ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ…..

(Κυρ. 17/11/13)

Tης ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΣΟΥΛΤΑΝΙΔΟΥ*

Τόσο ανόητη φλυαρία, αλλά και τόσο στοχευμένη, μέσα και έξω από το διαδίκτυο για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου!! Σαράντα χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, κάποιοι, οι γνωστοί-άγνωστοι διαστρεβλωτές της ιστορίας, και ανάμεσα σ΄αυτούς και η πολιτική μαριονέττα που προίσταται του Υπουργείου Υγείας, και φυσικά η Χρυσή Αυγή, αναρωτιούνται με «ειλικρινή» απορία αν υπήρξαν νεκροί μέσα στο Πολυτεχνείο, αν ήταν έξω από το Πολυτεχνείο, αν δεν υπήρξαν καθόλου κτλ.

Δεν τους ενδιαφέρουν οι νεκροί και αν υπήρξαν. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να αναιρέσουν την ίδια την εξέγερση, να την αποκαθηλώσουν από τη μνήμη κάθε έλληνα πολίτη, να της αφυδατώσουν το περιεχόμενο, κι αυτό για έναν και μόνον λόγο. Για να μην επαναληφθεί!!

Όλοι αυτοί οι αυτόκλητοι επιλεκτικοί μελετητές της πρόσφατης ιστορίας άλλον καημό έχουν, κι όσο κι αν θέλουν να τον κρύψουν, δεν κρύβεται, όπως ο έρωτας και ο βήχας. Θέλουν να αναστείλουν τις αντιστάσεις του ελληνικού λαού, να ανακόψουν και την παραμικρή δυνατότητα εκείνη η ζοφερή περίοδος της ελληνικής ιστορίας να συσχετιστεί με τη σημερινή, και άρα να υπάρξει μια ανάλογη εξέγερση. Γι αυτό προσπαθούν να την καταστείλουν ιδεολογικά -αφού η πραγματική καταστολή δε φαίνεται να έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα- μοιάζοντας το περιεχόμενό της, αγνοώντας σκόπιμα την ηρωική ανάταση όσων, ανώνυμων και κατόπιν επώνυμων συμμετείχαν σ΄αυτήν, αμφισβητώντας τους νεκρούς της. Δεν είναι η πρώτη φορά.

Όμως οι νεκροί υπήρξαν. Όπως υπήρξαν και οι χιλιάδες βασανισμένοι στα κρατητήρια της χούντας, όπως –δυστυχώς για την κρατούσα άποψη- υπήρξαν οι χιλιάδες αγωνιστές ενάντια στη χούντα.

Πολλοί από τους αγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μπορεί να ενσωματώθηκαν κατόπιν στο σύστημα, και να το υπηρέτησαν, αλλά αυτό δεν αναιρεί την ίδια την εξέγερση, το περιεχόμενό της, το αποτέλεσμά της, ακόμη και την ίδια τη στάση όλων αυτών, εκείνη τη συγκεκριμένη ιστορική στιγμή.

Ας τους βροντοφωνάξουμε λοιπόν. Ναι, όσο κι θέλουν να μας κάνουν να το ξεχάσουμε, να διαγράψουμε την πραγματικότητα, εμείς θα είμαστε πάντα εκεί, με την ιστορική μας μνήμη, να τιμάμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, την ίδια την εξέγερση, και να εμπνεόμαστε από αυτήν, όπως εμπνεόμαστε και από το ΕΑΜ, και από όλες τις λαϊκές εξεγέρσεις και επαναστάσεις.

Ας προσπαθούν, ως θλιβερά έρποντα όντα, να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, ας «ανακαλύπτουν» τις ανακοινώσεις των εκτελεστών των μελών της Χ.Α. μια μέρα πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου, θέλοντας να υπονομεύσουν την επέτειο και το γιορτασμό της, ας ετοιμάσουν όσες προβοκάτσιες θέλουν, εμείς θα είμαστε εκεί.

Θα είμαστε εκεί, όχι μόνον για να τιμήσουμε τους νεκρούς και τους αγωνιστές ενάντια στην απριλιανή χούντα, αλλά για να δώσουμε όρκο τιμής στη μνήμη και στους αγώνες τους ότι θα παλέψουμε ενάντια στο σημερινό ολοκληρωτισμό με κοινοβουλευτικό μανδύα, ενάντια στην εθνική οικονομική υποδούλωση, ενάντια στις ξενόδουλες κυβερνήσεις, ενάντια στα μνημόνια και τις δανειακές τους συμβάσεις, ενάντια στο χρέος και στο ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών, ενάντια …ενάντια…. μέχρι να τους ρίξουμε, απελευθερώνοντας τα λαϊκά στρώματα από το ζυγό της λιτότητας, της ανεργίας, των απολύσεων, της δήμευσης των σπιτιών τους, της κατάργησης της κοινωνικής ασφάλισης κτλ., οδηγώντας τα σε άλλους, ανοικτούς ορίζοντες, μέχρι την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Αυτό είναι το χρέος μας σήμερα, αυτό θα υπηρετήσουμε, με πίστη, αγωνιστικότητα, χωρίς ταλαντεύσεις, αφήνοντας στους ξενόδουλους εξολοθρευτές αυτού του έθνους το θλιβερό έργο της υποταγής στα ντόπια και ξένα συμφέροντα, της προσπάθειας υποδούλωσης στα οικονομικά και πολιτικά δεσμά ενός ολόκληρου έθνους, του ξεβράσματός τους από όλες τις ηρωικές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Θάμαστε εδώ, παρόντες, αγωνιζόμενοι, και θα ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ, αυτούς του ΝΕΚΡΟΥΣ που τους στοιχειώνουνε τον ύπνο, που τριγυρνάνε σαν ερινύες στους σκοτεινούς εφιάλτες τους, ζητώντας τη δικαίωσή τους μέσα από τους σημερινούς αγώνες. Αυτούς τους νεκρούς που ……..

Κάτω απ΄το χώμα,

Μες στα σταυρωμένα χέρια τους

Κρατάνε της καμπάνας το σχοινί

Προσμένουν την ώρα,

Προσμένουν να σημάνουν την ανάσταση.

Τούτο το χώμα είναι δικό τους και δικό μας

Δε μπορεί κανείς να μας το πάρει.

Σώπα όπου νάναι θα σημάνουν οι καμπάνες….   (Γιάννης Ρίτσος)

*Η Χριστίνα Σουτανίδου είναι μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Από Ίσκρα

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 • NAOMI KLEIN Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΚΛΙΚ.

  Ολόκληρο το Βιβλίο Μπέστ-σέλλερ, προσφορά του συνεργάτη μας ftanei_pia στο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ. Για να μαθαίνουν νέοι και παληοί.

  Το βιβλίο της Νάομι Κλάιν συγκλονίζει με τις ομοιότητες που βιώνει το πειραματόζωο Ελλάς. Αφού πριν χρόνια η νεοφιλελεύθερη σχολή Φρίντμαν τα εφάρμοσε στη Λατ, Αμερική, Πολωνία, Μεγ. Βρεττανία, Ινδονησία, Ρωσία, Σρι Λάνκα, Ιράκ. κ.α

 • «Καλώς ήρθες» CIA #Twitter & # Facebook!

  Η CIA εισέρχεται στα κοινωνικά δίκτυα για να παρακολουθεί, κατασκόπευει και να προβλέπει τις παγκόσμιες τάσεις.

 • Πακέτο!

  θα τους ταραξουμε στη νομιμότητα (κι'όσοι προκάνουμε..)

 • Μπορεί ο αστυνομικός να είναι χρυσαυγίτης;

  Δεν υποστηρίζω ότι οι άντρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ που ψηφίζουν τα αυγά είναι ναζιστές ή συνειδητοί αντι-δημοκράτες – αν και αυτή η επιλογή δεν έχει το παραμικρό ελαφρυντικό. Ωστόσο, τα μεγάλα ποσοστά που παίρνει η ΧΑ ξανά και ξανά εκεί που ψηφίζουν οι αστυνομικοί δεν είναι καθόλου καλό σημάδι. Το μήνυμα που προκύπτει είναι σαφέστατο και κανένας δε μπορεί να το αγνοεί.

  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ- http://wp.me/pVnfp-g9p

 • Σαν να μην πέρασε μιά μέρα…

  2400 Χρόνια Πίσω ;

 • Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

 • Πρόσφατα άρθρα

 • ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π

 • ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

  Μας "πυροβολούν" εν ψυχρώ, μας γυρίζουν στην Γιούλεν των αμερικάνων και αυτοί αντί να ξεσηκώνονται και να τα κάνουν όλα λαμπόγιαλο, παρακολουθούν και μελετούν τις εξελίξεις, ψύχραιμοι και ωραίοι. Και οι "πέτρες δεν έχουν ακόμη αρχίσει να ίπτανται"..

  Εκείνα τα χρήματα του "κουμπαρά" Μπάρδη-Ομοσπονδίας που μας λέγατε πως πήγαιναν οι περικοπές των αποδοχών, εννοείτε πως θα είναι το ισοδύναμο από τις απώλειες στο εφάπαξ;

 • Μεταπληροφορίιες

 • Αγωνιστικο και Λυτρωτικό το 2014

 • Χάουαρντ Ζιν (1923-2010)

  ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΒΙΒΛΙΟ (1,2,3,4 Κεφάλαια)

 • ΑΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ

  Οταν στην πρώτη σελίδα του blog υπάρχει η (μοναδική) παραπομπή σε παράταξη κόμματος; Και που έχει ζητηθεί η απομάκρυνση της πολλές φορές; Μετά απορούμε για την αναξιοπιστία-ανυποληψία του κομματικού συνδικαλισμού;

 • ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ…

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ > και αν δεν ανοίγει ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ

 • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

  Νοέμβριος 2013
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Οκτ.   Δεκ. »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930  
 • ΕΝΟΤΗΤΑ -ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΙ’ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠ΄ΤΗ ΠΕΙΝΑ

  Αυτοοργάνωση, επιτροπές εργαζομένων παντού, αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες

 • ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

  protovoulia1.eydap@gmail.com
  ---------
  ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ.
  ---------
  -Μπορείτε να δημοσιεύσετε άρθρο σας -επώνυμα ή με τα αρχικά*.
  Παράκληση: Χωρίς ύβρεις και συκοφαντίες
  *Τα πλήρη στοιχεία στη διάθεση μας.

 • Αρχείο

 • Kατηγορίες

 • «Έπεσε» στο μάτι μας

  και γελάσαμε ..πικρά

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ -ΛΙΝΚ //σε περίπτωση που δεν ανοίγει το προηγούμενοι ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • Τα πάντα διαλύονται, ξεπουλιούνται..Η Α.Ε. εκποίησης δημόσιας περιουσίας δουλεύει! Εμείς? (ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ)

  ...Εμείς οι χιλιάδες, οι εκατοντάδες χιλιάδες, τα εκατομμύρια... τι κάνουμε, τι περιμένουμε για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας; Τιιιιιιιιιιιιι;

  ..και τα συνδικάτα, οι παρατάξεις, οι δεκάδες "συνδικαλιστές| (βάλτε όποια και όποιους φαντάζεστε) στη ..νιρβάνα τους?

 • ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  Πότε θα γυρίσουμε σελίδα; Δεν αρκούν 40 σχεδόν, χρόνια συναλλαγής, διαφθοράς, ιδιοτέλειας, πελατειακών σχέσεων; Θα πρέπει μήπως να τα ..κατοστήσουμε;

 • αν

 • Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: