Είναι πια επίσημο: Στην Ελλάδα ο φασισμός έρχεται από τα πάνω.

από Blackpanther

Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα

Χρειάστηκε να βγει προς τα έξω ένα ηχητικό ντοκουμέντο από τον αρχηγό της Ελληνικής αστυνομίας ώστε να επιβεβαιωθεί πέρα από κάθε αμφιβολία αυτό που ήδη γνωρίζαμε: ο φασισμός στην Ελλάδα έρχεται υποβολιμιαία από τα πάνω χωρίς να στηρίζεται πρωταρχικά στην υπαρκτή διάχυση του στο ξεσκισμένο κοινωνικό σώμα.

Σε μια εποχή οικονομικής κατάρρευσης, διάλυσης εργασιακών δικαιωμάτων, εντεινόμενης αστυνομοκρατίας και εξοντωτικών μνημονίων δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Άλλωστε το παρελθόν αυτού του κράτους ήταν ρατσιστικό και ξενοφοβικό ακόμη κι όταν δεν υπήρχαν οι σημερινές δραματικές συνθήκες. Όμως η κλιμάκωση της βίας αυτού του κράτους σε συνανθρώπους μας που έτυχε να γεννηθούν σε άλλες χώρες συνιστά πλέον κάτι άλλο ποιοτικά. Συνιστά τον πλήρη εκφασισμό ενός κράτους χωρίς να τηρούνται ούτε καν τα προσχήματα.

`

Όταν φτάνουμε ο αρχηγός της αστυνομίας να μιλά με ύφος παλιού ναζί γκαουλαίτερ για τον βίο που πρέπει να γίνει αβίωτο αναφερόμενος αδιάκριτα σε όλους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες πολέμου τότε ξέρουμε ότι έχει κοπεί κάθε γέφυρα με οποιοδήποτε είδος ανθρώπινων δικαιωμάτων, με οποιαδήποτε έννοια ανθρωπιάς και πολιτισμού. Βρισκόμαστε πλέον και επίσημα στο βασίλειο του φασισμού.

`

Κι όταν φτάνουμε κατώτεροι αστυνομικοί να εγκαλούν τον αρχηγό τους ότι τους μετατρέπει σε ρατσιστές και εγκληματίες για να εισπράξουν περιφρονητικά την αγέρωχη αντίδραση του ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, τότε συνειδητοποιούμε ότι έχουμε ξεπεράσει το σημείο μηδέν που σηματοδοτεί ο εκφασισμός ενός κράτους. Συνειδητοποιούμε δηλαδή ότι ο φασισμός δεν είναι πια απειλή αλλά απτή τραγική πραγματικότητα κι ότι κάθε σιωπή προς αυτόν συνιστά συνενοχή που τον αποθρασύνει.

Γιατί ο φασισμός μπορεί να ξερνιέται από τα πάνω αλλά αυτό μπορεί να το κάνει με άνεση όσο νιώθει ότι έχει πρόθυμο ένα κοινωνικό σώμα που τον ανέχεται και τον καταπίνει ή ακόμη χειρότερα τον ενισχύει και τον αποθεώνει. Και μέσα στις συνθήκες της οικονομικής κατάρρευσης και της απουσίας ενός μαζικού απελευθερωτικού κινήματος που να μπορεί να δώσει άλλη έμπνευση στην κοινωνία, το κοινωνικό σώμα είναι όντως δηλητηριασμένο στην ανοχή ή/και στην αποδοχή του ωμού κρατικού φασισμού.

Ξέρουμε επίσης τον βασικό υπεύθυνο για αυτή την απότομη φασιστική στροφή του κράτους (ξανατονίζοντας, κράτος που ούτε πριν σεβόταν τα ανθρώπινα δικαιώματα παρά ήταν και παλιότερο υπόλογο για ένα σωρό αυθαιρεσίες και για ενδογενή ρατσισμό) Κι αυτός ο βασικός υπεύθυνος δεν είναι η χρυσή αυγή αλλά η ίδια η ΝΔ. 

Πλησιάζουμε πια τα δυο χρόνια από όταν είχα γράψει αυτό: “Πόσοι όμως έχουν αντιληφθεί ότι η πολιτική ατζέντα αυτής της δολοφονικής ομάδας έφτασε να γίνει ο κοινός πολιτικός τόπος των βασικών καθεστωτικών κομμάτων;Φτάσαμε στο σημείο να ακούμε τον Σαμαρά και να μην μπορούμε να τον διακρίνουμε από τον Μιχαλιολάκο!“Το μεταναστευτικό ανέδειξε ο Αντώνης Σαμαράς ως προτεραιότητα της ΝΔ, μιλώντας στο διαγραμματειακό του κόμματός του, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «θα πρέπει ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας».” «Οι πόλεις μας έχουν καταληφθεί από παράνομους μετανάστες, εμείς θα τις ανακαταλάβουμε», υπογράμμισε και προανήγγειλε κατάργηση του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια που υποστήριξε ότι «μετέτρεψε την Ελλάδα σε μαγνήτη για τους λαθρομετανάστες».Η φρασεολογία του δεν έχει πλέον καμιά διαφορά με αυτά που γράφονται και διακηρύσσονται στα έντυπα της χιτλερικής αυγής! Χρησιμοποιούνται ακριβώς οι ίδιοι όροι και οι ίδιες ιδεοληψίες και διαστρεβλώσεις. “ Η μετάλλαξη του καθεστώτος σε φασιστικό, οι μετανάστες και οι ντόπιοι…

Με βάση αυτή την μετάλλαξη προς τον ανοικτό φασισμό η ΝΔ προσπάθησε να συσπειρώσει ότι μπορούσε να συσπειρωθεί  από την διαλυμένη εκλογική βάση της δικαιώνοντας με τον πιο πρόστυχο και απαίσιο τρόπο τον ναζισμό της χρυσής αυγής που ξαφνικά αυτοπροβλήθηκε δικαιωμένη για την δολοφονική ιδεολογία της.

Η εκλογική επανανομιμοποίηση της ΝΔ στις εκλογές του Ιούνη του 2012 έβαλε σε δράση τον ανοικτό εκφασισμό του κράτους. Συνένοχοι σε αυτή την ζοφερή προοπτική στάθηκαν και το ΠΑΣΟΚ και βέβαια το ίδιο το μηντιακό κατεστημένο που από την γέννηση του υπήρξε σταθερός φορέας διασποράς του ρατσισμού στο κοινωνικό σώμα. Η επιχείρηση ξένιος ζευς και το άνοιγμα των στρατοπέδων συγκέντρωσης ήταν από μόνα τους αρκετά για να δείξουν που πήγαινε η κατάσταση. Η απανθρωπιά ενθαρρυνόταν πλέον σαν στάση ζωής προς τους μπάτσους από τους ανώτερους τους κι έτσι έγινε η ίδια κρατικός θεσμός.

Φτάσαμε να πολλαπλασιαστούν οι πνιγμοί ανθρώπων στο Αιγαίο μπροστά στα μάτια των κρατικών οργάνων που δεν έκαναν τίποτα για να τους αποτρέψουν. Μικρά παιδιά ακόμη και βρέφη να χάνουν τις ζωές τους σε περιστατικά που η διήγηση τους κόβει την ανάσα σε κάθε ανθρώπινο ον που έχει μέσα του διατηρήσει ένα ελάχιστο ίχνος ανθρωπιάς. Και όταν οι άνθρωποι γλύτωναν με τις δικές τους δυνάμεις από το να πνιγούν μπροστά στα άκαρδα μάτια ναζιστών λιμενόμπατσων, είχαν να αντιμετωπίσουν τον σαδισμό αυτών των κρατικών οργάνων που προηγούμενα τους είχαν αφήσει στην μοίρα τους. Ξυλοδαρμοί, κλοπές των περιουσιακών τους στοιχείων ακόμη και βιασμοί.

Όλα ντοκουμενταρισμένα σε δεκάδες αναφορές της ντροπής που το ίδιο το κράτος αρνείται να τις εξετάσει. Και σαν κορύφωση όλων αυτών, ερχόταν ο εγκλεισμός σε στρατόπεδα συγκέντρωσης για απροσδιόριστο διάστημα (που πλέον φτάνει και ξεπερνά τους 18 μήνες) Να τους κάνουμε τον βιο αβίωτο κάλεσε τους μπάτσους ο αρχηγός τους κι αυτοί αυτό το κάνουν πράξη εδώ και τουλάχιστον ενάμισι χρόνο...

Όχι λοιπόν τυχαία οι διεθνείς οργάνωσεις ανθρωπίνων δικαιώματων έχουν καλέσει εδώ και καιρό τις άλλες χώρες :Μην επαναπροωθείτε παιδιά & αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα! Δεν έχουν καμία τύχη…

Δεν αρκούσε λοιπόν σε πολιτικά καθάρματα σαν τον Σαμαρά και τον Δένδια να εξαθλιώσουν τον γηγενή λαό και να του στερήσουν βασικά δικαιώματα του. Έπρεπε κι ίσως λόγω του προήγούμενου να επιβάλουν τον απάνθρωπο θεσμικό φασισμό σε όλους τους αλλοεθνείς και πρόσφυγες πολέμου που είχαν την ατυχία να περάσουν απο εδώ. Έπρεπε δηλαδή σαν κανονικοί φασίστες να εμπεδώσουν μια κοινωνική απανθρωπιά διαπράττοντας μια άλλη ακόμη μεγαλύτερη και πιο άθλια. Και με τον πιο κυνικό μακιαβελικό τρόπο να περάσουν στην εξαθλιωμένη κοινωνία μια απαίσια συνενοχή για αυτό το απαίσιο και τεράστιο κοινωνικό έγκλημα. Ο Σαμαρίας και η κουστωδία του στάζουν με το αίμα μικρών παιδιών, είναι πολιτικοί εγκληματίες που δεν έχουν καμιά δικαιολογία, είναι στυγνοί φονιάδες που αξίζουν την πιο αυστηρή ιστορική ετυμηγορία.

Θα έπρεπε ήδη να έχουν δεχτεί την κοινωνική εξέγερση που θα τους αποκαθήλωνε από τις θέσεις εξουσίας που είναι γατζωμένοι. Αλλά δυστυχώς η ηττημένη κατακερματισμένη κοινωνία δείχνει ακόμη ανίκανη να δράσει με λογική, δικαιοσύνη και ιστορική ευθύνη. Το δηλήτηριο του φασισμού την έχει χτυπήσει κι αυτή κι έτσι ο κρατικός φασισμός μπορεί να βασίζεται στην συνενοχή της.

Η κραυγή αυτών που αντιστέκονται δεν δείχνει ακόμη να είναι τόσο δυνατή όσο πρέπει. Κι ενώ ο φασισμός με την κακία και το μίσος του προς τους αδύναμους και τους κατατρεγμένους έχει διαποτίσει για τα καλά ολόκληρα κοινωνικά στρώματα που δεν έχουν το σθένος να τα βάλουν με τους ισχυρούς. (Για μια ανάλυση των ψυχολογικών προκείμενων του φασισμού που είχε γραφτεί πριν την κατάρρευση εδώ: H EΞΕΓΕΡΣΗ,Η ΜΑΖΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ (1)

Ανεξάρτητα όμως από το πως θα δράσει και θα αντισταθεί η κοινωνία στον κρατικό φασισμό ένα είναι βέβαιο: Ότι αυτός υπάρχει και έχει ποτίσει κάθε τομέα του κατασταλτικού κράτους και όχι μόνο. Από τους δικαστές και τους εισαγγελείς που μοιράζουν τις πιο εξοντωτικές ποινές σε μετανάστες που έχουν πέσει στο δόκανο τους. Μια συνηθισμένη μέρα στο εφετείο… ως τους μπάτσους που ενθαρρύνονται από τους ανώτερους τους να είναι αδίστακτοι και απάνθρωποι με τους κατατρεγμένους μετανάστες. Κι ότι συνεπώς η φυλάκιση της ηγεσίας της χρυσής αυγής αποτελεί αυστηρά και μόνο μια ενδοφασιστική διαμάχη μεταξύ των δυο κύριων πολιτικών φορέων του νεοελληνικού φασισμού με την ΝΔ να είναι πλέον ο βασικός φορέας του. (Κάτι που είχα καταδείξει πριν ακόμη το φασιστικό κράτος στραφεί κατά των ναζιστών εδώ. )

Ο Σαμαράς δεν προωθεί μόνο τον εκφασισμό του Ελληνικού κράτους αλλά στο μέτρο των δυνάμεων του, τον εκφασισμό όλης της Ευρώπης. Μέσα στην Ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια του δεξιού φιλελευθερισμού είναι το πιο ακροδεξιό στοιχείο της που θέλει να στρέψει όλο αυτό το ασυνεπές πολιτικό ρεύμα, που βρίσκεται στην υπηρεσία των Ευρωπαίων μεγαλοαστών, προς φασιστικούς ατραπούς. Είναι ό,τι πιο μοιραίο, ό,τι πιο σιχαμένο, ό,τι πιο βρωμερό πολιτικά μπορούσε να αναδειχθεί σε μια εποχή κρίσης και κατάρρευσης.

Είναι ανατριχιαστικά όσα γίνονται καθημερινά από αυτό το κράτος, μέσα σε αυτή την θλιβερή κοινωνία. Κι αν δεν μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την απαίσια κοινωνική κατάσταση όπως θα έπρεπε και θα άρμοζε, τουλάχιστον να μην καταντήσουμε συνένοχοι της. Δεν υπάρχει στην εποχή μας το δεν ήξερα. Όλοι ξέρουν κι ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν…

ΥΓ Διαφωνώ με τον Βαξεβάνη σε πολλά όμως τον συγχαιρώ που ανέδειξε αυτές τις μέρες τον κρατικό φασισμό βγάζοντας και το ηχητικό ντοκούμεντο που τον πιστοποιεί http://www.koutipandoras.gr/article/102089/hot-doc-apokalyptei-ihitiko-ntokoymento-prepei-na-toys-kanoyme-vio-avioto Ήταν αυτή η αποκάλυψη που μου γέννησε το παραπάνω κείμενο…

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 • NAOMI KLEIN Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΚΛΙΚ.

  Ολόκληρο το Βιβλίο Μπέστ-σέλλερ, προσφορά του συνεργάτη μας ftanei_pia στο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ. Για να μαθαίνουν νέοι και παληοί.

  Το βιβλίο της Νάομι Κλάιν συγκλονίζει με τις ομοιότητες που βιώνει το πειραματόζωο Ελλάς. Αφού πριν χρόνια η νεοφιλελεύθερη σχολή Φρίντμαν τα εφάρμοσε στη Λατ, Αμερική, Πολωνία, Μεγ. Βρεττανία, Ινδονησία, Ρωσία, Σρι Λάνκα, Ιράκ. κ.α

 • «Καλώς ήρθες» CIA #Twitter & # Facebook!

  Η CIA εισέρχεται στα κοινωνικά δίκτυα για να παρακολουθεί, κατασκόπευει και να προβλέπει τις παγκόσμιες τάσεις.

 • Πακέτο!

  θα τους ταραξουμε στη νομιμότητα (κι'όσοι προκάνουμε..)

 • Μπορεί ο αστυνομικός να είναι χρυσαυγίτης;

  Δεν υποστηρίζω ότι οι άντρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ που ψηφίζουν τα αυγά είναι ναζιστές ή συνειδητοί αντι-δημοκράτες – αν και αυτή η επιλογή δεν έχει το παραμικρό ελαφρυντικό. Ωστόσο, τα μεγάλα ποσοστά που παίρνει η ΧΑ ξανά και ξανά εκεί που ψηφίζουν οι αστυνομικοί δεν είναι καθόλου καλό σημάδι. Το μήνυμα που προκύπτει είναι σαφέστατο και κανένας δε μπορεί να το αγνοεί.

  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ- http://wp.me/pVnfp-g9p

 • Σαν να μην πέρασε μιά μέρα…

  2400 Χρόνια Πίσω ;

 • Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

 • Πρόσφατα άρθρα

 • ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π

 • ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

  Μας "πυροβολούν" εν ψυχρώ, μας γυρίζουν στην Γιούλεν των αμερικάνων και αυτοί αντί να ξεσηκώνονται και να τα κάνουν όλα λαμπόγιαλο, παρακολουθούν και μελετούν τις εξελίξεις, ψύχραιμοι και ωραίοι. Και οι "πέτρες δεν έχουν ακόμη αρχίσει να ίπτανται"..

  Εκείνα τα χρήματα του "κουμπαρά" Μπάρδη-Ομοσπονδίας που μας λέγατε πως πήγαιναν οι περικοπές των αποδοχών, εννοείτε πως θα είναι το ισοδύναμο από τις απώλειες στο εφάπαξ;

 • Μεταπληροφορίιες

 • Αγωνιστικο και Λυτρωτικό το 2014

 • Χάουαρντ Ζιν (1923-2010)

  ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΒΙΒΛΙΟ (1,2,3,4 Κεφάλαια)

 • ΑΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ

  Οταν στην πρώτη σελίδα του blog υπάρχει η (μοναδική) παραπομπή σε παράταξη κόμματος; Και που έχει ζητηθεί η απομάκρυνση της πολλές φορές; Μετά απορούμε για την αναξιοπιστία-ανυποληψία του κομματικού συνδικαλισμού;

 • ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ…

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ > και αν δεν ανοίγει ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ

 • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

  Δεκέμβριος 2013
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Νοέ.   Ιαν. »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • ΕΝΟΤΗΤΑ -ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΙ’ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠ΄ΤΗ ΠΕΙΝΑ

  Αυτοοργάνωση, επιτροπές εργαζομένων παντού, αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες

 • ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

  protovoulia1.eydap@gmail.com
  ---------
  ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ.
  ---------
  -Μπορείτε να δημοσιεύσετε άρθρο σας -επώνυμα ή με τα αρχικά*.
  Παράκληση: Χωρίς ύβρεις και συκοφαντίες
  *Τα πλήρη στοιχεία στη διάθεση μας.

 • Αρχείο

 • Kατηγορίες

 • «Έπεσε» στο μάτι μας

  και γελάσαμε ..πικρά

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ -ΛΙΝΚ //σε περίπτωση που δεν ανοίγει το προηγούμενοι ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • Τα πάντα διαλύονται, ξεπουλιούνται..Η Α.Ε. εκποίησης δημόσιας περιουσίας δουλεύει! Εμείς? (ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ)

  ...Εμείς οι χιλιάδες, οι εκατοντάδες χιλιάδες, τα εκατομμύρια... τι κάνουμε, τι περιμένουμε για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας; Τιιιιιιιιιιιιι;

  ..και τα συνδικάτα, οι παρατάξεις, οι δεκάδες "συνδικαλιστές| (βάλτε όποια και όποιους φαντάζεστε) στη ..νιρβάνα τους?

 • ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  Πότε θα γυρίσουμε σελίδα; Δεν αρκούν 40 σχεδόν, χρόνια συναλλαγής, διαφθοράς, ιδιοτέλειας, πελατειακών σχέσεων; Θα πρέπει μήπως να τα ..κατοστήσουμε;

 • αν

 • Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: