Τσιμπάει ο ΣΥΡΙΖΑ; Τσιμπάει, τσιμπάει!

του Στέλιου Ελληνιάδη

 

ο κακό είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τσιµπάει σε κάθε ανούσια πρόκληση των καθεστωτικών, νοµίζοντας ότι τσιµπάει κι ο κόσµος. Αλλά ακόµα κι αν ο κόσµος τσιµπάει, σε καµία περίπτωση η γλώσσα ενός Δελτίου Τύπου που βγαίνει από κοµµατική ρουτίνα δεν πρόκειται να αποτρέψει το τσίμπημα.

 

Το πρόβληµα παραµένει. Οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σπάνια καθορίζουν την ατζέντα των αντιπαραθέσεων. Είναι συνήθως, όσο κι αν υψώνουν τη φωνή τους, όσο κι αν υποστηρίζουν σωστά πράγµατα, σε θέση άµυνας.

Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβληµα στην επικοινωνία. Και µ’ αυτό συνδέεται και η αξιολόγηση των «λαθών» και των «εκτροπών» από τις συλλογικές αποφάσεις. Όποιος έχει γερό έρεισµα µέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζεται π.χ. από µια τάση, έχει πολύ διαφορετική αντιµετώπιση από εκείνον που είναι µόνος του. Ενώ οι αξιολογήσεις των «λαθών» και των «εκτροπών» έπρεπε να γίνονται µε βάση την επίπτωση που έχουν στο κοινωνικό σώµα.

 Ο Τατσόπουλος προκάλεσε σηµαντική αντίδραση µέσα στον οργανωµένο κόσµο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο «πλούτος» βουλευτών και τα «χαρτοφυλάκια» της Blackrock και της JPMorgan που προκάλεσαν πραγµατικά αλγεινή εντύπωση στον σακατεµένο πολίτη, αντιµετωπίστηκαν µε πολλά ελαφρυντικα. Ποιο είναι, όµως, πιο ζηµιογόνο; Και γιατί το ένα αντιµετωπίστηκε έντονα και απαξιωτικά και το άλλο χλιαρά και συγκαλυπτικά;

Εάν µας καίει η καθήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα έπρεπε να µας προβληµατίσει η αποτελεσµατικότητα της επικοινωνιακής µας πολιτικής γενικότερα;

Δεν ισχυρίζοµαι ότι φταίνε οι σύντροφοι που τη διαχειρίζονται κεντρικά, γιατί κανένας δεν έχει το µαγικό ραβδί ή τη µαγική γνώση, αλλά δεν θα έπρεπε να µας προβληµατίσει η αναποτελεσµατικότητα του τρόπου εµφάνισης, του περιεχοµένου και του τρόπου διαχείρισης του τηλεοπτικού χρόνου;

Δεν θα έπρεπε να έχουµε κάνει µακροβούτι στην κοινωνία, πρόσωπο µε πρόσωπο, χωρίς τη διαµεσολάβηση του Πρετεντέρη;

 

Υπάρχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία, σύµφωνα µε τα στοιχεία που συγκεντρώνονται και κοινοποιούνται στα µέλη της Κεντρικής Επιτροπής, εµφανίζονται 100(!) φορές το χρόνο στα κανάλια πανελλαδικής εµβέλειας και άγνωστο πόσες φορές στα κανάλια τοπικής εµβέλειας! Κι αυτό επειδή έχει τεθεί ο περιορισµός των δύο εµφανίσεων τη βδοµάδα, ήτοι 52X2=104, ο οποίος, µάλιστα, δεν τηρείται πάντοτε. Δεν θα έπρεπε, άραγε, πέρα από τις εµφανείς παραφωνίες και τους αυτοσχεδιασµούς που συχνά µπερδεύουν τον κόσµο, να αξιολογηθούν αυτές οι παρεµβάσεις; Πόσο ευεργετούν το κίνηµα και πόσο ενισχύουν και διευρύνουν την επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ;

 

Πρέπει κανείς να µην έχει επαφή µε την ασφυκτιούσα κοινωνία για να νοµίζει ότι η προβληµατική τοποθέτηση του Τατσόπουλου σε µια τηλεοπτική συζήτηση έχει µεγαλύτερο βάρος, ότι κλονίζει περισσότερο την εµπιστοσύνη των πολιτών στον ΣΥΡΙΖΑ, από τους αυτοσχεδιασµούς και τον ξύλινο λόγο που µας ταυτίζει µε τους απέναντι. Κι από την αποκάλυψη των απρόβλεπτων ποσοτικά και ποιοτικά περιουσιακών στοιχείων βουλευτών που, σε αντίθεση µε τον Τατσόπουλο, ενδεχοµένως θα είναι υπουργοί στην αριστερή κυβέρνηση.

 

Το γεγονός ότι, εν µέσω µιας πολύχρονη ς καταστροφικής κρίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται πολύ να κερδίσει την εµπιστοσύνη σηµαντικού µέρους της κοινωνίας που υφίσταται όλες τις συνέπειες των Μνηµονίων, βασικά οφείλεται στις δηλώσεις Τατσόπουλου ή στα καρναβαλικά µασκαρέµατα του Διαµαντόπουλου;

Μήπως, ο υπερβολικός θόρυβος απ’ αυτές τις περιπτώσεις βολεύει για να µην εντοπισθούν και συζητηθούν δηµόσια ή έστω µέσα στους  κόλπους του κόµµατος, οι πραγµατικές αιτίες που εµποδίζουν εκατοµµύρια ρηµαγµένους συµπολίτες µας να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί µένουµε στο 19-22%, πολύ κάτω ακόµα κι απ’ το τελευταίο εκλογικό αποτέλεσµα;

 

Είναι αντιληπτό ότι ορισµένοι περιµένουν τα επόµενα εκλογικά αποτελέσµατα, που προβλέπεται ότι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι υψηλότερα από την πραγµατική επιρροή του, για να µας πουν ότι όλα καλώς έγιναν. Είναι, όµως, έτσι τα πράγµατα; Μας ενδιαφέρει µόνο το εκλογικό αποτέλεσµα που σε µεγάλο βαθµό οι δηµοσκοπήσεις, αλλά και η επαφή µας µε τουυς πολίτες καθηµερινά, δείχνουν ότι θα είναι σε ένα σηµαντικό ποσοστό προϊόν της τελευταίας στιγµής, «εξαναγκασµένο»;

Ή πρέπει να στεριώσουµε τη σχέση µας µε την κοινωνία, να τη χτίσουµε γερά και στέρεα, γιατί αλλιώς δεν θα έχουµε τη µεγάλη στήριξη που θα χρειαστούµε για να εφαρµόσουµε πολιτικές που ξέρουµε ότι θα προκαλέσουν τη λυσσαλέα αντίδραση όλων των σκοτεινών δυνάµεων εσωτερικού και εξωτερικού;

 

Αυτό που µε φοβίζει περισσότερο στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πολλοί αντιµετωπίζουν το σήµερα, και πολύ περισσότερο το αύριο, σαν να είναι χτες!

 

Γιατί δεν πείθει ο ΣΥΡΙΖΑ;

 

Μερικοί αρέσκονται, και παρηγορούνται, να λένε ότι οι δηµοσκοπήσεις είναι φτιαχτές. Εγώ δεν τις αµφισβητώ τόσο εύκολα, γιατί το ίδιο µήνυµα παίρνω από την καθηµερινή ετιαφή µε τους συµπολίτες µου. Λίγο πάνω, λίγο κάτω, δεν έχει σηµασία. Η ουσία είναι ίδια. Ένα 40% δεν θέλει ή διστάζει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί; Επειδή του φαίνεται πολύ εξτρεµιστικός, ότι θα φέρει τα πάνω-κάτω, ότι θα πάρει τα σπίτια κι ότι θα ανοίξει γκουλάγκ ή επειδή του φαίνεται µία από τα ίδια, ότι δεν θα κάνει τίποτα ουσιαστικά διαφορετικό από τους άλλους, ότι δεν έχει επάρκεια;

 

Σ’ αυτά τα ερωτήµατα πρέπει να απαντήσουµε µε βαθιά ανάλυση και ισχυρή τεκµηρίωση. Κι απ’ αυτό τον κόσµο να ξεκινάει ο προβληµατισµός µας. Εµείς, όµως, αντιδρούµε κι απαντούµε στους ήδη τσιµενταρισµένους του ΠΑΣΟΚ και της Ν .Δ., που από συµφέρον, συνενοχή, προκατάληψη, ιδεολογική συνέπεια ή βλακεία, αποτελούν το σκληρό πυρήνα της εκλογικής βάσης της  µνηµόνιακής εξουσίας. Κι όσο το κάνουµε αυτό, τόσο αποµακρύνονται από µας ή συνεχίζουν να κρατούν αποστάσεις αυτοί οι 40 στους 100 που έχουν απηυδήσει από τα κόµµατα εξουσίας που τους έφεραν στο χείλος του γκρεµού.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να το καταλάβει αυτό. Ο κίνδυνος προέρχεται όχι από κάποιες µεµονωµένες ριζοσπαστικές «εκτροπές», αλλά από τη σταδιακή διολίσθηση στην εξοµοίωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει ακόµα, ούτε καν σηµαντική µερίδα αυτών που τον φήφισαν στις τελευταίες εκλογές, που άλλαξαν την ψήφο τους σε χρόνο ντε-τε, µέσα σε ένα µήνα, από το Μάη στον Ιούνη του 2012.

Δεν πείθει πολλούς ανθρώπους ότι θέλει και µπορεί να φέρει µια πραγµατική αλλαγή και όχι µια ελαφρώς τροποποιηµένη εκδοχή της παρούσας κατάστασης. Η εµπειρία, η νεότερη, από την Ευρώπη και από αλλού, δεν είναι ενθαρρυντική.

 

Τα αριστερά κόµµατα, στην ανατολική και τη δυτική Ευρώπη, εξελίχθηκαν σε δεξιά, δεξιότατα, µε αριστερά χρώµατα. Από το γαλλικό σοσιαλιστικό, το πιο πολεµοχαρές στην Ευρώπη, έως το απολύτως διεφθαρµένο ΠΑΣΟΚ.

Για να µην µιλήσουµε για τα κοµµουνιστικά που αυτοδιαλύθηκαν ή για τα µεταλλαγµένα από «τύπου κοµµουνιστικά» σε «τύπου σοσιαλιστικά» σε όλη την ανατολική Ευρώπη µετά το ’90, που όλα κέρδισαν τις εκλογές, από τη Βουλγαρία ως την Πολωνία, παρ’ όλη την καταρράκωση των καθεστώτων και των σοσιαλιστικών προτύπων, για να απαξιωθούν εκ νέου µετά την απόδειξη ότι είναι εξίσου διεφθαρµένα µε τα νεοκατιιταλιστικά.

 

Από τι κινδυνεύει περισσότερο ο ΣΥΡΙΖΑ;  Από την αποριζοσπαστικοποίησή του ή από τη ριζοσπαστικοποίησή του; Ακόµα και το υπαρκτό κοµµάτι της κοινωνίας, και καθόλου αµελητέο, που µας λέει ότι θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ή Χρυσή Αυγή, µε όποια σύγχυση κι αν κουβαλάει, κάποιο µήνυµα µας στέλνει. Δείχνει να ταλαντεύεται γιατί δεν έχει πειστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κοντραριστεί σοβαρά µε τα κατεστηµένα συµφέροντα που ρήµαξαν τη ζωή µας. Βλέπει κάτι πολύ συµβατικό στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν σηµαίνει ότι επιζητεί επανάσταση των µπολσεβίκων. Επιζητεί, όµως, επανάσταση των πρακτικών, των ηθών, των νοοτροπιών,της αξιοπρέπειας, της εντιµότητας, της αποτελεσµατικότητας, των συνθηκών διαβίωσης, της ανεξαρτησίας και αυτοδιάθεσης.

Δεν θέλει µόνο άρνηση του Μνηµονίου. Θέλει ρήξη µε τους προηγούµενους, όχι διάλογο. Θέλει απόδοση ευθυνών και δικαιοσύνη. Δεν θέλει κουκούλωµα, ούτε να τα βρούµε. Θέλει τιµωρία των ενόχων και ένα καινούργιο ξεκίνη µα, µε σύνεση, αλλά και µε αποφασιστικότητα. Το όλοι δικοί µας είµαστε, στην προκειµένη περίπτωση, δεν ισχύει!

Άπιστoς,

Γκιαoύρ

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 • NAOMI KLEIN Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΚΛΙΚ.

  Ολόκληρο το Βιβλίο Μπέστ-σέλλερ, προσφορά του συνεργάτη μας ftanei_pia στο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ. Για να μαθαίνουν νέοι και παληοί.

  Το βιβλίο της Νάομι Κλάιν συγκλονίζει με τις ομοιότητες που βιώνει το πειραματόζωο Ελλάς. Αφού πριν χρόνια η νεοφιλελεύθερη σχολή Φρίντμαν τα εφάρμοσε στη Λατ, Αμερική, Πολωνία, Μεγ. Βρεττανία, Ινδονησία, Ρωσία, Σρι Λάνκα, Ιράκ. κ.α

 • «Καλώς ήρθες» CIA #Twitter & # Facebook!

  Η CIA εισέρχεται στα κοινωνικά δίκτυα για να παρακολουθεί, κατασκόπευει και να προβλέπει τις παγκόσμιες τάσεις.

 • Πακέτο!

  θα τους ταραξουμε στη νομιμότητα (κι'όσοι προκάνουμε..)

 • Μπορεί ο αστυνομικός να είναι χρυσαυγίτης;

  Δεν υποστηρίζω ότι οι άντρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ που ψηφίζουν τα αυγά είναι ναζιστές ή συνειδητοί αντι-δημοκράτες – αν και αυτή η επιλογή δεν έχει το παραμικρό ελαφρυντικό. Ωστόσο, τα μεγάλα ποσοστά που παίρνει η ΧΑ ξανά και ξανά εκεί που ψηφίζουν οι αστυνομικοί δεν είναι καθόλου καλό σημάδι. Το μήνυμα που προκύπτει είναι σαφέστατο και κανένας δε μπορεί να το αγνοεί.

  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ- http://wp.me/pVnfp-g9p

 • Σαν να μην πέρασε μιά μέρα…

  2400 Χρόνια Πίσω ;

 • Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

 • Πρόσφατα άρθρα

 • ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π

 • ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

  Μας "πυροβολούν" εν ψυχρώ, μας γυρίζουν στην Γιούλεν των αμερικάνων και αυτοί αντί να ξεσηκώνονται και να τα κάνουν όλα λαμπόγιαλο, παρακολουθούν και μελετούν τις εξελίξεις, ψύχραιμοι και ωραίοι. Και οι "πέτρες δεν έχουν ακόμη αρχίσει να ίπτανται"..

  Εκείνα τα χρήματα του "κουμπαρά" Μπάρδη-Ομοσπονδίας που μας λέγατε πως πήγαιναν οι περικοπές των αποδοχών, εννοείτε πως θα είναι το ισοδύναμο από τις απώλειες στο εφάπαξ;

 • Μεταπληροφορίιες

 • Αγωνιστικο και Λυτρωτικό το 2014

 • Χάουαρντ Ζιν (1923-2010)

  ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΒΙΒΛΙΟ (1,2,3,4 Κεφάλαια)

 • ΑΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ

  Οταν στην πρώτη σελίδα του blog υπάρχει η (μοναδική) παραπομπή σε παράταξη κόμματος; Και που έχει ζητηθεί η απομάκρυνση της πολλές φορές; Μετά απορούμε για την αναξιοπιστία-ανυποληψία του κομματικού συνδικαλισμού;

 • ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ…

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ > και αν δεν ανοίγει ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ

 • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

  Ιανουαρίου 2014
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Δεκ.   Φεβ. »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • ΕΝΟΤΗΤΑ -ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΙ’ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠ΄ΤΗ ΠΕΙΝΑ

  Αυτοοργάνωση, επιτροπές εργαζομένων παντού, αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες

 • ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

  protovoulia1.eydap@gmail.com
  ---------
  ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ.
  ---------
  -Μπορείτε να δημοσιεύσετε άρθρο σας -επώνυμα ή με τα αρχικά*.
  Παράκληση: Χωρίς ύβρεις και συκοφαντίες
  *Τα πλήρη στοιχεία στη διάθεση μας.

 • Αρχείο

 • Kατηγορίες

 • «Έπεσε» στο μάτι μας

  και γελάσαμε ..πικρά

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ -ΛΙΝΚ //σε περίπτωση που δεν ανοίγει το προηγούμενοι ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • Τα πάντα διαλύονται, ξεπουλιούνται..Η Α.Ε. εκποίησης δημόσιας περιουσίας δουλεύει! Εμείς? (ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ)

  ...Εμείς οι χιλιάδες, οι εκατοντάδες χιλιάδες, τα εκατομμύρια... τι κάνουμε, τι περιμένουμε για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας; Τιιιιιιιιιιιιι;

  ..και τα συνδικάτα, οι παρατάξεις, οι δεκάδες "συνδικαλιστές| (βάλτε όποια και όποιους φαντάζεστε) στη ..νιρβάνα τους?

 • ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  Πότε θα γυρίσουμε σελίδα; Δεν αρκούν 40 σχεδόν, χρόνια συναλλαγής, διαφθοράς, ιδιοτέλειας, πελατειακών σχέσεων; Θα πρέπει μήπως να τα ..κατοστήσουμε;

 • αν

 • Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: