Για την Ελένη Πορτάλιου: Οἱ μὲν ἄνδρες γεγόνασιν ἡμῖν γυναῖκες, αἱ δὲ γυναῖκες ἄνδρες

Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, αυτή τη φράση («οι άντρες μου έγιναν γυναίκες και οι γυναίκες άντρες») την είπε ο Ξέρξης για την Αρτεμισία όταν, κατά τη ναυμαχία τής Σαλαμίνας, την είδε από το λόφο τού Αιγάλεω να βυθίζει ένα πλοίο που (νόμιζε πως ήταν) ελληνικό, ενώ τα κυβερνημένα από άντρες κυβερνήτες πλοία τού στόλου του σκόρπιζαν μέσα σε πανικό.

 

Εμείς, εγώ (θα εξηγηθεί παρακάτω το α´ πρόσωπο) τη λέμε για την Ελένη Πορτάλιου, το επί δεκαετίες στέλεχος της Αριστεράς και επί κεφαλής (μέχρι την Παρασκευή που μας πέρασε) της Ανοιχτής Πόλης, της Δημοτικής Παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα.  

 

Ειδοποιημένοι από έναν κατά τα φαινόμενα παλιό αριστερό αναγνώστη μας (παλιός μεν, αλλά όντως αλλιώς δε), μπήκαμε στο RProject και διαβάσαμε την ομιλία τής Ελένης Πορτάλιου στην τελευταία και εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής τού ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι μία ομιλία κόλαφος προς τις χοντρόπετσες παρειές τής ηγεσίας τού ΣΥΡΙΖΑ και εκείνους που επανδρώνουν το μηχανισμό της και, από την άλλη, ένα υψηλό δείγμα αριστερού ήθους (όπως το καταλαβαίνουμε εμείς), το οποίο και δικαιώνει την αγάπη που τρέφουμε για τους παλιούς, ‘‘αμετανόητους’’ αριστερούς.

 

Θα διαβάσετε και, πιστεύω, θα καταλάβετε κι εσείς. Εννοείται ότι δεν θα δυσκολευτείτε να συμπεράνετε μετά βεβαιότητας, πως ένα από τα 67 χέρια που σηκώθηκαν για να καταψηφίσουν την κατάπτυστη ιδέα τής ψηφοφορίας-πακέτο για την οποία μιλήσαμε στην προηγούμενη ανάρτηση ήταν της Ελένης Πορτάλιου.

 

Πριν δώσω το λόγο στη συντρόφισσα, να της αφιερώσω από καρδιάς το τραγούδι που ακολουθεί. Το αξίζει μέχρι την τελευταία λέξη και νότα. Κρίμα που δεν θα μάθει ποτέ ότι τής το αφιερώνει κάποιος με τον οποίο, λίγα χρόνια πριν, όταν εκείνος ήταν ακόμα χειρότερο ‘‘κοκοράκι’’ κι από όσο είναι μερικές κάμποσες φορές σήμερα, είχε ‘‘ψιλοαρπαχτεί’’ σε μία εκδήλωση της Ανοιχτής Πόλης επειδή τον θεώρησε ‘‘σταλινικό’’…

 

 

 

ΥΓ Στην επόμενη ανάρτηση θα επιχειρήσουμε να ξεχωρίσουμε τους ‘‘αρσενικούς’’ από τους ‘‘θηλυκούς’’, όπως έλεγε κι ο Λάμπρος Κωνσταντάρας στην ταινία «Η Αλίκη στο Ναυτικό». Ή, για να το πολιτικοποιήσω και να αποφύγω κιόλας να κατηγορηθώ επί σεξισμώ, θα επιχειρήσουμε να ξεχωρίσουμε τους ‘‘σταλινικούς’’ από τους ‘‘αντισταλινικούς’’…

 

Ελένη Πορτάλιου. Λόγος στην Κεντρική Επιτροπή.

Από Left G700

 

Advertisements
Προηγούμενο άρθρο
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: