«Να βγει η Ελλάδα από το στοιχειωμένο κλουβί της Ευρωζώνης»

`

..όταν ο ταχυδρόμος φέρνει γράμματα από φίλους κι όχι χαράτσια της ΔΕΗ

πουλί πετώντας«(….) Αυτοί που ταπεινώνουν τους μετανάστες έχουν οι ίδιοι ταπεινωθεί από ένα άγριο κράτος….Αυτοί που δεν έχουν λογική αλλά μόνο ενστικτώδεις αντιδράσεις, έχουν βρεθεί σε ένα παράλογο και ανεξήγητο κόσμο ανεργίας και κατάπτωσης. Δεν δικαιολογώ κανένα. Απλώς πρέπει να κατανοήσουμε το δρόμο εξόδου από αυτήν την απειλητική παλινδρόμηση της ελληνικής κοινωνίας.

Οταν υπάρχει πάντα ένα πιάτο φαΐ, όταν ο ταχυδρόμος φέρνει γράμματα από φίλους κι όχι χαράτσια της ΔΕΗ, όταν ο γονιός χαμογελάει γιατί το παιδί μετά τις σπουδές δουλεύει και προκόβει, τότε θα υπάρχει αμελητέος χώρος για χρυσές αυγές και χρυσά σούρουπα».

`

Ολόκληρη η συνέντευξη :

* Υποστηρίζετε ότι το εγχείρημα της Ευρωζώνης είναι πια κάτι απαρχαιωμένο, αποτυχημένο, παραλυτικό. Πολλοί, όμως, αντιπροτείνουν ότι η Ευρώπη είναι ένα μεγάλο μαντρί και ότι η Ελλάδα αν βγει από την Ευρωζώνη θα τη φάει ο λύκος. Μπορεί η Ελλάδα να τα καταφέρει χωρίς την Ευρώπη;

– Α Αλαβάνος « Οι λύκοι είναι ήδη μέσα στο μαντρί. Οχι ότι υπάρχουν κακοί (οι Γερμανοί) και καλοί (οι Ελληνες) λαοί. Τα δομικά χαρακτηριστικά της Ευρωζώνης είναι τέτοια που δημιουργούν κέντρο και περιφέρεια, χώρες εξαγωγείς-τοκογλύφους και χώρες εισαγωγείς και χρεοκοπημένες, οικονομίες με τεχνολογία και οικονομίες με διαλυμένο παραγωγικό ιστό. Και σε πολιτικό επίπεδο κράτη-αφεντικά και κράτη-αποικίες.

Το ζητούμενο είναι μια χώρα που έχει φτάσει σε ακραία ύφεση, όπως η Ελλάδα, να ανοίξει δίοδο και να βγει από αυτό το στοιχειωμένο κλουβί. Από το ίδιο μονοπάτι θα βγουν και οι άλλοι. Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη για το «Σχέδιο Β» δεν είναι μια κίνηση αυτοαπομόνωσης, αλλά η πρώτη συγκρουσιακή πράξη για τη δημιουργία μιας Ευρώπης της ισότιμης συνεργασίας, του αμοιβαίου οφέλους, της αλληλεγγύης, της διάχυσης της γνώσης και της τεχνολογίας.

* Εχετε ακόμη πει ότι η κρίση που βιώνει η χώρα δεν είναι απλά μια οικονομική κρίση. Οτι είναι κρίση καθολική, υπαρξιακή. Πώς περιγράφετε τη σημερινή κατάσταση;

Α Αλαβάνος « Οι θεσμοί -από το Κοινοβούλιο μέχρι το δημόσιο νοσοκομείο- καταρρέουν και επιτείνουν την κρίση. Οι αξίες που επικρατούσαν -το βόλεμα, η ατομική λύση- δεν έχουν να δώσουν απολύτως τίποτε. Η γλώσσα επικοινωνίας γίνεται όλο και περισσότερο γλώσσα της βίας. Ηθικό για το αύριο, όχι απλώς χαμηλό, δεν υπάρχει.

Και το χειρότερο, εργασιακή γενοκτονία της νεολαίας. Μια καθολική κρίση απαιτεί και μια καθολική ημερήσια διάταξη επαναστατικών αλλαγών. Οχι μόνο οικονομικές, κοινωνικές, αλλά και θεσμικές, πολιτιστικές, στις ιδέες, στις αξίες. Ακόμα και στις σχέσεις ανάμεσά μας. Το πιο δύσκολο εμπόδιο για το «Σχέδιο Β» δεν είναι το νόμισμα. Αλλά αν η κοινωνία μας μπορεί τελικά να βγει από το μικροαστισμό και να ανοίξει τα φτερά της σε ένα νέο πλαίσιο αλληλοστήριξης και συντροφικής δράσης.

* Υπήρξατε εμπνευστής του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν σημεία που τώρα διαπιστώνετε ότι κάνατε λάθος;

Α Αλαβάνος: «Δεν υπάρχει αναμάρτητος. Αλλο αν σε κάποιους τούς πρέπει η κόλαση και σε άλλους μόνο το καθαρτήριο. Θα μείνω στη μεγαλύτερη ευθύνη. Την πλήρη αποτυχία στο σχέδιο για μια βαθιά ανασυγκρότηση της Αριστεράς, ώστε με πλήρη διαφορετικότητα στις αντιλήψεις, στους κώδικες και στις αξίες από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να αναδειχθεί ως ορατή ελπίδα στην κρίση. Είχε καλές προθέσεις η πρωτοβουλία αυτή, αλλά μεγάλο ερασιτεχνισμό και αφέλεια.

* Πώς θα ορίζατε στις σημερινές συνθήκες την Αριστερά; Πώς θα συστήνατε την Αριστερά στους σημερινούς νέους;

Α Αλαβάνος: «Οχι με όρους αριστερού κατηχητικού. Στις εποχές κοινωνικής κρίσης η θεωρία δοκιμάζεται κάθε στιγμή στην πράξη. Αυτό που οφείλουμε στους νέους και στις νέες είναι ένα τολμηρό, συγκροτημένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα για την ταχύτατη και μαζική δημιουργία θέσεων εργασίας. Μετά, μαζί με την εργασιακή ασφάλεια, έρχεται η αυτοεκτίμηση, η οικογένεια, η αισιοδοξία, η δημιουργικότητα, η ειρήνη.

Το «Σχέδιο Β» ξεκίνησε από το ερώτημα: «Πώς θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας;». Και σιγά σιγά αρχίσαμε να ξετυλίγουμε το κουβάρι, μέχρι να φτάσουμε και στο εθνικό νόμισμα, αλλάζοντας στην πορεία πολλοί από μας τις αρχικές τους απόψεις για την Ευρωζώνη.

* Δέχεστε επιθέσεις από το ΚΚΕ ότι το «Σχέδιο Β», μαζί με άλλα, εντάσσεται σε μια προσπάθεια αναδιάταξης του παλιού πολιτικού συστήματος. Πώς το σχολιάζετε;

Α Αλαβάνος: «Αν κάνει αυτή την παρατήρηση το ΚΚΕ για το «Σχέδιο Β», έχει κατανοήσει σωστά και την πολιτική μας αλλά και τις προθέσεις μας. Πιστεύουμε ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα, οι τελετουργίες, οι κανόνες και η νοοτροπία του έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους και πρέπει να ανατραπούν.

Για αυτό και προχωρήσαμε στην επεξεργασία των προωθημένων θέσεών μας για το Κοινοβούλιο.

Τη μείωση του αριθμού των βουλευτών.

Την κατάργηση κάθε κρατικής χρηματοδότησης προς τα κόμματα και την αντικατάστασή της από ρυθμίσεις με μηδενικό κόστος για το φορολογούμενο -με βάση εύστοχες ιδέες του συγχωρεμένου Μιχάλη Παπαγιαννάκη.

Την επιλογή του 5% των βουλευτών με κλήρωση ανάμεσα σε όλους τους Ελληνες που έχουν δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

Την ανακλητότητα.

Τη λαϊκή πρωτοβουλία για δημοψήφισμα.

* Εκτός από τις ευρωεκλογές, είστε έτοιμοι και για τις εθνικές εκλογές;

Α Αλαβάνος: «Ξέρετε γιατί επιλέξαμε ως τίτλο τον όρο «Σχέδιο Β»; Για να δείξουμε ότι δεν είμαστε μια ομάδα επαγγελματιών, μια εταιρεία στελεχών, αλλά φορείς ενός προγράμματος που είναι σε σύγκρουση με το Σχέδιο Α. Το πρόγραμμά μας είναι το όνομά μας. Με αυτή την έννοια, ναι, στις ευρωεκλογές οφείλει να είναι παρόν το «Σχέδιο Β» ως μια συγκροτημένη εναλλακτική πρόταση για τις θέσεις εργασίας, για το κοινωνικό κράτος, για δημόσιες τράπεζες, για άμεση απαλλαγή από τις δανειακές υποχρεώσεις, για τα κοινά αγαθά, για μια σχεδιασμένη ανασυγκρότηση.

Βρισκόμαστε ήδη σε μια προωθημένη διαδικασία γόνιμων συζητήσεων για συνεργασία με άλλες κινήσεις της Αριστεράς, πρωτοβουλίες ανέργων, κύκλους διανοουμένων. Αυτή θα διευρύνει τις δυνατότητες για τις ευρωεκλογές και θα διευκολύνει για τις εθνικές εκλογές.

«Κοινωνικό φαινόμενο η Χρυσή Αυγή»

* Τις τελευταίες μέρες γίνεται πολύς λόγος για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και τη Χρυσή Αυγή.

Α Αλαβάνος: «Χρειάζονται αυστηρές ρυθμίσεις. Χρειάζεται η σταθερή εφαρμογή τους. Χρειάζεται το αντιφασιστικό κίνημα, που δεν θα επιτρέψει ούτε σε ένα δρόμο να επιβάλει την παραεξουσία της η Χρυσή Αυγή. Τίποτε όμως από αυτά δεν θα φέρει αποτέλεσμα αν δεν κατανοήσουμε ότι μπροστά μας έχουμε ένα κοινωνικό, κυρίως, φαινόμενο. Από τη γυναίκα μου, που είναι ψυχίατρος, έχω μάθει ότι όταν ένας νέος έχει επιθετικότητα ή προσφεύγει σε ουσίες ούτε τον βαράς ούτε τα ρίχνεις όλα στο βαποράκι. Κυρίως παίρνεις υπόψη το σήμα συναγερμού, το προειδοποιητικό μήνυμα ότι κάτι τρέχει σε όλη την οικογένεια.

Αυτοί που ταπεινώνουν τους μετανάστες έχουν οι ίδιοι ταπεινωθεί από ένα άγριο κράτος. Αυτοί που έχουν ηθικά εξαχρειωθεί, είναι ήδη εξαχρειωμένοι μέσα στις συνοικίες της παρακμής. Αυτοί που δεν έχουν λογική αλλά μόνο ενστικτώδεις αντιδράσεις, έχουν βρεθεί σε ένα παράλογο και ανεξήγητο κόσμο ανεργίας και κατάπτωσης. Δεν δικαιολογώ κανένα. Απλώς πρέπει να κατανοήσουμε το δρόμο εξόδου από αυτήν την απειλητική παλινδρόμηση της ελληνικής κοινωνίας. Οταν υπάρχει πάντα ένα πιάτο φαΐ, όταν ο ταχυδρόμος φέρνει γράμματα από φίλους κι όχι χαράτσια της ΔΕΗ, όταν ο γονιός χαμογελάει γιατί το παιδί μετά τις σπουδές δουλεύει και προκόβει, τότε θα υπάρχει αμελητέος χώρος για χρυσές αυγές και χρυσά σούρουπα.

Εφημ. Ελευθεροτυπία 2/6/2013

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 • NAOMI KLEIN Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΚΛΙΚ.

  Ολόκληρο το Βιβλίο Μπέστ-σέλλερ, προσφορά του συνεργάτη μας ftanei_pia στο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ. Για να μαθαίνουν νέοι και παληοί.

  Το βιβλίο της Νάομι Κλάιν συγκλονίζει με τις ομοιότητες που βιώνει το πειραματόζωο Ελλάς. Αφού πριν χρόνια η νεοφιλελεύθερη σχολή Φρίντμαν τα εφάρμοσε στη Λατ, Αμερική, Πολωνία, Μεγ. Βρεττανία, Ινδονησία, Ρωσία, Σρι Λάνκα, Ιράκ. κ.α

 • «Καλώς ήρθες» CIA #Twitter & # Facebook!

  Η CIA εισέρχεται στα κοινωνικά δίκτυα για να παρακολουθεί, κατασκόπευει και να προβλέπει τις παγκόσμιες τάσεις.

 • Πακέτο!

  θα τους ταραξουμε στη νομιμότητα (κι'όσοι προκάνουμε..)

 • Μπορεί ο αστυνομικός να είναι χρυσαυγίτης;

  Δεν υποστηρίζω ότι οι άντρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ που ψηφίζουν τα αυγά είναι ναζιστές ή συνειδητοί αντι-δημοκράτες – αν και αυτή η επιλογή δεν έχει το παραμικρό ελαφρυντικό. Ωστόσο, τα μεγάλα ποσοστά που παίρνει η ΧΑ ξανά και ξανά εκεί που ψηφίζουν οι αστυνομικοί δεν είναι καθόλου καλό σημάδι. Το μήνυμα που προκύπτει είναι σαφέστατο και κανένας δε μπορεί να το αγνοεί.

  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ- http://wp.me/pVnfp-g9p

 • Σαν να μην πέρασε μιά μέρα…

  2400 Χρόνια Πίσω ;

 • Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

 • Πρόσφατα άρθρα

 • ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π

 • ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

  Μας "πυροβολούν" εν ψυχρώ, μας γυρίζουν στην Γιούλεν των αμερικάνων και αυτοί αντί να ξεσηκώνονται και να τα κάνουν όλα λαμπόγιαλο, παρακολουθούν και μελετούν τις εξελίξεις, ψύχραιμοι και ωραίοι. Και οι "πέτρες δεν έχουν ακόμη αρχίσει να ίπτανται"..

  Εκείνα τα χρήματα του "κουμπαρά" Μπάρδη-Ομοσπονδίας που μας λέγατε πως πήγαιναν οι περικοπές των αποδοχών, εννοείτε πως θα είναι το ισοδύναμο από τις απώλειες στο εφάπαξ;

 • Μεταπληροφορίιες

 • Αγωνιστικο και Λυτρωτικό το 2014

 • Χάουαρντ Ζιν (1923-2010)

  ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΒΙΒΛΙΟ (1,2,3,4 Κεφάλαια)

 • ΑΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ

  Οταν στην πρώτη σελίδα του blog υπάρχει η (μοναδική) παραπομπή σε παράταξη κόμματος; Και που έχει ζητηθεί η απομάκρυνση της πολλές φορές; Μετά απορούμε για την αναξιοπιστία-ανυποληψία του κομματικού συνδικαλισμού;

 • ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ…

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ > και αν δεν ανοίγει ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ

 • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

  Ιουνίου 2013
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Μάι.   Ιολ. »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • ΕΝΟΤΗΤΑ -ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΙ’ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠ΄ΤΗ ΠΕΙΝΑ

  Αυτοοργάνωση, επιτροπές εργαζομένων παντού, αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες

 • ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

  protovoulia1.eydap@gmail.com
  ---------
  ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ.
  ---------
  -Μπορείτε να δημοσιεύσετε άρθρο σας -επώνυμα ή με τα αρχικά*.
  Παράκληση: Χωρίς ύβρεις και συκοφαντίες
  *Τα πλήρη στοιχεία στη διάθεση μας.

 • Αρχείο

 • Kατηγορίες

 • «Έπεσε» στο μάτι μας

  και γελάσαμε ..πικρά

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ -ΛΙΝΚ //σε περίπτωση που δεν ανοίγει το προηγούμενοι ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • Τα πάντα διαλύονται, ξεπουλιούνται..Η Α.Ε. εκποίησης δημόσιας περιουσίας δουλεύει! Εμείς? (ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ)

  ...Εμείς οι χιλιάδες, οι εκατοντάδες χιλιάδες, τα εκατομμύρια... τι κάνουμε, τι περιμένουμε για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας; Τιιιιιιιιιιιιι;

  ..και τα συνδικάτα, οι παρατάξεις, οι δεκάδες "συνδικαλιστές| (βάλτε όποια και όποιους φαντάζεστε) στη ..νιρβάνα τους?

 • ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  Πότε θα γυρίσουμε σελίδα; Δεν αρκούν 40 σχεδόν, χρόνια συναλλαγής, διαφθοράς, ιδιοτέλειας, πελατειακών σχέσεων; Θα πρέπει μήπως να τα ..κατοστήσουμε;

 • αν

 • Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: