Η σιωπή είναι …ΕΥΡΩ!

Είναι δυνατόν να λύσουν τα

προβλήματα όσοι τα δημιούργησαν;

Του Δημ. Ζαγορίτη

Κ Φολκλοροντεύουν 20 μέρες από τότε που το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ πήρε την κατάπτυστη απόφαση της μεγάλης ληστείας  απ’το προσωπικό και της αντίστοιχης δωρεάς εκατομμυρίων ΕΥΡΩ στο ορατό μεγαλοδικηγόρο και στους αόρατους «συνεργάτες», και όλοι -λες και το έχουν προαποφασίσει (οι 2 εκπρόσωποι των εργαζομένων (1 ΠΑΣΚΕ,1 ΔΑΚΕ), τα 14 σωματεία εργαζομένων-συνταξιούχων και η Ομοσπονδία, οι παρατάξεις πλην του ΣΕΚΕ),  σιωπούν προκλητικά λες και πρόκειται για πενταροδεκάρες που μοιράζουν στα κάλαντα.

Πότε και σε ποια χρονική περίοδο στη πατρίδα μας συνέβαιναν αυτά τα απίστευτα και «δεν σηκωνόταν οι πέτρες να τους κυνηγήσουν»; Ούτε στη επάρατη χούντα απ’ότι θυμόμαστε, όπου  ακόμη και οι διορισμένοι συνδικαλιστές ήταν πιο ευαίσθητοι και δεν αποφάσιζαν ερήμην των εργαζομένων για τόσης βαρύτητας ζητήματα.

Πόσο μάλλον όταν σήμερα, επί «Δημοκρατίας» μιλάμε για δεκάδες εκατομμύρια ΕΥΡΩ που «κάνουν φτερά» και αντί για τους δικαιούχους  εργαζόμενους- συνταξιούχους,  να κατευθύνονται σε «τσέπες τρίτων», που για να προσδιοριστούν επακριβώς  θα χρειαστούν  κλιμάκια ορκωτών λογιστών, υπηρεσιών  καταπολέμησης  μαύρου χρήματος  οικονομικού εγκλήματος και μύρια άλλα.

Και αντ’αυτών τι κάνουν -οι «κακή τη  τύχη» και επιλογή του προσωπικού -εκπρόσωποι εργαζομένων και συνταξιούχων (μια και πάρα πολλούς) αφορά η απόφαση 18237 του ΔΣ;  Η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ  Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ.pdf  (Στο τέλος η απόφαση σε pdf)

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! 14,64% επί του Κεφαλαίου και τόκων, δηλαδή το ιλλιγγιώδες ποσό των  19 εκατομμύρια ΕΥΡΩ δωρίζεται στο δικηγόρο. Και το προκλητικότερο των προκλήσεων: η εταιρεία πληρώνει και τον ΦΠΑ του δικηγόρου. Ο θεός των υδάτων και η ψυχή τους.

Ποιόν  εργαζόμενο, συνταξιούχο, σύλλογο, ομοσπονδία ρώτησαν οι δύο εκπρόσωποι μας στο Δ.Σ. και ψήφισαν την κατάπτυστη απόφαση;

Και ποιο θεσμικό όργανο από τα τόσα στο σ.κ. της ΕΥΔΑΠ έλαβε γνώση και αποφάσισε σχετικά; Δεν ήθελαν, δεν έπρεπε ή δεν ήταν μέσα στα καθήκοντα και στις υποχρεώσεις τους;

Κανέναν δεν ρώτησαν!

Κανένα Συμβούλιο δεν συνεδρίασε! (Τουλάχιστον φανερά..)

Καμμιά κίνηση  αποτροπής δεν έκαναν!

ΓΙΑΤΙ; Αυτοί ξέρουν.

Την οφείλουν μαζί με την παραίτηση τους (να μην πούμε τίποτε χειρότερο που θα έκαναν αν είχαν δράμι τσίπας) σε όλους όσους «βράζουν με το ζουμί» τους και αγανακτούν.

Σε όλους τους  εργαζόμενους-συνταξιούχους, που βλέπουν στην καταιγίδα των επερχόμενων μέτρων κυβέρνησης–τρόϊκας για φορολογίες ακινήτων και αγροτεμαχίων, για απελευθέρωση των απολύσεων, για νέους φόρους πάνω στους φόρους, για νέες περικοπές μισθών ΔΕΚΟ, κύριων και επικουρικών συντάξεων …που τους έχουν φέρει στην απόγνωση και στην απελπισία, που κάποιους  μάλιστα προβληματίζουν μέχρι και απονενοημένα διαβήματα,

Θα  τα εξηγήσουν ποτέ σε όσους τρώνε κατακούτελα  και την νέα «κεραμίδα» της αδικίας, της αδιαφορίας, της πρόκλησης και της κλοπής   ασύλληπτων ποσών από αυτούς και μοιράσματος τους σε μια δράκα ανθρώπων της πάσης μορφής και φύσεως εξουσίας και στα περιβάλλοντα  τους ;

Μπορούν  να σιωπούν και να περιμένουν  πότε και πως τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και τα saxesstory κυβέρνησης-ΜΜΕ-αργυρώνητων συνδικαλιστών-ομάδων αλήθειας και  μονταζιέρας της Συγγρού , θα σκεπάσουν το μεγαλύτερο σκάνδαλο από ιδρύσεως προ εκατονταετίας στην ΕΥΔΑΠ;

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι-συνταξιούχοι θα ανεχθούν  μετά τα τρεισήμισι  «πέτρινα χρόνια» των μνημονίων και της καταστροφής, όσους τα επέτρεψαν και με 24ωρες «ντουφεκιές στον αέρα» τα εξέθρεψαν, να περάσει και αυτό το πρωτοφανές οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα, που πέρα από ολέθριες επιπτώσεις για το προσωπικό, όπως προείπαμε,  εμπεριέχει και τους πρωτοχρονιάτικους μποναμάδες για ευρύ κύκλο ανθρώπων. Που όπως δείχνει σχετικό άρθρο ΕΔΩ , η ώρα της αποκάλυψης μπορεί να αργήσει, αλλά θάρθει;

ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ

Η κατάσταση είναι πράγματι πολύ δύσκολη, που επιτείνεται από το χρόνο που επιλέχτηκε (και που δεν είναι τυχαίος στα προεόρτια) αλλά και από το ροκάνισμα του χρόνου από τους αρμοδίους- διοίκηση και άλλους,  που γνωρίζουν καλά τι κάνουν.

Χρειάζεται ανάλυση, συνειδητοποίηση της κατάστασης, και χάραξη τρόπου αντίδρασης. Ποιος, τι, πως πότε, με τι, θα υπάρξει αντίσταση και ανατροπή,  είναι βασανιστικά ερωτήματα που ομολογώ ούτε απάντηση έχω, ούτε τα προσωπικά μου  επιτρέπουν  (για κάποιο διάστημα) δράση. Το ομολογώ. Θα μπω όμως στον πειρασμό να προτείνω, με κάθε ταπεινότητα και έκκληση ανοχής εκ μέρους των απλών συναδέλφων, δύο  πράγματα.

1 Η ιδιαζόντως έκτακτη κατάσταση χρειάζεται και έκτακτες ενέργειες.    Οι κινήσεις ρουτίνας είτε με τη μορφή ηλεκτρονικού ή χαρτο-πόλεμου, ή  παραστάσεων παρά τη διοίκησει και παρομοίων  μόνο εκτονωτικά και με παραπέρα απογοήτευση και εκφυλισμό μπορεί να συνοδευτούν.

Αντίθετα  (μεθ΄) αύριο  κιόλας, μήπως πρέπει όλο το προσωπικό σε όλους τους χώρους δουλειάς  να παρατήσει τις εργασίες  του, να βγεί έξω και σε έκτακτη -κατά χώρο- Συνέλευση-να συζητήσει, να οργανώσει  και να αποφασίσει μόνο του για το θέμα και τα περαιτέρω βήματα του;

Εκλέγοντας τοπικές ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ και προγραμματίζοντας Γενική Συγκέντρωση ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, το συντομότερο δυνατόν για το τι κάνουμε με το τωρινό μεγα σκάνδαλλο και το επερχόμενο ξεπούλημα.

2. Η προτελευταία αυτή σταγόνα της προδοσίας, η τελευταία -αν το επιτρέψουμε-θάναι το τελικό ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ και οι αρθρόες απολύσεις (πλην ημετέρων),  ας ξεχειλισει το ποτήρι της επανάπαυσης, της αυταπάτης και της αναμονής «πως οι ίδιες πραξεις από τους ίδιους, θα παράξουν διαφορετικά αποτελέσματα», και να γυρίσουμε σελίδα.

Το συνδ. κίνημα στην ΕΥΔΑΠ (και όχι μόνο)με τη  μορφή που ξέραμε, δεν υπάρχει πια, πέθανε! Θα συνεχίσουμε να περιμένουμε λοιπόν  από τους ανύπαρκτους να δώσουν λύσεις στα προβλήματα, που οι ίδιοι  με πράξεις ή παραλείψεις, με τον αδίστακτο τους κομματισμό και ωφελισμό, κατά τον άλφα ή βήτα τρόπο δημιούργησαν, ανέχτηκαν,  γιγάντωσαν; Είναι δυνατόν οι ίδιοι που αποτελούν μέρος του προβλήματος; να αναλάβουν και τη λύση του;  Ή το προσωπικό έχει το λόγο; (ίδε 1).

Η απάντηση δική του.

2013-12-16Απόφαση ΔΣ ΕΥΔΑΠ-1

Σελίδα 1 Κατάπτυστης Απόφασης ΔΣ ΕΥΔΑΠ

Σελίδα 2 Κατάπτυστης Απόφασης ΔΣ ΕΥΔΑΠ

Σελίδα 2 Κατάπτυστης Απόφασης ΔΣ ΕΥΔΑΠ

Σελίδα 3 κατάπτυστης απόφασης ΔΣ ΕΥΔΑΠ

Σελίδα 3 κατάπτυστης απόφασης ΔΣ ΕΥΔΑΠ

Σελίδα 4 Κατάπτυστης Απόφασης ΔΣ ΕΥΔΑΠ

Σελίδα 4 Κατάπτυστης Απόφασης ΔΣ ΕΥΔΑΠ

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: