Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΑΝΤΑΣ: ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΗΡΘΕ! ΤΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ;

Το δράμα της μεταπολίτευσης…

Ο Ν. Κωνσταντόπουλος, πρόεδρος τότε του Συνασπισμού,

κάνει  την παρουσίαση του βιβλίου του «καθηγητή» Κάντα,

το 2002, παρουσία, βεβαίως του Άκη.

(Τι είπατε; Δεν γνώριζε;)

`

«Η οικονομία της άμυνας» προέκυψε με την εμπειρία, την ωριμότητα και τα αποτελέσματα, είχε πει για το βιβλίο του Α. Κάντα ο Ακης Τσοχατζόπουλος, στην παρουσίαση του οποίου είχε βρεθεί και ο τότε πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος και είχε μιλήσει με κολακευτικά λόγια για τον συγγραφέα.

`

Και μετά απορούμε πως οι σύγχρονοι Αττίλες+Αλλάριχοι+ Τσέγκις Χαν, που δεν άφισαν «λίθον επί λίθου» στην πατρίδα μας, «στρογγυλοκάθονται» στις θέσεις τους για δεύτερο χρόνο; Πως όμως να κουνηθούν, όταν δεν ξέρουμε τι μας επιφυλλάσει το  ..αύριο;

`

ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Ο Ακης, ο Νίκος και… η βίβλος του «Μr εξοπλισμοί»

`

Εντεκα χρόνια πριν από την πολύκροτη σύλληψη του πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών για «μίζες» ύψους περίπου 14 εκατομμυρίων δολαρίων, ο Αντώνης Κάντας παρέδιδε μαθήματα «Αμυντικής Οικονομίας».

Ο πρώην στενός συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου παρουσίαζε τα βιβλία του ως ειδικός σε θέματα άμυνας και οικονομίας όχι μόνο ενώπιον πρωτοκλασάτων πολιτικών στελεχών, αλλά και στα πανεπιστημιακά έδρανα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αυτό που μάλλον «ξέχασε» να συμπεριλάβει στα κείμενά του ήταν οι λογαριασμοί offshore εταιρειών στη Σιγκαπούρη, αλλά και οι βαλίτσες μέσα στις οποίες μεταφερόταν το μαύρο χρήμα.

Για την προώθηση του συγγράμματος «Αμυντική Οικονομία», ο Αντ. Κάντας ΕΔΩ είχε οργανώσει στις 22 Σεπτεμβρίου 2002 γκλαμουράτη εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο. Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία, αφού άλλωστε στην παρουσίαση είχε πρωταγωνιστήσει ο τότε υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος. Οι δύο στενοί συνεργάτες είχαν προσέλθει μαζί στο μουσείο ευδιάθετοι και χαμογελαστοί, καθώς τότε τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα επακολουθούσε.

Ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος είχε μιλήσει στην εκδήλωση με τα καλύτερα λόγια τόσο για το βιβλίο όσο και για τον ίδιο τον συγγραφέα. «Προωθώντας το εξοπλιστικό πρόγραμμα 1995-2000 σε μια εποχή αρκετά δύσκολη για την άμυνα, δύσκολη για την οικονομία, η σύζευξη που παρουσιάζει στο βιβλίο του ο Αντώνης Κάντας »Η οικονομία της άμυνας» είναι κάτι που προέκυψε με την εμπειρία, την ωριμότητα και τα αποτελέσματα. Για να υλοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μ’ ένα συγκεκριμένο ποσό πίστωσης που διέθετε το υπουργείο στους λογαριασμούς του εκείνη την πενταετία, τη μεγαλύτερη ποσότητα και αποτελεσματική αμυντική ικανότητα, την πιο σύγχρονη, την πιο αποτελεσματική, κάτω από συγκεκριμένες οικονομικές συνθήκες», ήταν τα λόγια του Α. Τσοχατζόπουλου.

Ωστόσο, στην παρουσίαση του βιβλίου είχε βρεθεί και ο τότε πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος με τη σειρά του είχε μιλήσει με κολακευτικά λόγια για τον συγγραφέα που σήμερα αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες. Την εποχή εκείνη οι δύο κορυφαίοι πολιτικοί, που στήριξαν με την παρουσία τους την εκδήλωση του κ. Κάντα, οραματίζονταν μια συνεργασία της Αριστεράς, που αν συνέβαινε θα γινόταν κατά τα πρότυπα του γερμανικού κόμματος Die Linke (Η Αριστερά) του Οσκαρ Λαφοντέν.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του που διαβάζουμε στα οπισθόφυλλα των βιβλίων του, ο Αντώνης Κάντας γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Οπως δηλώνει είναι μηχανικός, οικονομολόγος, πολιτικός επιστήμων, διδάκτωρ Οικονομικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και επίκουρος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, η θέση του ως επίκουρου καθηγητή στο ΑΠΘ είχε τεθεί εν αμφιβόλω ήδη από την περίοδο της παντοκρατορίας του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Σύμφωνα με πηγές του ΑΠΘ, ο Αντ. Κάντας ήταν επισκέπτης καθηγητής, θέση που του είχε δοθεί χάρη στις πολιτικές γνωριμίες του. Μάλιστα το δεύτερο βιβλίο του το έχει αφιερώσει στους «φοιτητές του, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης».

Το συγγραφικό έργο του συμπεριλαμβάνει δύο επιστημονικά πονήματα, που σήμερα φαντάζουν τουλάχιστον ειρωνικά… Το 2002 εξέδωσε το βιβλίο «Αμυντική Οικονομία» και το 2005 το «Οικονομική άμυνας – ασφάλειας».

Στις σελίδες του πρώτου βιβλίου διαβάζουμε για την εισαγωγή της οικονομικής σκέψης και την εφαρμογή των οικονομικών θεωριών στη μελέτη και ανάλυση της άμυνας – ασφάλειας. Οπως σημειώνει ο συγγραφέας, «η εξέταση των δεδομένων διαμορφώνει έναν νέο χώρο της Οικονομικής Επιστήμης, στρατηγικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα, την Αμυντική Οικονομία (Defense Economics)».

Στο ίδιο βιβλίο ο αναγνώστης γίνεται κοινωνός της συσσωρευμένης γνώσης του κύριου καθηγητή και πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών για τις ομάδες συμφερόντων που δημιουργούν συγκρούσεις για να διεκδικήσουν μερίδιο του πλούτου, ο οποίος κατά τον κ. Κάντα πρέπει να δοθεί για εξοπλιστικά προγράμματα. Αντιγράφουμε απόσπασμα από το βιβλίο του: «Από τη στιγμή που οι πόροι και οι πλουτοπαραγωγικοί συντελεστές παραμένουν σε σχετική σπανιότητα και με δεδομένη την επιδίωξη των ανθρώπων και των ομάδων συμφερόντων που αυτοί σχηματίζουν, να διευρύνουν το μερίδιο του συνολικού πλούτου που κατέχουν, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις σύγκρουσης για ανακατανομή των πόρων. Αναπόφευκτα και αυτονόητα δημιουργείται η ανάγκη για διάθεση μέρους του παραγόμενου πλούτου στη δημιουργία μέσων και τρόπων διασφάλισής του, δηλαδή στην άμυνα».

Και ο συγγραφέας συνεχίζει: «Τα ερωτήματα που τίθενται είναι πόσο θα πρέπει να είναι το τίμημα της επένδυσης στην άμυνα – ασφάλεια για διαφύλαξη και αύξηση του πλούτου μιας χώρας, με ποιον τρόπο θα γίνεται ορθολογικότερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση αυτού του τιμήματος και πόσο αυτό θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη. Σε αυτά τα ερωτήματα καλείται να απαντήσει η Αμυντική Οικονομία».

Προφητικά λόγια
Είναι περίπλοκο να υπολογιστούν οι αμυντικές δαπάνες

Το δεύτερο βιβλίο του Αντώνη Κάντα, που εκδόθηκε το 2005, με τίτλο «Οικονομική άμυνας – ασφάλειας», ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια του πρώτου κι ήρθε μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του στο υπουργείο Αμυνας, από τον Γιάννο Παπαντωνίου. Εναυσμα για τη συγγραφή του αποτέλεσε -όπως υποστηρίζει ο ίδιος- η «αποδοχή και η τόσο μεγάλη ανταπόκριση των φοιτητών του Οικονομικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στην επιλογή του μαθήματος της Οικονομική της Αμυνας που ξεπέρασε κάθε προσδοκία για ένα νέο, πρωτοποριακό αντικείμενο που πρόσφατα εντάχθηκε για πρώτη φορά και στην Ελλάδα, από το ΑΠΘ, στον κύκλο των οικονομικών μαθημάτων».

Ο στόχος του
Ο ίδιος δήλωνε τότε ότι επιδίωξή του στη νέα έκδοση «ήταν η καλύτερη προσαρμογή του βιβλίου στις ανάγκες της διδασκαλίας του μαθήματος, η ανάδειξη της ευρύτητας της έννοιας της άμυνας – ασφάλειας και η δυνατότητα αξιοποίησης του περιεχομένου του, όχι μόνο σε εθνικό, αλλά, μεταφορικά, και σε ατομικό και εταιρικό οικονομικό επίπεδο».

Με άλλα λόγια, ο συλληφθείς για υπέρογκες μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα, οι μεγαλύτερες που έχουν ποτέ αποκαλυφθεί, προόριζε τα βιβλία του για μπεστ σέλερ πανεπιστημιακών συγγραμμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μίζες των περίπου 14 εκατομμυρίων δολαρίων δικαιολογούν τη… δημοφιλία των μαθημάτων του στο ΑΠΘ.

Μάλιστα, ο συγγραφέας Κάντας είχε τολμήσει να κάνει στο βιβλίο του και προβλέψεις για το μέλλον των αμυντικών επενδύσεων.

Θέτοντας τέσσερα σημεία στο βιβλίο του υποστηρίζει ότι «η δημιουργία και η διατήρηση μιας επαρκούς αμυντικής τεχνολογικής βάσης κάτω από εθνικό έλεγχο είναι επιβεβλημένη».

Συμπεραίνει κιόλας πως «οι περισσότερες χώρες θα δεχθούν πιθανότατα την εξάρτηση από ξένες αμυντικές τεχνολογίες, προκειμένου να διατηρήσουν την αμυντική τους δομή, με μοναδική εξαίρεση τις ΗΠΑ».

Ο Αντ. Κάντας αναλύει και το κόστος της άμυνας – ασφάλειας και υπεραμύνεται των υψηλών ποσοστών που κατέχουν οι αμυντικές δαπάνες στο ΑΕΠ της κάθε χώρας, ενώ προχωρεί και σε υπολογισμό των στρατιωτικών αμυντικών δαπανών λέγοντας πως είναι… «περίπλοκος».

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ

«ΕΘΝΟΣ«

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 • NAOMI KLEIN Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΚΛΙΚ.

  Ολόκληρο το Βιβλίο Μπέστ-σέλλερ, προσφορά του συνεργάτη μας ftanei_pia στο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ. Για να μαθαίνουν νέοι και παληοί.

  Το βιβλίο της Νάομι Κλάιν συγκλονίζει με τις ομοιότητες που βιώνει το πειραματόζωο Ελλάς. Αφού πριν χρόνια η νεοφιλελεύθερη σχολή Φρίντμαν τα εφάρμοσε στη Λατ, Αμερική, Πολωνία, Μεγ. Βρεττανία, Ινδονησία, Ρωσία, Σρι Λάνκα, Ιράκ. κ.α

 • «Καλώς ήρθες» CIA #Twitter & # Facebook!

  Η CIA εισέρχεται στα κοινωνικά δίκτυα για να παρακολουθεί, κατασκόπευει και να προβλέπει τις παγκόσμιες τάσεις.

 • Πακέτο!

  θα τους ταραξουμε στη νομιμότητα (κι'όσοι προκάνουμε..)

 • Μπορεί ο αστυνομικός να είναι χρυσαυγίτης;

  Δεν υποστηρίζω ότι οι άντρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ που ψηφίζουν τα αυγά είναι ναζιστές ή συνειδητοί αντι-δημοκράτες – αν και αυτή η επιλογή δεν έχει το παραμικρό ελαφρυντικό. Ωστόσο, τα μεγάλα ποσοστά που παίρνει η ΧΑ ξανά και ξανά εκεί που ψηφίζουν οι αστυνομικοί δεν είναι καθόλου καλό σημάδι. Το μήνυμα που προκύπτει είναι σαφέστατο και κανένας δε μπορεί να το αγνοεί.

  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ- http://wp.me/pVnfp-g9p

 • Σαν να μην πέρασε μιά μέρα…

  2400 Χρόνια Πίσω ;

 • Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

 • Πρόσφατα άρθρα

 • ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π

 • ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

  Μας "πυροβολούν" εν ψυχρώ, μας γυρίζουν στην Γιούλεν των αμερικάνων και αυτοί αντί να ξεσηκώνονται και να τα κάνουν όλα λαμπόγιαλο, παρακολουθούν και μελετούν τις εξελίξεις, ψύχραιμοι και ωραίοι. Και οι "πέτρες δεν έχουν ακόμη αρχίσει να ίπτανται"..

  Εκείνα τα χρήματα του "κουμπαρά" Μπάρδη-Ομοσπονδίας που μας λέγατε πως πήγαιναν οι περικοπές των αποδοχών, εννοείτε πως θα είναι το ισοδύναμο από τις απώλειες στο εφάπαξ;

 • Μεταπληροφορίιες

 • Αγωνιστικο και Λυτρωτικό το 2014

 • Χάουαρντ Ζιν (1923-2010)

  ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΒΙΒΛΙΟ (1,2,3,4 Κεφάλαια)

 • ΑΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ

  Οταν στην πρώτη σελίδα του blog υπάρχει η (μοναδική) παραπομπή σε παράταξη κόμματος; Και που έχει ζητηθεί η απομάκρυνση της πολλές φορές; Μετά απορούμε για την αναξιοπιστία-ανυποληψία του κομματικού συνδικαλισμού;

 • ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ…

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ > και αν δεν ανοίγει ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ

 • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

  Δεκέμβριος 2013
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Νοέ.   Ιαν. »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • ΕΝΟΤΗΤΑ -ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΙ’ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠ΄ΤΗ ΠΕΙΝΑ

  Αυτοοργάνωση, επιτροπές εργαζομένων παντού, αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες

 • ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

  protovoulia1.eydap@gmail.com
  ---------
  ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ.
  ---------
  -Μπορείτε να δημοσιεύσετε άρθρο σας -επώνυμα ή με τα αρχικά*.
  Παράκληση: Χωρίς ύβρεις και συκοφαντίες
  *Τα πλήρη στοιχεία στη διάθεση μας.

 • Αρχείο

 • Kατηγορίες

 • «Έπεσε» στο μάτι μας

  και γελάσαμε ..πικρά

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ -ΛΙΝΚ //σε περίπτωση που δεν ανοίγει το προηγούμενοι ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • Τα πάντα διαλύονται, ξεπουλιούνται..Η Α.Ε. εκποίησης δημόσιας περιουσίας δουλεύει! Εμείς? (ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ)

  ...Εμείς οι χιλιάδες, οι εκατοντάδες χιλιάδες, τα εκατομμύρια... τι κάνουμε, τι περιμένουμε για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας; Τιιιιιιιιιιιιι;

  ..και τα συνδικάτα, οι παρατάξεις, οι δεκάδες "συνδικαλιστές| (βάλτε όποια και όποιους φαντάζεστε) στη ..νιρβάνα τους?

 • ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  Πότε θα γυρίσουμε σελίδα; Δεν αρκούν 40 σχεδόν, χρόνια συναλλαγής, διαφθοράς, ιδιοτέλειας, πελατειακών σχέσεων; Θα πρέπει μήπως να τα ..κατοστήσουμε;

 • αν

 • Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: