Oύτε στη… Μπανανιά δεν γίνεται τόσο ξεδιάντροπα, η λεηλασία της κρατικής περιουσίας

 

Oύτε στη… Μπανανιά δεν γίνεται τόσο ξεδιάντροπα, η λεηλασία της κρατικής περιουσίας, γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα «Το Παρόν».

αναφερόμενη σε ένα τεράστιο σκάνδαλο που πραγματοποιήθηκε με λεία αυτή την φορά την περιουσία της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα ο Διοικητής της Αρθούρος Ζερβός, μέσα στο κατακαλόκαιρο προχώρησε σε μεθόδευση ώστε να υλοποιηθεί ένα τεράστιο σκάνδαλο για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα επιχειρηματικού ομίλου (και φυσικά να πέσουν και οι σχετικές μίζες στους «αρμοδίους», κάτι απόλυτα συνηθισμένο σ’ αυτές τις περιπτώσεις).

Το ποιο πιθανόν είναι τα τεράστια ερωτήματα που δημιουργεί αυτή η κοινοποίηση και αυτού του σκανδάλου να μην απαντηθούν ποτέ και το ίδιο το γεγονός να μην πάρει καμιά δημοσιότητα. Οι κρατικοί αξιωματούχοι διαχειρίζονται την δημόσια περιουσία σαν να είναι τσιφλίκι τους και δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια οργανωμένη δύναμη να ανακόψει την ασυδοσία τους, το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας στο οποίο επιδίδονται.

Ολόκληρο το συγκεκριμένο δημοσίευμα:

Πολλοί μιλάνε τελευταία όλο και περισσότερο για μοιρασιές που γίνονται τούτο τον καιρό, ώστε κανένας από τους γνωστούς μεγαλοεπιχειρηματίες να μην διαμαρτύρεται ότι είναι παραπονούμενος ή ριγμένος. Μέσα σε αυτό το πλάνο πρέπει να εντάσσεται η παραχώρηση ενός σημαντικού φιλέτου της ΔΕΗ σε εταιρεία, όπου ο ιδιώτης θα έχει το 51 % και η ΔΕΗ που θα τα βάλει όλα θα είναι μειοψηφία, θα έχει το 49%! Αυτό ούτε στη… Μπανανιά δεν γίνεται τόσο ξεδιάντροπα.

Από καιρό προσπαθούσε ο Διοικητής της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός να μεθοδεύσει την υλοποίηση αυτής της ιστορίας, αλλά την μπλόκαραν οι εργαζόμενοι και βασικά η Ένωση Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού (ΕΔΟΠ/ΔΕΗ). Όσες φορές επεχείρησε να το περάσει από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, βρήκε τείχος, την ΕΔΟΠ/ΔΕΗ.

Το κόλπο που από καιρό ψηνόταν, με το πράσινο φως να έχει ανάψει από πολύ ψηλά… αφορούσε το κοινοπρακτικό σχήμα ΔΕΗ – SILCIO, όπου η ΔΕΗ θα είναι μειοψηφία, όπως σημειώνουμε παραπάνω. Η εταιρεία αυτή θα πουλάει ενεργειακά προϊόντα και στα 60 καταστήματα που αρχικά ανά την Ελλάδα θα ανοίξουν, θα εισπράττονται και λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος, με προμήθεια βέβαια. Δηλαδή μαγαζί γωνία με δουλειά εκ των προτέρων εξασφαλισμένη, με ιδιώτη κάτοχο του 51 % να μην διακινδυνεύει να χάσει ούτε δεκάρα, αντίθετα θα έχει σίγουρα κέρδη. Πρόκειται για μεγάλο σκάνδαλο. Και αν δεν είναι, τότε για ποιον λόγο κ. Διοικητή της ΔΕΗ δεν κάνατε πλειοδοτικό διαγωνισμό, ώστε όποιος δώσει τους καλύτερους και συμφερότερους όρους, με αυτόν να συνεργασθεί η ΔΕΗ, υπό την προϋπόθεση ότι η ΔΕΗ θα έχει την πλειοψηφία; Για να μην προχωρήσει σε μια τέτοια διάφανη διαδικασία ο κ. Ζερβός, επιβεβαιώνει τις βαριές υποψίες ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα…

Τελικά τα κατάφερε ο κ. Ζερβός στην καρδιά του καλοκαιριού -όταν όλοι είναι σε διακοπές- και πήρε την έγκριση μαζεύοντας τον απαραίτητο αριθμό των υπογραφών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και πλέον η ΔΕΗ θα είναι ο φτωχός συγγενής στην εταιρεία που θα συσταθεί, με τον ιδιώτη να έχει το κουβέρνο…
Από πλευράς της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ οι πληροφορίες είναι ότι θα επιχειρήσει να προσβάλλει την απόφαση, προσφεύγοντας στα αρμόδια δικαστήρια.
`

ΥΠΟΠΤΟΣ ο ρόλος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

`

Ύποπτη όμως σε αυτή την σκοτεινή ιστορία, που φαίνεται ότι έχει πολύ… ψωμί, είναι η στάση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωση της η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, η οποία είχε εκδοθεί πριν την έγκριση από το ΔΣ της σύστασης της εταιρείας με την SILCIO.

`
«Η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις του ΔΣ της ΔΕΗ βρισκόταν στον προθάλαμο των συνεδριάσεων, φυλάσσονται θερμοπύλες, περιφρουρώντας τις αποφάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος, δηλαδή του Συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, αλλά και της τελευταίας απόφασης που έλαβε το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ (προ 20 ημερών), που έλεγε ότι θα σεβαστεί και θα αποκρούσει με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο, την λήψη απόφασης από τη διοίκηση της ΔΕΗ για τη συγκεκριμένη συνεργασία.

Δυστυχώς, όχι μόνο δεν τηρήθηκε στο ελάχιστο η δέσμευση της αυτή, αλλά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, η άλλοτε κραταιά ΓΕΝΟΠ ήταν απούσα, λες και το θέμα αφορούσε μόνο την ΕΔΟΠ/ΔΕΗ.

Αν η διοίκηση λάβει την πολυπόθητη για αυτήν απόφαση που διακαώς επιθυμεί (Σημ. «Π»: για ποιον λόγο άραγε;) τότε ο αγώνας μας θα έχει άλλη μορφή προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί ποτέ αυτή η συμφωνία όπως έγινε και με την περίπτωση της Χαλυβουργικής. Τους θυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι η πράξη τους είναι παράνομη αφού δεν έγινε πλειοδοτικός διαγωνισμός και το σήμα της ΔΕΗ έγινε δώρο στον ανταγωνιστή της ΔΕΗ».

Αναρτήθηκε από ΒΑΘΥ στις 1:21 μ.μ.

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 • NAOMI KLEIN Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΚΛΙΚ.

  Ολόκληρο το Βιβλίο Μπέστ-σέλλερ, προσφορά του συνεργάτη μας ftanei_pia στο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ. Για να μαθαίνουν νέοι και παληοί.

  Το βιβλίο της Νάομι Κλάιν συγκλονίζει με τις ομοιότητες που βιώνει το πειραματόζωο Ελλάς. Αφού πριν χρόνια η νεοφιλελεύθερη σχολή Φρίντμαν τα εφάρμοσε στη Λατ, Αμερική, Πολωνία, Μεγ. Βρεττανία, Ινδονησία, Ρωσία, Σρι Λάνκα, Ιράκ. κ.α

 • «Καλώς ήρθες» CIA #Twitter & # Facebook!

  Η CIA εισέρχεται στα κοινωνικά δίκτυα για να παρακολουθεί, κατασκόπευει και να προβλέπει τις παγκόσμιες τάσεις.

 • Πακέτο!

  θα τους ταραξουμε στη νομιμότητα (κι'όσοι προκάνουμε..)

 • Μπορεί ο αστυνομικός να είναι χρυσαυγίτης;

  Δεν υποστηρίζω ότι οι άντρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ που ψηφίζουν τα αυγά είναι ναζιστές ή συνειδητοί αντι-δημοκράτες – αν και αυτή η επιλογή δεν έχει το παραμικρό ελαφρυντικό. Ωστόσο, τα μεγάλα ποσοστά που παίρνει η ΧΑ ξανά και ξανά εκεί που ψηφίζουν οι αστυνομικοί δεν είναι καθόλου καλό σημάδι. Το μήνυμα που προκύπτει είναι σαφέστατο και κανένας δε μπορεί να το αγνοεί.

  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ- http://wp.me/pVnfp-g9p

 • Σαν να μην πέρασε μιά μέρα…

  2400 Χρόνια Πίσω ;

 • Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

 • Πρόσφατα άρθρα

 • ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π

 • ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

  Μας "πυροβολούν" εν ψυχρώ, μας γυρίζουν στην Γιούλεν των αμερικάνων και αυτοί αντί να ξεσηκώνονται και να τα κάνουν όλα λαμπόγιαλο, παρακολουθούν και μελετούν τις εξελίξεις, ψύχραιμοι και ωραίοι. Και οι "πέτρες δεν έχουν ακόμη αρχίσει να ίπτανται"..

  Εκείνα τα χρήματα του "κουμπαρά" Μπάρδη-Ομοσπονδίας που μας λέγατε πως πήγαιναν οι περικοπές των αποδοχών, εννοείτε πως θα είναι το ισοδύναμο από τις απώλειες στο εφάπαξ;

 • Μεταπληροφορίιες

 • Αγωνιστικο και Λυτρωτικό το 2014

 • Χάουαρντ Ζιν (1923-2010)

  ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΒΙΒΛΙΟ (1,2,3,4 Κεφάλαια)

 • ΑΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ

  Οταν στην πρώτη σελίδα του blog υπάρχει η (μοναδική) παραπομπή σε παράταξη κόμματος; Και που έχει ζητηθεί η απομάκρυνση της πολλές φορές; Μετά απορούμε για την αναξιοπιστία-ανυποληψία του κομματικού συνδικαλισμού;

 • ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ…

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ > και αν δεν ανοίγει ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ

 • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

  Αύγουστος 2013
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Ιολ.   Σεπτ. »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • ΕΝΟΤΗΤΑ -ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΙ’ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠ΄ΤΗ ΠΕΙΝΑ

  Αυτοοργάνωση, επιτροπές εργαζομένων παντού, αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες

 • ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

  protovoulia1.eydap@gmail.com
  ---------
  ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ.
  ---------
  -Μπορείτε να δημοσιεύσετε άρθρο σας -επώνυμα ή με τα αρχικά*.
  Παράκληση: Χωρίς ύβρεις και συκοφαντίες
  *Τα πλήρη στοιχεία στη διάθεση μας.

 • Αρχείο

 • Kατηγορίες

 • «Έπεσε» στο μάτι μας

  και γελάσαμε ..πικρά

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ -ΛΙΝΚ //σε περίπτωση που δεν ανοίγει το προηγούμενοι ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • Τα πάντα διαλύονται, ξεπουλιούνται..Η Α.Ε. εκποίησης δημόσιας περιουσίας δουλεύει! Εμείς? (ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ)

  ...Εμείς οι χιλιάδες, οι εκατοντάδες χιλιάδες, τα εκατομμύρια... τι κάνουμε, τι περιμένουμε για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας; Τιιιιιιιιιιιιι;

  ..και τα συνδικάτα, οι παρατάξεις, οι δεκάδες "συνδικαλιστές| (βάλτε όποια και όποιους φαντάζεστε) στη ..νιρβάνα τους?

 • ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  Πότε θα γυρίσουμε σελίδα; Δεν αρκούν 40 σχεδόν, χρόνια συναλλαγής, διαφθοράς, ιδιοτέλειας, πελατειακών σχέσεων; Θα πρέπει μήπως να τα ..κατοστήσουμε;

 • αν

 • Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: