Α. Αλαβάνος: «Μπήκαν στην πόλη οι εχθροί κι εμείς βλέπουμε θέατρο σκιών»

`

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

Συνέντευξη του επικεφαλής της κίνησης «Σχέδιο Β'» στο περιοδικό «Επίκαιρα και στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Παπαδημητρίου.

– Πολλοί θεωρούν πως υπήρχαν άλλοι λόγοι που ώθησαν τη ΔΗΜΑΡ να αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Εσείς τι πιστεύετε; Γιατί ο Φώτης Κουβέλης έλαβε μια τέτοια απόφαση;

– Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στην τελευταία του Έκθεση για την Ελλάδα, λέει τέσσερα σοβαρά πράγματα.
Πρώτον, έχουμε τη μεγαλύτερη ύφεση που είχε ποτέ αναπτυγμένη χώρα σε καιρό ειρήνης.

Δεύτερον, η πορεία της Ελλάδας επιδεινώθηκε γιατί το πρόγραμμα της τρόικα ήταν διαμορφωμένο με βάση την αποτροπή της διάσπασης της Ευρωζώνης και όχι τη σωτηρία της Ελλάδας.
Τρίτον, η έλλειψη εθνικού νομίσματος αποστέρησε την Ελλάδα από το εργαλείο συναλλαγματικής και νομισματικής πολιτικής, αναγκαίο για την έξοδο από την κρίση.
Τέταρτον, την επόμενη δεκαετία δεν πρόκειται, ακόμα και με τη δική του πρόβλεψη της μικρής ανάκαμψης, να έχουμε ανάσχεση της ανεργίας. Αντί, λοιπόν, να αναζητήσουμε τον άλλο δρόμο, ασχολούμαστε με το μπιλιάρδο του πολιτικού συστήματος. «Μπήκαν στην πόλη οι εχθροί» κι εμείς βλέπουμε θέατρο σκιών. Τα έχουμε ξαναζήσει αυτά, με άλλες φιγούρες. Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Παπαδήμος, Παπατάδε… Πού είναι όλοι αυτοί τώρα; Η Ελλάδα όμως βουλιάζει.

– Κατά τη γνώμη σας, η πρόσφατη πολιτική κρίση έχει δημιουργήσει ένα νέο πολιτικό σκηνικό; Ποια είναι η επόμενη μέρα;

– Τα γεγονότα με την ΕΡΤ έφεραν τελικά στην επιφάνεια ένα πολύ αισιόδοξο στοιχείο. Κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, όταν ο λαός αισθανθεί την προσβολή κατάμουτρα, όταν δει τη Δημοκρατία και την ελευθεροτυπία να καταπατώνται, όπως έγινε από τον Σαμαρά, η λαϊκή ψυχή αφυπνίζεται και εξεγείρεται. Το κοινωνικό κίνημα παρεμβαίνει πρωταγωνιστικά στις εξελίξεις, ανατρέπει τον προγραμματισμό του συστήματος. Η επόμενη μέρα είναι, πέρα από την άμυνα, να εμπνεύσουμε το λαό, ότι υπάρχει ένα Σχέδιο Β, που απαντά στα μεγάλα προβλήματα του, την ανεργία, τη φτώχεια, την έλλειψη προοπτικής.

– Πιστεύετε ότι η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έχει δυνατότητα εξάντλησης της τετραετίας; Ή βλέπετε σύντομα εκλογές;

 

– Αυτό που παρατείνει τεχνητά τη ζωή της αντιλαϊκής κυβέρνησης Σαμαρά είναι ότι σε κοινοβουλευτικό επίπεδο δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη εναλλακτική λύση. Το ίδιο ακριβώς που γίνεται στην Τουρκία, με ένα Ερντογκάν, που καταδικάζει ακόμα και την καισαρική τομή στις γυναίκες, να αμφισβητείται από ένα τεράστιο τμήμα του πληθυσμού, να είναι τυχερός όμως γιατί δεν έχει αξιόπιστο αντίπαλο. Ο λαός διαισθάνεται ότι πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση αλλά δεν αρκεί αυτό. Χρειάζεται η συγκεκριμένη χαρτογράφηση μιας άλλης συγκροτημένης πορείας. Μόλις υπάρξει αυτή, μόλις γίνει κτήμα της κοινωνίας, οι μέρες της κυβέρνησης είναι μετρημένες.

– Τι θεωρείτε ότι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν βγει κυβέρνηση; Θα καταγγείλει το Μνημόνιο ή θα το εφαρμόσει;

Τι θα πει «καταγγέλλω το Μνημόνιο» σήμερα πια; Θα εξαφανιστούν οι άνεργοι; Θα ανοίξουν τα εργοστάσια και τα μαγαζιά; Θα υπάρξει ρευστότητα; Όχι, όχι, όχι. Πρέπει να καταλάβουμε βαθιά ότι δεν μπορούμε να βγούμε από την ύφεση χωρίς επαναστατικού χαρακτήρα αλλαγές στη σχέση μας με τους δανειστές, στις τράπεζες, στην παραγωγική συγκρότηση, στις δημόσιες επενδύσεις, στην οικοδόμηση κοινωνικού κράτους. Τίποτε απ’ όλα αυτά δεν είναι δυνατό να γίνει μέσα στο πλαίσιο της δημοσιονομικής ασφυξίας και της λιτότητας της Ευρωζώνης και με ένα σκληρό νόμισμα όπως το ευρώ. Στην ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα δεν υπάρχει καν ο όρος «Ευρωζώνη». Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι πλήρως ενσωματωμένη στο Σχέδιο Α, όπως και η ΔΗΜΑΡ. Και με το συγκεχυμένο, πλήρη αντιφάσεων και αόριστο λόγο της στερείται αξιοπιστίας.

– Αν στις επόμενες εκλογές μπείτε στη Βουλή, θα συνεργαστείτε με τον ΣΥΡΙΖΑ για το σχηματισμό κυβέρνησης σε περίπτωση που χρειάζεται τις έδρες σας για να γίνει αυτό;

– Αν στη μεγάλη ένταση του τέλους του 2011, πριν, δηλαδή, σχεδόν από δύο χρόνια, τότε που Μέρκελ και Σαρκοζί τρομοκρατούσαν τον Παπανδρέου με το δημοψήφισμα, η Ελλάδα είχε προχωρήσει σε παύση πληρωμών στους ιδιώτες ακόμη δανειστές, με δάνεια που ανήκαν στη δικαιοδοσία των δικών μας δικαστηρίων και είχε αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, θα ήταν δυνατό η Ελλάδα σήμερα να είναι στη διαδικασία της ανάκαμψης, δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας να έχουν δημιουργηθεί κι ένας άνεμος προσδοκίας και προοπτικής θα έπνεε στη χώρα. Θέλω με αυτό να πω ότι δεν υπάρχει περιθώριο για χάσιμο κι άλλου χρόνου. Δεν υπάρχει χώρος για κομβικά κόλπα και κολεγιές. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια για κοινοβουλευτικά παιχνίδια. Δεν υπάρχει νόημα να έχουμε κυβέρνηση, αλλά κυβέρνηση απελευθέρωσης από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ. Εμείς, στο Σχέδιο Β, ενεργοποιούμαστε για κάτι που γνωρίζουμε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο. Αλλά απόλυτα αναγκαίο. Τη δημιουργία ενός πλειοψηφικού λαϊκού ρεύματος που θα στηρίξει μια τέτοια πολιτική.

– Έχετε κάνει σχεδιασμό για τις επιπτώσεις από τυχόν επιστροφή στη δραχμή;

– Οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά δεν έχουν χρειαστεί κανένα σχέδιο – εκτελούν εντολές με βάση το σχέδιο των ξένων. Το σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανήκει στο χώρο των φαντασιώσεων – θα λύσουμε τα προβλήματα μέσα στην Ευρωζώνη, όπως ακριβώς υποστηρίζει και η ΔΗΜΑΡ και ναυάγησε.

Το σχέδιο των ξένων, της τρόικα δηλαδή, σύμφωνα με την ίδια την Έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αποδείχθηκε σε όλα λάθος: λάθος οι προβλέψεις για το χρέος, λάθος το σενάριο για την ανάπτυξη, λάθος ο πολλαπλασιαστής, λάθος ότι η αναδιάρθρωση του χρέους δεν έγινε από την αρχή, λάθος η πίεση της Ευρωζώνης να καθυστερήσει, λάθος η άρνηση της Ευρωζώνης να διαγράψει μέρος από το ελληνικό χρέος προς την ίδια. Σε σχέση με όλα αυτά, αισθάνομαι περήφανος. Είναι πολύ μικρές οι δυνάμεις μας σε σύγκριση με τις δικές τους, κάνουμε όμως μια σοβαρή και ειλικρινή δουλειά, αναδείχνουμε τα πιο δύσκολα σημεία για να βρούμε απαντήσεις, μελετάμε τη διεθνή εμπειρία και δεν διστάζουμε, αν χρειαστεί, να τροποποιήσουμε τις απόψεις μας.

Θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια καθηγητές πανεπιστημίου και άλλους επιστήμονες που συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια. Σύντομα θα δώσουμε τις θέσεις μας για τις πρώτες τομές που θα κάνει ένα Σχέδιο Β στην Ελλάδα και για το χρόνο που θα χρειαστεί ώστε να αρχίσει η αντίστροφη πορεία. Είμαστε αισιόδοξοι, γιατί βλέπουμε ότι στο κορυφαίο θέμα της ανεργίας μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα μέσα σε ελάχιστους μήνες.

– Θα συμμετέχετε στις εκλογές; Θα κατέβετε υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της κίνησης σας;

– Το Σχέδιο Β είναι ήδη έτοιμο για τις ευρωεκλογές. Επιδιώκουμε, βέβαια, συνεργασίες που θα συμβάλουν να γεννηθεί ένα δυναμικό λαϊκό ρεύμα. Για τις εθνικές εκλογές -με μεγαλύτερες απαιτήσεις δικτύωσης και δαπάνης- ελπίζουμε να είμαστε γρήγορα επίσης έτοιμοι.

– Έχετε πλούσια εμπειρία από το Ευρωκοινοβούλιο. Πολλοί εκτιμούν πως η Ευρώπη έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Θεωρείτε πως είμαστε πλησίον της διάλυσης της Ευρωζώνης;

– Όλες οι εκδοχές είναι ανοιχτές κι όλες τις συζητάνε. Αποχώρηση μίας ή περισσότερων περιφερειακών χωρών, αποχώρηση της Γερμανίας, διαίρεση σε Βορρά και Νότο, πλήρης κατάρρευση, επιβίωση της Ευρωζώνης μέσα στο τέλμα. Εμείς δε έχουμε μια διαλυτική άποψη γενικά για τη Ευρώπη. Βλέπουμε την αποχώρηση απ την Ευρωζώνη ως κίνηση σωτηρίας της χώρας μας αλλά και ως πυροδότηση μιας δυναμικής διεργασίας για την οικοδόμηση μιας Ευρώπης της πλήρους απασχόλησης, της ισότιμης συνεργασίας, του αλληλοσεβασμού, της αλληλεγγύης, της διάχυσης της τεχνολογίας, της πλανητικής σκέψης.

– Ποιο πιστεύετε ότι είναι το σχέδιο της Γερμανίας; Το πρόγραμμα δεν βγαίνει, κι αυτό αρχίζει να γίνεται αποδεκτό από πολλούς διεθνείς κύκλους.

– Σωστό είναι αυτό, ακόμη και οι Αμερικανοί διαφωνούν με τις ακραίες αντιπληθωριστικές πολιτικές της Γερμανίας που έχουν παροξύνει την ήδη υπάρχουσα ευρωπαϊκή κρίση. Η Γερμανία δεν φαίνεται να μετακινείται, με οποιοδήποτε ίσως αποτέλεσμα των εκλογών της το φθινόπωρο. Πρέπει όμως να κατανοήσουμε ότι ακόμα κι αν υπάρξει κάποια διόρθωση της πολιτικής της π.χ. με ευρωομόλογα ή με πιο ανοιχτή πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αυτή μπορεί να είναι επωφελής για το Βέλγιο ή την Αυστρία, για την Ελλάδα όμως το σοκ είναι τόσο μεγάλο, που απαιτεί την άμεση αποδέσμευση από την Ευρωζώνη.

Αναρτήθηκε από ΒΑΘΥ στις 8:43 μ.μ.

Advertisements
Επόμενο άρθρο
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 • NAOMI KLEIN Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΚΛΙΚ.

  Ολόκληρο το Βιβλίο Μπέστ-σέλλερ, προσφορά του συνεργάτη μας ftanei_pia στο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ. Για να μαθαίνουν νέοι και παληοί.

  Το βιβλίο της Νάομι Κλάιν συγκλονίζει με τις ομοιότητες που βιώνει το πειραματόζωο Ελλάς. Αφού πριν χρόνια η νεοφιλελεύθερη σχολή Φρίντμαν τα εφάρμοσε στη Λατ, Αμερική, Πολωνία, Μεγ. Βρεττανία, Ινδονησία, Ρωσία, Σρι Λάνκα, Ιράκ. κ.α

 • «Καλώς ήρθες» CIA #Twitter & # Facebook!

  Η CIA εισέρχεται στα κοινωνικά δίκτυα για να παρακολουθεί, κατασκόπευει και να προβλέπει τις παγκόσμιες τάσεις.

 • Πακέτο!

  θα τους ταραξουμε στη νομιμότητα (κι'όσοι προκάνουμε..)

 • Μπορεί ο αστυνομικός να είναι χρυσαυγίτης;

  Δεν υποστηρίζω ότι οι άντρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ που ψηφίζουν τα αυγά είναι ναζιστές ή συνειδητοί αντι-δημοκράτες – αν και αυτή η επιλογή δεν έχει το παραμικρό ελαφρυντικό. Ωστόσο, τα μεγάλα ποσοστά που παίρνει η ΧΑ ξανά και ξανά εκεί που ψηφίζουν οι αστυνομικοί δεν είναι καθόλου καλό σημάδι. Το μήνυμα που προκύπτει είναι σαφέστατο και κανένας δε μπορεί να το αγνοεί.

  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ- http://wp.me/pVnfp-g9p

 • Σαν να μην πέρασε μιά μέρα…

  2400 Χρόνια Πίσω ;

 • Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

 • Πρόσφατα άρθρα

 • ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π

 • ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

  Μας "πυροβολούν" εν ψυχρώ, μας γυρίζουν στην Γιούλεν των αμερικάνων και αυτοί αντί να ξεσηκώνονται και να τα κάνουν όλα λαμπόγιαλο, παρακολουθούν και μελετούν τις εξελίξεις, ψύχραιμοι και ωραίοι. Και οι "πέτρες δεν έχουν ακόμη αρχίσει να ίπτανται"..

  Εκείνα τα χρήματα του "κουμπαρά" Μπάρδη-Ομοσπονδίας που μας λέγατε πως πήγαιναν οι περικοπές των αποδοχών, εννοείτε πως θα είναι το ισοδύναμο από τις απώλειες στο εφάπαξ;

 • Μεταπληροφορίιες

 • Αγωνιστικο και Λυτρωτικό το 2014

 • Χάουαρντ Ζιν (1923-2010)

  ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΒΙΒΛΙΟ (1,2,3,4 Κεφάλαια)

 • ΑΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ

  Οταν στην πρώτη σελίδα του blog υπάρχει η (μοναδική) παραπομπή σε παράταξη κόμματος; Και που έχει ζητηθεί η απομάκρυνση της πολλές φορές; Μετά απορούμε για την αναξιοπιστία-ανυποληψία του κομματικού συνδικαλισμού;

 • ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ…

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ > και αν δεν ανοίγει ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ

 • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

  Ιουνίου 2013
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Μάι.   Ιολ. »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • ΕΝΟΤΗΤΑ -ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΙ’ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠ΄ΤΗ ΠΕΙΝΑ

  Αυτοοργάνωση, επιτροπές εργαζομένων παντού, αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες

 • ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

  protovoulia1.eydap@gmail.com
  ---------
  ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ.
  ---------
  -Μπορείτε να δημοσιεύσετε άρθρο σας -επώνυμα ή με τα αρχικά*.
  Παράκληση: Χωρίς ύβρεις και συκοφαντίες
  *Τα πλήρη στοιχεία στη διάθεση μας.

 • Αρχείο

 • Kατηγορίες

 • «Έπεσε» στο μάτι μας

  και γελάσαμε ..πικρά

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ -ΛΙΝΚ //σε περίπτωση που δεν ανοίγει το προηγούμενοι ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • Τα πάντα διαλύονται, ξεπουλιούνται..Η Α.Ε. εκποίησης δημόσιας περιουσίας δουλεύει! Εμείς? (ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ)

  ...Εμείς οι χιλιάδες, οι εκατοντάδες χιλιάδες, τα εκατομμύρια... τι κάνουμε, τι περιμένουμε για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας; Τιιιιιιιιιιιιι;

  ..και τα συνδικάτα, οι παρατάξεις, οι δεκάδες "συνδικαλιστές| (βάλτε όποια και όποιους φαντάζεστε) στη ..νιρβάνα τους?

 • ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  Πότε θα γυρίσουμε σελίδα; Δεν αρκούν 40 σχεδόν, χρόνια συναλλαγής, διαφθοράς, ιδιοτέλειας, πελατειακών σχέσεων; Θα πρέπει μήπως να τα ..κατοστήσουμε;

 • αν

 • Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: