Η ντροπη της Ευρώπης

Από την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 21/12/13.

2013-12-21 Αλαβανος 2 Ευρω

`2013-12-21 Του 2 ΑΑ

`

Animated_Alphabet_Cyan_Electric_H_g_1«Εφημερίδα των Συντακτών» ζήτησε ευγενικά τη γνώμη μου για το θέμα «Αριστερά και Ευρώπη». Δύσκολο το «ερώτημα. Κυρίως, γιατί σε ιστορικές εποχές μετάβασης με ανεξιχνίαστη έκβαση οι συμβατικές έννοιες των όρων που χρησιμοποιούμε ανατρέπονται και εξελίσσεται μια εντελώς διαφορετική νοηματοδότηση. Αυτό ισχύει και για την «Ευρώπη», αλλά αυτή τουλάχιστον έχει κάποιον γεωγραφικό προσδιορισμό. Ισχύει πολύ περισσότερο για την «Αριστερά». Τρεις παρατηρήσεις, λοιπόν:

Πρώτον, σε μια εποχή κρίσης και μετάβασης η Αριστερά δεν είναι δεδομένη με βάση το παρελθόν, είναι ζητούμενο με βάση τις παρούσες και μελλοντικές ανάγκες του κόσμου της εργασίας. Η προέλευση και το γενεόγραμμα δεν εγγυώνται την ταυτότητα για την Αριστερά. Μέσα στην κρίση του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου το μεγαλύτερο κόμμα της Δευτέρας Διεθνούς έγινε δήμιος των επαναστατών Σπαρτακιστών και μέσα από το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ιταλίας ξεπήδησαν ο Μουσολίνι και οι φασίστες του.

Διεργασίες αυτού του είδους τις βλέπουμε σε μικρογραφία επίσης σήμερα, για παράδειγμα στη χώρα μας. Ενα μεγάλο ρεύμα προερχόμενο από τις αντιλήψεις του ευρωκομμουνισμού προσχώρησε σε κυβερνητική συμμαχία με τη Δεξιά, με βάση τις πολιτικές της τρόικας που αποδοκίμαζαν όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις αριστερής προέλευσης. Δεν είναι εύκολο να υπάρξει μια ευρύτερη συμφωνία για τα  χαρακτηριστικά που απαιτούνται για μια Αριστερά της εξόδου από την κρίση. Είναι όμως πολύ πιο εύκολο να έχουμε κοινές απόψεις για τι δεν-μπορεί να ανήκει σε μια τέτοια Αριστερά: Η ενσωμάτωση στο σχέδιο του εχθρού. Η ανεντιμότητα και η ανειλικρίνεια και η υιοθεσία των κωδίκων του συστήματος. Η διαρκής ταλάντευση και πολυγλωσσία. Ο καιροσκοπισμός. Η συμμετοχή στις ιδεολογικές επιθέσεις τρόμου του αντιπάλου. Η προγραμματική και στρατηγική ένδεια.

Δεύτερον, το «σχέδιο β» απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κομβικό για τη δράση της Άριστεράς. Δεν μπορεί κανείς να περιορίζεται σε εισαγγελικές κορόνες -κανείς εξάλλου δεν μπορεί να ανταγωνιστεί σε υβρεολόγιο τους ναζιστές. Δεν μπορεί να περιορίζεται στην απαγγελία ενός γενικού και αφηρημένου ιδεολογικού πιστεύω απέναντι στις επείγουσες και σύνθετες προκλήσεις της ζωής. Δεν μπορεί να κινείται στο γήπεδο του αντιπάλου, με νομιμοφροσύνη στα πλαίσια του συστήματος. Αυτή τη φορά σε μια σειρά ευρωπαϊκές  χώρες παρουσιάζεται η δυνατότητα λαϊκής στήριξης σε ένα προωθημένο εναλλακτικό πρόγραμμα, δυνατότητα που κατά καιρούς έχει εμφανιστεί σε μεμονωμένες χώρες, τη δεκαετία του ’70 στην Πορτογαλία, του ’80 στη Γαλλία και την Ελλάδα, του ’90 στην Ιταλία, και παντού στέφθηκε με αποτυχία.

Ευρωπαϊκές χώρες έχουν δυνατότητες και προκλήσεις να σπάσουν τη νεοφιλελεύθερη μονοκαλλιέργεια, ανάλογες με αυτές που έχουν παρουσιαστεί και αξιοποιηθεί από επαναστατικές δυνάμεις στη Λατινική Αμερική τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Πρόκειται για αναζήτηση λύσης σε μια περίπλοκη εξίσωση που απαιτεί ένα πρόγραμμα ριζοσπαστικών αλλαγών, μέσα όμως σε ένα παγκόσμιο καπιταλιστικό πλαίσιο. Αυτό απαιτεί συγκρουσιακή ορμή, κουράγιο, επινοητικότητα, πνεύμα καινοτομίας απέναντι σε εντελώς πρωτότυπους γρίφους.

Χωρίς ένα τέτοιο πρόγραμμα το εργατικό κίνημα θα παγώσει, οι κοινωνίες θα βυθίζονται στη σύγχυση και τη μοιρολατρία. 2013-12-21 ΠΛΑΙΣΙΟ-1 ΑΛΑΒΑΝΟΥ-1Το λέει πολύ καλά ο Αλέν Μπαντιού σε μια ομιλία του ειδικά για την Ελλάδα, αναδημοσιευμένη στο http://www.sxedio-b.gr .«Κάθε πολιτική είναι οργανωμένη έκφραση αυτού που βεβαιώνει και προτείνει και όχι αυτού που αρνείται και απορρίπτει. Η πολιτική είναι μια ενεργή και οργανωμένη πεποίθηση, μια σκέψη και μια δράση που δείχνει τις μη ορατές δυνατότητες» .

Τρίτον  Υπάρχει φοβερή ασυμετρία και ποικιλία εθνικών ιδιαιτεροτήτων στις ευρωπαϊκές χώρες, τόσο που ακόµα και σε µια τόσο γενικευµένη κρίση είναι εντελώς σποραδικές και καχεκτικές οι υπερεθνικές εργατικές δράσεις. Αν η επανάσταση γινόταν µε τη µέθοδο του λυχναριού του Αλαντίν κι ερχόταν το τζίνι να εκπληρώσει την οποιαδήποτε επιθυµία µας, θα ήταν απόλυτα ανόητο να ζητήσουµε «αλλαγή στην Ελλάδα» αντί για «αλλαγή σε ολόκληρη την Ευρώπη». Η «ενότητα των λαών του Νότου» ή «η εργατική τάξη όλης της Ευρώπης» ως στόχοι είναι άγιοι. Ως δικαιολογία για απραξία είναι φυγοµαχία. Ας κατανοήσουµε, ειδικά εδώ στην Ελλάδα, τη σηµασία του «αδύναµου κρίκου».

Για την Αριστερά µια ανατροπή σε εθνικό επίπεδο δεν µπορεί να είναι ένας πολιτικός αυτισµός, σε µια εποχή µε πλανητικούς ορίζοντες. Είναι µια πράξη που εµπεριέχει εκρηκτικό δυναµικό για όλη την Ευρώπη. Για να αναρτηθεί η σηµαία της επανάστασης στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη Φρανκφούρτη, πρέπει προηγουµένως να εχει υψωθεί στην Τράπεζα της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας. Ετσι όπως γίνονται οι πόλεµοι.

Ακόµα και η –προσωρινή έκδοση εθνικού νοµίσµατος χρειάζεται να εχει χαρακτηριστικά, στο όνοµα, στις παραστάσεις στα χαρτονοµίσµατα, στις διακηρύξεις που το συνοδεύουν, µιας πρόκλησης και πρόσκλησης προς µια νέα ευρωπαϊκή νοµισµατική συνεργασία, στηριγµένη στο αµοιβαίο όφελος, την αλληλεγγύη. Τη διεθνή δυναµική µιας εθνικής ανταρσίας δεν τολµούν να αντικρίσουν οι περισσότερες δυνάµεις αριστερής προελευσης. Φοβούνται. Γι’ αυτό την υποτιµούν και τη διαβάλλουν. Την εχει κατανοήσει όµως πλήρως το πολύ πιο οξυδερκες καπιταλιστικό κέντρο της Ευρώπης. Η έννοια που τους φέρνει πανικό είναι η «contagion», «µόλυνση», «µετάδοση», µε τη δική µας ορολογία «διεθνής επανάσταση». Η µεγαλύτερη πρόκληση για την εκκίνηση των µετασχηµατισµών στην Ευρώπη πέφτει στη δική µας πατρίδα, λόγω της ακρότητας της κρίσης, της µεγαλύτερης ύφεση ς ποτέ και παντού σε αναπτυγµένο κράτος σε καιρό ειρήνης κατά το Διεθνέις Νοµισµατικό Ταµείο.

Αισθάνοµαι πάντα συγκίνηση, χωρίς καµία ενοχή για εθνικιστικούς πειρασµούς αφού οι στίχοι είναι Γερµανού, όταν ακούω τον Gunter Grass να απαγγέλλει το ποίημα

Europas Schande»,

«Η Ντροπή της Ευρώπης»:

«Geistlos νerkummern wirst

Du ohne das Land,

dessen Geist Dich,

Europa, erdachte»

`

«Στερηµένη από πνεύµα,

Εσύ θα φθαρείς χωρίς τη χώρα

 που το πνεύµα της,

Εσένα Ευρώπη εδηµιούργησε»

 σύµφωνα µε την εξαιρετική µετάφραση της Πατρίτσιας Αδαµοπούλου. Ναι, ναι, ναι, µπορούµε εµείς, οι Ελληνες, οι απόκληροι και αποκλεισµένοι, ακόµη µια φορά να δώσουµε σάρκα και πνοή στο όραµα για µια Ευρώπη της ελευθερίας, της ισότητας, της αδελφοσύνης.

* Έπικεφαλής  του «Σχεδίου Β»

Advertisements
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 • NAOMI KLEIN Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΚΛΙΚ.

  Ολόκληρο το Βιβλίο Μπέστ-σέλλερ, προσφορά του συνεργάτη μας ftanei_pia στο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ. Για να μαθαίνουν νέοι και παληοί.

  Το βιβλίο της Νάομι Κλάιν συγκλονίζει με τις ομοιότητες που βιώνει το πειραματόζωο Ελλάς. Αφού πριν χρόνια η νεοφιλελεύθερη σχολή Φρίντμαν τα εφάρμοσε στη Λατ, Αμερική, Πολωνία, Μεγ. Βρεττανία, Ινδονησία, Ρωσία, Σρι Λάνκα, Ιράκ. κ.α

 • «Καλώς ήρθες» CIA #Twitter & # Facebook!

  Η CIA εισέρχεται στα κοινωνικά δίκτυα για να παρακολουθεί, κατασκόπευει και να προβλέπει τις παγκόσμιες τάσεις.

 • Πακέτο!

  θα τους ταραξουμε στη νομιμότητα (κι'όσοι προκάνουμε..)

 • Μπορεί ο αστυνομικός να είναι χρυσαυγίτης;

  Δεν υποστηρίζω ότι οι άντρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ που ψηφίζουν τα αυγά είναι ναζιστές ή συνειδητοί αντι-δημοκράτες – αν και αυτή η επιλογή δεν έχει το παραμικρό ελαφρυντικό. Ωστόσο, τα μεγάλα ποσοστά που παίρνει η ΧΑ ξανά και ξανά εκεί που ψηφίζουν οι αστυνομικοί δεν είναι καθόλου καλό σημάδι. Το μήνυμα που προκύπτει είναι σαφέστατο και κανένας δε μπορεί να το αγνοεί.

  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ- http://wp.me/pVnfp-g9p

 • Σαν να μην πέρασε μιά μέρα…

  2400 Χρόνια Πίσω ;

 • Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

 • Πρόσφατα άρθρα

 • ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π

 • ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

  Μας "πυροβολούν" εν ψυχρώ, μας γυρίζουν στην Γιούλεν των αμερικάνων και αυτοί αντί να ξεσηκώνονται και να τα κάνουν όλα λαμπόγιαλο, παρακολουθούν και μελετούν τις εξελίξεις, ψύχραιμοι και ωραίοι. Και οι "πέτρες δεν έχουν ακόμη αρχίσει να ίπτανται"..

  Εκείνα τα χρήματα του "κουμπαρά" Μπάρδη-Ομοσπονδίας που μας λέγατε πως πήγαιναν οι περικοπές των αποδοχών, εννοείτε πως θα είναι το ισοδύναμο από τις απώλειες στο εφάπαξ;

 • Μεταπληροφορίιες

 • Αγωνιστικο και Λυτρωτικό το 2014

 • Χάουαρντ Ζιν (1923-2010)

  ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΒΙΒΛΙΟ (1,2,3,4 Κεφάλαια)

 • ΑΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ

  Οταν στην πρώτη σελίδα του blog υπάρχει η (μοναδική) παραπομπή σε παράταξη κόμματος; Και που έχει ζητηθεί η απομάκρυνση της πολλές φορές; Μετά απορούμε για την αναξιοπιστία-ανυποληψία του κομματικού συνδικαλισμού;

 • ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ…

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ > και αν δεν ανοίγει ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ

 • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

  Δεκέμβριος 2013
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Νοέ.   Ιαν. »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • ΕΝΟΤΗΤΑ -ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΙ’ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠ΄ΤΗ ΠΕΙΝΑ

  Αυτοοργάνωση, επιτροπές εργαζομένων παντού, αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες

 • ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

  protovoulia1.eydap@gmail.com
  ---------
  ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ.
  ---------
  -Μπορείτε να δημοσιεύσετε άρθρο σας -επώνυμα ή με τα αρχικά*.
  Παράκληση: Χωρίς ύβρεις και συκοφαντίες
  *Τα πλήρη στοιχεία στη διάθεση μας.

 • Αρχείο

 • Kατηγορίες

 • «Έπεσε» στο μάτι μας

  και γελάσαμε ..πικρά

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ -ΛΙΝΚ //σε περίπτωση που δεν ανοίγει το προηγούμενοι ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • Τα πάντα διαλύονται, ξεπουλιούνται..Η Α.Ε. εκποίησης δημόσιας περιουσίας δουλεύει! Εμείς? (ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ)

  ...Εμείς οι χιλιάδες, οι εκατοντάδες χιλιάδες, τα εκατομμύρια... τι κάνουμε, τι περιμένουμε για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας; Τιιιιιιιιιιιιι;

  ..και τα συνδικάτα, οι παρατάξεις, οι δεκάδες "συνδικαλιστές| (βάλτε όποια και όποιους φαντάζεστε) στη ..νιρβάνα τους?

 • ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  Πότε θα γυρίσουμε σελίδα; Δεν αρκούν 40 σχεδόν, χρόνια συναλλαγής, διαφθοράς, ιδιοτέλειας, πελατειακών σχέσεων; Θα πρέπει μήπως να τα ..κατοστήσουμε;

 • αν

 • Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: