Το πλουσιόπαιδο με την γκρανκάσα

Τι Λωζάννη τι Κοζάνη…(1)

Της Άννας Χατζησοφιά
 Η κωμόπολη ήταν ανάστατη. Μέρες τώρα κυκλοφορούσε από σπίτι σε σπίτι η φήμη και όλοι ετοιμάζονταν να κατεβούν στην πλατεία να δουν το περίεργο θέαμα με τα μάτια τους.Οι γηραιότεροι στο καφενείο δυσπιστούσαν, αυτά είναι μασλάτια που κάποιος θα τα διέδιδε για να σπάσει πλάκα, γιατί πιο εύκολο είναι να περάσει η γκαμήλα απ΄ το βελόνι, παρά αυτό.
`
Υπήρχαν όμως και κάποιοι που λέγαν ότι γίνονταν, άλλωστε στο πέμπτο καρτούτσο την είχαν δει την γκαμήλα με τα μάτια τσ’ να περνάει την τρούπα, οπότε μπορεί να συνέβαινε κι αυτό το ανήκουστο!
`
Την Φανή της έλουσε αποβραδίς η μάνα της τα μακριά ξανθά μαλλιά, αέρισε και το καλό φουστάνι, αποφόρι της μεγάλης αδελφής που το κληρονόμησε από την ξαδέλφη της, που της τόχε χαρίσει σχεδόν καινούργιο, η συμβολαιογράφαινα, και ήταν πανέτοιμη.
`
Η μικρή ήταν ανάστατη, σα να πήγαινε σε τσίρκο και καλύτερα, γιατί το τσίρκο είχε εισιτήριο για να δεις την ασώματον κεφαλήν, ενώ αυτό το θέαμα θα προσφέρονταν δωρεάν. Η μητέρα της είχε υποχωρήσει στο κλάμα και θα την άφηνε να κατέβει, αν κι αυτά τα καινούργια χούγια που φέρνουν το πανάρι-κατάρι δεν προμηνούσαν τίποτε καλό.
`
Παρ΄ ότι ήταν στα μισά της η τρίτη δεκαετία του καινούργιου αιώνα, των θαυμάτων και των ανατροπών, η μητέρα της Φανής, όπως και οι περισσότεροι συντοπίτες, ήταν οπαδοί του δόγματος «έτσι τα βρήκαμε έτσι θα τα αφήσουμε». Καμάρωνε, μάλιστα, ότι η μεγάλη αγάπη του άντρα της ήταν άλλη, η κόρη ενός τσιφλικά, στο σπίτι του οποίου δούλευε όταν ήταν παλικάρι, και που τον έμπαζε δυο χρόνια κρυφά στην κάμαρή της, αλλά τον παράτησε και παντρεύτηκε έναν δικηγόρο στην Αθήνα, όπως ταίριαζε στην σειρά της κι όπως είναι το σωστό.
`
Ο κόσμος ήταν πολύς και είχε παραταχθεί σε τριπλή σειρά κατά μήκος του λιθόστρωτου δρόμου, και η Φανή που άργησε καρτερώντας την φιλενάδα της την Ανθή, δεν έβλεπε τίποτε. Προσπάθησε να περάσει, στο παρακαλετό, αλλά οι μεγάλοι δεν είχαν σκοπό να χαλάσουν την ζαχαρένια τους. Παίρνοντας ανάποδες λοιπόν και σκούζοντας, καλέ τι σόι κόσμος είστε εσείς, άρχισε να σπρώχνει και να μοιράζει αγκωνιές φτάνοντας στο παρατσάκ μπροστά, τη στιγμή ακριβώς που ακούγονταν από το βάθος η πρώτη νότα της Δημοτικής Μπάντας.
`
Μπροστά-μπροστά πήγαινε καμαρωτός, κουνώντας την μπαγκέτα του και δίνοντας τον τόνο, ο μαέστρος. Ακολουθούσαν με βηματισμό τα χάλκινα, το κόρνο, και η  τρομπέτα, ξωπίσω τα πνευστά το φλάουτο και τα κλαρίνα, και παραπίσω τα κύμβαλα και το τύμπανο. Τέλος, το θέαμα που όλοι περίμεναν, το μεγάλο τύμπανο η γκρανκάσα.
`
Ένα ααα ξεκίνησε χαμηλόφωνα, άρχισε να δυναμώνει και έσβησε απότομα, αφήνοντας το πλήθος άφωνο, καθώς οι φήμες αποδεικνύονταν αληθινές. Το όργανο που μέχρι τότε στις λιτανείες και τις παρελάσεις δίναν σε κάποιον γιούφτο ένα χαρτζιλίκι για να το βαρά, κουβαλούσε καμαρωτά-καμαρωτά χτυπώντας το με τον κόπανο ο δεκαοκτάχρονος γιος του μεγαλύτερου τσιφλικά της περιοχής.
`
Το τι είχε συμβεί το διηγούνταν σαν παραμύθι η μικρή Φανή, μεγαλώνοντας, στα παιδιά της.Το νεαρό τσιφλικόπουλο, που το πήγαινε μέχρι πρότινος στο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα σοφέρ παρακαλώ με αμάξι, από τα λίγα που κυκλοφορούσαν τότε, γοητεύτηκε από τις ιδέες του σοσιαλισμού και οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ, πηγαίνοντας κόντρα στα συμφέροντα της τάξης από την οποία προέρχονταν.
`
Όμως πώς θα πήγαινε αυτός, ο μοσχαναθρεμμένος, να μιλήσει στους φτωχούς, στους χθεσινούς κολίγους για το τέλος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και να τους ζητήσει να εξεγερθούν, της αγροτικής γης οι κολασμένοι, όταν η γης ανήκε στον πατέρα του; Πως θα τον πιστέψουν και δεν θα το πάρουν για καπρίτσιο του αρχοντόπουλου, ή ακόμα χειρότερα, δεν θα φοβηθούν ότι τους στήνει κάποια παγίδα σε συνεννόηση με τους μέχρι προχθές κοτζαμπάσηδες και πάντα φεουδάρχες;
`

Το κόμμα το φερε από δω, το σκέφτηκε από κει, και κατέληξε στη λύση. Ο νεολαίος θα έπρεπε να κατέβει από τον θρόνο του. Του δόθηκε λοιπόν εντολή να γυρίσει στην πατρίδα του, και να μπει στη Δημοτική μπάντα. Μα πώς, ήταν η εύλογη απορία του, αφού δεν γνώριζε κανένα όργανο; Το κόμμα είχε έτοιμη την απάντηση: θα βαρούσε το ταμπούρλο.Αυτό είχε διπλό κέρδος, και σημειολογικό, αφού ο πρώτος θα γίνονταν έσχατος, και πρακτικό. Στην μπάντα ήταν ο μόνος μαζικός χώρος που σύχναζαν νεολαίοι, που θα προσπαθούσε να τους στρατολογήσει στον αγώνα τους.Πράγματι κι έτσι έγινε. Το πλουσιόπαιδο βγήκε στην παρέλαση με την γκρανκάσα κι ο κόσμος εντυπωσιάστηκε, κολακεύτηκε, συγκινήθηκε, πίστεψε, ακολούθησε, θυσιάστηκε.Το πλουσιόπαιδο πέρασε συνολικά εικοσιοκτώ χρόνια της ζωής του σε φυλακές και εξορίες και η πατρική περιουσία σκόρπισε στους πέντε ανέμους.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, μπορεί οι ιδέες του να αμφισβητήθηκαν, μπορεί να κατηγορήθηκε από κάποιους για δογματισμό, ήταν και δύσκολοι καιροί πολλαπλών διασπάσεων και όπως πάντα όλοι κατέχουν ένθεν και ένθεν το απόλυτο αριστερόμετρο, αλλά το αγωνιστικό του φρόνημα και την αυθεντικότητά του δεν μπόρεσε κανένας να την αμφισβητήσει.

Οι συμπατριώτες του τον τίμησαν και τιμούν πάντα τη μνήμη του αρχοντόπουλου με την γκρανκάσα.

Η περιουσία του πατέρα του δεν είχε καθαρή προέλευση, γιατί ποτέ οι περιουσίες κανενός δεν έχουν καθαρή προέλευση. Μπορεί να μην προέρχονταν από απροσδιόριστα funds και περίεργα αμοιβαία, μπορεί να μην σορτάρονταν σε χρηματιστήρια, αλλά ήταν λερωμένη από τον ιδρώτα και πιθανά και το αίμα των κολίγων.

Το θέμα είναι αν θα μπεις στη μπάντα, και όχι μόνο αυτό, αλλά και αν θα ζαλωθείς την γκρανκάσα.(2)

ΥΓ: Η ιστορία είναι μυθολογική αφήγηση ενός ιστορικού γεγονότος που αφορά πραγματικά πρόσωπα. Η μικρή Φανή είναι η μητέρα μου, η πόλη είναι ο Τύρναβος, η χρονιά είναι το 1924 ή ΄25, και το πλουσιόπαιδο με την γκρανκάσα ο Κώστας Λουλές.

Πηγή rednotebook.gr

1. Ti K.Λουλές , τι ….Σημειώσατε όποιον εκατομμυριούχο βουλευτή θέλετε.

2. Αξιέπαινη η προσπάθεια για σύγκριση (και για «ξεκάρφωμα») των αγωνιστών εκατομμυριούχων του 2013, που  μπήκαν (με τιμή και δόξα και ..μελλοντικά υπουργεία ίσως) στη μπάντα και ζαλώθηκαν την γκρανκάσα,  με τους αυθεντικούς ήρωες-αγωνιστές του 1924-5, που στα δραματικά εκείνα χρόνια (και μετέπειτα) ταποφάσιαν, πληρώνοντας βαρύτατο τίμημα  σε όλη τους τη ζωή (με εξορίες, διώξεις, βασανισμούς, φυλακίσεις..και παρ’ολίγον θάνατο) για τα ιδανικά τους. Προσωπική γνώμη, πως κάθε σύγκριση (και στο ελάχιστο, υπονοούμενη) είναι ανεπίτρεπτη ιεροσυλία.

Υ.Γ. Κ. Λουλές και όχι Λουλάς, διορθώνουμε όσους έσπευσαν με σχόλιο να τους υπερασπιστούν, σε προήγουμενη αναδημοσίευση μας (ΕΦΑΠΑΞ) από το blog Kartesios.com.

Υ.Γ.(2)  Υπότιτλος και τα 1 και 2 δικά μας

Advertisements
Προηγούμενο άρθρο
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 • NAOMI KLEIN Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΚΛΙΚ.

  Ολόκληρο το Βιβλίο Μπέστ-σέλλερ, προσφορά του συνεργάτη μας ftanei_pia στο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ. Για να μαθαίνουν νέοι και παληοί.

  Το βιβλίο της Νάομι Κλάιν συγκλονίζει με τις ομοιότητες που βιώνει το πειραματόζωο Ελλάς. Αφού πριν χρόνια η νεοφιλελεύθερη σχολή Φρίντμαν τα εφάρμοσε στη Λατ, Αμερική, Πολωνία, Μεγ. Βρεττανία, Ινδονησία, Ρωσία, Σρι Λάνκα, Ιράκ. κ.α

 • «Καλώς ήρθες» CIA #Twitter & # Facebook!

  Η CIA εισέρχεται στα κοινωνικά δίκτυα για να παρακολουθεί, κατασκόπευει και να προβλέπει τις παγκόσμιες τάσεις.

 • Πακέτο!

  θα τους ταραξουμε στη νομιμότητα (κι'όσοι προκάνουμε..)

 • Μπορεί ο αστυνομικός να είναι χρυσαυγίτης;

  Δεν υποστηρίζω ότι οι άντρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ που ψηφίζουν τα αυγά είναι ναζιστές ή συνειδητοί αντι-δημοκράτες – αν και αυτή η επιλογή δεν έχει το παραμικρό ελαφρυντικό. Ωστόσο, τα μεγάλα ποσοστά που παίρνει η ΧΑ ξανά και ξανά εκεί που ψηφίζουν οι αστυνομικοί δεν είναι καθόλου καλό σημάδι. Το μήνυμα που προκύπτει είναι σαφέστατο και κανένας δε μπορεί να το αγνοεί.

  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ- http://wp.me/pVnfp-g9p

 • Σαν να μην πέρασε μιά μέρα…

  2400 Χρόνια Πίσω ;

 • Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

 • Πρόσφατα άρθρα

 • ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π

 • ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

  Μας "πυροβολούν" εν ψυχρώ, μας γυρίζουν στην Γιούλεν των αμερικάνων και αυτοί αντί να ξεσηκώνονται και να τα κάνουν όλα λαμπόγιαλο, παρακολουθούν και μελετούν τις εξελίξεις, ψύχραιμοι και ωραίοι. Και οι "πέτρες δεν έχουν ακόμη αρχίσει να ίπτανται"..

  Εκείνα τα χρήματα του "κουμπαρά" Μπάρδη-Ομοσπονδίας που μας λέγατε πως πήγαιναν οι περικοπές των αποδοχών, εννοείτε πως θα είναι το ισοδύναμο από τις απώλειες στο εφάπαξ;

 • Μεταπληροφορίιες

 • Αγωνιστικο και Λυτρωτικό το 2014

 • Χάουαρντ Ζιν (1923-2010)

  ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΒΙΒΛΙΟ (1,2,3,4 Κεφάλαια)

 • ΑΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ

  Οταν στην πρώτη σελίδα του blog υπάρχει η (μοναδική) παραπομπή σε παράταξη κόμματος; Και που έχει ζητηθεί η απομάκρυνση της πολλές φορές; Μετά απορούμε για την αναξιοπιστία-ανυποληψία του κομματικού συνδικαλισμού;

 • ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ…

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ > και αν δεν ανοίγει ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ

 • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

  Δεκέμβριος 2013
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Νοέ.   Ιαν. »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • ΕΝΟΤΗΤΑ -ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΙ’ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠ΄ΤΗ ΠΕΙΝΑ

  Αυτοοργάνωση, επιτροπές εργαζομένων παντού, αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες

 • ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

  protovoulia1.eydap@gmail.com
  ---------
  ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ.
  ---------
  -Μπορείτε να δημοσιεύσετε άρθρο σας -επώνυμα ή με τα αρχικά*.
  Παράκληση: Χωρίς ύβρεις και συκοφαντίες
  *Τα πλήρη στοιχεία στη διάθεση μας.

 • Αρχείο

 • Kατηγορίες

 • «Έπεσε» στο μάτι μας

  και γελάσαμε ..πικρά

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ -ΛΙΝΚ //σε περίπτωση που δεν ανοίγει το προηγούμενοι ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • Τα πάντα διαλύονται, ξεπουλιούνται..Η Α.Ε. εκποίησης δημόσιας περιουσίας δουλεύει! Εμείς? (ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ)

  ...Εμείς οι χιλιάδες, οι εκατοντάδες χιλιάδες, τα εκατομμύρια... τι κάνουμε, τι περιμένουμε για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας; Τιιιιιιιιιιιιι;

  ..και τα συνδικάτα, οι παρατάξεις, οι δεκάδες "συνδικαλιστές| (βάλτε όποια και όποιους φαντάζεστε) στη ..νιρβάνα τους?

 • ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  Πότε θα γυρίσουμε σελίδα; Δεν αρκούν 40 σχεδόν, χρόνια συναλλαγής, διαφθοράς, ιδιοτέλειας, πελατειακών σχέσεων; Θα πρέπει μήπως να τα ..κατοστήσουμε;

 • αν

 • Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: