλο ποσοστό της τάξης του 16% δηλώνει «Δεν Ξέρω» που ενδεχομένως να ταυτίζεται με το «δεν έχω καταλήξει» ή απλά με το «δεν με ενδιαφέρει». Σε οποιαδήποτε περίπτωση οι επιτελείς των δύο κομμάτων θα έπρεπε να προβληματιστούν από αυτήν την τοποθέτηση.

Πρέπει ή όχι να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές;

Σε αυτό το ερώτημα απαντούν οι πολίτες με την επόμενη ερώτηση. Το 53% θεωρεί πως θα πρέπει να εξαντληθεί η τετραετία. Το 41% πως θα πρέπει να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές. Το 6% δεν παίρνει θέση.

Το αγαπημένο θέμα των δημοσιογράφων αφορά το επόμενο γράφημα και οι τοποθετήσεις των πολιτών: Πρέπει ή όχι ο πρωθυπουργός να προχωρήσει σε Ανασχηματισμό; Σε αυτήν την ερώτηση την παράσταση κλέβει το ποσοστό των πολιτών που θεωρούν το ζήτημα αδιάφορο και είναι της τάξης του 45%. Ένας στους δύο πολίτες αδιαφορεί πλήρως, ενδεχομένως και δικαιολογημένα στο εάν ή όχι ο πρωθυπουργός θα ανασχηματίσει την κυβέρνηση του. Το 36% θεωρεί πως χρειάζεται ανασχηματισμός και το 19% πως κάτι τέτοιο δεν είναι αναγκαίο.

Στο επόμενο γράφημα καταγράφεται η γνώμη των πολιτών ως προς το κυβερνητικό έργο. Ένα καθόλου ευκαταφρόνητο και προφανώς ενισχυμένο σε σύγκριση με το παρελθόν 31,4% θεωρεί πως το έργο της Κυβέρνησης είναι θετικό ενώ ένα 2,3% διατηρεί πολύ θετική εικόνα για την κυβέρνηση.

Αντίθετα η πλειοψηφία του κόσμου διατηρεί σε ποσοστό 27% αρνητική εικόνα για την κυβέρνηση ενώ το 33,4% αντιμετωπίζει πολύ αρνητικά το κυβερνητικό έργο.

Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αφιερωμένη η επόμενη ερώτηση και οι απαντήσεις μάλλον θα προβληματίσουν την Κουμουνδούρου. Το 45,5% έχει πολύ αρνητική γνώμη για την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ το 33,1% αρκετά αρνητική. Μόνον το 13,5% έχει αρκετά θετική γνώμη ενώ ένα ισχνό 3,6% διατηρεί πολύ θετική γνώμη.

Παραμένουμε στον ΣΥΡΙΖΑ με τους πολίτες να απαντούν στο ερώτημα αν υφίσταται ζήτημα ενότητας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λόγω των συνιστωσών του. Το 66,5% των συμμετεχόντων στην ψηφοφορία δηλώνει πως υφίσταται θέμα ενότητας ενώ το 16% θεωρεί πως ναι μεν υπάρχει ζήτημα αλλά θα ξεπεραστεί. Μόνον ένα 3,8% θωρεί πως το ζήτημα που τίθεται είναι ανύπαρκτο.

Το επόμενο ερώτημα προσπαθεί να ανιχνεύσει τους λόγους αύξησης των ποσοστών της Χρυσής Αυγής. Η πλειοψηφία εκείνων που απάντησαν θεωρούν με ποσοστό 61,7% πως ο βασικός λόγος είναι η αγανάκτηση και η οργή. Το 14,7% δηλώνει πως είναι η ανικανότητα των πολιτικών που οδηγεί τους ψηφοφόρους στην Χρυσή Αυγή. Το 16,7% δηλώνει πως είναι η διαφθορά των πολιτικών που τους «σπρώχνει» προς το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου ενώ μόνον το 3,8% παραδέχεται πως επιλέγει την Χρυσή Αυγή λόγω της ιδεολογικής της τοποθέτησης.

Στο επόμενο ερώτημα, ωστόσο, που καλεί τους συμμετέχοντες στην ψηφοφορία να τοποθετηθούν έναντι του ενδεχόμενου συμμετοχής της Χρυσής Αυγής σε κάποια κυβέρνηση το 59% δηλώνει ξεκάθαρα «όχι», ενώ μόλις το 25% θα δεχόταν την συμμετοχή της σε κυβερνητικό σχήμα. Ένα 13% όμως πιστεύει πως η συμμετοχή της Χρυσής Αυγής σε μία κυβέρνηση εξαρτάται από τις συνθήκες.

Στο επόμενο γράφημα καταγράφονται οι απόψεις των ψηφοφόρων ως προς την καταλληλότητα των πολιτικών αρχηγών για να κυβερνήσουν.

Η αρνητική ψήφος κυριαρχεί αφού το 42,1% δηλώνει πως κανένας εκ των πολιτικών αρχηγών δεν πληροί τις απαιτούμενες «προδιαγραφές». Ο Αντώνης Σαμαράς έρχεται πρώτος με 27,5% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση με 10,8%. Τα ποσοστά των υπολοίπων είναι χαμηλά με τον Νίκο Μιχαλολιάκο να αγγίζει ένα 4,9%. Πολύ χαμηλά ο Φώτης Κουβέλης με 1,4%.

Την πολιτικοποίηση της κοινωνίας καταδεικνύει το επόμενο γράφημα αφού το 90% των ερωτηθέντων απαντά πως θα συμμετέχει και θα ψηφίσει στις επόμενες εκλογές, ενώ το 7% απαντά πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη.

Δεν βλέπουν κυβερνητική αυτοδυναμία οι συμμετέχοντες στην ψηφοφορία ούτε μετά τις επόμενες εκλογές. Το 80% θεωρεί πως δεν θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση και μόνον το 15% αισιοδοξεί πως θα υπάρξει αυτοδύναμο κυβερνητικό σχήμα.

Παράσταση Νίκης

Το 47,6% θεωρεί πως αν οι εκλογές διεξάγονταν την επόμενη Κυριακή η Νέα Δημοκρατία θα κέρδιζε την πρώτη θέση με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με ποσοστό 34,1%.

Την ίδια εικόνα αλλά με διαφορετικά ποσοστά καταγράφει το επόμενο γράφημα που αφορά την παράσταση νίκης σε περίπτωση που στις δύο πρώτες θέσεις θα βρίσκονταν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόθεση Ψήφου: «Η μεγάλη ανατροπή»

Η μεγάλη ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών προέρχεται από τον διεμβολισμό του ΣΥΡΙΖΑ από το κόμμα του Αλέκου Αλαβάνου. Με ένα ποσοστό της τάξης του 8,4% οι δυσαρεστημένοι του Αριστερού Ρεύματος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι πεπεισμένοι πολίτες πως η αποχώρηση από το ευρώ είναι η μόνη λύση για την Οικονομία και όχι μόνον, στηρίζουν αυτήν την χρονική στιγμή την πρωτοβουλία του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πνευματικού πατέρα του Αλέξη Τσίπρα. Υπό αυτές τις συνθήκες ο ΣΥΡΙΖΑ περνά στην τρίτη θέση με 14% με τη Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται στην πρώτη θέση με 21,1% και την Χρυσή Αυγή να περνά στη δεύτερη θέση με 14,5%.

Σε χαμηλά ποσοστά κινούνται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,8%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ σε ιστορικά χαμηλά με 4,2%, το ΚΚΕ με 4%, η ΔΗΜΑΡ με 3,1%. Ανιχνεύεται με 0,8% το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου «Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα». Περί το 16% κινείται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Συσπειρώσεις

Στον παρακάτω πίνακα απεικονίζονται οι διαρροές ψηφοφόρων από την Νέα Δημοκρατία προς άλλα κόμματα. Η «πληγή» της ΝΔ η οποία παρουσιάζει αυτήν την χρονική στιγμή συσπείρωση της τάξης του 69,8% είναι η Χρυσή Αυγή. Προς αυτό το κόμμα η Νέα Δημοκρατία διατηρεί μία διαρροή της τάξης του 12,5%.

Ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα ο οποίος παρουσιάζει πολύ ισχνή συσπείρωση, μόλις 38,6%, η σημαντική διαρροή του εντοπίζεται στο ρεύμα ψηφοφόρων προς το κόμμα του Αλέκου Αλαβάνου. Η διαρροή αυτή είναι της τάξης του 28,4%.

Στο τελευταίο γράφημα απεικονίζονται συγκεντρωτικά τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου στις τέσσερεις τελευταίες Ανοικτές Ψηφοφορίες.

Πηγή

Advertisements
Σχολιάστε

4 Σχόλια

 1. Η δημοσκόπηση το μόνο που δείχνει είναι τα ποστοστά των πελατών/αναγνωστών της φασιστοειδούς zugla.gr και τίποτα άλλο!

  Εντύπωση δεν προκαλεί το γεγονός ότι η χρυσή αυγή είναι η δεύτερη στη σειρά πελάτες της zugla.gr αλλά το μεγάλο ποσοστό του ΣΧΕΔΙΟΥ Β’, το οποίο δείχνει σε ποιούς χώρους έχει απήχηση!…

  Μου αρέσει!

  Απάντηση
  • Όταν η ΝΔ δεν έχει εξαφανισθεί από προσώπου γης, αλλά συνεπικουρούμενη από χθεσινούς Αριστερούς και Σοσιαλιστές έχει κάνει οικόπεδο και κρανίου τόπο τη χώρα και παραμένει πρώτη, τίποτε πιά δεν μας κάνει εντύπωση. Ούτε τα υπονοούμενα και οι κατηγορίες των όποιων σχολίων. Έχουν άλλωστε κατά καιρούς ακούστεί από αριστερά-δεξιά-κέντρο (και ακούγονται), τόσα και τόσα για το Σχέδιο Β και τον Α.Αλαβάνο, ώστε δεν μας προκαλεί καμμιά εντύπωση τίποτε ούτε η όποια ισοπέδωση-«Ο καλός ό μύλος όλα τα αλέθει»-. Άλλωστε και δικαιολογούνται απόλυτα, αφού ως γνωστόν για τα ίδια ακριβώς πράγματα αγωνίζεται και προτείνει το ΣΧΕΔΙΟ Β με αυτά των ακροδεξιών, των φασιστών των …μασσόνων.
   Γιατί προφανώς αν κάποιος πει, όπως εμείς λέμε ότι π.χ. σήμερα έχουμε 24/5/2013, εμείς πρέπει να το αρνηθούμε, μήπως και κατηγορηθούμε ότι λέμε τα ίδια με αυτόν, και άντε μετά να αποδείξεις ότι δεν είσαι «ελέφαντας».
   Οπότε λογικά πράττοντες ή θα πρέπει ν’ακολουθούμε και εμείς τη γραμμή «ένα είναι το κόμμα», ή κάπως έτσι, ή να σιωπούμε για να μη κατηγορηθούμε για μύρια όσα. Υπάρχει και τρίτη όμως επιλογή: ΣΧΕΔΙΟ Β!
   `
   Υ.Γ. Καλό όμως θα είναι πριν κάνουμε γενικούς αφορισμούς και στοχοποιήσεις να το σκεφτόμαστε καλύτερα. Γιατί με τέτοιες απολυτότητες και υπονοούμενα, θα μπορούσαμε και εμείς πολλά να πούμε για το εύρημα π.χ. της τελευταίας δημοσκόπησης της Public Issue Μάη 13, όπου ένα 7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (κοντά στο 8,4% της δημοσκόπησης…) επιλέγει τη Χρυσή Αυγή. Δεν το κάνουμε όμως γιατί δεν επιτρέπεται και γιατί δεν γίνεται διάλογος με τέτοιους τρόπους.

   Μου αρέσει!

   Απάντηση
 2. Μια ματιά και εδώ, όπου πρώτο κόμμα είναι οι ΑΝΕΛ, σύμφωνα με την zugla.gr

  ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ ZOUGLA.GR‏

  Μου αρέσει!

  Απάντηση
 3. Νίκος Κ.

   /  Μαΐου 25, 2013

  ΕΟΣ αυτό είναι κατάντια… Δεν αρμόζει σε αριστερούς.

  Μου αρέσει!

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 • NAOMI KLEIN Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΚΛΙΚ.

  Ολόκληρο το Βιβλίο Μπέστ-σέλλερ, προσφορά του συνεργάτη μας ftanei_pia στο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ. Για να μαθαίνουν νέοι και παληοί.

  Το βιβλίο της Νάομι Κλάιν συγκλονίζει με τις ομοιότητες που βιώνει το πειραματόζωο Ελλάς. Αφού πριν χρόνια η νεοφιλελεύθερη σχολή Φρίντμαν τα εφάρμοσε στη Λατ, Αμερική, Πολωνία, Μεγ. Βρεττανία, Ινδονησία, Ρωσία, Σρι Λάνκα, Ιράκ. κ.α

 • «Καλώς ήρθες» CIA #Twitter & # Facebook!

  Η CIA εισέρχεται στα κοινωνικά δίκτυα για να παρακολουθεί, κατασκόπευει και να προβλέπει τις παγκόσμιες τάσεις.

 • Πακέτο!

  θα τους ταραξουμε στη νομιμότητα (κι'όσοι προκάνουμε..)

 • Μπορεί ο αστυνομικός να είναι χρυσαυγίτης;

  Δεν υποστηρίζω ότι οι άντρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ που ψηφίζουν τα αυγά είναι ναζιστές ή συνειδητοί αντι-δημοκράτες – αν και αυτή η επιλογή δεν έχει το παραμικρό ελαφρυντικό. Ωστόσο, τα μεγάλα ποσοστά που παίρνει η ΧΑ ξανά και ξανά εκεί που ψηφίζουν οι αστυνομικοί δεν είναι καθόλου καλό σημάδι. Το μήνυμα που προκύπτει είναι σαφέστατο και κανένας δε μπορεί να το αγνοεί.

  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ- http://wp.me/pVnfp-g9p

 • Σαν να μην πέρασε μιά μέρα…

  2400 Χρόνια Πίσω ;

 • Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

 • Πρόσφατα άρθρα

 • ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π

 • ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

  Μας "πυροβολούν" εν ψυχρώ, μας γυρίζουν στην Γιούλεν των αμερικάνων και αυτοί αντί να ξεσηκώνονται και να τα κάνουν όλα λαμπόγιαλο, παρακολουθούν και μελετούν τις εξελίξεις, ψύχραιμοι και ωραίοι. Και οι "πέτρες δεν έχουν ακόμη αρχίσει να ίπτανται"..

  Εκείνα τα χρήματα του "κουμπαρά" Μπάρδη-Ομοσπονδίας που μας λέγατε πως πήγαιναν οι περικοπές των αποδοχών, εννοείτε πως θα είναι το ισοδύναμο από τις απώλειες στο εφάπαξ;

 • Μεταπληροφορίιες

 • Αγωνιστικο και Λυτρωτικό το 2014

 • Χάουαρντ Ζιν (1923-2010)

  ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΒΙΒΛΙΟ (1,2,3,4 Κεφάλαια)

 • ΑΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ

  Οταν στην πρώτη σελίδα του blog υπάρχει η (μοναδική) παραπομπή σε παράταξη κόμματος; Και που έχει ζητηθεί η απομάκρυνση της πολλές φορές; Μετά απορούμε για την αναξιοπιστία-ανυποληψία του κομματικού συνδικαλισμού;

 • ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ…

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ > και αν δεν ανοίγει ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ

 • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

  Μαΐου 2013
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Απρ.   Ιον. »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • ΕΝΟΤΗΤΑ -ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΙ’ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠ΄ΤΗ ΠΕΙΝΑ

  Αυτοοργάνωση, επιτροπές εργαζομένων παντού, αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες

 • ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

  protovoulia1.eydap@gmail.com
  ---------
  ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ.
  ---------
  -Μπορείτε να δημοσιεύσετε άρθρο σας -επώνυμα ή με τα αρχικά*.
  Παράκληση: Χωρίς ύβρεις και συκοφαντίες
  *Τα πλήρη στοιχεία στη διάθεση μας.

 • Αρχείο

 • Kατηγορίες

 • «Έπεσε» στο μάτι μας

  και γελάσαμε ..πικρά

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ -ΛΙΝΚ //σε περίπτωση που δεν ανοίγει το προηγούμενοι ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • Τα πάντα διαλύονται, ξεπουλιούνται..Η Α.Ε. εκποίησης δημόσιας περιουσίας δουλεύει! Εμείς? (ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ)

  ...Εμείς οι χιλιάδες, οι εκατοντάδες χιλιάδες, τα εκατομμύρια... τι κάνουμε, τι περιμένουμε για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας; Τιιιιιιιιιιιιι;

  ..και τα συνδικάτα, οι παρατάξεις, οι δεκάδες "συνδικαλιστές| (βάλτε όποια και όποιους φαντάζεστε) στη ..νιρβάνα τους?

 • ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  Πότε θα γυρίσουμε σελίδα; Δεν αρκούν 40 σχεδόν, χρόνια συναλλαγής, διαφθοράς, ιδιοτέλειας, πελατειακών σχέσεων; Θα πρέπει μήπως να τα ..κατοστήσουμε;

 • αν

 • Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: