Πάνω που είπαμε δόξα σοι ο Κάρολος, βόηθα Βλαδίμηρε!

`

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

2013-11-13 Left G700Είναι πραγματικά απερίγραπτο το τι διαδραματίζεται μέσα σε αυτό το κόμμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Οι αντοχές που απαιτούνται για να παρακολουθήσει κανείς όλα τα κωμικοτραγικά που λαμβάνουν χώρα καθημερινά σχεδόν στο εσωτερικό του είναι πραγματικά υπεράνθρωπες.
`
Όλοι ξέρουμε τι έχει συμβεί με την περίφημη πια ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ώστιν τού Τέξας. Όπου ο Πρόεδρος, εν είδει follow up τής ατάκας που είχε πετάξει πάλι στις ΗΠΑ τον Γενάρη τού 2013 «το ευρώ είναι το εθνικό μας νόμισμα», είπε τα άντερά του! Με αποκορύφωμα την τρομολάγνα περιγραφή τού τι θα συμβεί αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ (ίδια και σχεδόν απαράλλαχτα τρομολάγνα με τις περιγραφές τού Σαμαρά, του Βενιζέλου και του Παπαδήμου, για να μνημονεύσουμε μόνο τους πιο επιφανείς) και τη μη επιδεχόμενη παρερμηνείας δήλωση «Greece should not exit the Eurozone» («Η Ελλάδα δεν θα έπρεπε/δεν πρέπει να βγει από την Ευρωζώνη»).[1]
`
Όπως έχει μαλλιάσει το ποντίκι μου να γράφω, αυτή η προσέγγιση —προσέγγιση που ακολουθείται, ζυμώνεται και προωθείται από τους διάφορους Σταθάκηδες, Μηλιούς, Τσακαλώτους Λάσκους και δεν συμμαζεύεται-αλλοιώνει ριζικά τις αποφάσεις πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα τόσο τής Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του περσινού Δεκεμβρίου, όσο και την Πολιτική Απόφαση του πρόσφατου Ιδρυτικού Συνεδρίου.[2]  
`
Σύμφωνα με αυτές, μπορεί μεν η παραμονή στο ευρώ και η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης εντός τής Ευρωζώνης να είναι η προτεραιότητα και η πρώτη επιλογή τού ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν είναι και η μόνη, αφού σαφώς υπονοείται πως όλα είναι ανοιχτά και πάνω στο τραπέζι. Άρα και η έξοδος από την Ευρωζώνη. Συνεπώς, όποτε μα όποτε στον δημόσιο διάλογο και επικοινωνία έρχεται η κουβέντα σε αυτό το θέμα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, από τον Πρόεδρο μέχρι το τελευταίο μέλος επιπέδου αφισοκολλητή, είναι υποχρεωμένα να μεταφέρουν αυτήν ακριβώς την πολιτική γραμμή. Ποια γραμμή δηλαδή; Αυτήν: Επιλέγουμε την Κική (ευρώ) αλλά δεν αποκλείουμε και την Κοκό (εθνικό νόμισμα), αν η πρώτη δεν ‘‘μας κάτσει’’.
`

* «καμιά θυσία για το ευρώ»,

Αφού εκπληρώσουν αυτό το καθήκον, μπορούν όποιοι θέλουν, σύμφωνα με τα καταστατικώς ισχύοντα και την παράδοση που έχει δημιουργήσει ο ΣΥΝ, να εκφέρουν και την προσωπική τους άποψη, διευκρινίζοντας όμως με τρόπο που να μην αφήνει το παραμικρό ερωτηματικό ότι πρόκειται για άποψη επ’ ουδενί δεσμευτική για το κόμμα. Αυτά στη θεωρία βέβαια. Διότι αυτό που γίνεται στην πράξη[3] είναι ότι μία ολιγάριθμη ομάδα στελεχών («κλίκα» στην πολιτική αργκό), με επί κεφαλής τον ίδιο τον Πρόεδρο έχουν μετατρέψει σε κουρελόχαρτο τις συλλογικές αποφάσεις και έχουν τροποποιήσει τα συνθήματα «καμιά θυσία για το ευρώ» ή «το ευρώ δεν είναι φετίχ», σε «ευρώ πάση θυσία». Κοντολογίς, έχουν τυλίξει σε μία κόλλα χαρτί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον έχουν μεταμορφώσει σε ΔΗΜΑΡ!
`
Ούτως εχόντων τών πραγμάτων, χαρήκαμε χαρά μεγάλη όταν διαβάσαμε τα ρεπoρτάζ που δημοσιεύουν τα Νέα και το Real.gr, σύμφωνα με τα οποία ο Πρόεδρος έφαγε πολύ ‘‘ξύλο’’ —και όχι μόνο από την Αριστερή Πλατφόρμα, αλλά και από στελέχη τής προεδρικής πλειοψηφίας. Γιατί σκεφτήκαμε ότι σαν κάπως να άρχισαν να συνέρχονται από τον λήθαργό τους οι ‘‘μενσεβίκοι’’. Δεν μας διέφυγε βέβαια η διάψευση του Γραφείου Τύπου τού ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, εδώ και κάμποσο καιρό τώρα τρέφουμε την ίδια υπόληψη για τις ανακοινώσεις τού Γραφείου Τύπου τού κόμματος, με την υπόληψη που τρέφει η ηγετική ομάδα τού ΣΥΡΙΖΑ για τις ανώτατες κομματικές αποφάσεις. Μ’ άλλα λόγια, τις έχουμε για να σκουπίζουμε τα παπούτσια μας τις βροχερές ημέρες!

*«Η Ελλάδα δεν θα βγει εθελοντικά 

`από την Ευρωζώνη»
Τι ήταν να χαρούμε; Τι ήταν να πούμε «δόξα σοι ο Κάρολος»; Μας κόπηκαν τα χαμόγελα μαχαίρι και αρχίσαμε να αναφωνούμε εν χορώ και απελπισμένοι «βόηθα Βλαδίμηρε»! Διότι αμέσως μετά ακούσαμε εμβρόντητοι τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να αθωώνει παντελώς τον Τσίπρα! —έτσι, ‘‘τσίμπησε’’ στο Left.gr και μία ευμεγέθη, εντυπωσιακή φωτογραφία. Το χειρότερο; Τον ακούσαμε και να επικυρώνει την εκ βάθρων αλλοίωση των αποφάσεων του Ιδρυτικού Συνεδρίου, καταπίνοντας σαν καλό παιδάκι και χωρίς να βγάλει κιχ το γεγονός ότι ο Πρόεδρος είπε μόνο τη μισή αλήθεια στο Τέξας![4] Διαβάστε αμέσως παρακάτω τι είπε ο πρώτος τη τάξει ‘‘μενσεβίκος’’ στο ΒΗΜΑ FM σε πιστή δική μας απομαγνητοφώνηση (αν θέλετε να τα ακούσετε με τα αυτιά σας μπείτε εδώ):
`
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Στα θέματα της Ευρωζώνης, ξέρετε ότι υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις μέσα στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ.
ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Βεβαίως.
ΠΛ: Λοιπόν, αυτό είναι ένα θέμα το οποίο δεν είναι καινούργιο και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας χώρος, ένα κόμμα, ο οποίος έχει δημοκρατία.
ΜΠ: Σύμφωνοι.
ΠΛ: Κι η δημοκρατία για μας είναι στοιχείο της ριζοσπαστικής μας πορείας. Είχαμε δημοκρατία όταν ήμαστε και 4% συνεχίζουμε και τώρα, που είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση, έχουμε δημοκρατία [???] και δεν είμαστε κυβέρνηση. Από εκεί και πέρα, ο Αλέξης ο Τσίπρας είπε αυτά τα οποία υποστηρίζει η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει και μία μειοψηφία που δεν υποστηρίζει αυτά τα θέματα. Αυτό…
ΜΠ: Δύο θέματα θέλω να μου διευκρινίσετε κύριε Λαφαζάνη. Το πρώτο είναι: η αποτύπωση της γραμμής τού ΣΥΡΙΖΑ, όπως έγινε στην ομιλία του κυρίου Τσίπρα στο Τέξας, είναι η απόφαση του Συνεδρίου σας, ή υπάρχει μία διολίσθηση;
ΠΛ: Όχι, δεν νομίζω ότι υπάρχει διολίσθηση. Κινήθηκε στο πλαίσιο των αποφάσεών μας. Η ουσία τής θέσης είναι η ίδια και η ουσία τής θέσης έχει εκφραστεί πάρα πολλές φορές από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ποτέ θέσει εθελοντικής…
ΜΠ: …εξόδου
ΠΛ: επιλογής να φύγει από την ευρωζώνη. Ποτέ δεν την είχε. Η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι
ΜΠ: Δηλαδή, όταν λέγατε, και δεν το λέγατε μόνο εσείς, ότι δεν είναι φετίχ το ευρώ…
ΠΛ: (εκνευρισμένος) Ε κοιτάξτε τώρα… Με συγχωρείτε… Μπορούμε να κάνουμε 100 χρόνια συζήτηση. Η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η πρότασή του δεν έχει προοπτική την έξοδο από την Ευρωζώνη, δεν επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρότασή του να φύγουμε από την Ευρωζώνη, δεν κάνει αυτή την επιλογή. Αυτό είναι σαφές. δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι το διαφορετικό το οποίο ελέχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες από αυτό. Αυτό έχει λεχθεί εδώ σε όλους τους τόνους, είναι μέσα στο πλαίσια των αποφάσεων που έχουμε πάρει.
`
Αντί επιλόγου
`
Δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι ο Τσίπρας και στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας έφαγε ‘‘ξύλο’’, και θα ξαναφάει όταν συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή στα τέλη τού μήνα ή στις αρχές τού Δεκεμβρίου. Η συνέντευξη Λαφαζάνη λειτουργεί σαν ένα ελάχιστο φύλλο συκής για να μη φανεί ο Πρόεδρος γυμνός όπως τον γέννησε η μητέρα του, σε ένα κορυφαίο ζητούμενο: την εσωκομματική δημοκρατία. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν πιστεύει λέξη από όσα είπε για το επίμαχο ζήτημα. Αλλά, όσο εξακολουθεί να λέει πράγματα που δεν πιστεύει, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να μην μπορέσει ποτέ να πει αυτά που πιστεύει…
`
≈≈≈≈≈
[1] Το ‘‘ορέο’’ είναι ότι τα ‘‘τζιμάνια’’ τής μονταζιέρας τής Κουμουνδούρου, έπιασαν και πρόσθεσαν σε αυτό το σημείο, στη μετάφραση που έδωσαν στη δημοσιότητα, τη λέξη «εθελοντικά» («Η Ελλάδα δεν θα βγει εθελοντικά από την Ευρωζώνη»). Κι αυτό, όταν το διαδίκτυο έχει πλημμυρίσει από το βίντεο της ομιλίας! Για να αποδείξουν ότι δεν αρκούν τα επιδέξια δάχτυλα για να γίνει κάποιος ένας καλός ‘‘μοντέρ’’. Πρέπει να μην είναι και Ραν Ταν Πλαν… Μπορείτε να δείτε αυτό το βίντεο για να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι τη χοντροκομμένη λαθροχειρία (στο 4.18)
`
[2] Παρά το ‘‘στρογγύλεμα’’ που σημειώθηκε κατά τη μεταγραφή τού συγκεκριμένου σημείου από τις Θέσεις στην Πολιτική Απόφαση, όπως αναλυτικά έχουμε εξηγήσει εδώ.
`
[3] Μερικά από όσα συμβαίνουν στην πράξη (πού να τα προλάβει κανείς όλα;!) τα έχουμε επισημάνει σε μία δύο παλαιότερες αναρτήσεις μας.
`
[4] Ο Λαφαζάνης δεν βγήκε χθες στο κουρμπέτι. Είναι παλιός αριστερός. Κι όπως λέει μια παροιμία (κι έχουμε διαπιστώσει κι εμείς), «παλιός αριστερός, παλιά πουτάνα!». Δυσκολευόμαστε πολύ να πιστέψουμε ότι δεν είχε τους τρόπους και τον Τσίπρα να μην ξεμπροστιάσει εντελώςε τελείως   και να μην αυτοεξευτελιστεί δίνοντας λάθος μηνύματα και παίρνοντας στο λαιμό του και την Αριστερή Πλατφόρμα… Και τώρα που το σκέφτομαι, θα το πω, γιατί εμείς τα λέμε όλα: Αδικήσαμε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου που δύο αναρτήσεις πίσω δεν της αναγνωρίσαμε ούτε καν το ελαφρυντικό τής απειρίας από τηλεοπτικές πολιτικές συνεντεύξεις και την κρεμάσαμε στο τσιγκέλι. Διότι, αν δικαίως την κρεμάσαμε στο τσιγκέλι, στον Λαφαζάνη τι πρέπει να κάνουμε; Αν θέλουμε να τηρήσουμε τις αναλογίες, κανονικά πρέπει να τον σουβλίσουμε σαν τον Αθανάσιο Διάκο! Και αυτό είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι κάπου αδικήσαμε την Κωνσταντοπούλου.  
Αναρτήθηκε από LeftG700 στις 11:58 μ.μ.
Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 • NAOMI KLEIN Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΚΛΙΚ.

  Ολόκληρο το Βιβλίο Μπέστ-σέλλερ, προσφορά του συνεργάτη μας ftanei_pia στο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ. Για να μαθαίνουν νέοι και παληοί.

  Το βιβλίο της Νάομι Κλάιν συγκλονίζει με τις ομοιότητες που βιώνει το πειραματόζωο Ελλάς. Αφού πριν χρόνια η νεοφιλελεύθερη σχολή Φρίντμαν τα εφάρμοσε στη Λατ, Αμερική, Πολωνία, Μεγ. Βρεττανία, Ινδονησία, Ρωσία, Σρι Λάνκα, Ιράκ. κ.α

 • «Καλώς ήρθες» CIA #Twitter & # Facebook!

  Η CIA εισέρχεται στα κοινωνικά δίκτυα για να παρακολουθεί, κατασκόπευει και να προβλέπει τις παγκόσμιες τάσεις.

 • Πακέτο!

  θα τους ταραξουμε στη νομιμότητα (κι'όσοι προκάνουμε..)

 • Μπορεί ο αστυνομικός να είναι χρυσαυγίτης;

  Δεν υποστηρίζω ότι οι άντρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ που ψηφίζουν τα αυγά είναι ναζιστές ή συνειδητοί αντι-δημοκράτες – αν και αυτή η επιλογή δεν έχει το παραμικρό ελαφρυντικό. Ωστόσο, τα μεγάλα ποσοστά που παίρνει η ΧΑ ξανά και ξανά εκεί που ψηφίζουν οι αστυνομικοί δεν είναι καθόλου καλό σημάδι. Το μήνυμα που προκύπτει είναι σαφέστατο και κανένας δε μπορεί να το αγνοεί.

  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ- http://wp.me/pVnfp-g9p

 • Σαν να μην πέρασε μιά μέρα…

  2400 Χρόνια Πίσω ;

 • Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

 • Πρόσφατα άρθρα

 • ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π

 • ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

  Μας "πυροβολούν" εν ψυχρώ, μας γυρίζουν στην Γιούλεν των αμερικάνων και αυτοί αντί να ξεσηκώνονται και να τα κάνουν όλα λαμπόγιαλο, παρακολουθούν και μελετούν τις εξελίξεις, ψύχραιμοι και ωραίοι. Και οι "πέτρες δεν έχουν ακόμη αρχίσει να ίπτανται"..

  Εκείνα τα χρήματα του "κουμπαρά" Μπάρδη-Ομοσπονδίας που μας λέγατε πως πήγαιναν οι περικοπές των αποδοχών, εννοείτε πως θα είναι το ισοδύναμο από τις απώλειες στο εφάπαξ;

 • Μεταπληροφορίιες

 • Αγωνιστικο και Λυτρωτικό το 2014

 • Χάουαρντ Ζιν (1923-2010)

  ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΒΙΒΛΙΟ (1,2,3,4 Κεφάλαια)

 • ΑΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ

  Οταν στην πρώτη σελίδα του blog υπάρχει η (μοναδική) παραπομπή σε παράταξη κόμματος; Και που έχει ζητηθεί η απομάκρυνση της πολλές φορές; Μετά απορούμε για την αναξιοπιστία-ανυποληψία του κομματικού συνδικαλισμού;

 • ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ…

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ > και αν δεν ανοίγει ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ

 • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

  Νοέμβριος 2013
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Οκτ.   Δεκ. »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930  
 • ΕΝΟΤΗΤΑ -ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΙ’ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠ΄ΤΗ ΠΕΙΝΑ

  Αυτοοργάνωση, επιτροπές εργαζομένων παντού, αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες

 • ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

  protovoulia1.eydap@gmail.com
  ---------
  ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ.
  ---------
  -Μπορείτε να δημοσιεύσετε άρθρο σας -επώνυμα ή με τα αρχικά*.
  Παράκληση: Χωρίς ύβρεις και συκοφαντίες
  *Τα πλήρη στοιχεία στη διάθεση μας.

 • Αρχείο

 • Kατηγορίες

 • «Έπεσε» στο μάτι μας

  και γελάσαμε ..πικρά

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ -ΛΙΝΚ //σε περίπτωση που δεν ανοίγει το προηγούμενοι ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • Τα πάντα διαλύονται, ξεπουλιούνται..Η Α.Ε. εκποίησης δημόσιας περιουσίας δουλεύει! Εμείς? (ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ)

  ...Εμείς οι χιλιάδες, οι εκατοντάδες χιλιάδες, τα εκατομμύρια... τι κάνουμε, τι περιμένουμε για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας; Τιιιιιιιιιιιιι;

  ..και τα συνδικάτα, οι παρατάξεις, οι δεκάδες "συνδικαλιστές| (βάλτε όποια και όποιους φαντάζεστε) στη ..νιρβάνα τους?

 • ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  Πότε θα γυρίσουμε σελίδα; Δεν αρκούν 40 σχεδόν, χρόνια συναλλαγής, διαφθοράς, ιδιοτέλειας, πελατειακών σχέσεων; Θα πρέπει μήπως να τα ..κατοστήσουμε;

 • αν

 • Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: