Προτίμησε προεδρείο με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

`

ΣΥΡΙΖΑ – Αν στην ΕΙΝΑΠ είναι έτσι, τότε στη χώρα τί;

`

(σ.σ. Στην ΕΥΔΑΠ ας μην το συζητάμε.Κι’ερχονται εκλογές σε Ομοσπονδία…)

`

`
Η συμπεριφορά της συνδικαλιστικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στους νοσοκομειακούς γιατρούς το τελευταίο διάστημα είναι ενδεικτική εντυπωσιακής συντηρητικής στροφής, όπου με το πρόσχημα της «αναλογικότητας»  αρνείται  την δυνατότητα εκλογής αγωνιστικού – αντικυβερνητικού προεδρείου αν και οι συσχετισμοί στο ΔΣ το επιτρέπουν, όπως ακριβώς και στον χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) αλλά και στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας…
`
Αναλυτικά στη διαδικασία για την συγκρότηση προεδρείων έχουμε την συνδικαλιστική ηγεσία  («Μέτωπο») του ΣΥΡΙΖΑ είτε από την αρχή ή στην κρίσιμη στιγμή προχωρά σε ανοικτό «κομπρεμί» με τις παρατάξεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα:

Στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ ο συσχετισμός είναι :

Μέτωπο (ΣΥΡΙΖΑ) 3
ΔΗΚΝΙ (ΝΔ) 2
Ενωτικό Κίνημα Ανατροπής &Κίνηση Θες/ίκης 2
ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ) 1
ΠΑΣΚ 1
Σύνολο 9

Είναι προφανές πως η λογική της συγκρότησης αγωνιστικού – αντικυβερνητικού προεδρείου μπορούσε να προωθηθεί ακόμα και χωρίς την συμφωνία της ΔΗΠΑΚ. Και όμως … Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ άρον άρον και από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση έσπευσε να συγκροτήσει προεδρείο «αγκαλιά» με την ΔΗΚΝΙ και την ΠΑΣΚ.

`
`
Στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ο συσχετισμός είναι:
`
ΔΗΚΝΙ (ΝΔ) 5
Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή 3
Μέτωπο (ΣΥΡΙΖΑ) 2
ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ) 2
ΠΑΣΚ 1
ΙΑΣΥ (ΔΗΜΑΡ) 1
ΑΙΚ (ανεξ.) 1
Σύνολο 15

Ως και την περασμένη εβδομάδα το Μέτωπο υποστήριζε την πρόταση για αγωνιστικό αντικυβερνητικό προεδρείο, και την ίδια στάση τηρούν το Ενωτικό Κίνημα και η ΑΙΚ (6 ψήφοι σύνολο). Η πρόταση δεν προχώρησε με ευθύνη της ΔΗΠΑΚ, η οποία προβάλλοντας με εμμονή την θέση για «αναλογικό» προεδρείο (η 1η παράταξη πρόεδρος, η 2η γενικός γραμματέας κλπ), ψηφίζει λευκό με την λογική «αφού δεν δέχονται την αναλογικότητα όλες οι παρατάξεις, δεν συμμετέχουμε».

`
Αιφνιδιαστικά την περασμένη εβδομάδα οι εκπρόσωποι του Μετώπου ανακοίνωσαν πως «επειδή η πρόταση για αγωνιστικό προεδρείο δεν προχωράει, από δω και πέρα θα ψηφίζουμε ΔΗΚΝΙ, γιατί το σωματείο πρέπει να έχει προεδρείο πάση θυσία». Αυτό ακριβώς και έπραξαν στην προχθεσινή ψηφοφορία (29/6), κάνοντας μάλιστα και δημόσια δήλωση – επιλογή για τον ποιόν από τους δύο υποψηφίους της ΔΗΚΝΙ (η ΔΗΚΝΙ δεν έχει ενιαία στάση για εσωτερικούς της λόγους) είναι … «θεσμικός» και ποιος όχι (!). Τελικά τα «κουκιά» μπορεί να μην βγήκαν, αλλά έχει ο θεός την επόμενη φορά …
`
Η στάση αυτή είναι σε ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΡΜΟΝΙΑ με τις κεντρικές επιλογές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα … Μάλιστα, γίνεται προφανές πως όσο η ηγεσία αυτή με την δεξιά στροφή της υποχωρεί στις πιέσεις του συστήματος και παίρνει όλο και πιο συντηρητικές θέσεις, τόσο μειώνεται και η λαϊκή της απήχηση. Αυτό συμβαίνει γιατί η επιδείνωση της κοινωνικής και οικονομικής θέσης της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας είναι τόσο ραγδαία, που απαιτούνται ριζοσπαστικές διέξοδοι στην κατεύθυνση ανατροπής της χούντας κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και του πολιτικού τους συστήματος. Αν τις διεξόδους αυτές δεν τις υιοθετεί η αριστερά, θα βρίσκει έδαφος η ακροδεξιά προπαγάνδα.
`
Με τον ίδιο τρόπο, η επίδειξη «καθεστωτισμού» και «καθωσπρεπισμού» στο κίνημα των νοσοκομειακών γιατρών από τις κοινοβουλευτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες και οι «αγκαλιές» με την ΔΗΚΝΙ και την ΠΑΣΚ, οδηγούν τα επίσημα συνδικαλιστικά όργανα σε πλήρη απαξίωση στα μάτια των μαχόμενων νοσοκομειακών γιατρών, και ιδιαίτερα των ειδικευόμενων που ζητάνε άμεσες λύσεις στα τραγικά προβλήματα της επαγγελματικής αποκατάστασης . Επίσης, στα μάτια της πλειοψηφίας του λαού –των χρηστών περίθαλψης- που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με μια πραγματική υγειονομική γενοκτονία λόγω της καταστροφικής πολιτικής διάλυσης κάθε έννοιας δημόσιας δωρεάν περίθαλψης που προωθούν η τρόίκα και οι υποτελείς της.
`
Όπως ΑΚΡΙΒΩΣ το μαχόμενο νοσοκομειακό κίνημα έχει ήδη βρει δρόμους ανάπτυξης παραμερίζοντας τις συμβιβασμένες γραφειοκρατικές ηγεσίες, μέσα από τις γενικές συνελεύσεις – τον συντονισμό από τα κάτω – τους συλλόγους ειδικευομένων – τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των νέων γιατρών – τις επισχέσεις και τις αγωνιστικές διαμαρτυρίες, έτσι ΑΚΡΙΒΩΣ θα βρει τον δρόμο της και ολόκληρη η κοινωνία παραμερίζοντας τις συμβιβασμένες ηγεσίες της καθεστωτικής αριστεράς.
  `
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΕΕ- ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ  ΧΩΡΙΣ «ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ»
`

ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ  – ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 • NAOMI KLEIN Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΚΛΙΚ.

  Ολόκληρο το Βιβλίο Μπέστ-σέλλερ, προσφορά του συνεργάτη μας ftanei_pia στο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ. Για να μαθαίνουν νέοι και παληοί.

  Το βιβλίο της Νάομι Κλάιν συγκλονίζει με τις ομοιότητες που βιώνει το πειραματόζωο Ελλάς. Αφού πριν χρόνια η νεοφιλελεύθερη σχολή Φρίντμαν τα εφάρμοσε στη Λατ, Αμερική, Πολωνία, Μεγ. Βρεττανία, Ινδονησία, Ρωσία, Σρι Λάνκα, Ιράκ. κ.α

 • «Καλώς ήρθες» CIA #Twitter & # Facebook!

  Η CIA εισέρχεται στα κοινωνικά δίκτυα για να παρακολουθεί, κατασκόπευει και να προβλέπει τις παγκόσμιες τάσεις.

 • Πακέτο!

  θα τους ταραξουμε στη νομιμότητα (κι'όσοι προκάνουμε..)

 • Μπορεί ο αστυνομικός να είναι χρυσαυγίτης;

  Δεν υποστηρίζω ότι οι άντρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ που ψηφίζουν τα αυγά είναι ναζιστές ή συνειδητοί αντι-δημοκράτες – αν και αυτή η επιλογή δεν έχει το παραμικρό ελαφρυντικό. Ωστόσο, τα μεγάλα ποσοστά που παίρνει η ΧΑ ξανά και ξανά εκεί που ψηφίζουν οι αστυνομικοί δεν είναι καθόλου καλό σημάδι. Το μήνυμα που προκύπτει είναι σαφέστατο και κανένας δε μπορεί να το αγνοεί.

  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ- http://wp.me/pVnfp-g9p

 • Σαν να μην πέρασε μιά μέρα…

  2400 Χρόνια Πίσω ;

 • Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

 • Πρόσφατα άρθρα

 • ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π

 • ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

  Μας "πυροβολούν" εν ψυχρώ, μας γυρίζουν στην Γιούλεν των αμερικάνων και αυτοί αντί να ξεσηκώνονται και να τα κάνουν όλα λαμπόγιαλο, παρακολουθούν και μελετούν τις εξελίξεις, ψύχραιμοι και ωραίοι. Και οι "πέτρες δεν έχουν ακόμη αρχίσει να ίπτανται"..

  Εκείνα τα χρήματα του "κουμπαρά" Μπάρδη-Ομοσπονδίας που μας λέγατε πως πήγαιναν οι περικοπές των αποδοχών, εννοείτε πως θα είναι το ισοδύναμο από τις απώλειες στο εφάπαξ;

 • Μεταπληροφορίιες

 • Αγωνιστικο και Λυτρωτικό το 2014

 • Χάουαρντ Ζιν (1923-2010)

  ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΒΙΒΛΙΟ (1,2,3,4 Κεφάλαια)

 • ΑΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ

  Οταν στην πρώτη σελίδα του blog υπάρχει η (μοναδική) παραπομπή σε παράταξη κόμματος; Και που έχει ζητηθεί η απομάκρυνση της πολλές φορές; Μετά απορούμε για την αναξιοπιστία-ανυποληψία του κομματικού συνδικαλισμού;

 • ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ…

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ > και αν δεν ανοίγει ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ

 • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

  Ιουνίου 2013
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Μάι.   Ιολ. »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • ΕΝΟΤΗΤΑ -ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΙ’ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠ΄ΤΗ ΠΕΙΝΑ

  Αυτοοργάνωση, επιτροπές εργαζομένων παντού, αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες

 • ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

  protovoulia1.eydap@gmail.com
  ---------
  ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ.
  ---------
  -Μπορείτε να δημοσιεύσετε άρθρο σας -επώνυμα ή με τα αρχικά*.
  Παράκληση: Χωρίς ύβρεις και συκοφαντίες
  *Τα πλήρη στοιχεία στη διάθεση μας.

 • Αρχείο

 • Kατηγορίες

 • «Έπεσε» στο μάτι μας

  και γελάσαμε ..πικρά

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ -ΛΙΝΚ //σε περίπτωση που δεν ανοίγει το προηγούμενοι ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • Τα πάντα διαλύονται, ξεπουλιούνται..Η Α.Ε. εκποίησης δημόσιας περιουσίας δουλεύει! Εμείς? (ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ)

  ...Εμείς οι χιλιάδες, οι εκατοντάδες χιλιάδες, τα εκατομμύρια... τι κάνουμε, τι περιμένουμε για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας; Τιιιιιιιιιιιιι;

  ..και τα συνδικάτα, οι παρατάξεις, οι δεκάδες "συνδικαλιστές| (βάλτε όποια και όποιους φαντάζεστε) στη ..νιρβάνα τους?

 • ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  Πότε θα γυρίσουμε σελίδα; Δεν αρκούν 40 σχεδόν, χρόνια συναλλαγής, διαφθοράς, ιδιοτέλειας, πελατειακών σχέσεων; Θα πρέπει μήπως να τα ..κατοστήσουμε;

 • αν

 • Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: